- 24 Οκτ 2014, 15:10
21 quadra έγραψε:Εγώ θα πω ότι μέχρι τις 10.000 χλμ η ψαλίδα μεταξύ των ελαστικών της ίδιας κατηγορίας είναι μικρή, μετά το καλό λάστιχο αρχίζει να ξεχωρίζει επειδή μένει σχεδόν σταθερό όπως ήταν καινούργιο ενώ τα άλλα αρχίζουν να ψιλογλυστράνε.
Από όσα λάστιχα έχω αλλάξει μόνο τα Michelin είχαν σχεδόν γραμμική λειτουργία μέχρι το τέλος της ζωής τους, εδώ και χρόνια φοράω συνέχεια ( για όσο τα βρίσκω ακόμα ) τα AVS sport της Yokohama τον καλοκαιρινό της τύπο γιατί έχει και χειμωνιάτικο, αλλά δεν τα συγκρίνω γιατί τα φοράω σε τετρακίνητο, πρίν χρόνια όμως που τα ξεκίνησα σε προσθιοκίνητο τούρμπο 200 ΗΡ μου άρεσαν και κόλλησα με αυτά.
κι εμένα η εμπειρία μου τα ίδια μου λέει, με σαφώς μεγάλη διαφορά τα Michelin σε ομοιογένεια και μακροβιότητα αλλά κατά καιρούς είχα τοποθετήσει λάστιχα άλλων κατασκευαστών σε διάφορα αυτοκίνητα μου, με πίσω, μπρος, τετρακίνηση, που τα βρήκα λίγο καλύτερα στον ένα ή στον άλλο τομέα, όπως των Pirelli & Continental...
έχω δοκιμάσει Yokohama και Toyo αλλά δεν μπορώ να πω ότι με ικανοποίησαν. Ειδικά στο Makinen που φορούσε από μαμά yoko και με το που τα άλλαξα, ενώ ήταν καινούργια τα λάστιχα, έπαθα πλάκα με το πόσο καλύτερα έδεσε το αυτοκίνητο στον δρόμο
επίσης, τα έχω γράψει στο παλιό λιμέρι μας, τα πρώτης τοποθέτησης Bridgestone που φορούσε το Audi S3 Mk1 ήταν επιοικώς άθλια, με τα επόμενα ΟΕΜ πάλι να αφήνουν τις χειρότερες των εντυπώσεων στο τωρινό μου αυτοκίνητο...
γενικά θα έλεγα ότι πολλά καλά λάστιχα υπάρχουν, πολλοί οδηγοί δεν υπάρχουν που να τα καταλαβαίνουν εύκολα...