Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#558713 Φυσικα. Τα είχα φορεμενα!
Και μιας και πιασαμε την κουβεντα, τα καλυτερα Α/Τ για χρηση σε χιονι ειναι τα michelin latitude cross.

Sent >
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#558720 Ξενοφών, το δεύτερο βιντεάκι δεν παίζει. Λογικά είναι αυτό που έχω ανεβάσει στο "Videos σχετικά με το αυτοκίνητο", γιατί το είδα στο seleo.gr.

Σήμερα δοκιμάστηκαν πρώτη φορά σε χιόνι τα Crossclimate. Σε γενικές γραμμές αρκετά ικανοποιημένος για αυτό που είναι. Δυστυχώς δεν έχω βάλει ποτέ χειμερινά για να κάνω σύγκριση. Έτσι και αλλιώς ακόμη και τα Crossclimate ψιλό υπερβολή είναι μιας και δεν πιστεύω να πατήσουν πολύ χιόνι όσο θα τα κρατήσω.

Σε σχέση με τα απλά θερινά, νιώθεις πως συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο, απλά σου επιτρέπουν να πας πιο γρήγορα. Αν δηλαδή με το θερινό πήγαινα σήμερα με 20Kmh max, με τα Crossclimate μπορούσες να πας με 40-50 και να νιώθεις μια σχετική σιγουριά. Μου φάνηκαν ότι έχουν πολύ καλύτερη πρόσφυση όσο είναι στην ευθεία, σε σχέση με τα απλά θερινά. Με στριμμένους τους τροχούς η διαφορά δεν ήταν τόσο μεγάλη. Το ίδιο και στο φρενάρισμα, όπου ναι μεν είναι αρκετά καλύτερα από τα θερινά, αλλά δεν είναι να παίρνεις θάρρος γιατί το ABS δουλεύει υπερωρίες μετά. Δεν είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω εκκίνηση σε ανηφόρα, αλλά λογικά δεν θα έχει πρόβλημα, μιας και γενικά νιώθεις πως έχουν πρόσφυση.

Θα έλεγα πως γενικά αξίζουν, μιας και είναι ελάχιστα ακριβότερα από άλλα επώνυμα θερινά ελαστικά, ενώ οι συνολικές τους επιδόσεις είναι αρκετά καλές. Αρκεί φυσικά να ρίχνει και κανένα χιόνι που και που :lol:
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#558730 Αξελ ναι αυτο ειναι. Ευχαριστω. Θα ηθελα κ μια δυο χιονοκριτικες για τα latitude cross που θα τα φορεσω για θερινα.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
JimClark έγραψε:Αξελ ναι αυτο ειναι. Ευχαριστω. Θα ηθελα κ μια δυο χιονοκριτικες για τα latitude cross που θα τα φορεσω για θερινα.
Σε ρωτήσανε πριν το βάλουνε;
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#558736 Εγω το εστειλα. Εχω στειλει κ παλιοτερα διαφορα εδω κ κει, αρκουδες στο χωριο κτλ
Άβαταρ μέλους
By vagmann
#558752 ...και γω πατησα λιγο χιονακι με τα νεα μου crossclimate,και εχω πολυ καλες πρωτες εντυπωσεις...
Το panda τι λαστιχα φοραει jimclark?
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#558756 Τώρα τα ultragrip 9 της goodyear.
Άβαταρ μέλους
By glf
#558775 Τα ίδια φοράω και γω στο focus, γύρισα από ωραία βόλτα. Χιονίζει από το μεσημέρι και τα πράγματα θα είναι λίγο δύσκολα αυτό το βράδυ στη Δυτική Μακεδονία.
Ανεβάζω χαρακτηριστικό βιντεάκι..
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#558809 Κατεβαίνω την εθνική οδών Μουδανιών. Η περιφερειακηί είναι όλη καθαρη .

λίγο μετά το βενζινάδικο στην είσοδο της καρδιάς ακούω τη μάσκα κάθε τόσο να ακουμπάει αφράτο χιόνι.

πάρα πολύ προσοχή έχουνε βγει έξω τα σκυλιά και παίζουν στο χιόνι επίσης πάρα πολύ προσοχή.

Υπάρχουν αυτοκίνητα ακινητοποιημένα τα μάτια σας δεκατέσσερα προσοχή στους δρόμους
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#558819 Χαλαρώνουν τις τελευταίες 36 ώρες στα 1000 μέτρα. :-)

Σήμερα σκεφτόμαστε να τολμήσουμε να κατέβουμε. Οι μπροστινές κουβέρτες πλύθηκαν και στεγνώθηκαν, οι πίσω είναι παγωμένες στις ρόδες. Προσπάθησα χθες να μετακινήσω το αυτοκίνητο αλλά ενώ οι μπροστινοί τροχοί γυρνούσαν, οι πίσω παρέμεναν ακίνητοι (το ίδιο και το αυτοκίνητο). Δεν το πίεσα, θα δούμε σήμερα αν έχει διάθεση. Λέμε για Περτούλι και επιστροφή πριν νυχτώσει.

< >
Άβαταρ μέλους
By markvag
#558825 Χθες βράδυ, έξοδος με κάτι φίλους που είχαμε να δούμε καιρό... Αρετσού, στην Καλαμαριά... Στις 9:30 που ξεκινήσαμε όλα καλά, οι δρόμοι απλά βρεγμένοι, αλλά πέφτει χιόνι... " Έλα μωρέ, πόσο να ρίξει 2 ωρίτσες;;;" :vava:

Έριξε αρκετό... :lipsealed: :lol:

Πάγωσε το νερό από κάτω και ... στην πρώτη ανηφόρα μείναμε, με την μπεμπέκα να κάθεται διαγώνια στον δρόμο... :tomato: :oops: Βλακεία μου... Ευτυχώς χθες το πρωί είχα πάρει αλυσίδες (από τη δουλειά μου έλεγαν, "έλα μωρέ... υπερβολές, τι θα τις κάνεις;;;" :lol: ) και τις έβαλα (ευτυχώς έμπαιναν στο τσακ μπαμ), αν και μου πήρε 10-15 λεπτά... Βοήθησε κι ένα παλικάρι που έμενε παραδίπλα... :inlove: Με τις αλυσίδες ξεκολλήσαμε αμέσως... για να ξανακολλήσουμε στην επόμενη ανηφορίτσα όταν ένα Honda Type R κόλλησε... Κατέβηκα, σπρώξιμο (δύσκολο, μιας και οριακά μπορούσα να περπατήσω από τον πάγο), ευτυχώς μετά από λίγο ξεκόλλησε και φύγαμε... Ο οδηγός που ήταν πίσω από το Χόντα και μπροστά από εμένα, ούτε που συγκινήθηκε να βοηθήσει... :protest: Έφαγα και μία μεγαλοπρεπέστατη βούτα στον δρόμο... :lol: :lol:

Περιπετειώδης η επιστροφή από την έξοδο χθες... :lol:

Πρώτη φορά πάντως που οδηγώ με αλυσίδες και εντυπωσιάστηκα από το πόσο καλά φεύγεις :superman: ... Δεν το είχα ξανανιώσει...

Πρώτη φορά είδα τόσο χιόνι τη Θεσσαλονίκη πάντως... Χιόνιζε από χθες χαράματα (στις 06:30 που ξύπνησα έριχνε καλά) μέχρι πριν λίγο... :s_crazy Με ένα διάλειμμα 1-2 ώρες... Και μιλάμε για καλό χιόνι... :s_crazy Ευρώπη γίναμε! :lol:
Άβαταρ μέλους
By dekouk
#558839 Απόλυτα ευχαριστημένος με τις κουβέρτες! Test drive ΧΘΕΣ το βράδυ στην έξαρση κ σήμερα. Να δούμε αν θα είναι κ ανθεκτικές μια κ θα πατήσουν κιγο άσφαλτο σήμερα.... ΕικόναΕικόναΕικόνα

< Note >
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#558877 Εμείς πετούμε τώρα από Θεσσαλονίκη επιτέλους για Düsseldorf. Ευτυχώς το sportsvan golf έχει πάνω allweather της Continental κ δε μάσησε πουθενά στις 8 το πρωί με το χιόνι!!!

Βγήκε από 15-20 εκ. χιόνι με τη μία κ γενικά πουθενά δεν αγχώθηκα. Γενικά πολύ ευχαριστημένος.

Έφτασα αεροδρόμιο καρφί! Καλά, αλάτι στους δρόμους πουθενά.

Για το αεροδρόμιο θα πω πως ήταν καλά ο δρόμος από τη στροφή στα φανάρια κ τα πεζοδρόμια. Έγινε δουλειά από τη fraport.

Είδα κ ένα περτικαλί Ford αγρότη!

< >