Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#206397 Και τα q7, q5 το έχουν καθώς και τα Land Rover.

Νομίζω ειναι για το off road. Αν τα φώτα από τη λάσπη βρομίζουν να δουλεύουν τα αλλά.

Κάπου το είχα διαβάσει αλλά μπορεί να θυμάμαι λάθος.

Sent from a mobile device
Άβαταρ μέλους
By Chris
#206404 Ναι, το έχουν αρκετά. Εγώ κάπου είχα διαβάσει ότι από το εργοστάσιο έρχονται με μη λειτουργικά τα πάνω και αν θέλει ο κάτοχος τα συνδέει. Αλλά μπορεί επίσης να θυμάμαι λάθος :lol:
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#206417 Και στο Jimny έτσι είναι... Και στο δρόμο βλέπω άλλα να δουλεύουν τα πάνω κι άλλα τα κάτω... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#206431 Τα q5 q7 τα έχουν για να ανάβουν με ανοιχτό πορτ μπαγκαζ,επειδή τα κυρίως φώτα σηκώνονται με το πορτ μπαγκαζ ολόκληρα.
Τα υπόλοιπα τα έχουν για να περνάνε κάποιες προδιαγραφές γωνίας θέασης επειδή έχουν τη ρεζέρβα και μπορεί να τα κρύβει, ή για ρυμούλκηση τρέιλερ.
Άβαταρ μέλους
By nido
dimviii έγραψε:
nido έγραψε:
dimviii έγραψε:
nido έγραψε:
dimviii έγραψε:σημπληρωνεις καθολου εστω κατ ελαχιστο ψυκτικο υγρο?

Όλα τα υγρά τα τσεκάρω μια φορά το μήνα και φροντίζω να είναι στη σωστή στάθμη.

τι εννοεις φροντιζεις να ειναι σωστη η σταθμη? συμπληρωνεις δλδ ψυκτικο υγρο?

Το προφανές εννοώ, να είναι ανάμεσα στο min & το max όπου υπάρχει τέτοια "ζώνη", εκτός από λάδια που προτιμώ να τα κρατάω στο max. Ψυκτικό υγρό μου αρκεί να είναι κάπου ανάμεσα, και όχι δε συμπληρώνω.

Νικο το ρωταω γατι τετοια συμπτωματα κανει και καποιες περιπτωσεις στο καψιμο φλατζας,οταν σβηνεις διαρρεει μικρη ποσοτητα ψυκτικου μεσα στο κυλινδρο,και μολις βαλεις μπροστα δεν δουλευει σωστα ο συγκεκριμενος κυλινδρος και ακουγεται σαν να ρεταρει για καποια δευτερολεπτα.

Το κατάλαβα Δημήτρη, ευχαριστώ. :)
Άβαταρ μέλους
By markvag
nido έγραψε:
markvag έγραψε:Kαι το δικό μου είχε ένα ψιλοθεματάκι με το κρύο ξεκίνημα τον χειμώνα.
...
Πολύ αργή απόκριση επίπεδο "πατάω γκάζι, δεν γίνεται τίποτα το ιδιαίτερο, μετράω μέχρι το 5-10 (ανάλογα το κρύο) και μετά κολλάω στο κάθισμα"... Ποτέ δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία... ήταν κάτι μόνιμο... :hmmm: ούτε μου έβγαλε ποτέ κάτι άλλο... :hmmm:

Ναι, αυτό λέω Μάρκο, με σταθερά πατημένο το γκάζι στο σημείο που κανονικά θα ανέβαζε π.χ. 4000 ανεβάζει π.χ. 2000 και μένει εκεί, ενώ έχει και κάποιες αρρυθμίες, και μετά από λίγα δευτερόλεπτα σαν να έχει "ζεσταθεί" παίζει κανονικά.

Ε, νομίζω φυσιολογικό είναι :hmmm: . Εμένα το έκανε πάντα. Το 1,6 16ν έχεις;;;
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#206446 Το πρωϊ η ECU παίρνει σήμα από τον αισθητήρα του ψυκτικού, στα σύγχρονα αυτοκίνητα αυτός ο αισθητήρας είναι πολύ σημαντικός, οπότε αυτοί οι πρωΪνοί δισταγμοί το πρωϊ είναι δικαιολογημένοι και μόνο αν διαρκούν αρκετή ώρα χρειάζεται ψάξιμο αλλού ή αλλαγή του αισθητήρα.

Το απλούστερο είναι να τον βρείτε και να καθαρίσετε τις επαφές του γιατί με τα χρόνια δεν θα είναι και στην καλύτερη κατασταση, ξεκινάμε από τα απλούστερα και μετά κοιτάμε για καμμένη φλάτζα που έχει άλλα συμπτώματα αλλά και εκεί βρίσκουμε αμέσως αν υπάρχει πρόβλημα, στα συνεργεία έχουν ένα υγρό που κάνει ανίχνευση λαδιού ή καυσαερίων στο νερό χωρίς να χρειάζονται περαιτέρω κοστοβόροι έλεγχοι λυσίματα κλπ.
Άβαταρ μέλους
By nido
markvag έγραψε:
nido έγραψε:Ναι, αυτό λέω Μάρκο, με σταθερά πατημένο το γκάζι στο σημείο που κανονικά θα ανέβαζε π.χ. 4000 ανεβάζει π.χ. 2000 και μένει εκεί, ενώ έχει και κάποιες αρρυθμίες, και μετά από λίγα δευτερόλεπτα σαν να έχει "ζεσταθεί" παίζει κανονικά.

Ε, νομίζω φυσιολογικό είναι :hmmm: . Εμένα το έκανε πάντα. Το 1,6 16ν έχεις;;;

To RC με τον EW10J4-S.
Τελευταία το κάνει, με κρύο καιρό & υγρασία.
Άβαταρ μέλους
By nido
21 quadra έγραψε:Το πρωϊ η ECU παίρνει σήμα από τον αισθητήρα του ψυκτικού, στα σύγχρονα αυτοκίνητα αυτός ο αισθητήρας είναι πολύ σημαντικός, οπότε αυτοί οι πρωΪνοί δισταγμοί το πρωϊ είναι δικαιολογημένοι και μόνο αν διαρκούν αρκετή ώρα χρειάζεται ψάξιμο αλλού ή αλλαγή του αισθητήρα.

Το απλούστερο είναι να τον βρείτε και να καθαρίσετε τις επαφές του γιατί με τα χρόνια δεν θα είναι και στην καλύτερη κατασταση, ξεκινάμε από τα απλούστερα και μετά κοιτάμε για καμμένη φλάτζα που έχει άλλα συμπτώματα αλλά και εκεί βρίσκουμε αμέσως αν υπάρχει πρόβλημα, στα συνεργεία έχουν ένα υγρό που κάνει ανίχνευση λαδιού ή καυσαερίων στο νερό χωρίς να χρειάζονται περαιτέρω κοστοβόροι έλεγχοι λυσίματα κλπ.

Νομίζω ένα γενικό καθάρισμα επαφών πρέπει να μπει μέσα στο πρόγραμμα!
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#211305 Μετά από 11 λεπτά από την εκκίνηση κ 11 χλμ απόσταση ο δείκτης λαδιού ακόμη στο 72. sportsvan 1,4 150hp, 5w-30
ΕικόναΕικόνα

Sent from space >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#211308 και? δεν βλεπω κατι λαθος.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#211436 Ότι σε γενικές γραμμές η θερμοκρασία λαδιού ακολουθεί αυτήν του νερού με διαφορά 10-15 λεπτών.