Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Pitt έγραψε:., εννοεί ότι αφού δεν έχει ούτε οπτική ένδειξη, ούτε ακουστική, προφανώς το πρόβλημα δεν είναι στο buzzer.

Το κατάλαβα, απλά σε κάποια αυτά τα δύο είναι μαζί. Αν την έχει ακούσει λοιπόν το όλο το σύστημα, δεν θα δουλεύει. Έχω ένα τέτοιο στο ράφι, γι' αυτό ρωτώ.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Anonymous Founder έγραψε:Αν είναι after market οι αισθητήρες, κατά 99% έχει καεί το ηχειάκι τους. Αν είσαι τυχερός, βρίσκεις ένα παρόμοιο και το αντικαθιστάς.

Anonymous Founder έγραψε:Το κατάλαβα, απλά σε κάποια αυτά τα δύο είναι μαζί. Αν την έχει ακούσει λοιπόν το όλο το σύστημα, δεν θα δουλεύει.

Αν την είχε ακούσει όλο το σύστημα, θα άλλαζε το buzzer; :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Pitt έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Αν είναι after market οι αισθητήρες, κατά 99% έχει καεί το ηχειάκι τους. Αν είσαι τυχερός, βρίσκεις ένα παρόμοιο και το αντικαθιστάς.

Anonymous Founder έγραψε:Το κατάλαβα, απλά σε κάποια αυτά τα δύο είναι μαζί. Αν την έχει ακούσει λοιπόν το όλο το σύστημα, δεν θα δουλεύει.

Αν την είχε ακούσει όλο το σύστημα, θα άλλαζε το buzzer; :dizzy:

Να γίνω πιο αναλυτικός:
Στην δική μου περίπτωση, υπάρχει ένας κοντρόλερ που δέχεται τους αισθητήρες και από τον κοντρόλερ φεύγει καλωδιάκι που πηγαίνει είτε σε ηχειάκι, είτε σε οθόνη-ηχειάκι 2 σε 1.
Αν η περίπτωσή του είναι η δεύτερη, τότε αν αυτό χαλάσει, τότε δεν θα δουλεύει ούτε η οθόνη, ούτε το ηχειάκι.
Λέω κάτι παράξενο;
Το πώς μπορεί να χαλάσει, χρειάζεται να το αναφέρω; Μπορεί να κόπηκε πχ ένα καλωδιάκι. :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#149533 Μα το πρόβλημα του Γιάννη ήταν ακριβώς αυτό, ότι δεν δούλευαν οι αισθητήρες παρκαρίσματος. ;-)

Sent through Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By gianik
#149609 Λήξη συναγερμού..
Κανονικά όλα..τι έφταιξε ελπίζω να μην χρειαστεί να το μάθω..
Θοδωρή την φαναριερα την χρησιμοποιώ 2η χρόνια δεν είχα ποτέ πρόβλημα, την Παρασκευή που ταξιδεύω πάλι θα την δοκιμασω.
Ευχαριστώ πάντως ολους
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Pitt έγραψε:Μα το πρόβλημα του Γιάννη ήταν ακριβώς αυτό, ότι δεν δούλευαν οι αισθητήρες παρκαρίσματος. ;-)

Sent through Tapatalk

Δεν το διατυπωσα σωστα :sorry:
ηθελα να πω μην παει κατευθειαν στον διακοπτη οπισθεν να δει πρωτα αυτα που δεν ερχονται απο τον κατασκευαστη κλπ.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
giannik1977 έγραψε::offtopic:
Που αντιγραφουμε τηλεκοντρολ γκαραζοπορτας;; :lol:

σε κλειδαρα μαζι με το παλιο.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#156980 Αυτό είναι ο στάτορας απο εναλλάκτη αυτοκινήτου:

Εικόνα

Αποτελείται απο το σιδηροπυρήνα και τα τυλίγματα (περιελίξεις)

Εδώ φαίνεται πώς είναι ο πυρήνας μόνος του χωρίς τις περιελίξεις:

Εικόνα

Δέν είναι ενα ενιαίο κομμάτι μεταλλο αλλά αποτελείται απο φέτες οι οποίες είναι βερνικωμένες (και συνεπώς ηλεκτρικά μονωμένες) μία μία ξεχωριστά

Εδώ άλλη μία εικόνα που φαίνονται οι φέτες (laminations)

Εικόνα

Ο λόγος που αυτοί οι πυρήνες δέν είναι μονοκόματοι είναι για τον περιορισμό των ρευμάτων περιδίνησης

Εικόνα

Οπότε είναι πολύ σημαντικό οι φέτες αυτές να παραμείνουν ηλεκτρικά μονωμένες μεταξύ τους.

Στον εναλλάκτη της πρώτης φωτογραφίας όμως, όμως το βερνίκι έχει φύγει, ο πυρήνας εχει σκουριάσει και πλέον οι φέτες εφάπτονται μεταξύ τους. Εκτός αυτού έχει χαλάσει και η μόνωση των τυλιγμάτων και πλέον όλα τα τυλίγματα μεταξύ τους αλλά και με τον πυρήνα κάνονουν επαφή.

Εδώ αν γίνει καινούρια περιέλιξη πάνω σε αυτόν τον πυρήνα, ο εναλλάκτης θα κρατήσει το πολύ 6 με 12 μήνες. Τα ρεύματα περιδίνησης θα υπερθερμάνουν τον πυρήνα και οι θερμοκρασίες θα κάψουν τη μόνωση των τυλιγμάτων και θα τα βραχυκυκλώσουν όπως πρίν.

Επιπλέον, απο την πρώτη στιγμή λειτουργείας ο εναλλάκτης θα έχει μειωμένη απόδωση, καθώς ο πυρήνας θα "κλέβει" μέρος του παραγομενου έργου.

Είχα πάρει παλιά έναν εναλλάκτη απο ανακατασκευαστική εταιρία, ο οποίος χάλασε μέσα σε λίγους μήνες. Ο πυρήνας του ήταν βαμμένος μαύρος. Πολύ φοβάμαι οτι ήταν σκουριασμένος όπως αυτός της φωτογραφίας και απλά τον ξύσανε για να φύγει η σκουριά και τον περάσανε με μαύρο σπρέυ απο πάνω.
Άβαταρ μέλους
By Mad_Max_Geo
#160591 Πιστευω πως και αυτο συγκαταλεγεται με τα ηλεκτρονικα θεματα ενος αυτοκινητου.

Εχω το εξης θεμα. Στο πορτπαγκαζ εχει μια γειωση το focus μου, που ειναι γειωση του υαλοκαθαριστηρα πισω. Εχω βαλει και τη γειωση ενος ενισχυτη εκει απανω και απο τοτε ξεκινησαν τα θεματα. Το θεμα που εχει ο πισω υαλοκαθαριστηρας ειναι οτι δεν ολοκληρωνει τη κινηση που εκανε παλια αλλα για να τη τελειωση τη πληρη κινηση πρεπει να παιξεις με τον διακοπτη. Εβαλα σπρεϋ επαφων καπως φτιαχτηκε για κανα 6μηνο το καλοκαιρι παλι τα ιδια. Εξυσα τη βιδα να κανει καλυτερη επαφη, εβαλα τη γειωση του υαλοκαθαριστηρα να ακουμπαει λαμαρινα παλι τιποτα. Σπρεϋ επαφων τιποτα. Εριξα ακομα και στη τρυπα μεσα σπρεϋ επαφων να πιασει και παλι τιποτα. Εχει καποιος να μου δωσει μια λυση να εχω και τις δυο γειωσεις σε εκεινη τη βιδα και να μην εχω θεμα? Φταιει το οτι η καινουρια ροδελα δεν αφηνει τη βιδα να τερματισει γιατι αυτο δε το δοκιμασα να πω την αληθεια. Να παρω μια πιο μακρια βιδα μπας και? Τα φωτα σας παρακαλω!
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#160659 Αν είσαι σίγουρος ότι αυτό φταίει, μπορείς να επιλύσεις το πρόβλημα διαχωρίζοντας τις γειώσεις, αφού φαίνεται ότι μαζί έχουν θέμα (επαφής-καλής γείωσης). Αν δεν γίνεται (και δεν θες να ανοίγεις τρύπες), πάρε πρεσαριστούς ακροδέκτες και φτιάξε τα καλώδια που φτάνουν στη βίδα :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By Mad_Max_Geo
The Ace έγραψε:Αν είσαι σίγουρος ότι αυτό φταίει, μπορείς να επιλύσεις το πρόβλημα διαχωρίζοντας τις γειώσεις, αφού φαίνεται ότι μαζί έχουν θέμα (επαφής-καλής γείωσης). Αν δεν γίνεται (και δεν θες να ανοίγεις τρύπες), πάρε πρεσαριστούς ακροδέκτες και φτιάξε τα καλώδια που φτάνουν στη βίδα :thumbsup:

Κατσε δε καταλαβα. Πρεσαριστους ακροδεκτες εννοεις αυτα τα στρογγυλα που τα βαζεις σε επαφη με τη βιδα? Τετοια εχω, οπως και ο υαλοκαθαριστηρας εχει τετοια γειωση. Μου φαινεται πολυ περιεργο, επειδη λογικα η γειωση δε γινεται απανω στο μεταλο και οχι λογικα στο τελος της βιδας?