Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By blackpug106
#28093 προτασεις για
195/65/15 σε αχρωμο αοσμο αδιαφορο σενταν

και 185/55/14 που το ακουνε οι λαστιχαδες και χοροπηδανε
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
#28124 αααα! ξέχασα, μπήκαν τα λαστιχάκια μου στο Α200 και είναι μια χαρά... το πεντάρι σε XL με δείκτη MO από την σεβαστή Continental. Ταιριάζει γάντι!
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
Goldmund έγραψε:αααα! ξέχασα, μπήκαν τα λαστιχάκια μου στο Α200 και είναι μια χαρά... το πεντάρι σε XL με δείκτη MO από την σεβαστή Continental. Ταιριάζει γάντι!

Σκεφτομουν κανα λεπτο τι ειναι "το πενταρι" μεχρι που το καταλαβα! :lol:
(οχι δεν εχω ξυπνησει μολις) :lol:

Περιμενουμε αναλυτικο review! :metalo:
Άβαταρ μέλους
By Billopoulos
Goldmund έγραψε:αααα! ξέχασα, μπήκαν τα λαστιχάκια μου στο Α200 και είναι μια χαρά... το πεντάρι σε XL με δείκτη MO από την σεβαστή Continental. Ταιριάζει γάντι!

Εμενα μου φαινεται καλο all around, αλλα μεχρι εκει.
Για σπορ ελαστικο δεν λεει και τρελα πραγματα.

Καλοφορετα βεβαιως!
Άβαταρ μέλους
By Orestisren
blackpug106 έγραψε:προτασεις για
195/65/15 σε αχρωμο αοσμο αδιαφορο σενταν

και 185/55/14 που το ακουνε οι λαστιχαδες και χοροπηδανε

Πρώτο δεν ξέρω. Όλα τα λάστιχα σ' αυτη τη διασταση αδιαφορα ειναι. Δες παρα ταύτα Conti premium contact 5, Goodyear Efficient grip performance, και το Energy Saver + που στο δικό μου το σκάφος αποδίδει όμορφα (καλό για ντόκους κτλ)
Το δεύτερο Yokohama S drive :) (μια κι ειναι και για το πεζούδ)
Άβαταρ μέλους
By blackpug106
#28244 για κει ειμαστε, goodyear ή michelin

τα s.drive σε αυτη τη διασταση παπαλα.... ελλειψη
παμ για rainsport κι οτι βρεξει ας κατεβασει
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
Billopoulos έγραψε:

Καλοφορετα βεβαιως!

Βασιλη επειδη ειναι ΜΟ καποια χαρακτηριστικα τους ειναι αλλαγμενα, οποτε ισως διαφερουν αισθητα απο τα απλα ή με καποιο αλλο δεικτη.
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
Billopoulos έγραψε:

Καλοφορετα βεβαιως!

...γιατί, είχες ποτέ δικά σου σπορ αυτοκίνητα ώστε να τα έχεις βάλει και να κρίνεις;;; ή τα αρκετά πολλά test που διάβασα διεκπαιρεώνονται από άσχετους και τυχαίους ανθρώπους;

όπως είπες λοιπόν, εσένα σου φαίνεται.... αλλά δεν σου είναι γνωστό, καλό είναι να περιμένουμε κι εμένα τον αρχιγκρινιάρη και υπερ-παρατηρητικό που θα τα βγάλει όλα στην φόρα χωρίς προσωπικούς ενδοιασμούς και κομπλεξισμούς.

Με άλλα λόγια μπορεί να έχεις δίκιο, με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε...

μιλάμε από κοντά σύντομα ξανά, χάρηκα που σας πέτυχα και τους δύο μαζί!
Τελευταία επεξεργασία από Goldmund και 24 Οκτ 2014, 08:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
Orestis.D έγραψε:

Σκεφτομουν κανα λεπτο τι ειναι "το πενταρι" μεχρι που το καταλαβα! :lol:
(οχι δεν εχω ξυπνησει μολις) :lol:

Περιμενουμε αναλυτικο review! :metalo:

...προς το παρόν αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι το φρενάρισμα τους στο βρεγμένο είναι όσο καλό ισχυρίζεται η εταιρία ότι είναι. Όσο για το τιμόνι που αναφέρθηκες σε κατιδίαν συζήτηση μας, ένα έχω να πω, το να δαγκώνει το τιμόνι στην αρχή και μετά να χάνεις την αίσθηση, δεν αποτελλεί για μένα πλεονέκτημα... και τα πρίξτεστον, παρεπιπτόντως άθλια ελαστικά τα συγκεκριμένα που φορούσε, είναι εντελώς έτσι...
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#28461 Εγώ θα πω ότι μέχρι τις 10.000 χλμ η ψαλίδα μεταξύ των ελαστικών της ίδιας κατηγορίας είναι μικρή, μετά το καλό λάστιχο αρχίζει να ξεχωρίζει επειδή μένει σχεδόν σταθερό όπως ήταν καινούργιο ενώ τα άλλα αρχίζουν να ψιλογλυστράνε.

Από όσα λάστιχα έχω αλλάξει μόνο τα Michelin είχαν σχεδόν γραμμική λειτουργία μέχρι το τέλος της ζωής τους, εδώ και χρόνια φοράω συνέχεια ( για όσο τα βρίσκω ακόμα ) τα AVS sport της Yokohama τον καλοκαιρινό της τύπο γιατί έχει και χειμωνιάτικο, αλλά δεν τα συγκρίνω γιατί τα φοράω σε τετρακίνητο, πρίν χρόνια όμως που τα ξεκίνησα σε προσθιοκίνητο τούρμπο 200 ΗΡ μου άρεσαν και κόλλησα με αυτά.
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
21 quadra έγραψε:Εγώ θα πω ότι μέχρι τις 10.000 χλμ η ψαλίδα μεταξύ των ελαστικών της ίδιας κατηγορίας είναι μικρή, μετά το καλό λάστιχο αρχίζει να ξεχωρίζει επειδή μένει σχεδόν σταθερό όπως ήταν καινούργιο ενώ τα άλλα αρχίζουν να ψιλογλυστράνε.

Από όσα λάστιχα έχω αλλάξει μόνο τα Michelin είχαν σχεδόν γραμμική λειτουργία μέχρι το τέλος της ζωής τους, εδώ και χρόνια φοράω συνέχεια ( για όσο τα βρίσκω ακόμα ) τα AVS sport της Yokohama τον καλοκαιρινό της τύπο γιατί έχει και χειμωνιάτικο, αλλά δεν τα συγκρίνω γιατί τα φοράω σε τετρακίνητο, πρίν χρόνια όμως που τα ξεκίνησα σε προσθιοκίνητο τούρμπο 200 ΗΡ μου άρεσαν και κόλλησα με αυτά.

κι εμένα η εμπειρία μου τα ίδια μου λέει, με σαφώς μεγάλη διαφορά τα Michelin σε ομοιογένεια και μακροβιότητα αλλά κατά καιρούς είχα τοποθετήσει λάστιχα άλλων κατασκευαστών σε διάφορα αυτοκίνητα μου, με πίσω, μπρος, τετρακίνηση, που τα βρήκα λίγο καλύτερα στον ένα ή στον άλλο τομέα, όπως των Pirelli & Continental...

έχω δοκιμάσει Yokohama και Toyo αλλά δεν μπορώ να πω ότι με ικανοποίησαν. Ειδικά στο Makinen που φορούσε από μαμά yoko και με το που τα άλλαξα, ενώ ήταν καινούργια τα λάστιχα, έπαθα πλάκα με το πόσο καλύτερα έδεσε το αυτοκίνητο στον δρόμο

επίσης, τα έχω γράψει στο παλιό λιμέρι μας, τα πρώτης τοποθέτησης Bridgestone που φορούσε το Audi S3 Mk1 ήταν επιοικώς άθλια, με τα επόμενα ΟΕΜ πάλι να αφήνουν τις χειρότερες των εντυπώσεων στο τωρινό μου αυτοκίνητο...

γενικά θα έλεγα ότι πολλά καλά λάστιχα υπάρχουν, πολλοί οδηγοί δεν υπάρχουν που να τα καταλαβαίνουν εύκολα...
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
Goldmund έγραψε: και τα πρίξτεστον, παρεπιπτόντως άθλια ελαστικά τα συγκεκριμένα που φορούσε, είναι εντελώς έτσι...

Απαπαπα μη βριζεις τα πριξτεστον εδω μεσα γιατι για καποιους τα 050Α ειναι το καλυτερο λαστιχο της ιστοριας! :innocent:
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#28643 Δεν ξερω για τα 050, τα 070 παντως ειναι απο τα καλυτερα λαστιχα που εχω φορεσει. :)