Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Anonymous Founder έγραψε:Κι εγώ πολύ ευχαριστημένος με τα PZ4, είναι το μοναδικό λάστιχο που και καλό κράτημα έχει και έχει μακροημερεύσει στην 1 (βοηθάει βέβαια πως πλέον το οδηγεί η γυναίκα μου! :lol: )

Οταν λες μακροημερεύσει ? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Anonymous Founder έγραψε:2.5 χρόνια και είναι μια χαρά.

Τα υπόλοιπα κάθε ποτέ ήθελαν αλλαγή ; :hmmm:

Δεν είχα ποτέ πισωκίνητο αλλά οι αλλαγές πριν τις 40-45k km η τα 4 χρόνια μου φαίνονται υπερβολικές
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#626497 Τα εμπρός έφταναν τα 3 ή 4 χρόνια, τα πίσω κάθε χρόνο ή κάθε 2 χρόνια. Η διαφορά είναι όμως στον τρόπο οδήγησης και όχι στο λάστιχο. Σε σχέση με τα άλλα που έχω δοκιμάσει, τα PZ4 έχουν ακόμη πολύ καλή αίσθηση και δεν έχουν χάσει σημαντικά τις ιδιότητές τους. Θέλουν λίγο χρόνο να ζεσταθούν, αλλά κρατάνε πολύ καλά παντού, είναι ακόμη μαλακά και άνετα και δεν κάνουν θόρυβο. Τα Goodyear Asymmetric 3 που είχα στο Golf, μετά τα 30Κ χλμ έκαναν θόρυβο, ενώ στα 40Κ+ που αλλάχτηκαν, παρόλο που είχαν πέλμα, δεν κρατούσαν καθόλου καλά.
Τα μόνα που έχω δοκιμάσει και μου άρεσαν πολύ , είναι τα Dunlop SportMAXX RT1 (και όχι τα RT2). Tα δεύτερα ήταν προσανατολισμένα περισσότερο στην οικονομία και όχι στο κράτημα κατά την γνώμη μου.
Γενικώς, σε διαστάσεις 225/45/R17 στο Golf και 225/40/R18 στην ΒMW, τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει είναι τα Pirelli PZ4. Μετά τα Dunlop SportMAXX RT και μετά τα παλιότερα Pirelli PZero Rosso.
Τα Goodyear Assymetric 1 τα είχα στην ΒMW και στο Golf είχα τα Assymetric 3 και τώρα και τα Assymetric 5. Κανένα δεν με εντυπωσίασε ιδιαίτερα για να το ξαναβάλω.

Οπότε, ψηφίζω Pirelli, αλλά μόνον την Pzero σειρά, γιατί κάτι P7 που είχε το Golf ήταν λίγο χάλια... Κι αυτά προσανατολισμένα στην οικονομία. :lipsealed:

Δεν έχω δοκιμάσει Bridgestone ή άλλη φθηνότερη μάρκα, ενώ αποφεύγω να αγοράζω με δικά μου λεφτά Michelin και Continental. H πρώτη είναι πάντα ακριβότερη, η δεύτερη είναι ακριβότερη και απέχει από τους αγώνες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, άρα δεν θα της πω και μπράβο αγοράζοντας τα ελαστικά της.
:s_no
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Anonymous Founder έγραψε:Δεν έχω δοκιμάσει Bridgestone ή άλλη φθηνότερη μάρκα, ενώ αποφεύγω να αγοράζω με δικά μου λεφτά Michelin και Continental. H πρώτη είναι πάντα ακριβότερη, η δεύτερη είναι ακριβότερη και απέχει από τους αγώνες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, άρα δεν θα της πω και μπράβο αγοράζοντας τα ελαστικά της.
:s_no

Πάντως για την κατηγορία του Θανάση και μιας και έχουμε το ίδιο αυτοκίνητο, ήμασταν ανάμεσα σε Pirelli PZ4 & Michelin Pilot Sport 4.
Μιλάμε πάντα για διάσταση 225/40/18 σε 92Υ και μάλλον XL.
Κυκλοφορούν κάποια μεγάλα τεστ και άλλα βγάζουν καλύτερο το Pirelli, άλλα καλύτερο το Michelin.
Εγώ του πρότεινα το Pirelli με γνώμονα τα πολλά χιλιόμετρα που κάνει. Σκέψου ότι πήρε το αμάξι 2-3 μήνες μετά από μένα και έχει 42Κ χλμ και εγώ μόλις 24Κ.
Εγώ δεν έχω αποφασίσει ακόμη σε ποιο από τα δύο θα καταλήξω. Το σίγουρο είναι ότι θα ησυχάσω από τη βαβούρα του S001.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#626544 Επειδή είχα-έχω και τα 2 σε 225/40/18 θα πρότεινα Pirelli εκτός αν προτιμάς έξτρα μαλακή γόμα.

< >
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#626551 Σε 18" τα PZ4 είναι σχεδόν μονόδρομος εάν κάποιος θέλει τη χρυσή τομή μεταξύ αντοχής και απόδοσης. Στις 19" όλοι πίνουν νερό στο όνομα του PS4s τόσο που είμαι σχεδόν αποφασισμένος να τα βάλω στην επόμενη αλλαγή μόνο και μόνο για να μου φύγει η περιέργεια κι ας θεωρώ τα Μισελίν υπερεκτιμημένα. Σίγα σιγά έχει αρχίσει να ακούγεται πολύ και το νέο Goodyear Eagle F1 supersport που λένε είναι ισάξιο του PS4s.

Εγώ παραμένω ευχαριστημένος με το PZ4 πάντως κυρίως σε θέματα αντοχής που θεωρώ τα Pirelli γενικώς ότι καλύτερο. Επίσης αν και παλαιότερο μοντέλο παραμένουν τα πιο ήσυχα και με διαφορά όντας στα 68db όταν τα άλλα είναι στα 71-72db.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Deleted User 1 έγραψε:το νέο Goodyear Eagle F1 supersport που λένε είναι ισάξιο του PS4s

Όντως καινούριο;

Βγαίνει και στη διάστασή μου
https://www.goodyear.eu/el_gr/consumer/ ... 04532.html

στα 69dB.

Αν όντως είναι εφάμιλλο του PS4s, τότε έχουμε winner. Σε μένα δεν βγαίνει το PS4s, αλλά το δίνει για πάνω από 19'. To PS4s έχει αντικαταστήσει το Pilot SuperSport αν δεν απατώμαι.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Deleted User 1 έγραψε:Σε 18" τα PZ4 είναι σχεδόν μονόδρομος εάν κάποιος θέλει τη χρυσή τομή μεταξύ αντοχής και απόδοσης. Στις 19" όλοι πίνουν νερό στο όνομα του PS4s τόσο που είμαι σχεδόν αποφασισμένος να τα βάλω στην επόμενη αλλαγή μόνο και μόνο για να μου φύγει η περιέργεια κι ας θεωρώ τα Μισελίν υπερεκτιμημένα. Σίγα σιγά έχει αρχίσει να ακούγεται πολύ και το νέο Goodyear Eagle F1 supersport που λένε είναι ισάξιο του PS4s.

Εγώ παραμένω ευχαριστημένος με το PZ4 πάντως κυρίως σε θέματα αντοχής που θεωρώ τα Pirelli γενικώς ότι καλύτερο. Επίσης αν και παλαιότερο μοντέλο παραμένουν τα πιο ήσυχα και με διαφορά όντας στα 68db όταν τα άλλα είναι στα 71-72db.

Σε δοκιμή σε πίστα, τα PZ4 είναι ότι καλύτερο από άποψη χρόνων, φρεναρίσματος κλπ.
Άβαταρ μέλους
By opc
#627253 Υπάρχει καποιος που να εχει δοκιμάσει τα hankook s1 evo2 (k117).
Διασταση 225/45/17.
Ειχα τα v12 (k110) και τα v12 evo(k120) και δςν ειχα κάποιο σημαντικό παράπονο.
Το ξερω πως εχουν βγει τα s1 evo3 αλλα φίλος μου δινει τα s1 evo2 σε αρκετα ανταγωνιστικη τιμη...

.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#628845 https://www.pirelli.com/global/en-ww/ro ... -labelling
Άβαταρ μέλους
By boomer
opc έγραψε:Υπάρχει καποιος που να εχει δοκιμάσει τα hankook s1 evo2 (k117).
Διασταση 225/45/17.
Ειχα τα v12 (k110) και τα v12 evo(k120) και δςν ειχα κάποιο σημαντικό παράπονο.
Το ξερω πως εχουν βγει τα s1 evo3 αλλα φίλος μου δινει τα s1 evo2 σε αρκετα ανταγωνιστικη τιμη...

.
Τα φοράω σε 225/45/18. Είναι εξαιρετικά.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
dimviii έγραψε:https://www.pirelli.com/global/en-ww/road/it-is-all-a-matter-of-labelling

Στην σωστή κατεύθυνση οι αλλαγές και σίγουρα θα βοηθήσει κάτι τέτοιο, όπως βοήθησε αντίστοιχα το παρόμοιο labeling στις ηλεκτρικές συσκευές.