Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By nikos
#797323 Εννοείται είναι μέτρια τα all season αφού πάμε να συμβιβασουν δύο κατηγορίες μαζί (θερινα-χειμερινα).
Δε υπάρχει περίπτωση να πιάνουν την απόδοση των θερινών το καλοκαίρι και την απόδοση των χειμερινών το χειμώνα.
Εσύ συμβιβάζεται αλλά δεν είναι έτσι
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#797329 Τώρα τι αποδόσεις προσδοκάτε από ένα μέσο αμάξι , σε χώρες που τα όρια είναι έως 50χλμ και στην καλύτερη 80 άντε 100 στην περιφερειακή και εθνικές σε μεγάλο μέρος , φλαταδουρα αδιάφορη κτλ , που δεν τις πιάνει ένα ελαστικό σαν το crossclimate ….
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#797346 Συμφωνώ με Νίκος έτσι ειμαι και εγώ.Μια. Τετράδα ζάντες σιδερένιες και απάνω τα χειμερινά λάστιχα . Τα βάζω Δεκέμβρη τα βγάζω Μάρτιο

< >
Άβαταρ μέλους
By vagmann
nikos έγραψε:Η μισλεν λέει για μέχρι 10 χρόνια μετά την παραγωγή τους αν είναι σε καλή κατάσταση και δεν έχουν κάνει χλμ πολλα.
Άρα μύθος αυτό που νομίζεις ότι θες 1500 ευρώ κάθε 4 χρόνια για λάστιχα αν έχεις χειμερινά και θεριναΕικόνα

Καλά αυτό είναι αστείο,ειδικά σε ένα petrohead forum...ούτε ο μπάρμπας μου στο χωριό δεν άλλαζε λαστιχα στα 10 χρονια... :lol:

nikos έγραψε:Εννοείται είναι μέτρια τα all season αφού πάμε να συμβιβασουν δύο κατηγορίες μαζί (θερινα-χειμερινα).
Δε υπάρχει περίπτωση να πιάνουν την απόδοση των θερινών το καλοκαίρι και την απόδοση των χειμερινών το χειμώνα.

Προφανώς και είχες allseason ελαστικα για να είσαι τόσο σιγουρος?Ποια και σε τι αυτοκινητο?
Ασφάλτινα έχω αλλάξει στο allroad 2 τετραδες (continental και goodyear assymetric 2),και γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει ασφαλτινο ελαστικό,τι κάνει και τι δεν κάνει.
Παλιά,είχα την δική σου άποψη ως γνήσιος petrolhead,φουλ ασφάλτινα υψηλών επιδόσεων και λοιπά,και slicks έχουμε βάλει και r888 για 8 χρόνια είχα (2 τετραδες),όταν τρέχαμε στα Μέγαρα κάθε λίγο και λιγάκι(προφανώς όχι με allroad :lol: )...
Έχει προχωρήσει η τεχνολογία στα allseason,πολύ...
Όποιος έχει ορεξη για συνέχεια:
https://www.tyrereviews.com/Article/202 ... e-Test.htm
Συγκεκριμένα για τα crossclimate 2,κάθε άλλο παρά μέτρια...
https://www.tyrereviews.com/Tyre/Michel ... mate-2.htm
Και ένα συγκριτικό allseasn vs χειμερινων:
https://www.youtube.com/watch?v=8K8ThRGNaoM

Ούτε αντιπρόσωπος της Michelin να ήμουν... :lol:
Άβαταρ μέλους
By vagmann
#797391 Θα δείξει Κώστα!
Διαρρηγνυούν τα ιμάτια τους ότι το 2 είναι πολύ καλύτερο,από το ήδη πολυ καλό plus...
Είπα και πιο πάνω,και ίδιο με το Plus είναι θα είμαι ευχαριστημένος... :roll:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#797393 Για πειτε οι γνωστες, απο χιονοκουβερτες τι βαζουμε; Αξιζουν οι φτηνες των 30-40€ ή παμε στις καλυτερες των 50-60-70;

Χρηση δεν ξερω, δεν νομιζω να τις φορεσω στο Panda. Απο την αλλη δεν θελω να τις βαλω μια φορα και να σκιστουν.

(ειχα βρει κατι φτηνες αλλα τελικα ηρθαν οτι να 'ναι διασταση, τις εστειλα πισω πηρα τα λεφτα μου και το αφησα )
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#797396 Nικο και εγω μια φορα που εβαλα αναγμκαστικα φθηνες γιατι δεν εβρισκα κατι καλυτερο σε βενζιναδικο σε επαρχια κρατησαν 5 χλμ. Ευτυχως και με τη μια φορεμενη κατι εκανε και προχωρουσα κανονικα.
Απο καινουριες οταν τις φορεσα δεν εφαρμοζαν σωστα,σαν να ειναι στραβοραμμενες.Κατι κοκκινες μαυρες ηταν,δεν θυμαμαι μαρκα.
Παντως και στο χερι να τις πιασεις,δεν εχουν σχεση οι φθηνες με τις ακριβες,η διαφορα ποιοτητας στο πανι ειναι εμφανεστατη.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Νίκος Παππάς έγραψε:Για πειτε οι γνωστες, απο χιονοκουβερτες τι βαζουμε; Αξιζουν οι φτηνες των 30-40€ ή παμε στις καλυτερες των 50-60-70;

Χρηση δεν ξερω, δεν νομιζω να τις φορεσω στο Panda. Απο την αλλη δεν θελω να τις βαλω μια φορα και να σκιστουν.

(ειχα βρει κατι φτηνες αλλα τελικα ηρθαν οτι να 'ναι διασταση, τις εστειλα πισω πηρα τα λεφτα μου και το αφησα )
Αν θες απλά να υπάρχουν και δεν τις χρησιμοποιείς συχνά:

Fix&Go Tex C, γύρω στα 30€

Αποτελεσματικές αλλα αρκετά ευαίσθητες, αν κινηθείς σε στεγνό έστω και λίγα μέτρα ή σπινιαρεις, πιθανόν να σκιστουν.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#797402 Σας ευχαριστω και τους δυο! :s_thumbsup

Οποτε με βλεπω να παιρνω Autosock που ειναι απο τις επωνυμες με 58€
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#797403 Οι Autosock είναι δοκιμασμένη και ιδιαίτερα αποτελεσματική λύση. Τις συστήνω ανεπιφύλακτα.

bujinkan έγραψε:Μπήκανε και για φέτος .... Τι καλά που έκανα πριν 10 χρόνια και πήρα 4 σιδερένιες ζάντες με 100 ευρώ και γλυτώνω 2 φορές το χρόνο το ξεζανταρισμα

Εικόνα
Εικόνα

< >

Στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη είναι αρκετά συνηθισμένο πάντως να βλέπεις ακριβά αυτοκίνητα με σιδερένιες ζάντες και χιονολάστιχα.

Πριν λίγες μέρες πέρασα και εγώ τα χιονολάστιχα. Τα είχα αφήσει στον βουλκανιζατερά μου για φύλαξη καθώς στο σπίτι που μένουμε τώρα δεν υπάρχει χώρος αποθήκευσης τους. Τελικά μου πήρε €50 για να τα τοποθετήσει και να κάνει ζυγοστάθμιση (+€10 σε σχέση με τις άλλες χρονιές) και δεν χρειάστηκε να παιδεύομαι να τα κουβαλάω, να λερώνω το αυτοκίνητο κλπ.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#797410 Πλέον δε βλέπεις τόσο συχνά όσο παλιά μαύρες ατσάλινες για τα χειμερινα .Έχουν βγάλει οι περισσότερες εταιρείες ειδικές ζάντες ελαφρού κράματος για τα χειμερινα...
Άβαταρ μέλους
By nikos
KiloMeater έγραψε:Τώρα τι αποδόσεις προσδοκάτε από ένα μέσο αμάξι , σε χώρες που τα όρια είναι έως 50χλμ και στην καλύτερη 80 άντε 100 στην περιφερειακή και εθνικές σε μεγάλο μέρος , φλαταδουρα αδιάφορη κτλ , που δεν τις πιάνει ένα ελαστικό σαν το crossclimate ….
Όταν λέω απόδοση μη πάει ο νους σου στο γύρο πίστας.
Δεν έχουν τα all season το φρενάρισμα ενός χειμερινου το χειμώνα ούτε το φρενάρισμα ενός ασφάλτινου το καλοκαίρι.
Ούτε το αντίστοιχο κράτημα.
Πώς να το κάνουμε αφού δε γίνεται. Το καθένα στο είδος του.
Το ότι μερικοί βολεύονται γιατί βαριουνται αλλαγές χειμερινά-ασφαλτινα δε σημαίνει ότι ισχύει κιολας
Άβαταρ μέλους
By nikos
vagmann έγραψε:
nikos έγραψε:Η μισλεν λέει για μέχρι 10 χρόνια μετά την παραγωγή τους αν είναι σε καλή κατάσταση και δεν έχουν κάνει χλμ πολλα.
Άρα μύθος αυτό που νομίζεις ότι θες 1500 ευρώ κάθε 4 χρόνια για λάστιχα αν έχεις χειμερινά και θεριναΕικόνα

Καλά αυτό είναι αστείο,ειδικά σε ένα petrohead forum...ούτε ο μπάρμπας μου στο χωριό δεν άλλαζε λαστιχα στα 10 χρονια...

nikos έγραψε:Εννοείται είναι μέτρια τα all season αφού πάμε να συμβιβασουν δύο κατηγορίες μαζί (θερινα-χειμερινα).

Προφανώς και είχες allseason ελαστικα για να είσαι τόσο σιγουρος?Ποια και σε τι αυτοκινητο?
Ασφάλτινα έχω αλλάξει στο allroad 2 τετραδες (continental και goodyear assymetric 2),και γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει ασφαλτινο ελαστικό,τι κάνει και τι δεν κάνει.
Παλιά,είχα την δική σου άποψη ως γνήσιος petrolhead,φουλ ασφάλτινα υψηλών επιδόσεων και λοιπά,και slicks έχουμε βάλει και r888 για 8 χρόνια είχα (2 τετραδες),όταν τρέχαμε στα Μέγαρα κάθε λίγο και λιγάκι(προφανώς όχι με allroad )...
Έχει προχωρήσει η τεχνολογία στα allseason,πολύ...
Όποιος έχει ορεξη για συνέχεια:
https://www.tyrereviews.com/Article/202 ... e-Test.htm
Συγκεκριμένα για τα crossclimate 2,κάθε άλλο παρά μέτρια...
https://www.tyrereviews.com/Tyre/Michel ... mate-2.htm
Και ένα συγκριτικό allseasn vs χειμερινων:
https://www.youtube.com/watch?v=8K8ThRGNaoM

Ούτε αντιπρόσωπος της Michelin να ήμουν...
Δε σου είπα πουθενά να αλλάζεις κάθε 10 χρόνια. Σου είπα ότι τα 1500 ευρώ που θες για κάθε 4 χρόνια για 2 σετ χειμερινα-θερινα δεν ισχύει και το είπες για δικαιολογία επειδή επέλεξες 4 εποχών.
Τα r888 δεν έχουν κανένα λόγο αναφοράς στη κουβέντα μας αφού είναι πολύ ειδικά λάστιχα.
Εδώ μιλάμε ότι γίνεται συμβιβασμός με τα all season για όσους δεν έχουν την δυνατότητα να έχουν 2η 4αδα ή βαριουνται την αλλαγη.
Έτσι κι αλλιώς κάνεις αλλαγή τα μπρος πίσω για ομοιόμορφη φθορά στα allseason!!! Η αλλαγή σετ χειμερινα-θερινα σας χάλασε!!!
Απόδοση χειμερινού από allseason δε πιάνεις παρά μόνο αν κάνεις το άσπρο μαύρο.
Σίγουρα μετά τη 3 χρονιά που θα τα έχεις φορεμένα τα allseason θα βλέπουν με κυάλια τα χειμερινά που θα δουλεύουν μόνο χειμώνα και θα έχουν τα μισά χλμ.
Αντίστοιχα καλοκαίρι πάλι θα συμβιβαζεσαι με τα allseason όσο περνάει ο καιρός.