Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By tsilis
#797199 Στην περίπτωσή μου , καμμία σχέση με του vagmann.
Και δεν έχει να κάνει μόνο με το δικινητο του πράγματος (E250 cgi για να απαντήσω και στον Κostis).
ΔΕΝ έπιανε πουθενά θερμοκρασία λειτουργίας
Γλίστραγε σαν τρελό σε χιόνι που δεν θα έπρεπε καν να το απασχολεί (έναρξη χιονόπτωσης και στρώσιματος )
Δεν ξεκίναγε με τίποτε .

Εγώ θεωρώ ότι είχε να κάνει με τη διάσταση. Προφανώς , άλλη σύσταση της γόμας , άλλη προτεραιότητα .

Στο στεγνό πολύ καλό και κανένα πρόβλημα με το Καλοκαίρι .
Ελαχιστη φασαρία παραπάνω την περιμένεις φυσιολογικά σε τέτοια λάστιχα , λόγω σχεδίασης.
Άβαταρ μέλους
By vagmann
kostis20 έγραψε:Στο στεγνό και στις ζέστες ποώς σου φάνηκαν?

Τα προηγούμενα crossclimate plus,δεν προσφέρονταν για γρήγορη οδήγηση σε στροφές,ωστόσο αν το αποφασίσεις δεν σου εμπνέει εμπιστοσύνη όπως τα ασφάλτινα continental,που είχε ως αρχική τοποθέτηση το allroad.
Ένα μείον στο στρίψιμο τα cross+.
Εξαιτίας αυτού λοιπόν είχαν φθορά στην πλαϊνη επιφάνεια τους,με το κεντρικό τμήμα του ελαστικού φυσιολογικα φθαρμενο.(να πω εδώ πως το αυτοκίνητο κινείται σε βουνό ανάβαση κατάβαση σε όλες τις συνθήκες,όλες τις εποχές,ποτέ στην πόλη)
Στο φρεναρισμα αψογα σε όλες τις επιφάνειες,πολύ καλη αντοχή επίσης σε κακοτράχαλους δρόμους με βράχια πέτρες που κινούμαι αρκετά τα καλοκαίρια,λόγω δυσπρόσιτων παραλιών...
Στην ΕΟ με πολλά χλμ,καμία παρατήρηση,άνετα,αθόρυβα,απροβλημάτιστα,και σε υψηλές ταχύτητες.
Η αντικατασταση έγινε μετά απο 4 χρονια και 30Κ δύσκολα χλμ,σε ένα βαρύ τετρακίνητο,και ακόμη κρατούσαν πολύ καλά...
Για τον χαρακτήρα του αυτοκινητου,και την χρήση που κάνω θεωρώ δεν υπάρχει καλύτερο allseason ελαστικό.
Εν αναμονή εντυπώσεων των crossclimate 2 λοιπόν...
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#797261 Crossclimate2 από το καλοκαίρι
Αθόρυβα και ωραία κύληση αβίαστη . Τώρα τελευταία που παίζουμε κοντά στο μηδέν θερμοκρασίες μια χαρά τα βλέπω ούτε γλιστρήματα ούτε τίποτα

Καλά το να μην έχεις να αλλάξεις χειμερινά θερινά στο αμάξι δυο φορές το χρόνο , μεγάλη υπόθεση
Άβαταρ μέλους
By dimviii
KiloMeater έγραψε:
Καλά το να μην έχεις να αλλάξεις χειμερινά θερινά στο αμάξι δυο φορές το χρόνο , μεγάλη υπόθεση

οντως δυσκολη,χρονοβορα,και ακριβη διαδικασια.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#797277 Μπήκανε και για φέτος .... Τι καλά που έκανα πριν 10 χρόνια και πήρα 4 σιδερένιες ζάντες με 100 ευρώ και γλυτώνω 2 φορές το χρόνο το ξεζανταρισμα

Εικόνα
Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By nikos
KiloMeater έγραψε:Crossclimate2 από το καλοκαίρι
Αθόρυβα και ωραία κύληση αβίαστη . Τώρα τελευταία που παίζουμε κοντά στο μηδέν θερμοκρασίες μια χαρά τα βλέπω ούτε γλιστρήματα ούτε τίποτα

Σιγά τη μεγάλη υπόθεση. Πάνω από μισή ώρα δεν είναι.
Μεγάλη υπόθεση είναι να μην έχεις που να βάλεις τη 4αδα που δε χρησιμοποιείς.
Αν είσαι σε μέρος που χρειάζονται χειμερινά για να κυκλοφορείς κανένα 4 εποχών δε κάνει δουλειά γιατί τα κάνει όλα μέτρια παντου
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#797286 οπως το δεις
το κανα μερικα χρονια Βιέννη και δε μου λείπει καθόλου

ειχα χειμερινα ζαντολαστιχα
αντε ανεβασε τα απο το υπογειο και κατεβασε τα αλλα, βαλτα στη βαση τους , σου πεφτε η μεση

οι περισσότεροι βαριουντια να το κανουν
περα απο το 60αρι της αλλαγης (τη φορά ) και τα αλλα πόσα για αποθήκευση ολο το χρόνο της εναλλακτικής τετραδας, το πιό χαλαστικό αντε βρες ραντεβου και φρόντισε να εισαι οποτε βολεύει το λαστιχα απίκο

Μια χαρα κυκλοφορείς ολο το χρόνο σε αστικα περβάλλοντα , και με αρνητικές και αστικο χιονακι
Υποψην απο ενα σημειο και 'σ'απαν' ανηφορα δεν ξερουμε τι ειναι , φλατ τα πάντα
Άβαταρ μέλους
By vagmann
#797288 +1
Crossclimate + καλή τετρακίνηση + εμπειρία και είσαι μια χαρά στις πολλές συνθήκες...έχω ανέβει κατέβει βουνό παμπολες φορες σε ακραίες συνθήκες και δεν έβαλα αλυσίδες που ούτως ή άλλως έχω πάντα μαζί μου...
Στις υπόλοιπες καθημερινές συνθήκες ειναι ένα πολυ καλό λαστιχο,μην πω για κρατημα στο βρεγμένο... :metalo:

Βάλτε και στην εξίσωση τα 600-700€ που θέλουν οι ακριβές διαστάσεις για χειμερινά + κοστος δεύτερων ζαντών...
Δλδ κάθε 4-5 χρόνια 1,500€ για λάστιχα... :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By nikos
vagmann έγραψε:+1
Crossclimate + καλή τετρακίνηση + εμπειρία και είσαι μια χαρά στις πολλές συνθήκες...έχω ανέβει κατέβει βουνό παμπολες φορες σε ακραίες συνθήκες και δεν έβαλα αλυσίδες που ούτως ή άλλως έχω πάντα μαζί μου...
Στις υπόλοιπες καθημερινές συνθήκες ειναι ένα πολυ καλό λαστιχο,μην πω για κρατημα στο βρεγμένο... :metalo:

Βάλτε και στην εξίσωση τα 600-700€ που θέλουν οι ακριβές διαστάσεις για χειμερινά + κοστος δεύτερων ζαντών...

Υπερβολικός στη τιμή των 1500 για κάθε 4 χρόνια.
Αν έχεις θερινά και χειμερινά απλά μοιράζονται τα χλμ που θα έκανες και κρατάνε παραπάνω.
Αν έχεις αποθήκη η χώρο μια χαρά είσαι με μια 2η 4αδα σε σιδερένιες ζάντες.
Τα 4 εποχών είναι μέτρια παντου και κάνεις συμβιβασμό το καλοκαίρι και το χειμωνα. Το λες και συ παραπάνω όπου δε μπορούν να συγκριθούν με ασφαλτινα
Άβαταρ μέλους
By kostis20
vagmann έγραψε:+1

Για κεντρική Ελλάδα που είμαστε εμείς θα συμφωνήσω.Αλλα για κεντρική Ευρώπη δε νομίζω να μπορούν να καλύψουν κάποιον τα all season .Ειδικά αν μιλάμε για δικινητο αυτοκίνητο.Ετσι οπώς το έζησα εγώ τουλάχιστον που έκανα και τα ταξιδακια μου.
Άβαταρ μέλους
By vagmann
nikos έγραψε:
Αν έχεις θερινά και χειμερινά απλά μοιράζονται τα χλμ που θα έκανες και κρατάνε παραπάνω.
Οκ πόσο θα τα κρατήσεις 8 χρόνια???

Σιδερένια ζαντα στο allroad??? :lol:

Τα 4 εποχών είναι μέτρια παντου και κάνεις συμβιβασμό το καλοκαίρι και το χειμωνα. Το λες και συ παραπάνω όπου δε μπορούν να συγκριθούν με ασφαλτινα

Εχεις καταλάβει λάθος,δεν είναι πουθένα μέτρια ακόμη και σε γρήγορο στριψιμο,απλά δεν έχουν κατασκευαστεί για στρίψιμο...

Παιδιά είναι υποκειμενικο και έχει να κάνει με το που κινείσαι,τι όχημα έχεις,τι στυλ οδήγησης κάνεις κλπ
Σε evo πχ δεν τα βαζεις...ή σε δικινητο μικρό πόλης...δεν έχει νόημα
Άβαταρ μέλους
By nikos
vagmann έγραψε:
nikos έγραψε:
Οκ πόσο θα τα κρατήσεις 8 χρόνια???

Σιδερένια ζαντα στο allroad???

Εχεις καταλάβει λάθος,δεν είναι πουθένα μέτρια ακόμη και σε γρήγορο στριψιμο,απλά δεν έχουν κατασκευαστεί για στρίψιμο...

Παιδιά είναι υποκειμενικο και έχει να κάνει με το που κινείσαι,τι όχημα έχεις,τι στυλ οδήγησης κάνεις κλπ
Σε evo πχ δεν τα βαζεις...ή σε δικινητο μικρό πόλης...δεν έχει νόημα

Για σιδερένια ζάντα μιλούσα γενικά όχι σε σένα ειδικά. Υπάρχουν και φτηνές η μεταχειρισμένες αλουμινίου.
Τα λάστιχα θα κρατήσουν πολύ παραπάνω αν δε κάνουν χλμ.
Η μισλεν λέει για μέχρι 10 χρόνια μετά την παραγωγή τους αν είναι σε καλή κατάσταση και δεν έχουν κάνει χλμ πολλα.
Άρα μύθος αυτό που νομίζεις ότι θες 1500 ευρώ κάθε 4 χρόνια για λάστιχα αν έχεις χειμερινά και θεριναΕικόνα