Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
REALZEUS έγραψε:
Όχι δα. Στα μεγάλα μόνο Pirelli! :rtfm:

αγαπαμε πιρελαρες!

REALZEUS έγραψε:Τα λάστιχα της F1 κατασκευάζονται στην Τουρκία πάντως...

οπως και του wrc.
Άβαταρ μέλους
By alex
opc έγραψε:Το ότι τα made in Italy είναι καλύτερα από τα made in Turkey το στηρίζουμε κάπου ή έτσι απλά.... ???
Οι χώρες τυχαίες προς αποφυγή παρεξηγήσεων!

< one >

.μιλωντας με τον υπευθυνο πωλησεων της μισελιν πριν λιγα χρονια πριν φυγει απο την ελλαδα η εταιρεια,μου ειχε πει οτι πλεον οι εταιρειες χωριζουν την ευρωπη σε νοτια - ανατολικη με κεντρο την ιταλια και δυτικη -βορεια με κεντρο την γαλλια..μιλωντας διοικητικα..τα εργοστασια της μιας περιοχης θα εξακολουθουν να εξυπηρετουν της αλλης,ομως τα ελαστικα της ανατολικης ευρωπης ειναι δευτερης ποιοτητας.

εμενα παντως μου αρεσουν και τα goodyear πολυ..πιστευω ομως οτι σε καθε κατηγορια υπαρχουν απο πολλες μαρκες αξιολογες επιλογες..αναλογα την διασταση και την χρηση ,,εγω παντως δεν ειμαι φαν καποιας,,απλα θεωρω οτι η μισελιν οδηγουσε παντα τις αλλες στην τεχνολογια.αυτο που ειπα ειναι αληθεια,το παραδεχονται πολλοι ανταγωνιστες οτι η μισελιν εχει ενα μοναδικο τροπο να συνθετει υλικα και να φτιαχνει τοσο καλες γομες..
αυτο δεν σημαινει οτι ταιριαζουν σε ολους..
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
alex έγραψε:
opc έγραψε:Το ότι τα made in Italy είναι καλύτερα από τα made in Turkey το στηρίζουμε κάπου ή έτσι απλά.... ???

< one >

.μιλωντας με τον υπευθυνο πωλησεων της μισελιν πριν λιγα χρονια πριν φυγει απο την ελλαδα η εταιρεια,μου ειχε πει οτι πλεον οι εταιρειες χωριζουν την ευρωπη σε νοτια - ανατολικη με κεντρο την ιταλια και δυτικη -βορεια με κεντρο την γαλλια..μιλωντας διοικητικα..τα εργοστασια της μιας περιοχης θα εξακολουθουν να εξυπηρετουν της αλλης,ομως τα ελαστικα της ανατολικης ευρωπης ειναι δευτερης ποιοτητας.

εμενα παντως μου αρεσουν και τα goodyear πολυ..πιστευω ομως οτι σε καθε κατηγορια υπαρχουν απο πολλες μαρκες αξιολογες επιλογες..αναλογα την διασταση και την χρηση ,,εγω παντως δεν ειμαι φαν καποιας,,απλα θεωρω οτι η μισελιν οδηγουσε παντα τις αλλες στην τεχνολογια.αυτο που ειπα ειναι αληθεια,το παραδεχονται πολλοι ανταγωνιστες οτι η μισελιν εχει ενα μοναδικο τροπο να συνθετει υλικα και να φτιαχνει τοσο καλες γομες..

Αν ισχύει το 1ο που λες (που δεν το πιστεύω), τότε είναι λόγος να μην επιλέξει ποτέ κανείς Michelin, διότι απλά δεν σέβεται τους πελάτες της στον μισό κόσμο.

Όλες οι εταιρείες έχουν κάνει καινοτομίες. Τα άλλα περί Michelin είναι απλά fan-boyσμοί. Μπορώ να φέρω 2-3 τεστ που το Pirelli είναι καλύτερο από το Michelin στα σπορ λάστιχα. Είχα πολλά λάστιχα στην ζωή μου, σε πολλά και διαφορετικά αυτοκίνητα, τα Michelins ποτέ δεν μου πολυάρεσαν...
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 20 Φεβ 2021, 19:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Ove20
#693223 Καλά δεν σου άρεσαν εσένα αλλά δεν σημαίνει ότι δεν είναι πολύ καλά ΚΑΙ τα σπορ ελαστικά της. Μην τα ισοπεδώνουμε και όλα.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
mirage έγραψε:Δεν ισχύει το πρώτο αλλά ΟΚ υγεία.

Το παράλογο θα ήταν να ίσχυε...

ΥΓ: Καλοτάξιδο το νέο τουτού... :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#693236 Δεν υπάρχει το καλύτερο ελαστικό ούτε η καλύτερη εταιρία, απλά υπάρχουν οι κορυφαίοι, michelin, bridgestone, pirelli κλπ και αναλόγως το αυτοκίνητο, τη διάσταση, το στυλ οδήγησης, τις κλιματολογικές συνθήκες και πολλά άλλα κάποιο ελαστικό θα βρεθεί να είναι το ιδανικότερο για κάποιον.
Άβαταρ μέλους
By alex
REALZEUS έγραψε:
alex έγραψε:

< one >

Αν ισχύει το 1ο που λες (που δεν το πιστεύω), τότε είναι λόγος να μην επιλέξει ποτέ κανείς Michelin, διότι απλά δεν σέβεται τους πελάτες της στον μισό κόσμο.

Όλες οι εταιρείες έχουν κάνει καινοτομίες. Τα άλλα περί Michelin είναι απλά fan-boyσμοί. Μπορώ να φέρω 2-3 τεστ που το Pirelli είναι καλύτερο από το Michelin στα σπορ λάστιχα. Είχα πολλά λάστιχα στην ζωή μου, σε πολλά και διαφορετικά αυτοκίνητα, τα Michelins ποτέ δεν μου πολυάρεσαν...

για το πρωτο που λες πιο πανω ,ε ναι ρε φιλε δεν το διαφημιζει κιολας ,σε εμενα το ειπε ο ανθρωπος με μια επαγγελματικη - φιλικη συζητησ που ειχαμε.τωρα αν το διαδωσεις εσυ σε ολο το ιντερνετ μπορει και να γινει αυτο που λες ,αν σε πιστεψουν.. :lol: :lol:

fan-boy ειναι αυτος που λεει ''πιρελαρες'', δλδ. εσυ.εγω δεν ειμαι fan-boy.εχω βαλει μονο 1 φορα μισελιν στην ζωη μου σε μικροτερο αυτοκινητο και ηταν χαλια αλλα μετα εμαθα οτι τα energy ειναι το πιο χαλια ελαστικο της.σε ολα τα αλλα αυτοκινητα που ειχα μεγαλυτερα εβαζα goodyear ,pirelli .ετσι για να μην βγαζεις λαθος συμπερασματα.απο τα πιρελι δεν δικαιωθηκα,συνεχισα με goodyear. ps4 ομως θα βαλω γιατι ακουω τα καλυτερα.αν κοιταξεις παντου μεσα σε φορουμ η πλειοψηφια θα σου συστησει αυτα τα ελαστικα ,δεν μπορει να. λες οτι ειναι μαπα.αν δει την ιστορια των ελαστικων θα καταλαβεις οτι ηταν πραγματικα μπροστα και ακολουθουσε η goodyear. η πιρελι δεν φαινεται πουθενα μιλωντας παντα για ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ, οχι αν εχει καλα ελαστικα,εγω πρωτος ειπα για 2 ελαστικα που ειναι κορυφαια.την φορμουλα 1 γιατι την αναφετε? διαφημιση ειναι..δλδ αν ηταν η hankook ,που εκανε προταση να μπει του χρονου,αυτο την κανει αμεσως και φοβερη εταιρεια? οχι οτι τα ελαστικα της δεν ειναι καλα ,αλλα δεν ειναι συγκρισιμα με τις αλλες 3-4 και ουτε θα γινουν αν μπει στην φ1.
Άβαταρ μέλους
By alex
REALZEUS έγραψε:
mirage έγραψε:Δεν ισχύει το πρώτο αλλά ΟΚ υγεία.

Το παράλογο θα ήταν να ίσχυε...

ΥΓ: Καλοτάξιδο το νέο τουτού... :iconcool:

δεν θα ηταν και το μοναδικο παρολο που ισχυει,στις παραγωγες,ειναι πολλα :lol:

εγω παντως αν ειχε φεραρι παραγωγη απο ιταλια και απο ρουμανια ,σιγουρα θα αγοραζα απο την ιταλια ,και ειμαι σιγουρος και εσυ.

εγω μετεφερα αποψη,δεν εχω δοκιμασει ακομα μισελιν απο εκει να ξερω..οποιος θελει την ακουει..
Άβαταρ μέλους
By nikos
#693324 Ευτυχώς το είπε σε σένα άνθρωπος της μισελεν και το μάθαμε τώρα. Ήταν ένα κρατικό μυστικό καλα φυλαγμένο και έτυχε τώρα να μας το πεις. Ευτυχώς έχουμε τα τυχερά μας. Τι θα ειμασταν χωρίς αυτές τις αποκαλύψεις.
Στη φόρμουλα 1 δεν είναι τυχαία τα ελαστικά. Από εκεί περνάνε στα δικά μας. Είναι τέτοιες οι επιδόσεις εκεί που αγώνες κρίνονται στα δέκατα. Αυτό αυτομάτως κάνει τη τεχνολογία εκεί να είναι αιχμής
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
alex έγραψε:fan-boy ειναι αυτος που λεει ''πιρελαρες''

Εγώ δεν είπα "πιρελλάρες", αλλά προσυπογράφω στα γραφόμενα του φίλου μου του dimviii που το είπε, και ο οποίος σκαμπάζει πολλά από τέτοια θέματα! Fanboy-σμός είναι σίγουρα όμως όταν μιλάει κάποιος για βασιλείς και φαρισαίους...

alex έγραψε:εγω μετεφερα αποψη,δεν εχω δοκιμασει ακομα μισελιν απο εκει να ξερω..οποιος θελει την ακουει..

Η φάση είναι "εγώ δεν είμαι αντιεμβολιαστής, αλλά άκουσα ότι θα πιάνεις 5G αν κάνεις το εμβόλιο...". :lol:
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#693562 Εγώ πάντως στο ρδελάκι μου έχω φορέσει κατά σειρά:

-Τριτοδεύτερα (πλην καινούρια) που δε θυμάμαι με τα οποία το αγόρασα.
-Toyo -> nanoenergy 175/65/14
-Pirelli -> cinturato P1 175/65/14
-Bridgestone -> 002 195/50/15
-Michelin -> PS3 195/50/15

Ήμουν ευχαριστημένος με όλα, εκτός από τα πρώτα εννοείται. Ψήνομαι για Yoko στην επόμενη. Θεωρώ βαρετό να φοράς τον ίδιο κατασκευαστή και ιδιαίτερα το ίδιο ελαστικό. Αφού δεν έχουμε λεφτά να αλλάζουμε τουτούνια, ας αλλάζουμε τουλάχιστον παπουτσάκια. :lol:
Τελευταία επεξεργασία από diplomat και 22 Φεβ 2021, 17:42, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
diplomat έγραψε:Εγώ πάντως στο ρδελάκι μου έχω φορέσει κατά σειρά:

-Τριτοδεύτερα (πλην καινούρια) που δε θυμάμαι με τα οποία το αγόρασα.
-Toyo -> nanoenergy 175/65/14
-Pirelli -> cinturato P1 175/65/14
-Bridgestone -> 002 195/50/15
-Michelin -> PS3 195/50/15

Ήμουν ευχαριστημένος με όλα, εκτός από τα πρώτα εννοείται. Ψήνομαι για Yoko στην επόμενη. Θεωρώ βαρετό να φοράς τον ίδιο κατασκευαστή και ιδιαίτερα το ίδιο ελαστικό. Αφού δεν έχουμε λεφτά να αλλάζουμε τουτούνια, ας αλλάζουμε τουλάχιστον παπουτσάκια.
Αν βέβαια είσαι πολύ ευχαριστημένος με κάποιο οι δοκιμές άλλων ελαστικών μπορεί να σε κάνουν να τις μετανιώσεις. Δεν περισσεύουν και λεφτά πια να τα στείλεις πρίν την ώρα τους.

Redmi Note 8 Pro