- 15 Μαρ 2021, 16:28
Alex, αυτοδιαφημιζόμενε υπέρτατε λαστιχο-ειδικέ (εκτός των άλλων υπερ-ειδικοτήτων σου). Λες πολλά καλά αλλά συχνά δεν διαβάζεις τι λένε οι άλλοι.
Τα λάστιχα που φοριούνται στα αυτοκίνητά μου τους πίνω το αίμα. Ιδίως σε στροφές, στο στεγνό, σε καρόδρομους, σε πεζοδρόμια. Στο βρεγμένο είμαι μαζεμένος (για τα δικά μου μέτρα) γιατί έχω δει πως είναι οι δρόμοι μας, το έχω πάρει απόφαση.
Η 15άρα ζάντα μου αν θυμάμαι καλά ζυγίζει μόνο 6,8 κιλά. Βαρύ συτοκίνητο, όχι πολλά άλογα δεν έχω βρει ακόμα το λόγο να βαρύνω τους τροχούς μου (θα χάσω σε άνεση και σε ευκολία σπιναρίσματος). Η ελευθερία που μου δίνει το ψηλό προφίλ και μπαλονέ λαστιχάκι δεν εξαγοράζεται. Παρκάρω όπως θέλω χωρίς να γκρατζουνάω τη ζάντα, σκαρφαλώνω πεζοδρόμια, πάω σε καρόδρομους κλπ.* Όχι για την υπέρτατη άνεση αλλά για την ξενοιασιά. Φυσικό λοιπόν με τέτοιο μπαλόνι να θέλω σκληρό σκελετό. Και βέβαια αναφέρθηκα στην προσαρμοστικότητα αν τα πράγματα αλλάξουν.
Ευτυχώς το αυτοκίνητο είναι καλό, με πολύ καλό και ακριβές σύστημα κατεύθυνσης και άψογα ζυγισμένο σε βάρος και με καλά αμορτισέρ (Bilstein Β6 mono) που επιτρέπει σχετική άνεση με πολύ καλή συνολική συμπεριφορά. Με άλλες συνθήκες ίσως να είχα κάνει τράμπα σε 17άρες. Είπα, δεν είμαι κολλημένος, δογματικός, είμαι προσαρμόσιμος.
Είπα ότι ήταν εποχές που άλλαζα λάστιχο σε λίγο πάνω από ένα χρόνο. Από τότε πέρασε καιρός, έφυγα στα ξένα, το αυτοκίνητο κάθεται και τα τελευταία χρόνια έχω κάνει ελάχιστα χλμ. Πόσες φορές πρέπει να τα ξαναλέμε για να καταλάβεις αυτό που κάποιος έχει πει από την αρχή.
* έχει πλάκα γιατί παλιά μου έλεγε ο αδελφός μου πως το αυτοινητικό του όνειρο ήταν να είναι σε 7άρα στο πίσω κάθισμα, χλιδάτος και να βλέπει τα λαμπιόνια κλπ και να τον πηγαίνουν. Κι εγώ σκεφτόμουνα για αυτοκίνητα που ναι μεν έχουν τετρακίνηση κλπ αλλά δεν είναι αργά τζίπ (πριν βγούν τα SUV). Πως το έφερε η ζωή και αυτός έχει τα ψηλά τετρακίνητα (που δεν πάει εκτός δρόμου) κι εγώ τη λιμουζινέ πισωκούνα....
aka onyx !