Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By teddx
#360115 Για όσα χρόνια πήγαινα σε αντιπροσωπεία της Νισσάν ποτε δεν είδα στη απόδειξη να χρεώνουν ροδέλα. Βασικα αναφέρομαι στη τηλεφωνική προσφορά που έκαναν στον συμφορουμιτη και του αναφεραν για τη ροδέλα. Δεν βρίσκω λάθος να αναγραφει στο τιμολογιο αλλά όχι και να αναφέρεται σε μια τηλεφωνική προσφορά για να έχουμε να πούμε πολλά για να νομίζει ο υποψήφιος πελάτης οτι η προσφορά είναι πολύ καλη γιατί κανουν πολλές εργασία και αλλάζουν πολλά ανταλλακτικά. Αν είναι να αναφέρουν και οτι θα ξεβιδωσουν το παλιό φίλτρο και θα βιδωσουν νεο αφού αντικαταστήσουν τη ροδέλα με νεο φιλτρο, επίσης να αναφέρουν αναλυτικά και το έλεγχο στα διάφορα σημεία και οτι θα ψεκασουν απο 2 σταγονες λιπαντικο στις πορτες για να φαίνονται ακομη πιοπολλές οι εργασίες για να ψαρωνει ο πελάτης.

< Smart ultra >
Άβαταρ μέλους
By 224v
#360415 Σωστα αυτα για το δουλεμα που πεφτει για να ψαρωσεις και για αυτο το εβαλα εδω μεσα, πραγματικα αυτο με την φλαντζα με παραξενεψε και σκοπευω να το ξεκαθαρισω σε επομενη κουβεντα... αυτο που φοβαμαι σε τετοιες προσφορες ειναι οτι οταν το βαλλουν μεσα θα "βρουν" κατι ακομα να σου πουν ωστε να το χρεωσουν σαν απαραιτητο να γινει... εχω ενα μηνα να αποφασισω και θα πω απο εκει καποια στιγμη γιατι ειναι κοντα μου...
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
teddx έγραψε:Καλά αυτή έχει μισο ευρώ και το αναφέρουν??? έτσι για να γεμίζει η λίστα για να φαίνονται πολλα?

< Smart ultra >

Πολλά λες, 0.10 λεπτά το πολύ, πιο ακριβές είναι αυτές που έχουν λάστιχο, το πρόβλημα είναι όμως η ασχετοσύνη των περισσοτέρων που σφίγγουν την χάλκινη ροδέλλα κάνοντας μονόζυγο στο κλειδί και μετά από μερικές αλλαγές λαδιών σου δίνουν την βίδα ή το κάρτερ στο χέρι αν είναι αλουμινίου .

Οι χάλκινες ροδέλλες ακόμα και καινούργιες είναι σχετικά σκληρές, η σωστός τρόπος είναι να την ζεστάνουν πχ σε ένα γκαζάκι για 30¨ και να την κρυώσουν ή να την αφήσουν να κρυώσει μόνο της, με αυτό τον τρόπο μαλακώνει και με λίγο σφίξιμο πατάει ολήκληρη και στεγανοποιεί πολύ καλύτερα χωρίς να γίνει καμμία ζημιά άμεσα ή μακροπρόθεσμα, δεν το κάνει κανείς γιατί κανείς δεν το ξέρει και αν το ξέρει αδιαφορεί, αφού κανείς δεν δέχεται συμβουλές και η συνήθης πρακτική είναι να ορμήσουν στα σίδερα να τελειώνουν γρήγορα και όποιον πάρει ο χάρος, η ταχύτητα για το πέρας των εργασιών είναι η προσφυλής τακτική των συνεργείων και αυτός είναι και ο λόγος που αν υπάρχει ένα πρόβλημα που απαιτεί χρόνο για την λύση του αλλάζουν το μισό μηχανοστάσιο με το αζημίωτο φυσικά γιατί ο πελάτης δεν γνωρίζει και ακούει με ευλάβεια ότι του λένε.

Πολλές φορές αλλάζονται εξαρτήματα που δεν έχουν τίποτα ή δεν αλλάζονται αν είναι στην εγγύηση και το βράδυ ταξιδεύουν παλια και καινούργια σε φιλικά συνεργεία στο 1/3 της τιμής κλπ. Καποιοι ίσως θυμούνται παλιότερα τα ντού που έκαναν τα εργοστάσια στις επίσημες αντιπροσωπείες για την πληθώρα των προβλημάτων εντός εγγύησης που είχε ξεπεράσει κατά πολύ τον μέσο αποδεκτό όριο της Ευρώπης, ο λόγος που πολλές από αυτές άλλαξαν χέρια ή πέρασαν στα ίδια τα εργοστάσια ήταν αυτός.
Άβαταρ μέλους
By theo13
Deleted User 1 έγραψε:Service και γενικό συμμάζεμα Audi Q5 2.0T S-tronic 2009 με 127.000χλμ

Ανταλλακτικά/Αναλώσιμα:

1) λάδι Castrol Edge FST Titanium 4lt 5w/30: 34.72€
2) φίλτρο λαδιού Mahle: 10.88€
3) μπουζί 4x Denso Platinum: 43.54€
4) υγρά φρένων Motul RBF 600 2x500ml: 26.80€
5) μπροστινά Τακάκια Ferodo Premier: 58.98€
6) 2 μπροστά κάτω ψαλίδια Febi Bilstein: 245.75€
7) ΟΕΜ φούσκα ημιαξονίου: 51€
8) σετ αμορτισέρ Bilstein B6: 475€

Εργασία:

1) 30€ το service (λάδια/μπουζί)
2) 120€ η τοποθέτηση φούσκας, ψαλιδιών, αμορτισέρ, τακακίων

Σύνολο: 1.096,67€

Και του χρόνου!

Να φανταστώ το αυτοκίνητο μεταμορφώθηκε έτσι; (φυσικά προς το καλύτερο)

< >
Άβαταρ μέλους
By theo13
Deleted User 1 έγραψε:Service και γενικό συμμάζεμα Audi Q5 2.0T S-tronic 2009 με 127.000χλμ

Ανταλλακτικά/Αναλώσιμα:

1) λάδι Castrol Edge FST Titanium 4lt 5w/30: 34.72€
2) φίλτρο λαδιού Mahle: 10.88€
3) μπουζί 4x Denso Platinum: 43.54€
4) υγρά φρένων Motul RBF 600 2x500ml: 26.80€
5) μπροστινά Τακάκια Ferodo Premier: 58.98€
6) 2 μπροστά κάτω ψαλίδια Febi Bilstein: 245.75€
7) ΟΕΜ φούσκα ημιαξονίου: 51€
8) σετ αμορτισέρ Bilstein B6: 475€

Εργασία:

1) 30€ το service (λάδια/μπουζί)
2) 120€ η τοποθέτηση φούσκας, ψαλιδιών, αμορτισέρ, τακακίων

Σύνολο: 1.096,67€

Και του χρόνου!

Να φανταστώ το αυτοκίνητο μεταμορφώθηκε έτσι;;

< >
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#360707 Το κατεβασα χθες Πορτο Χελι. Αλλο αμαξι. Τρομακτικα εντυπωσιασμενος απο τη διαφορα που εχει κανει η αναρτηση. Μειωμενες κλισεις, μειωμενη υποστροφη (βοηθανε πολυ και τα φρεσκα λαστιχα) αλλα το βασικοτερο ειναι οτι το αμαξι πλεον διαχειριζεται με εντελως αλλο τροπο τη μεταφορα βαρους.

<+
Άβαταρ μέλους
By theo13
Deleted User 1 έγραψε:Το κατεβασα χθες Πορτο Χελι. Αλλο αμαξι. Τρομακτικα εντυπωσιασμενος απο τη διαφορα που εχει κανει η αναρτηση. Μειωμενες κλισεις, μειωμενη υποστροφη (βοηθανε πολυ και τα φρεσκα λαστιχα) αλλα το βασικοτερο ειναι οτι το αμαξι πλεον διαχειριζεται με εντελως αλλο τροπο τη μεταφορα βαρους.

<+

Το μόνο που θα συμπλήρωνα σε αυτά που έκανες είναι ένα καθαρισμό της πεταλούδας αν και μάλλον το tfsi δεν έχει θέμα. Αλλά στο Passat με συμβουλή του μηχανικού μου 1 φορά ανά 2-3 χρόνια της ρίχνουμε μια ματιά γιατί τα FSI έχω δει κάτι τρελά πράγματα στο συνεργείο σε άλλα αυτοκίνητα. Το δικό μου (λόγω χρήσης;; ή λόγω 100άρας βενζίνης;; δε ξέρω) είχε ελάχιστες επικαθίσεις ως τώρα.
Eίμαι και εγώ στην ίδια φάση για αλλαγή αμορτισέρ σινεμπλόκ και όλα τα άλλα πάνω κάτω που ανέφερες και εσύ.
Το Passat έχει πλέον 130.000 χλμ και την διαφορά την βλέπω στο ότι πλεόν δεν είναι τόσο ευθύβολο και γενικά δεν το "εμπιστεύομαι" όπως όταν είχε πχ 60.000 χλμ που έκανα ταξίδια και το πήγαινα όσο πήγαινε γιατί απλά δεν κουνιόταν. Οπότε θα χρειαστώ την εμπειρία σου!! :lol:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#361493 Είχα ρωτήσει το μάστορα αν πρέπει να κάνουμε κάνα καθαρισμό και τον άκουσα λίγο μιεχ. Συν ότι λόγω ανακατασκευής ανοίχτηκε όλο το μοτέρ πέρσι και θέλω να ελπίζω ότι αν εβλέπαν κάτι ανησυχητικό θα ενημέρωναν προκειμένου να μαζέψουν κάνα φράγκο ακόμα, όπως πχ έκαναν με την καδένα.

Πάντως στα 130Κ σίγουρα θα θέλει και το Πασσάτ το συμμαζεματάκι του ακριβώς γιατί όπως λες οι ανοχές που αποκτούν τα διάφορα περιφερειακά αλλοιώνουν κατά πολύ τα οδικά χαρακτηριστικά.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#361506 Στο δικο μου στα 120κ χμ ειχαν σπασει κατι φούσκες που εχει στις βασεις των αμορτισέρ (΄΄η της αναρτησης ή κατι τετοιο) και δεν μπορουσε να παρει στροφες με 160 χμω όπως όταν ηταν καινουριο. Σιγουρο με after market αναρτηση η διαφορα είναι μεγαλη.