Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By theo13
g8777 έγραψε:Ο theo τι φταίει όμως να ξεπαγιαζει χειμωνιάτικο μέσα στο αγιαζι 57 κιλά άνθρωπος; :(
Αν αναφέρεσαι σε μένα πέφτεις πολύ έξω :Ρ

.
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
Scotch έγραψε:
rocsta έγραψε:
Scotch έγραψε:Off topic: ο φίλος φοράει Dunlop Grandtrek ST20.

Bάλτον να κατέβει να γελάσουμε. Πλασάρονται ως all season πάντως, ίσως το πέλμα κάνει για χαμηλές θερμοκρασίες. Έχουν και sipes για να διώχνουν το χιόνι, αλλά όχι έντονα όπως τα αμειγώς χειμερινά.

Πάντως σε μια στροφή κατάφερε να το διπλώσει (έφυγε το πίσω μέρος, που ήταν άνευ πανιών) και σκόρπισε ρίγη συγκινήσεως.

< >

Βάλε dashcamera να απολαύσουμε με πατατάκια :lol:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#558610 Το έχω καταγράψει (δεν είδα τι φαίνεται ακόμη... η πίσω κάμερα δεν είναι τόσο καλή).

< >
Άβαταρ μέλους
By kyr80
Scotch έγραψε:Μια μικρή απογοήτευση οι κουβέρτες.
1) Δεν μου ενέπνεαν ιδιαίτερη σιγουριά, σε γενικές γραμμές.
2) Στα πρώτα 10 km έφεραν ήδη εμφανή σημάδια φθοράς. Μάζευαν κομμάτια χιονιού/πάγου μεταξύ ελαστικού και κουβέρτας, τα οποία την έσκιζαν από μέσα.
3) Κάθε τόσο σταματούσα να τσεκάρω ότι όλα ήταν στη θέση τους, μιας και υπήρχε η τάση να φύγουν.
4) Στο τελευταίο δύσκολο ανηφορικό κομμάτι, όπου δεν τολμούσα να σταματήσω να τσεκάρω, η μία τα κατάφερε. Από το pajero έφυγαν στο σημείο εκείνο και οι δύο που φορούσε, τις οποίες μάζεψα μιας και είχα την τύχη να ακολουθώ. Τη δική μου όμως, την αποχαιρέτησα.
Μου φαίνεται τελικά πως ένα σετ χειμερινά είναι η καλύτερη (και πιο ακριβή) λύση.

< >

Σε 2 τόνους+ αμάξι δύσκολα να αντέξουν οι κουβέρτες.
Με ένα 4 εποχών σετ και τις biathlon είσαι υπερκαλυμμένος, εκτός αν ζεις στην Πίνδο. Να δώσεις τόσα λεφτά για ζάντες και λάστιχα, ενώ μένεις Αθήνα, είναι υπερβολικό.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#558645 Το εύκολο περασμα
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#558658 Ζηλεύω ρε άτιμοι. Εμείς πάλι έχουμε χειμερινά και δεν έχουμε χρόνο ούτε να τα βάλουμε πάνω, ούτε να πάμε πουθενά :(
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By JimClark
Πολύγυρο είχε πέντε πόντους χιόνι ήδη
Το αλλο κομματι ανεβαινει.
Τελευταία επεξεργασία από JimClark και 04 Ιαν 2019, 14:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Scotch
kyr80 έγραψε:Σε 2 τόνους+ αμάξι δύσκολα να αντέξουν οι κουβέρτες.

Περίεργο μου φαίνεται αυτό, δεδομένου ότι αυτές οι διαστάσεις ελαστικών συνήθως σε τέτοια βάρη αντιστοιχούν. Έχει λογική όμως.
Btw η κουβέρτα βρέθηκε. Είδα από την dashcam το σημείο που έφυγε, ευτυχώς ήταν στα 400 μέτρα από το ξενοδοχείο, περπάτησα και τη βρήκα θαμμένη στο χιόνι (πολύ τυχερός γιατί δεν φαινόταν σχεδόν τίποτα).

< >
Άβαταρ μέλους
By Obelix
#558680 Στην Ε36 και κατόπιν στην Zafira που τις είχα χρησιμοποιήσει τις κουβέρτες δεν μου φύγανε ποτέ, μετά ξέπλυμα στέγνωμα και στην σακούλα τους. Δεν είχαν ιδιαίτερη φθορά, αλλά δεν πάτησαν ποτέ άσφαλτο, μόλις τελείωνε το χιόνι τις έβγαζα. Στην 36 που ήταν χαμηλή σήκωνα με τον γρύλο λίγο να δώσει χώρο για να μπορέσω να τις βάλω, ταλαιπώρια, στην Zafira ήταν πιο εύκολο να μπουν λόγο ύψους.
Στην σύντομη βόλτα που έκανα με το Forester στο χιόνι με τα Geolandar ήταν όπως το περίμενα, ξεκινάει σε ανηφόρα χωρίς πρόβλημα, θέλει πολύ προσοχή στα φρένα. Αν χρειαστεί να κάνω κατάβαση, σίγουρα θα βάλω τις αλυσίδες.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By Andreasdik
#558694 @Οbelix τα G012 έχεις;;
Ρωτάω γιατί αυτά έχω βάλει και εγώ στο Qashqai, να ξέρω πόσο με παίρνει....
Άβαταρ μέλους
By Obelix
#558697 Ναι G012

< Note >
Τελευταία επεξεργασία από Obelix και 04 Ιαν 2019, 17:39, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά