Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#804459 Σπρώξε τα στα μεταχειρισμένα, αλλά πραγματικά για ποιο λόγο να βάζεις τον εαυτό σου σε αυτή τη δοκιμασία; Ένα αχρείαστο ρίσκο για μένα, για πολύ μικρό οικονομικό κέρδος. Το έχω κάνει κι εγώ σε εποχές ιστορικής αφραγκίας, αλλά δεν θα το ξαναέκανα για κανένα λόγο, ειδικά στα λάστιχα που είναι το σημαντικότερο κομμάτι της οδικής ασφάλειας.
Δεν επιμένω όμως άλλο! :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Anonymous Founder έγραψε:Εννοείται πως είναι μια χαρά τα Hankook, γιατί μάλλον μιλάμε και για ένα αμάξι παλιό και χωρίς απαιτήσεις αν κατάλαβα καλά.
Τελικά hankook έβαλα, αλλά σε διαφορετική ανάλογη διάσταση, 1557013
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#804571 Τα φορούσα κάποτε στο Matiz σε παρόμοια διάσταση . Εξαιρετικά στο στεγνό, πολύ μέτρια σε αποστράγγιση νερού σε βρεγμένο και ευαίσθητα σε τρυπήματα κάθε είδους. Αλλα έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε και λογικά βελτιώθηκαν.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#804607 Να πούμε για ακόμα μια φορά ότι το να αναφέρουμε απλά μια μάρκα δεν λέει τίποτα. Το μοντέλο μετράει. Γιατί όλες οι εταιρείες έχουν βγάλει κατά καιρούς και μέτρια λάστιχα, δεν πρέπει αυτό να τις συντροφεύει για πάντα. Προσωπικό παράδειγμα: Είχα οδηγήσει πριν πολλά χρόνια κάποια Hankook, που δεν θυμάμαι καν το μοντέλο, σε ένα Fiesta MK6 αντικατάστασης. Ήταν τραγωδία του Σοφοκλή! Δεκαπέντε χρόνια μετά έβαλα στο Saab τα Hankook Ventus Prime 3 K125, επειδή διάβασα πολύ καλές κριτικές. Το λάστιχο αποδείχθηκε υπέροχο! Οπότε μην κοιτάτε απλά την μάρκα. Δείτε το μοντέλο!
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#804683 Πριν κάνα μήνα άλλαξα λάστιχα στο 107.

Επέλεξα πάλι Falken, Sincera SN110 σε 155/65/14

Τα προηγούμενα ήταν Sincera SN832 με 45000χλμ και μου άρεσαν πολύ. Άργησαν να φθαρουν, πολύ καλό φρένο σε όλες τις συνθήκες, πολύ καλά σε βροχή. Ελπίζω να είναι έτσι και τα καινούργια SN110
Άβαταρ μέλους
By skous
kostis20 έγραψε:
vagmann έγραψε:Σας είπα πως τα crossclimate 2 είναι πολύ καλύτερα από τα cross1(που ποτέ δε με πρόδοσαν)???
Ούτε καν λαμπάκι ESP δεν άναψε στις συνθήκες της φώτο:

Εικόνα
Ωραίος.Και ένας φίλος με countryman έβαλε τα Goodyear all season και έχει εvθουσιαστει.Μενει Διόνυσο και τώρα με τα χιόνια μου έλεγε ότι ένιωθε λες και φόραγε χειμερινά.
Στη διετία που δικαιούμαι αλλαγή μάλλον για ,crossclimate με βλέπω.
Προσυπογραφω!
Και εμενα τα 2, εχοντας και 4χ4 στο κουγκα με εκαναν να σκεφτομαι οτι τσαμπα τα λεφτα για τις «αλυσιδες»… (βεβαια εννοειται οτι καποια στιγμη θα χρειαστουν).

Μετα δοκιμασα και τα χειμερινα dunlop στο taigo, και εκει ειπα wow….. πρωτη φορά με χειμερινά, δεν περίμενα επουδενί τοση καλη συμπεριφορά! Το μονο μου αγχος ηταν μην μπω στην τροχεια κανενος που εκανε ταρζανιες χωρις αλυσιδες/χειμερινά.

< >
Άβαταρ μέλους
By edmond
#805139 https://www.skroutz.gr/s/32211106/Sava-All-Weather-175-65-R15-84H-4-%CE%95%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%8E%CE%BD-%CE%9B%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%87%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%91%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%BF-579164.html

Πρίν κανά μήνα τοποθετήθηκαν τα ανωτέρω. Με ένδειξη M+S.
Αντικατέστησαν κάτι μάρκας Ceat με τα οποία και είχα πάρει το αμάξι προ 2ετίας (εισαγωγής).
Ο λαστιχάς μου, μου έδινε τιμές από πρπ 340ευρώ για Dunlop μέχρι 400 για Conti, Michelin κτλ. Θερινά πάντα.
Μου τα πρότεινε -πέραν τις εντελώς άλλης τιμής στα 240ευρώ, σε εκείνη της διαφορετικής...προσέγγισης.
Δε γ@μείς λέω και τα έβαλα. Μια 2ετία να κρατήσουν, πλαίσιο στο οποίο υπολογίζω ίσως και να δώσω το αμάξι, μια χαρά θα είμαι. Δεδομένης και της ήπιας χρήσης που γίνεται στο αμάξι, θεωρώ ότι δεν θα χάσω πολλά...δέκατα στους γύρους :lol:
Κατευθείαν 2 κλάσεις καλύτερα σε άνεση, κάτι το οποίο βέβαια το περίμενα. Βροχές και λοιπά απλά τα αγνοεί με την έννοια ότι συμπεριφέρεται όπως και στον στεγνό, αδιαφορεί δλδ.
Κερασάκι τα χιόνια τις προάλλες. Την περασμένη εβδομάδα που η Αττική ήταν στα ντουζένια της από χιόνια, πήγαμε μέχρι Αγ. Στέφανο-Κρυονέρι. Δειλά το πάτησα μέσα σε ακαθάριστους από χιόνια δρόμους και δεν κατάλαβε τίποτα. Δεν έδωσα πολύ βάση.
Την Κυριακή σε εξόρμηση στον Παρνασσό του έδωσα και κατάλαβε.

Εικόνα

Εικόνα

Μπήκα κανονικότατα σε δασικούς δρόμους με πατημένο χιόνι--->παγωμένο και με ξεφτίλισε :lol: Δεν γλίστρησε ούτε πόντο, από ένα σημείο και μετά έκανα επίτηδες δοκιμές σε φρεναρίσματα, επιταχύνσεις, αλλαγές πορείας και εκείνο ακάθεκτο. 'Όλα αυτά με μαξ 40χαω, παραπάνω δεν είχε νόημα εξάλλου. Είχα αγοράσει πριν 3 μέρες αλυσίδες, με βεβαιότητα μάλλον θα παραμείνουν στο κουτί τους :lol:
Δίπλα μας περνούσαν snowmobiles και μας κοίταγαν καλά καλά. Όταν βγήκαμε στον πολιτισμό, κάτι κασκάι και μόκα κοίταζαν και δεν ακούμπαγαν, με θερινά προφανώς.
Και μόνο που 2 φορές γλίτωσα το φόρεμα των αλυσίδων μου φτάνει. Σε άλλη περίπτωση μπορεί να έμπαινα στον κόπο, μπορεί όμως και να είχα βαρεθεί και να μην είχα μπει ποτέ σε εκείνους τους δρόμους.
Προφανώς περιμένω χαμηλά "όρια" όταν ο καιρός ανοίξει και καλοκαιριάσει, το έχω όμως υπολογισμένο. Η κατανάλωση επίσης έχει αυξηθεί πρπ 0,2-0,3 λίτρα.
Όσοι έχουν suv και τα...τιμάνε :lol: ας έχουν μια τέτοια 4άδα(4season) στο πίσω μέρος του μυαλού τους, θα εκπλαγούν ευχάριστα! Το μόνο που με έκοψε από περεταίρω ταρζανιές, ήταν η απόσταση από το έδαφος και ειδικά εκείνη του μπροστινού προφυλακτήρα.

ΥΓ. Απορώ σε τέτοιες συνθήκες τι κάνουν τα χειμερινά!!
Άβαταρ μέλους
By NiTse
#806673 Τελικά με δύο μήνες καθυστέρηση έβαλα σήμερα τα hankook prime ventus 4 στα 310€. Ελπίζω να βγουν καλά.Εικόνα

.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#807107 Ψάχνω καλό μαγαζί στα δυτικά της Αττικής να πάω το Dodge Caliber της μάνας μου για ευθυγράμμιση και ζυγοσταθμιση.

Έχουμε κανέναν?
Άβαταρ μέλους
By bebes
skous έγραψε:
kostis20 έγραψε:
vagmann έγραψε:Σας είπα πως τα crossclimate 2 είναι πολύ καλύτερα από τα cross1(που ποτέ δε με πρόδοσαν)???
Ούτε καν λαμπάκι ESP δεν άναψε στις συνθήκες της φώτο:

Εικόνα
Ωραίος.Και ένας φίλος με countryman έβαλε τα Goodyear all season και έχει εvθουσιαστει.Μενει Διόνυσο και τώρα με τα χιόνια μου έλεγε ότι ένιωθε λες και φόραγε χειμερινά.
Στη διετία που δικαιούμαι αλλαγή μάλλον για ,crossclimate με βλέπω.
Προσυπογραφω!
Και εμενα τα 2, εχοντας και 4χ4 στο κουγκα με εκαναν να σκεφτομαι οτι τσαμπα τα λεφτα για τις «αλυσιδες»… (βεβαια εννοειται οτι καποια στιγμη θα χρειαστουν).

Μετα δοκιμασα και τα χειμερινα dunlop στο taigo, και εκει ειπα wow….. πρωτη φορά με χειμερινά, δεν περίμενα επουδενί τοση καλη συμπεριφορά! Το μονο μου αγχος ηταν μην μπω στην τροχεια κανενος που εκανε ταρζανιες χωρις αλυσιδες/χειμερινά.

< >

τόσο καλύτερα είναι τα crossclimate 2 απο τα πρώτα;
Ειχα γραψει και παλαιοτερα τις εντυπώσεις μου εδω απο τα πρώτα crossclimate.
Την πρωτη χρονιά που τα φόρεσα είχε πολλά χιονια στη Λάρισα, πήγαινα "αέρα" με το Σουμπαρού. Σε μαλακο απάτητο ή σε μισολιωμενο πηγαινε πολύ καλά. Στο ξυμενο απο το εκχιονιστικό, αποδεκτά.

Οταν όμως τον τρίτο χειμώνα βρήκα χιόνια στη Θεσσαλονίκη, τα λάστιχα με απογοήτευσαν. Ηταν σαφως χειρότερα απο τα πρωτης τοποθέτησης Yokohama, δεν συζηταμε τη σύκριση με τα all weather Nokian τα οποία ακομα και στα τελευταία τους που τους έφευγαν κομμάτια κρατούσαν καλά.
Η πλάκα είναι οτι δεν φαινόταν να εχουν εμφανή φθορά, ίσως λιγο οι όμοι αλλά οχι τιποτα σημαντικό.
Παρολα αυτα στο χιονι ήταν επικίνδυνα, πρωτη φορα αναγκαστηκα να βαλω μια αλυσίδα για να παω σπιτι μου στις Συκιές.

Μετα απο αυτό, με αφορμή ένα λάστιχο που τρύπησε την Ανοιξη τα πέταξα και έβαλα τα Hankook K125 και ειδα την υγεια μου.
Μπορει στο χιονι να μην πηγαινουν (πηρα ζαντες για χειμερινα), αλλά σε ολα τα υπόλοιπα το αυτοκινητο ειναι οπως οταν το πήρα. Ησυχο και 0,5 λιτ/100 κάτω η κατανάλωση σε σχεση με τα Michellin kai τα Nokian
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#807160 Το χρέπι χτύπησε το quarter century mark που λέμε και στη Βόρεια Κυνουρία, οπότε είπα να του αλλάξω τα εξαιρετικά PS3, τα οποία αφενος πήγαιναν για 4ετία, αφετέρου δε μου άρεσαν σαν χάραξη, με κάτι. Τί όμως; Όπως έχω ξαναγράψει στο παρελθόν, μου αρέσει να περνάω από διαφορετικές μάρκες. Το χρέπι έχει γράψει την εξής διαδρομή στα 13 χρόνια που βρίσκεται στα χέρια μου:

Tοyo (δε θυμάμαι καν μοντέλο) -> Cinturato P1, -> RE002 (+αλλαγή ζαντών από 14" σε 15") -> PS3 και τώρα, Falken ZE310. Πρώτες γνώμες, θετικές, μου θυμίζουν τα 002. Προφανέστατα όσοι θέλετε σχολιάζετε ελεύθερα.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By markvag
#807216 Continental Eco Contact το πιο καινούριο, νομίζω το 7.

Επόμενος.