Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By glf
#797202 Εγώ πάλι φοράω λίγο πιο κοντά σε διάμετρο χειμερινά λάστιχα στο focus.
Για ένα νούμερο διαφορά, δε θα καταλάβεις τίποτα το... ασταθές :)
Άβαταρ μέλους
By markvag
elvet έγραψε:Μία βοήθεια από τους γνωρίζοντες
Εργοστασιακή διάσταση 215/55/17. Πόσο σοβαρό λάθος είναι η τοποθέτηση 225/55/17;
https://tiresize.com/comparison/

Το +1,5% (1 cm) στη διάμετρο είναι σοβαρή απόκλιση για ευστάθεια/ γεωμετρία; Υπάρχουν σχετικοί κανόνες/ όρια;
Η ερώτηση αφορά την τοποθέτηση των μεγαλύτερων χειμερινών ελαστικών για τους 3 επόμενους μήνες

Κλάιν.

Η διαφορά είναι απειροελάχιστη.
Άβαταρ μέλους
By skous
#797432 Σκέφτομαι στο μέλλον στο μικρό να ανεβάσω 1 ιντσα την ζάντα (άρα από 16αρα να πάω σε 17').
Το σκεπτικό είναι ότι οι υπάρχουσες 16" δεν μου αρέσουν, και επειδή τώρα φοράει τα χειμερινα να πάρω νέες που θα βάλω τα καλοκαιρινα.

Τώρα φοράει 205/60/16. Άρα σε 17" πάμε 205/55/17?? Η καμία σχέση το ύψος με την ζάντα;

Επίσης ΑΝ δεν κάνω λάθος, έχει κανονική ρεζερβα. Εκεί τι παίζει? Πρέπει να την αλλάξω και αυτή πχ σε 17"?

Υπάρχει βέβαια και η όψιν να πάρω 16" και να αποφύγω όλα τα παραπάνω :)
Άβαταρ μέλους
By mirage
#797439 Το αμαξι φοράει 17αρες και απο τον κατασκευαστή; Αν ναι ριξε μια ματιά στο βιβλίο του κατασκευαστή
Άβαταρ μέλους
By elvet
#797459 @BARHonda, maekvag, glf, saxon
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Από Δευτέρα πάω στο βουλκανιζατέρ, λογικά θα καθίσουν καλά και οι ζάντες που έχουν ίδιες προδιαγραφές

@glf. Παλιότερα ήταν κανόνας τα στενότερα (και σε μικρότερης διαμέτρου ζάντα) χιονολάστιχα σε σχέση με τα θερινά, αλλά πλέον υπάρχουν στις περισσότερες διαστάσεις.
Άβαταρ μέλους
By skous
mirage έγραψε:Το αμαξι φοράει 17αρες και απο τον κατασκευαστή; Αν ναι ριξε μια ματιά στο βιβλίο του κατασκευαστή
Εννοείς αν φοράει ΚΑΙ 17άρες (σε άλλη έκδοση)?
Μαμα φοράει (το δικό μου 16), αλλά νομίζω βγαίνει σε R line και με 18

< >
Άβαταρ μέλους
By mirage
#797485 Ναι, στο βιβλίο του κατασκευαστή και ίσως και στην πόρτα ή όπου έχει πιέσεις θα υπάρχουν όλες οι διαστάσεις.
Άβαταρ μέλους
By 106s16
#797510 αν μείνεις στην εργοστασιακή διάμετρο, δεν θα έχεις πρόβλημα αν βάλεις σε έκτακτη ανάγκη την μανίσια 16άρα, έστω και αν οι άλλες τρεις είναι 17άρες
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
skous έγραψε:Τώρα φοράει 205/60/16. Άρα σε 17" πάμε 205/55/17??

Συγκριση μεταξυ των δυο διαστασεων που ανεφερες:

Diameter: +0.8%
Width: 0%
Sidewall: -8.3%
Circum: +0.8%
Revs/Mile: -6

Αρχικό Μέγεθος
Διάμετρος (mm) 652.4
Διάμετρος (in) 25.69

Καινούργια Λάστιχα
Διάμετρος (mm) 657.3
Διάμετρος (in) 25.88

Μεταβολή
Διάμετρος (mm) 4.9
Διάμετρος (in) 0.19
Η μεταβολή αυτή αντιστοιχεί : 0.75%
Άβαταρ μέλους
By markvag
#798221 Για δώστε λίγο τα φώτα σας... Μετά από ευδόκιμο υπηρεσία 50Κ χλμ (και χωρίς ακόμα να είναι για πέταμα, ίσα ίσα) τα Continental Premium Contact που φοράω τώρα (νομίαζω τα 5, αλλά δεν θυμάμαι σίγουρα αυτή τη στιγμή) πρέπει να αντικατασταθούν. Δεν έχω παρατηρήσει ιδιαίτερη πτώση απόδοσης για να είμαι ειλικρινής, αλλά 3κάτι χρόνια και 50κάτι χιλιάδες χλμ είναι αρκετά. Λογικά μετά τις γιορτές ή κάπου μέσα στις γιορτές θα αλλάξω. Διάσταση 225/45/17, στην μπεμπέκα της υπογραφής.

Προσανατολίζομαι σε Bridgestone, οριακά ίσως πάω σε Goodyear - Dunlop. Μεταξύ Turanza T005 και Psport, έχουμε κάποιο σχόλιο;

Δεν με απασχολεί ιδιαίτερα το σπορ του πράγματος (πλέον :s_cry ), θέλω να ζεσταίνονται γρήγορα, χωρίς να σαπουνιάζουν σε 5χλμ και κράτημα για ασφαλείς μετακινήσεις σε στεγνό και βρεγμένο και να μου βγάλουν αξιοπρεπώς 40Κ χλμ. Ιδανικά να μην κάνουν και θόρυβο, που απ' ότι βλέπω τα PS είναι λίγο επιρρεπή...
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#798222 Αφού δεν υπάρχει πτώση απόδοσης και οπτικά είναι οκ, ξαναρωτα σε κάνα 6 μηνο. Ας περάσει και ένας μήνας χωρίς να δώσεις λεφτά στη BMW.