Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#376206 E άρα ο αλοιφαδόρος είναι μονόδρομος. Παίρνω έναν, ξεκινάω από ένα πάνελ που χρίζει ήδη επισκευής για να πάρω το κολάι και ο θεός βοηθός.

Αποτέλεσμα μία δουλειά που μου ζητάνε 500€ οι επαγγελματίες, θα την έχω κάνει ερασιτεχνικά με 200-250€ και μου έχουν μείνει και εργαλεία/υλικά.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#376208 Επειδή βλέπω ότι φοβάσαι, μπορείς να κάνεις τις δοκιμές σου στη 47.
Πότε ξεκινάς είπαμε; :shifty:
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#376212 Αν πάρεις dual action και όχι rotary, απλά δεν μπορείς να κάνεις ζημιά με τίποτα. Αν πάρεις rotary, θέλει λίγη προσοχή.
Το ότι το rosso alfa είναι απλό και όχι μεταλλικό δε σημαίνει κάτι για τον αλοιφαδόρο, ούτως ή άλλως όλα τα χρώματα είναι διπλής στρώσης πλέον. Ο αλοιφαδόρος "βλέπει" πάντα βερνίκι, ασχέτως του τι βρίσκεται από κάτω του, αν είναι δηλαδή μεταλλικό, απλό ή ό,τι άλλο. Αυτό που λες "απλό κόκκινο" θα είχε νόημα σε βαφές περασμένων δεκαετιών που το χρώμα ήταν μαζί με το βερνίκι σε μία στρώση, οι λεγομενες "βαφές μονής".
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#376216 Το ξέρω, έχω δει τις διαφορές rotary και da. Έχει da με 80-90€ στο ebay αλλά θέλω να πάρω από εδώ για να χω την εγγύηση.

Το "μη μεταλλικό" πήγαινε στο ότι η, ας πούμε, λάμψη του συγκεκριμένου χρώματος βασίζεται εν πολλοίς στο βερνίκι και όχι στα μεταλλικά flakes του χρώματος αυτού καθαυτού. Οπότε αν γίνει χοντράδα στο cutting του βερνικιού, πιθανολογώ θα είναι πολλαπλάσιες οι επιπτώσεις στην εμφάνιση απ' ότι σε ένα μεταλλικό χρώμα. Έτσι το σκέφτομαι εγώ τουλάχιστον χωρίς σε καμία περίπτωση να είμαι ειδικός.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#376230 Ίσως έχεις ένα δίκιο, δεν είμαι σίγουρος ούτε εγώ. Σίγουρα όμως την λάμψη του καλογυαλισμένου μη μεταλλικού δεν την αλλάζω με κανένα χρώμα με flakes.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#376258 Rocsta μη μου τον τρομάζεις, πάνω που είχε αρχίσει να ψήνεται ο φιλαράκος μου.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#376265 Μάλλινο σφουγγάρι παίρνουμε ένα οτιδήποτε των 3-4ε η δίνουμε 15 για ένα meguiars?

< Note >
Άβαταρ μέλους
By GTS
rocsta έγραψε:Όσο κοπτική αλοιφή και να έχεις, με το χέρι δεν κατεβάζεις βερνίκι ούτως ή άλλως.

sent >

Υπαρχουν καποια δυνατα compounds της 3Μ πολύ ευκολα το κατεβάζεις το βερνικι με το χερι.
Άβαταρ μέλους
By GTS
rocsta έγραψε:Δεν το ήξερα, άλλα πολύ αμφιβάλλω ότι μπορεί να γίνει το ίδιο καλή δουλειά με το χερι, όσο και με μηχάνημα.

sent >

Το εχω κανει στο τοτε δικο μου πριν 13 χρονια. Ειναι τοσο δυνατο υγρο που αν δεν προσεξεις μπορεις να αφαιρεσεις ολο το βερνικι σε μερικα λεπτα. Την ιδια δουλεια θα κανεις με το χερι αλλα θα παρει πολυ περισσοτερο χρονο.
Άβαταρ μέλους
By GTS
rocsta έγραψε:Ποιο προϊόν είναι αυτό;

sent >

κατι σαν και αυτο

http://3mcollision.com/products/buffing ... pound.html

δες και τα αλλα που εχουν στο σαιτ. αυτο που ειχα παλια μαλλον δεν το εχουν τωρα αλλα ηταν κατι αναλογο (ιδιο κουτι αλλα σε μαυρο χρωμα τοτε). βασικα ειναι γιαλοχαρτο σε υγρη μορφη και αν ειναι δυνατο λιγο τριψιμο με το χερι και εχεις βγαλει και το χρωμα περα απο το βερνικι. δες και στα σχολια που αναφερουν οτι θελουν προσεκτικη χρηση.