Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#885021 Αν δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στο πλάτος της ζάντας, μπορείς να βάλεις συμμετρικά εμπρός-πίσω χωρίς πρόβλημα. Τα ασύμμετρα συνήθως είναι απλώς για την εμφάνιση. Πόση διαφορά έχουν οι ζάντες σου εμπρός πίσω γνωρίζεις;
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#885412 Αν σε ένα αμάξι που ήδη εχει φύγει το ένα τάσι, και λογικά επηρεάζει την ζυγοστάθμιση, αν αφαιρεθούν όλα τα τάσια θα ξανά χρειαστεί ζυγοστάθμιση;
Άβαταρ μέλους
By bill33
Dimitris_P έγραψε:Αν σε ένα αμάξι που ήδη εχει φύγει το ένα τάσι, και λογικά επηρεάζει την ζυγοστάθμιση, αν αφαιρεθούν όλα τα τάσια θα ξανά χρειαστεί ζυγοστάθμιση;

Οχι,κάνεις ζυγοστάθμιση με τα τάσια ;
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#885414 δεν παιζουν ρολο τα τασια στην ζυγοσταθμιση.
Εκτος εαν το τασι εφυε επειδη κοπανησε δυνατα σε καμια λακουβα/πεζοδρομιο πχ οποτε εχει στραβωσει καμια ζαντα.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
BASSstarlet έγραψε:Tα κινέζικα, πιστεύετε πρέπει να τα αποφεύγουμε;
Πρόκειται για 165/70/13 και πολύ συντηρητική οδήγηση.

Δεν είναι όλα τα κινέζικα ίδια. Τα LingLong είναι σχετικά τίμια. Κάτι άλλα είναι για το ανάθεμα. Δες εδώ χάλια κάτι Goodtrip (ευφημισμός θα είναι αυτό το "good trip", σαν τον Ειρηνικό Ωκεανό...): https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/ ... e-Test.htm
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Χρήστος Λάππας έγραψε:Έπιασαν οι ζέστες πρόωρα και έφτασε η ώρα να βγάλω τα χειμερινά (θα δούμε αν βγάζουν μια ακόμα σεζόν).

Τα καλοκαιρινά είχαν φάει τα ψωμιά τους και τα πετάξαμε τον Δεκέμβριο όταν μπήκαν τα χιονολάστιχα. Ψάχνω λοιπόν καλοκαιρινά run-flat με δείκτη W ή H με διάσταση 225/40/18 μπροστά και 255/35/18 πίσω. Δεν ψάχνω για κορυφαίες επιλογές, αλλά για κάτι σχετικά ποιοτικό. Η καλή τιμή θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα, αλλά πάνω από όλα είναι η ασφάλεια, καθώς έχουμε και μικρό παιδί μέσα.

Υπάρχει καμία πρόταση;

Νόμιζα είχες 17άρες. Επειδή φοράω κι εγώ την ίδια διάσταση, το είχα ψάξει. Τελευταία φορά πήγα σε budget επιλογή και είχα βάλει Kumho PS71. Νταξ, τίμια ήταν, αλλά δεν εντυπωσιάστηκα κιόλας. Τώρα θα πάω σε κάτι ακριβότερο. Το πρόβλημα είναι ότι είναι staggered και άρα είναι λιγότερα τα λάστιχα που βγαίνουν και στις δυο διαφορετικές διαστάσεις, ειδικά αν θες RFT. Safe επιλογή είναι τα BMW specific, που φέρουν το αστεράκι (*), αλλά και Mercedes specific (αναγράφουν "MO") να βάλεις, δεν θα έχεις θέμα. Από ότι βλέπω η αγαπημένη μου Pirelli δεν διαθέτει τις συγκεκριμένες διαστάσεις. Επόμενη επιλογή θα ήταν τα Michelin PS4. Πάντως ενημέρωσε τι έκανες, αν φυσικά θες, γιατί κι εγώ θα χρειαστώ σύντομα.

Isambard έγραψε:Αν δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στο πλάτος της ζάντας, μπορείς να βάλεις συμμετρικά εμπρός-πίσω χωρίς πρόβλημα. Τα ασύμμετρα συνήθως είναι απλώς για την εμφάνιση. Πόση διαφορά έχουν οι ζάντες σου εμπρός πίσω γνωρίζεις;

Καλό είναι να μην λέμε άκριτα τέτοια πράγματα. Μιλάμε για πισωκίνητο αυτοκίνητο 200+ ίππων. Όσα φορούσαν staggered λάστιχα είχαν ελαφρώς διαφορετικές ρυθμίσεις στην ανάρτηση σε σχέση με όσα φορούσαν 225-17 μπρος-πίσω.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#888355 Τι να βάλω σε 2254517 μέχρι 400 το πολύ; Έχουν αλλάξει τα πάντα προς το χειρότερο στα λάστιχα τα τελευταία χρόνια
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Dimitris_P έγραψε:Τι να βάλω σε 2254517 μέχρι 400 το πολύ; Έχουν αλλάξει τα πάντα προς το χειρότερο στα λάστιχα τα τελευταία χρόνια

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#888358 Αν σου πω ότι αυτά μου πρότεινε και ο λαστιχάς;
Αλλά τα σχόλια που διάβασα με συγκρατούν
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Dimitris_P έγραψε:Αν σου πω ότι αυτά μου πρότεινε και ο λαστιχάς;
Αλλά τα σχόλια που διάβασα με συγκρατούν

Για τη χρήση σου και το προφίλ σου, θα έλεγα Michelin Primacy 4+ αλλά έβαλες ταβάνι τα 400€, τα οποία βέβαια δεν έχουν σχέση με τα 6άρια της GY... είναι UHP.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#888360 Παλιά είχα Michelin PS4 και ήμουν ευχαριστημένος. Είχα βάλει απανωτά 2 φορές. Αν είναι μικρή η διαφορά δεν έχω πρόβλημα να ξαναπάω εκεί. Πάλι στα 400 έπαιζα και τότε