Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#166072 Όσο του επιτρέπει η διαθέσιμη πρόσφυση.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#166086 Την ίδια πρόσφυση θα είχε και ο οδηγός αν προλάβαινε να πατήσει φρένο.... αν αυτός δεν λαμβάνει υπόψη του τις συνθήκες (απόσταση, λάστιχα, δρόμος κλπ) δεν του φταίει το βοήθημα...
Άβαταρ μέλους
By htanso21
#166091 Απλα φοβάμαι οτι αν καθιερωθεί αυτο το σύστημα, θα αφήνουμε το αμαξι να φρενάρει μονο του και ετσι με την πρώτη βροχή ή με λαστιχα ξερά σαν παξιμάδια, θα αυξηθούν τα ατυχήματα στα φανάρια.
Θα μου πεις και τωρα τι γίνετε; Ε τωρα πανω κατω οταν βρέχει αύξανε ις απόσταση κτλ, ενω τότε θα αφήσουμε στην τεχνολογία.
Άβαταρ μέλους
By melos86
htanso21 έγραψε:Απλα φοβάμαι οτι αν καθιερωθεί αυτο το σύστημα, θα αφήνουμε το αμαξι να φρενάρει μονο του και ετσι με την πρώτη βροχή ή με λαστιχα ξερά σαν παξιμάδια, θα αυξηθούν τα ατυχήματα στα φανάρια.
Θα μου πεις και τωρα τι γίνετε; Ε τωρα πανω κατω οταν βρέχει αύξανε ις απόσταση κτλ, ενω τότε θα αφήσουμε στην τεχνολογία.

Το φρεναρισμα πανικου ειναι αρκετα αποτομο ενω συνοδευεται απο ηχο που δεν τον χαρακτηριζεις ευχαριστο! Θεωρω απιθανο να αφησει καποιος το αυτοκινητο να φρεναρει μονο του...
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#171411 πισω δεξια κατω στο σασι, εκει που παταει να μπει ο πιτσιρικος καθε φορα εχει ενα λαστιχο , που εφαρμοζει η πορτα οταν κλεινει .
το λαστιχο εχει ξεκολλησει σε μια εκταση 10 ποντους
το κολλησα πριν καιρο με UHU αλλα ο ατιμος παταει καθε φορα εκει κι ειναι και ατσουμπαλος, ξεκολλησε παλι
πως το κολλαμε αυτο το πραγμα να πιασει καλα;
Άβαταρ μέλους
By G60
#171504 Θερμόκολλα σιλικόνης,να πάει σε ένα φανοποιίο να του το κολήσουν,εκτός αν θέλει να αγοράσει ενα θερμικό πιστόλι (φθηνά ειναι)
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
G60 έγραψε:Θερμόκολλα σιλικόνης,να πάει σε ένα φανοποιίο να του το κολήσουν,εκτός αν θέλει να αγοράσει ενα θερμικό πιστόλι (φθηνά ειναι)

Και με τον καθε δυνατουτσικο ήλιο, να γίνεται ζελες η θερμοκολλα και να ανοίγει το κενο, το καλοκαίρι δε να λιωσει και να τρέξει σε πλαστικά, λαμαρίνες (θα χει ενδιαφέρον το καθάρισμα της απο αυτά).
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#171527 Οι κόλλες ( stick ) που θερμαίνονται με τα πιστολάκια δεν έχουν σχέση με την σιλικόνη, είναι κόλλες θερμοπλαστικές EVA και έχουν melting point λίγο επάνω από τους 100c, η θερμοκρασία των πιστολιών σύνήθως είναι 160-180c, κάτι μάθαμε και εμείς στην συσκευασία από το 1978 μέχρι και το 2011 που πουλάγαμε θερμοπλαστικές κόλλες και μηχανήματα από πιστολάκια μέχρι μεγάλα παραγωγικά μηχανήματα με συνεχείς επισκέψεις και εκπαιδεύσεις σε Ιταλία / Γερμανία και όταν ακούω θερμόκολλα σιλικόνης κάτι με πιάνει.

Η καλή απλή σιλικόνη αντέχει μέχρι 250c και πολυμερίζεται με την υγρασία του περιβάλλοντος και όχι με την θερμότητα.

Επίσης υπάρχουν αρκετών ειδών stick, τα διαφανή κια τα γαλακτερά είναι γενικής χρήσης, υπάρχουν καφέ που είναι για ξύλο και μαύρα που είναι για δύσκολα πλαστικά όπως το Πολυεθυλαίνιο και το Πολυαμίδιο γιατί περιέχουν λάδι και το Τεφλόν που είναι καθαρά αντικολλητικό υλικό.

Υπάρχουν stick Πολυουρεθάνης και Πολυαμιδίου αλλά είναι πολύ ειδικά δεν υπάρχουν σε μικρή εμπορική συσκευασία και είναι συσκευασμένα για την αποφυγή της υγρασίας που τα αλλοιώνει.

Όλα αυτά πληροφοριακά για να μην υπάρχουν παρανοήσεις γύρω από τα υλικά και όταν επιλέγεται να κολλήσετε κάτι να ξέρετε τι να αγοράσετε για να κάνετε τη δουλειά σας.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#171667 Κυριοι,
Επικαλουμε των τεχνικών σας γνώσεων για μια τηλεδιαγνωση.

Σήμερα λοιπόν πήρα απόφαση να φορέσω τα χειμερινά ελαστικά. Θεωρητικά έχω μέχρι 1/Νοε Από το νόμο αλλά μιας και θα έχει κάτι μηδενικά την ερχόμενη εβδομάδα ήδη, λέω ας τα φορέσω.
Εικόνα

Ανακάλυψα κάτι που δε μου άρεσε, θέλω να καταλάβω τι είναι.

Οι εμπρός τροχοί περιστρέφονται ελεύθερα στον αέρα χωρίς κάποια αντίσταση τρυγμο ή θόρυβο. Αν αντιστρέψω τη φορά, μετά το πρώτο εκατοστό περιστροφής κάνει ένα θόρυβο σαν να κομπλαρει κάτι και μετά όλα κανονικά συνεχίζει η περιστροφή ανεμπόδιστα.
Σκέφτηκα κάνα ρουλεμαν αλλά θα το έκανε συνέχεια.
Παλαιότερα δεν το έκανε αυτό, είμαι σίγουρος γιατί έχω αλλάξει πάλι τα ζαντολαστιχα πριν 6 και 12 μήνες και θα το ακούσω/ένιωθα.
Άβαταρ μέλους
By Morx
#171671 Ζουπηξε τις δαγκανες μεσα-εξω να ανοιξουν τα τακακια (εναλλαξ σε καθε τροχο οταν δοκιμαζεις) και τοποθετησε το ζαντολαστιχο να το περιστρεψεις.
Μην ξεχνας, ειναι και ο αξονας στο παιχνιδι καθως και τα γραναζια του διαφορικου.
Στην αναποδη περιστροφη... τα γραναζια, πατανε μεταξυ τους απο την αλλη μερια των δοντιων. Ισως η βαλβολινη (+των μπιλιοφορων) ... να εμποδιζει τις πρωτες περιστροφες. Who knows...
Άβαταρ μέλους
By xenos
#189629 Δεν είναι τεχνικό, αλλά δεν βρήκα σχετικό τόπικ. Έχετε κάποιον μάστορα να προτείνετε για σαλόνι αυτοκινήτου; Πιο συγκεκριμένα σε συνάδελφο με δερμάτινο (after market) σαλόνι, δεν του έχουν βγάλει τα 2 γαντζάκια του isofix (είναι μέσα από το δέρμα :dizzy: ) και θέλει να το διορθώσει. Κατά προτίμηση νότια (Αθήνα). :help: :help: :help: