Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#750120 To μόνο κακό των χειμερινών είναι η βαβούρα βάλε-βγάλε και το σχετικό κόστος βέβαια. Κατά τ'άλλα, άλλο κόστος δεν υπάρχει και προφανώς ακόμη και στην Αθήνα, για 2-3 μήνες το χειμώνα είναι καλύτερα, γιατί ζεσταίνονται πιο εύκολα και γρήγορα.
Αν κάποιος πάρει και ένα σετ ζάντες, είναι ακόμη πιο εύκολο, αλλά θέλει χώρο.
Πλεονεκτήματα δεν έχουν μόνον στο χιόνι, αλλά και στην βρεγμένη άσφαλτο ή και σε χαμηλές θερμοκρασίες γιατί ζεσταίνονται πιο γρήγορα. Τώρα εντάξει, αν έχει συνέχεια ήλιο, θα τα παίξουν νωρίτερα.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#750123 Εννοειται οτι ειναι καλυτερα στο βρεγμένο και στο στεγνό, αλλά το breaking point ειναι 7 βαθμοι κελσιου..Σημερα εχουμε 14! :lol:

Προσωπικά τα είχα αγοράσει για το ταξίδι που είχαμε κάνει στο εξωτερικό χειμώνα που είναι υποχρεωτικά. Εννοείται ότι είναι προτιμότερο ένα δεύτερο σετ ζαντών από το βάλε/βγάλε, συνήθως είναι και μικρότερη διάσταση που έχει επιπλέον ωφέλη στο βρεγμένο, και γλιτώνεις πέραν της βαβουρας και τυχόν ζημιές στις ζάντες...βέβαια αυξάνεται το κόστος.

Σχετικά με το χώρο, και γιατί δεν έχω να τα αποθηκεύσω σωστά και επειδή είναι ταλαιπωρία το κουβαλημα :innocent: , τα αποθηκεύω στον λάστιχα μου που με χρεώνει 50ευρω όταν τα τοποθετεί. Φανταζομαι οι περισσότεροι θα προσφερουν αυτη την υπηρεσια..
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#750126 Σωστό αυτό, εντάξει, αλλά τους 14 τους έχουμε την μέρα. Την νύχτα είναι πιο χαμηλά. Γενικώς, αν τα ζυγίσεις, ακόμη και Αθήνα όπως είπα είναι καλή φάση για 2-3 μήνες, αλλά θέλει να τα χρησιμοποιείς κιόλας, πχ κάνα χιονοδρομικό, καμιά εκδρομή κλπ.
Αλλιώς, γιατί να μπεις στον κόπο και την βαβούρα;
Άβαταρ μέλους
By glf
#750130 Τα δυο τελευταία χρόνια πιο πολλά χιόνια είδατε στην Αττική παρά εγώ στην Κοζάνη.
Μια φορά να γλυτώσεις όλη την ταλαιπωρία το βγάλανε το κόστος.

Και όταν λέμε κόστος, δεν είναι χαμένο ακόμα και με ελάχιστο χιόνι.
Γιατί μοιράζεις τα χρόνια και τα χιλιόμετρα χρήσης σε δύο τετράδες.
Δε θα αλλάξεις δηλαδή τα καλοκαιρινά σου σε 3 χρόνια, θα πάει παραπίσω.

Σήμερα ελπίζω να μας χιονίσει κάπως σοβαρά να βγω μια βόλτα με το μπλοκέ επιτέλους...
Άβαταρ μέλους
By nikos
#750142 Καμια σχέση παιδια για Αθήνα. Δε βάζεις χιονολαστιχα για 2 μέρες χιόνι το χρόνο όπου στη τελική μπορεί και να μη πας πουθενά.
Αλυσίδες αν είναι τόσο ανάγκη αυτές τις δύο μέρες και τέλος.
Είναι λίγες οι μέρες που είναι κάτω από 7 βαθμούς για να κάθεσαι να αποθηκεύεις μια τετράδα και να πηγαίνεις σε βουλκανιζατέρ
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#750147 Πάντως σε δοκιμή που είχε κάνει το tyrerevies.co.uk, τα θερινά πετύχαιναν καλύτερες αποστάσεις ακινητοποίησης ακόμα και με 0 Κελσίου στο στεγνό. Σε άσφαλτο πεδίου δοκιμών φυσικά.
Άβαταρ μέλους
By xeno
kostis20 έγραψε:Dunlop winter sport φόραγα για πολλά χρόνια .Είναι φοβερά χειμερινά .Εγώ τα είχα σε δικινητο και κυριολεκτικά δε σταμάτησαν πουθενά όσο χιόνι και να είχε .Είχα κάνει μια φορά 400 km σε χιονισμένο δρόμο χωρίς κανένα πρόβλημα.
Του χρόνου μάλλον θα βάλω χειμερινα και στο cx30 ,μιας και πάμε συχνά σε χιονοδρομικό πλέον.

< >

+ πολύ καλά όντως (2 τετράδες έχω αλλάξει)
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#750226 Επιβεβαίωση των όσων έλεγα κανα 2 3 σελιδες πριν

Στο 14:00 ένα καλό mix από αναπήδηση εντός και εκτός ροδωσιάς, φουλ παγωμένου χιονιού και ένα τικ κάποιας έλλειψης προσοχής και πήγε να γίνει ένα melee. Σε παραπλήσιες περιπτώσεις με ένα φρέσκο λάστιχο θα ήμουν άνευ συγκινήσεων.
Άβαταρ μέλους
By glf
#750228 Επιτέλους έχουμε.. πίστες για προπόνηση χαχαχα. Το πρώτο σοβαρό χιόνι.
Όλη η Δυτική Μακεδονία είναι για χιονολάστιχα και αλυσίδες.Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By nikos
glf έγραψε:Λίγο χειρότερα από Κοζάνη..
Σκέφτομαι για να έρθω την άλλη βδομάδα οπότε να έχω αλυσίδες μαζί μου
Άβαταρ μέλους
By Zeus
JimClark έγραψε:Επιβεβαίωση των όσων έλεγα κανα 2 3 σελιδες πριν

Στο 14:00 ένα καλό mix από αναπήδηση εντός και εκτός ροδωσιάς, φουλ παγωμένου χιονιού και ένα τικ κάποιας έλλειψης προσοχής και πήγε να γίνει ένα melee. Σε παραπλήσιες περιπτώσεις με ένα φρέσκο λάστιχο θα ήμουν άνευ συγκινήσεων.

Ομορφη διαδρομη. Ειναι ολη ασφαλτος? Δωσε κι ενα χαρτη..
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#750248 Ναι άσφαλτος, αν και σε σημεία υπερβολικά φαγωμένη.

https://www.google.com/maps/dir/39.8148 ... de!1m0!3e0
Άβαταρ μέλους
By glf
nikos έγραψε:
glf έγραψε:Λίγο χειρότερα από Κοζάνη..
Σκέφτομαι για να έρθω την άλλη βδομάδα οπότε να έχω αλυσίδες μαζί μου
Ε ναι. Και απο βδομάδα για ηλιο με κρύο βλέπω, μια χαρά θα είναι ο καιρός για ταξίδι.