Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By bill33
NiTse έγραψε:Τελικά το πήγα σήμερα για το ούτως άλλως ετήσιο service και η διάγνωση ήταν η εξής: Στο παρελθόν από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη προφανώς μιας και το αυτοκίνητο το αγόρασα πριν τέσσερις ημέρες συμπληρώθηκαν υγρά τιμονιού. Δηλαδή μου είπαν ότι το τιμόνι είχε μέσα υπερβολικά υγρά σαν κάποιος να ήθελε να συμπληρώσει π.χ υγρό για υαλοκαθαριστήρες και αντί γι΄αυτό το έβαλε στα υγρά τιμονιού. Μου είπαν ότι το καθάρισαν όσο μπορούσαν, να το παρακολουθήσω για κανά δεκαήμερο και αν μου ξαναεμφανίσει αυτό το σφύριγμα να το πάω για αλλαγή υγρών τιμονιού. Τι να πω ρε γαμώτο στο test drive που του είχα κάνει και την πρώτη ημέρα που το οδήγησα δεν ακουγόταν τίποτα.

Πόσο άσχετος αυτός που τα μπέρδεψε; :x
Άβαταρ μέλους
By antonis_
leonp έγραψε:Βαρύ είναι αν το usb έχει μπρελόκ με κλειδιά. :)

Το cd χαλάει μετά από χρόνια.
Το usb παίζει για πάντα.

Αρα λοιπον η κατι τρεχει με το αμαξι η πρεπει να αλλαξω αυτον που τα παιρνω?
Και τα 2 ηταν απο τον ιδιο και το 2ο ηταν αλλαγη εντος εγγυησης.

.
Άβαταρ μέλους
By antonis_
Chris έγραψε:ή να πάρεις ένα ποιοτικότερο στικάκι?

Το πρωτο ηταν trancend και το 2ο turbox,δεν ξερω..βασικα βγαζει τα στικακια δεν φαινεται να χουν κατι.,η πηγη μου βγαζει ενα υποτυπωδες μηνυμα(οτι χωραει στην οθονη):format read

.
Άβαταρ μέλους
By NiTse
bill33 έγραψε:
NiTse έγραψε:Τελικά το πήγα σήμερα για το ούτως άλλως ετήσιο service και η διάγνωση ήταν η εξής: Στο παρελθόν από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη προφανώς μιας και το αυτοκίνητο το αγόρασα πριν τέσσερις ημέρες συμπληρώθηκαν υγρά τιμονιού. Δηλαδή μου είπαν ότι το τιμόνι είχε μέσα υπερβολικά υγρά σαν κάποιος να ήθελε να συμπληρώσει π.χ υγρό για υαλοκαθαριστήρες και αντί γι΄αυτό το έβαλε στα υγρά τιμονιού. Μου είπαν ότι το καθάρισαν όσο μπορούσαν, να το παρακολουθήσω για κανά δεκαήμερο και αν μου ξαναεμφανίσει αυτό το σφύριγμα να το πάω για αλλαγή υγρών τιμονιού. Τι να πω ρε γαμώτο στο test drive που του είχα κάνει και την πρώτη ημέρα που το οδήγησα δεν ακουγόταν τίποτα.

Πόσο άσχετος αυτός που τα μπέρδεψε; :x

Άστα να πάνε. Τελικά ούτε η αλλαγή υγρών απέδωσε και ο θόρυβος - σφύριγμα παραμένει. Η ετυμηγορία είναι ότι η αντλία τιμονιού κάποια στιγμή σύντομα θα παραδώσει το πνεύμα της και θα χάσω την υδραυλική υποβοήθηση, το κοστουμάκι στην αντιπροσωπεία βγαίνει στα 330 €απ' ότι μου είπαν.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#146308 μιας και δεν τα εχει παιξει ακομα,ψαχνε για μεταχειρω απο τωρα,μπας και την βγαλεις με λιγοτερα απο τα μισα.
Άβαταρ μέλους
By famas
#146314 Βασικά και την δικη μου αντλία τιμονιού είχα αλλάξει επειδή δακρυζε, όταν είδα το focus mk2. Η οριτζιναλ αντλία κοστίζει πολύ περισσότερα. Φαντάζομαι δεν τερματίζεις το τιμόνι όταν παρκάρεις.
Άβαταρ μέλους
By NiTse
famas έγραψε:Βασικά και την δικη μου αντλία τιμονιού είχα αλλάξει επειδή δακρυζε, όταν είδα το focus mk2. Η οριτζιναλ αντλία κοστίζει πολύ περισσότερα. Φαντάζομαι δεν τερματίζεις το τιμόνι όταν παρκάρεις.

Δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς στην πρώτη πρόταση. Την τιμή αυτή μου την είπαν στον βροχίδη - χατζή. Στην επίσημη αντιπροσωπεία δεν εξυπακούεται ότι η τιμή που σου λένε περιλαμβάνει ορίτζιναλ ανταλλακτικά; Όχι δεν το τερματίζω, αλλά πέρα από αυτό το αυτοκίνητο το αγόρασα μεταχειρισμένο την Παρασκευή και από την επόμενη ημέρα άρχισε να σφυρίζει - τσιρίζει το τιμόνι. Απλά τον θόρυβο τον κάνει μετά από κανά τέταρτο τουλάχιστον λειτουργίας- κυκλοφορίας του αυτοκινήτου γι' αυτό μάλλον στο πεντάλεπτο - βαριά δεκάλεπτο test drive που του έκανα πριν το αγοράσω δεν ακουγόταν τίποτα.
Άβαταρ μέλους
By famas
#146320 Η τιμή ο, τι κι αν σου πουν δεν είναι για το οριτζιναλ με σφραγίδα φορντ ανταλλακτικό. Κοστίζει πανω από 600 ευρω. Φαινεται στο επισξμο πρόγραμμα ανταλακτικων της φορντ. Την δική μου την άλλαξα στον Στάθη. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει πρωτη φορά,αλλά όχι οτι ειναι σύνηθες.
Άβαταρ μέλους
By leonp
#146326 Ζήτα από τον πωλητή να επιβαρυνθεί το κόστος της αντλίας γιατί ήταν κρυφό ελάττωμα του αυτοκινήτου.
Απείλησέ τον ότι θα κινηθείς δικαστικά.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
NiTse έγραψε:
famas έγραψε:Βασικά και την δικη μου αντλία τιμονιού είχα αλλάξει επειδή δακρυζε, όταν είδα το focus mk2. Η οριτζιναλ αντλία κοστίζει πολύ περισσότερα. Φαντάζομαι δεν τερματίζεις το τιμόνι όταν παρκάρεις.

Δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς στην πρώτη πρόταση. Την τιμή αυτή μου την είπαν στον βροχίδη - χατζή. Στην επίσημη αντιπροσωπεία δεν εξυπακούεται ότι η τιμή που σου λένε περιλαμβάνει ορίτζιναλ ανταλλακτικά; Όχι δεν το τερματίζω, αλλά πέρα από αυτό το αυτοκίνητο το αγόρασα μεταχειρισμένο την Παρασκευή και από την επόμενη ημέρα άρχισε να σφυρίζει - τσιρίζει το τιμόνι. Απλά τον θόρυβο τον κάνει μετά από κανά τέταρτο τουλάχιστον λειτουργίας- κυκλοφορίας του αυτοκινήτου γι' αυτό μάλλον στο πεντάλεπτο - βαριά δεκάλεπτο test drive που του έκανα πριν το αγοράσω δεν ακουγόταν τίποτα.

Aν είναι με ιμάντα η αντλία δες μήπως έχει λασκάρει και τσιρίζει όταν ζεσταίνεται από την ολίσθηση, αν είναι ηλεκτρική μπορεί να θέλουν αλλαγή τα ρουλεμάν του ηλεκτροκινητήρα, υπάρχουν και μεταχειρισμένες στην αγορά με 100€ περίπου.
Άβαταρ μέλους
By famas
#146441 Βρήκα φωτογραφία από την δική μου που είχα αλλάξει το Μάρτιο του 2014. Ο εξουσιοδοτημένος την είχε πάρει από το Ricambi και του κουτί είχε το σήμα της ford επάνω και το ανάλογο part number. 318€ το ανταλλακτικό + εργασία + υγρά...
κ. Παναγιώτη, με ιμάντες είναι...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By NiTse
#146455 Η αλήθεια είναι ότι μου το κάνει αφού ζεσταθεί και κυκλοφορήσει το αυτοκίνητο δηλαδή μετά από κανά τέταρτο εικοσάλεπτο. Αν ήταν θέμα με τέντωμα ιμάντα δεν θα μου το πρότειναν στο συνεργείο ως ενδεχόμενο μετά την αλλαγή υγρών; Ή είναι κάτι που λόγω θέσης της αντλίας θέλει αρκετό λύσιμο - δέσιμο (δηλαδή εργατικά) οπότε δεν θα ήταν οικονομικά συμφέρον; Famas ο κωδικός του ανταλλακτικού ποιος είναι ή που μπορώ να τον βρω μήπως βρω χρόνο και ψάξω και εγώ για καμιά μεταχειρισμένη όπως πρότεινε ο dimviii;
Άβαταρ μέλους
By famas
#146464 Βασικά ρώτα στο club ford, κάποια παιδιά έχουν το ίδιο πρόγραμμα που έχει κι η ford για τα ανταλλακτικά, το οποίο όμως παίζει μόνο στα windows XP.
Ρίξε μια ματιά, ασχέτως αν δεν μπορούμε πια να αγοράσουμε.
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_odkw= ... p&_sacat=0

http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-Power-Ste ... 4d154506a4

αυτά είναι τα reference numbers ανταλακτικών
4M51-3A696-AC / 4M51-3A696-AD / 4M51-3A696-AE, 4M513A696AC / 4M513A696AD / 4M513A696AE, 4M51 3A696 AC / 4M51 3A696 AD / 4M51 3A696 AE, 1329297 / 1470514 / 1362652 / 8603593