Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By nikos
mousatos έγραψε:
nikos έγραψε:Γιατί αλλιώς στη πρώτη στροφή θα φύγει ο κωλος και δε μαζεύεται

Ε όχι και 1η στροφή. Μόνο σε οριακές καταστάσεις.

Τρόπος του λέγειν πρώτη στροφή. Εννοούσα πως είναι πιο εύκολο να σου φύγει ο κωλος όταν μπροστά σου δίνει την αίσθηση με τα καινούρια λάστιχα ότι κρατάει σε επιτάχυνση και φρεναρισμα

mousatos έγραψε:Εξάλλου στις μέρες μας υπάρχει και ESC.

Οι νόμοι της φυσικής υπερισχύουν όταν θα γίνει χοντρή βλακεία και δε θα σε σώσει το esc

Anonymous Founder έγραψε:Ο κανόνας παλιά έλεγε πως τα καλά μπαίνουν πίσω. Αυτό σημαίνει πως σε εμπροσθοκίνητο, ειδικά στην Ελλάδα θα έχεις μόνιμα σπινιαρισμα εμπρός, ενώ τα πάω θα είναι "ξεκούραστα" και δεν θα φθαρούν ποτέ, ενώ τα μπροστά θα γίνουν ακόμη χειρότερα.

Ο νόμος ισχύει ακόμα.
Δε σε ενδιαφέρει αν τα πίσω θα είναι ξεκούραστα. Σε ενδιαφέρει να είσαι ασφαλής.
Όταν μπροστά έχεις τέλεια ελκτική πρόσφυση με καινούρια λάστιχα τότε ο κωλος που έχει τα παλιά θα φύγει εκεί που δε το περιμένεις και δε μαζεύεται....κοινώς θα μείνεις με το τιμόνι στα χέρια περιμένοντας το μοιραίο.
Όταν μπροστά έχεις τα παλιά γνωρίζεις την ελκτική τους συμπεριφορά οπότε προσαρμοζεσαι και τα πίσω είναι πάντα γατζωμενα στο δρόμο....άρα μενεις στο δρόμο και όχι σε οικοπεδο
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
nikos έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Δύο καινούργια ελαστικά στον εμπρός άξονα θα έβαζα εγώ.
Τα καινούρια μπαίνουν πάντα πίσω σε μπροσθοκινητο.
Γιατί αλλιώς στη πρώτη στροφή θα φύγει ο κωλος και δε μαζεύεται

Η ερωτηση αφορα χειμερινα λαστιχα αρχικα.

Εκει ισχυει οτι το καινουργιο μπαινει εκει που ειναι η κινηση, στην ιδια λογικη με τις αλυσιδες - κουβερτες.

ΑΝ μιλαγαμε για θερινα, τοτε αλλαζει

Επισης αν θες να πιεσεις το αυτοκινητο σου σε στροφες κλπ φροντιζεις να βαλεις 4 νεα ελαστικα, οχι αλλα μπρος και αλλα πισω
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
nikos έγραψε:Ο νόμος ισχύει ακόμα.
Δε σε ενδιαφέρει αν τα πίσω θα είναι ξεκούραστα. Σε ενδιαφέρει να είσαι ασφαλής.
Όταν μπροστά έχεις τέλεια ελκτική πρόσφυση με καινούρια λάστιχα τότε ο κωλος που έχει τα παλιά θα φύγει εκεί που δε το περιμένεις και δε μαζεύεται....κοινώς θα μείνεις με το τιμόνι στα χέρια περιμένοντας το μοιραίο.
Όταν μπροστά έχεις τα παλιά γνωρίζεις την ελκτική τους συμπεριφορά οπότε προσαρμοζεσαι και τα πίσω είναι πάντα γατζωμενα στο δρόμο....άρα μενεις στο δρόμο και όχι σε οικοπεδο

Προσωπικά έχω δοκιμάσει τα πάντα, και το πρόβλημα δεν είναι μόνον αν χάσεις τον κώλο. Μπορεί να χάσεις και τιμόνι. Προσωπικά, η μία και μοναδική φορά που έχασα αμάξι και έκανα τρακάρισμα, ήταν όταν έχασα τιμόνι, σε γλίτσα και με την υποστροφή κατέληξα στην πόρτα του απέναντι.
Γι'αυτό το λόγο κιόλας, κάνω αλλαγή εμπρός πίσω πάντα στα λάστιχα ακόμη και στο εταιρικό. Δεν αντέχω στην ιδέα πως εμπρός έχω φθαρμένα λάστιχα.
Άβαταρ μέλους
By nikos
#849010 Εγώ πάντα αλλάζω και τα 4. Η αναφορά στη τοποθέτηση μόνο δύο ελαστικών έγινε επειδή αναφέρθηκε παραπανω
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#849015 Αλλάζεις λοιπόν 4. Κάνεις 20Κ χλμ. Αν είναι εμπροσθοκίνητο, έχει φθείρει τα εμπρός περισσότερο. Τι κάνεις; Αλλάζεις τα εμπρός πίσω ή τ'αφήνεις ως έχουν;
Άβαταρ μέλους
By nikos
Anonymous Founder έγραψε:Αλλάζεις λοιπόν 4. Κάνεις 20Κ χλμ. Αν είναι εμπροσθοκίνητο, έχει φθείρει τα εμπρός περισσότερο. Τι κάνεις; Αλλάζεις τα εμπρός πίσω ή τ'αφήνεις ως έχουν;
Εγώ προσωπικά? Τα αφήνω ως έχουν αφού στα 30.000 πάνε για αλλαγή. Δε διακινδυνεύω να βάλω τα πίσω μπρος μετά από 20.000 και να δω το κωλο να έρχεται στο πλάι
Άβαταρ μέλους
By dimviii
nikos έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Αλλάζεις λοιπόν 4. Κάνεις 20Κ χλμ. Αν είναι εμπροσθοκίνητο, έχει φθείρει τα εμπρός περισσότερο. Τι κάνεις; Αλλάζεις τα εμπρός πίσω ή τ'αφήνεις ως έχουν;
Εγώ προσωπικά? Τα αφήνω ως έχουν αφού στα 30.000 πάνε για αλλαγή. Δε διακινδυνεύω να βάλω τα πίσω μπρος μετά από 20.000 και να δω το κωλο να έρχεται στο πλάι

εισαι υπερβολικος.Παντα κανω τα εμπρος-πισω και ποτε δεν ανιμετωπισα τετοιες καταστασεις.
Και δεν οδηγω και τοσο σιγα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#849038 Εγώ στα 20Κ κάνω τα εμπρός πίσω και στα 40Κ αλλάζονται από το leasing. Στην BMW, πάνε λίγο παραπάνω, γιατί ως πισωκίνητο δεν τα φθείρει καθόλου (όσο δεν την πας με το πλάι).
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#849040 Εγώ κάθε 7500χλμ κάνω εμπρός πίσω αλλά γενικά συμφωνώ με την άποψη του ΗΦ. Κι εγώ όταν χρειάστηκε, έβαλα 2 καινούρια μπροστά.
Ελάτε να σας δώσω 42 κιλά ροπής από τις 2800rpm στις μπροστινές ρόδες, με χειροκίνητο σασμάν και να έχεις φθαρμένα ελαστικά μπροστά και τα καινούρια πίσω. Όποιος είναι μάγκας του το δίνω, αρκεί να μου υποθηκεύσει 25Κ ευρώ.
Άβαταρ μέλους
By nikos
#849041 Υπερβολικοί είστε. Δε λέμε να είναι σλικ μπροστά και καινούρια πίσω.
Μη πάμε στο άλλο άκρο.
Όμως αλλαγή κάθε 7500 μπρος πίσω και να πληρώνω μέχρι τις 40.000 τον βουλκανιζατέρ 5 φορές εργασία δε κανω
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#849045 Μπορείς να κάνεις μπρος-πίσω στο σέρβις όταν βγάζουν τις ρόδες για καθάρισμα φρένων.
Άβαταρ μέλους
By bill33
mousatos έγραψε:Μπορείς να κάνεις μπρος-πίσω στο σέρβις όταν βγάζουν τις ρόδες για καθάρισμα φρένων.

Μπορείς να κάνει το μπρος πίσω και μονος σου ένα απογευματάκι αν έχεις ρεζέρβα ή δευτερο γρύλο ή σταντ .
Αρκεί να σου έχουν κάνει μπροστά πίσω ζυγοστάθμιση,μερικοί λαστιχάδες δεν κάνουν στα πίσω λάστιχα.
Άβαταρ μέλους
By nikos
mousatos έγραψε:Μπορείς να κάνεις μπρος-πίσω στο σέρβις όταν βγάζουν τις ρόδες για καθάρισμα φρένων.

Αυτό γίνεται κάθε 3 4 χρόνια που έτσι κι αλλιώς αλλάζεις λαστιχα

bill33 έγραψε:

Μπορείς να κάνει το μπρος πίσω και μονος σου ένα απογευματάκι αν έχεις ρεζέρβα ή δευτερο γρύλο ή σταντ .
Αρκεί να σου έχουν κάνει μπροστά πίσω ζυγοστάθμιση,μερικοί λαστιχάδες δεν κάνουν στα πίσω λάστιχα.

Σιγά ρε παιδιά μη καθόμαστε κάθε χρόνο να κάνουμε μπρος πίσω στο δρομο. Άλλη δουλειά δεν έχουμε. Μια αλλαγή κάθε 3 με 4 χρόνια και τελος
Άβαταρ μέλους
By bill33
nikos έγραψε:

Αυτό γίνεται κάθε 3 4 χρόνια που έτσι κι αλλιώς αλλάζεις λαστιχα

bill33 έγραψε:

Σιγά ρε παιδιά μη καθόμαστε κάθε χρόνο να κάνουμε μπρος πίσω στο δρομο. Άλλη δουλειά δεν έχουμε. Μια αλλαγή κάθε 3 με 4 χρόνια και τελος

Μερικοί έχουμε και χώρο και χρόνο.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#849302 Επειδή το έχω ψάξει αρκετά το θέμα με το μπρος-πίσω, έχω καταλήξει ότι είναι πολυπαραγοντικό πρόβλημα και επιδέχεται πολλές λύσεις. Το θεωρητικά σωστό είναι αυτό που λέει ο nikos. Όμως, εξαρτάται από την διαφορά στην φθορά, το πως είναι στημένο το αυτοκίνητο (γενικά υποστροφικό, ουδέτερο ή υπερστροφικό;) και το στυλ οδήγησης. Στο Focus, που είναι tail happy για παράδειγμα, δεν κάνω μπρος-πίσω, επειδή τα περισσότερο φθαρμένα μπροστινά, θα το κάνουν ακόμα πιο κωλοχαρούμενο, και ενώ μου αρέσει η υπερστροφή, έχει ήδη αρκετή... Βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο τα πιο φθαρμένα μπροστινά να έχουν βγάλει την πιο καινούρια-μαλακή γόμα από κάτω τους, και άρα να κρατάνε καλύτερα, αλλά δεν έχω στοιχεία για αυτό. Το ίδιο ακολουθώ πάντως και στο Saab, που λόγω ισχύος τρώει πολύ περισσότερο τα μπροστινά (αν και με τα ηλεκτρονικά περιορίζεται αυτό). Αν και είναι πολύ πιο ουδέτερα στημένο, δεν θέλω να μειώσω την πρόσφυση πίσω, καθώς ήδη είναι μπροσθόβαρο (όπως όλα τα προσθιοκίνητα) και έτσι ο ελαφρύτερος πίσω άξονας θέλω να έχει καλύτερη πρόσφυση. Σε πίεση πάντως έχω δει ότι διώχνει την ουρά του (στο άφημα του γκαζιού ή σε trailing, όχι στο πάτημα), λόγω και γεωμετρίας των πολλαπλών πίσω. Οπότε καταλήγω κι εγώ ότι τα καλύτερα λάστιχα καλό είναι να είναι πίσω, τουλάχιστον σε εμπροσθιοκίνητα-εμπροστόβαρα αυτοκίνητα.