Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By nido
#320857 Αναρωτιέμαι αν τα βγάζει όλα αυτά και για το δικό μου που είναι αρχαιολογία αν το συνδέσω στο διαγνωστικό.... Ή αν μπορώ να τα δω με κανένα app στο κινητό μέσω OBDII που το έχω μονίμως επάνω...
:hmmm:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#320883 Σίγουρα όχι με απλό obd dongle. Για λοιπές πληροφορίες με το PPS στο δικό σου είναι λίγο χλωμό. Αρχιτεκτονικά το 206 RC είναι πολύ κοντά στο 307 μου κι εκεί δεν θυμάμαι να έχω πετύχει τέτοια λεπτομερή χαρακτηριστικά.

Επίσης του Pitt θα το δούμε με το Diagbox, το PPS είναι περισσότερο για μέχρι και τα 307 mk1.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#320906 Έχω στο κινητό την εφαρμογή Carly for BMW pro.
https://play.google.com/store/apps/deta ... bmwhatFull
Κοστίζει 40€ η αγορά της και με επιπλέον 10€ αγοράζεις την δυνατότητα να δηλώνεις την μπαταρία μόνος σου χρησιμοποιώντας το OBD Bluetooth dongle.
Δεν το έχω δοκιμάσει ο ίδιος, μιας και την δική μου την άλλαξα τελικά στην αντιπροσωπεία (250€, Delco όχι της BMW που έκανε 350€ :lipsealed: ).
Το συγκεκριμένο app μπορεί να επέμβει στο εγκέφαλο και να αλλάξει ορισμένες παραμέτρους. Εγώ έχω ενεργοποιήσει το κλείσιμο των καθρεφτών από το κλειδί.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#320924 250 και 350€ για μπαταρία ? Εισαγγελέας αισχροκέρδειας δεν υπάρχει ?
Από τι είναι φτιαγμένη, αμάν με το κόλλημα να είναι όλα BMW, και καπότες αν βγάλει αυτές θα αγοράζετε για 500€ την δωδεκάδα.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#320929 Θεωρώ απαράδεκτο να Έχουν κάνει έτσι τα ηλεκτρονικά ώστε να σε δεσμεύει να χρησιμοποιείς εξωπραγματικά ακριβά κάποια ανταλλακτικα, που μετά απο χρονια ποιος θα τα εχει στο ράφι και σε τι κόστος.???. Δεν θα ήθελα να πρέπει να βρω μπαταρία μετά απο 30 χρονια για το τότε κλασσικό BMW
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#320932 Τι ιδιαίτερο έχει αυτή η μπαταρία . και είναι τόσο ακριβή;
Μπορείς να αναφέρεις τα βασικά χαρακτηριστικά της (χωρητικότητα, ρεύμα εκκίνησης και τεχνολογία κατασκευής);
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
Pitt έγραψε:Τι ιδιαίτερο έχει αυτή η μπαταρία . και είναι τόσο ακριβή;
Μπορείς να αναφέρεις τα βασικά χαρακτηριστικά της (χωρητικότητα, ρεύμα εκκίνησης και τεχνολογία κατασκευής);

Μάλλον τόσα λείπουν από τον αντιπρόσωπο, σου λέει λεφτά έχουν για να έχουν BMW ας πληρώνουν, αν δεν είχαν θα έπερναν Κορεάτικο, ξέρεις υπάρχει μια φιλοσοφία που θέλει κάποια πράγματα να είναι πολύ ακριβά για να μην μπορεί να τα αγοράσει η μπλέμπα και να ξεχωρίζουν κάποιοι, φιλοσοφία κλάμπ Μεντιτερανέ, έχουμε τιμές στα άστρα για να μην κάνουν δίπλα και μαζί μας μπάνιο οι υπάλληλοι μας, δεξιά νοοτροπία του πρωκτού και μετά αναρωτιούνται και κλαψουρίζουν γιατί τους σκίζουν οι ( τάχα μου ) αριστεροί
Άβαταρ μέλους
By 224v
#321021 Στο μινι 2006 κουπερ ες, όταν τα έφτυσε η μπαταρία έβαλα αυτήν που είχα για το φουσκωτό 70 αμπερωρια, μια χαρά [GRINNING FACE WITH SMILING EYES].... Δεν θα το κουραζα τόσο για μπαταρία..... 60 ευρω κορεατικη
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#321034 Δεν τα έχω πρόχειρα όλα τα χαρακτηριστικά, αυτό που ξέρω είναι πως δεν είμαι τόσο...χαζός για να ακριβοπληρώσω κάτι, αν δεν υπάρχει λόγος... :lol:
Το βασικό θέμα που έχουν τα BMW της γενιάς του δικού μου και έπειτα, είναι πως η φόρτιση της μπαταρίας από το altenator είναι προγραμματιζόμενη. Κοινώς, δεν φορτίζει με τον ίδιο τρόπο όλες τις μπαταρίες. Αναλόγως με το μέγεθος της μπαταρίας (εννοώ τα Ah) ή τον τύπο (υγρού τύπου ή AGM) πρέπει να προγραμματιστεί η φόρτιση. Επιπλέον, κάθε φορά που αλλάζεις μπαταρία, πρέπει να γίνεται ένα reset.
Το ίδιο ισχύει και αν πας να φορτίσεις την μπαταρία σε εξωτερικό φορτιστή. Οι καλοί φορτιστές (έχω τέτοιον! :lol: ) έχουν επιλογή για AGM μπαταρία χωριστά.
Η δική μου νομίζω είναι 80Ah και AGM , και τελικά τώρα θυμήθηκα πως είναι Banner και όχι Delco.
Η BMW δίνει τα παρακάτω:
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=61_1986
Νομίζω πως εκτός αντιπροσωπείας, θα πλήρωνα λιγότερα, αλλά όχι όσο νομίζετε κάποιοι και έχοντας πάντα το φόβο μην γίνει καμιά βλακεία με την ρύθμιση της φόρτισης. Προφανώς εμπιστεύομαι το software της αντιπροσωπείας παρά αυτό που έχω στο κινητό μου ή κάποιο που θα έχει το κατάστημα.
http://www.skroutz.gr/s/6128491/Banner- ... -80Ah.html

Με πρώτη ευκαιρία θα το κοιτάξω ξανά για να βεβαιωθώ πως είναι η παραπάνω. Η πρώτη μπαταρία άντεξε 8.5 χρόνια και την άλλαξα προληπτικά γιατί σταμάτησε να λειτουργεί το Start-Stop. Αν ετούτη αντέξει εκεί κοντά, θα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Συγκριτικά, κανένα άλλο αυτοκίνητο της οικογένειας δεν έχει πλησιάσει αυτά τα χρόνια.
:s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#321045 Το αυτοκίνητο είναι start-stop, η μπαταρία AGM και τα 250€ είναι 180€!
Έτσι ναι, δικαιολογείται!
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#321086 Χμμμ, τα 180€ δεν είναι σίγουρα όμως... :oops:
Επίσης, πριν βάλουν την συγκεκριμένη μπαταρία στην αντιπροσωπεία, δεν θα την επέλεγα μόνος μου να πω την αλήθεια. Εννοώ, επειδή ακριβώς είναι περίεργο το αυτοκίνητό μου σε αυτό το ζήτημα, δεν ήθελα να το ρισκάρω, πολλές φορές πληρώνεις παραπάνω την... ησυχία σου σε κάποια πράγματα.
Αυτό που ήθελα να πω είναι πως δεν παίζει στην περίπτωσή μου επιλογή μπαταρίας με 70€ πχ που πλήρωσε ο αδερφός μου για το Clio του.
:lol:
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
MIXOStsi έγραψε:Banner batteries τι λένε?

60€ μου κόστισε, προσφορά... ξέχασα να το πώ...
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
JasonLouk έγραψε:Για standard ξέρουμε κάτι?

< >

Έβαλα στο vitara, στο punto και στο 107. Η παλαιοτερη έχει περίπου 3 χρόνια, φαίνονται αρκετά καλές για τα λεφτά τους. Το καλό είναι ότι μπορούν να έρθουν δωρεάν εκεί που έχεις το αμάξι και να την τοποθετησουν.

...>.
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#321332 Ακριβώς. Έδωσα αριθμό πλαισίου στο τηλ, πήρα πολύ καλή τιμή και σε μια ώρα ήρθαν την περασαν. Με 2 χρόνια εγγύηση.

Έγινε πολύ γρήγορα η φάση και μου τις σύστησε ο οδηγός της οδικής και δε το έψαξα.

< >