Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By otso
#316700 Την περασμενη κυριακη ειχε ερθει καποιος στο χωριο με αυτοκινητο ντηζελ με start and stop ετσι δεν το λενε ;
Παει να φυγει και δεν επαιρνε μπροστα , με παιρνει τηλ και μου λεει δεν παιρνει και γραφει engine fault repair needed .
Το χτυπαω στο νετ και πεφτω πανω σε αυτο http://autoworld.com.my/forum/index.php ... ir-needed/ διαβαζω λιγο νοιωθω να ζαλιζομαι, βγαινω εξω να παρω αερα και παω να το δω .
Κοιταω και παραλληλα ειχε βγαλει και economy mode , ρε συ λεω καμμια μπαταρια θαειναι , το συνδεω με το δικο μου με καλωδια , αυτη την φορα κανει ενα κτακ κτακ ,λουζομαι στον κρυο ιδρωτα , ρε συ λεω τωρα τι κανω;
Ξαφνικα μου φλασαρει μια ιδεα , μεγαλε δεν δοκιμαζεις τρακτερ με μπαταρια 150 Α . Παω το φερνω το συνδεω τσακ μπρρ αμεσως .
Τελικα επειδη πηγε συνεργειο ηταν μπαταρια . Η απορια ομως οκ ξερω εχουν διαφορετικες μπαταριες και η 65 του αυτοκινητου μου δεν εφτανε; και ηθελε 150; η κατι αλλο ετρεξε οπως να μην ειχα κανει καλο σωμα με τα καλωδια αν και δοκιμασα 3 φορες σε διαφορετικα σημεια.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
otso έγραψε:Την περασμενη κυριακη ειχε ερθει καποιος στο χωριο με αυτοκινητο ντηζελ με start and stop ετσι δεν το λενε ;
Παει να φυγει και δεν επαιρνε μπροστα , με παιρνει τηλ και μου λεει δεν παιρνει και γραφει engine fault repair needed .
Το χτυπαω στο νετ και πεφτω πανω σε αυτο http://autoworld.com.my/forum/index.php ... ir-needed/ διαβαζω λιγο νοιωθω να ζαλιζομαι, βγαινω εξω να παρω αερα και παω να το δω .
Κοιταω και παραλληλα ειχε βγαλει και economy mode , ρε συ λεω καμμια μπαταρια θαειναι , το συνδεω με το δικο μου με καλωδια , αυτη την φορα κανει ενα κτακ κτακ ,λουζομαι στον κρυο ιδρωτα , ρε συ λεω τωρα τι κανω;
Ξαφνικα μου φλασαρει μια ιδεα , μεγαλε δεν δοκιμαζεις τρακτερ με μπαταρια 150 Α . Παω το φερνω το συνδεω τσακ μπρρ αμεσως .
Τελικα επειδη πηγε συνεργειο ηταν μπαταρια . Η απορια ομως οκ ξερω εχουν διαφορετικες μπαταριες και η 65 του αυτοκινητου μου δεν εφτανε; και ηθελε 150; η κατι αλλο ετρεξε οπως να μην ειχα κανει καλο σωμα με τα καλωδια αν και δοκιμασα 3 φορες σε διαφορετικα σημεια.

Δεν είναι θέμα χωρητικότητας σε αμπερώρια αλλά σε αμπέρ εκκίνησης, η μπαταρία σου αν είναι 2-4 χρόνων δεν μπορεί να δώσει τα αμπέρ εκκίνησης που είχε όταν ήταν καινούργια και γονάτισε με το φορτίο, η άλλη του τρακτέρ μπορεί να έχει περισσότερα αμπέρ εκκίνησης και να είναι και πιο φρέσκια.

Οι μπαταρίες γράφουν τα Volt, τα αμπερώρια και τα αμπέρ ψυχρής εκκίνησης ( CCA ) δές τι διαφορές γράφουν σε CCA του αμάξιού σου και του τρακτέρ
Άβαταρ μέλους
By dactilidis.john
#316734 Παντως ειναι γεγονος οτι οι μπαταριες στα αυτοκινητα με Start-stop ειναι πιο ικανες και με μεγαλυτερη χωρητικοτητα. Το δικο μου με start-stop εχει 80Ah. Επαθα ιλιγγο αφου το παλιο μου ειχε 60αρα ενω η μανισια του ηταν 55αρα.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#316849 Στο 500ακι με το ιδιο συστημα μου ειπαν στο συνεργειο αν χρειαστει να βαλω μπρος με καλωδια να βαλω στους θετικους πολους το ενα αλλωδιο και για τον αρνητικο, να το βαλω στο σασσι του αυτοκινητου μου. εχουν ενα αισθητηρα στον αρνητικο πολο που μετραει διαφορα, και δεν θελουν να παει εκει κατευθειαν ο πολος απο την αλλη μπαταρια.
Άβαταρ μέλους
By g47
#317822 Ξερουμε πως τσεκαρω ποια μπαταρια ειναι καταλληλη για Honda Jazz του 05?
Οχι τιποτα ιδιαιτερο, θα παω στο πρακτικερ να παρω μια γιατι χρειαζεται αμεσα.
Βλεπω στις Bosch για παραδειγμα με πολλα διαγφορετικα Ah, αυτη τη στιγμη εχει μια με 40 πανω αν δε κανω λαθος.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
g47 έγραψε:Ξερουμε πως τσεκαρω ποια μπαταρια ειναι καταλληλη για Honda Jazz του 05?
Οχι τιποτα ιδιαιτερο, θα παω στο πρακτικερ να παρω μια γιατι χρειαζεται αμεσα.
Βλεπω στις Bosch για παραδειγμα με πολλα διαγφορετικα Ah, αυτη τη στιγμη εχει μια με 40 πανω αν δε κανω λαθος.

Mετράς τις 3 διαστάσεις της, μετράς τη βάση που κάθεται στο αυτοκίνητο και κοιτάς την θέση των πόλων θετικός / αρνητικός γιατί αν είναι ανάποδα δεν φτάνουν τα καλώδια και βλέπεις και τα αμπερώρια, αν είναι πολύ περισσότερα από την δική σου θα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις, επίσης βλέπεις στην δική σου πόσα CCA γράφει και πέρνεις μία μετά ίδια CCA ή λίγο περισσότερα, το μέγεθος της καθορίζει τα CCA και τα Ah, βέβαια θα πρέπει να βγεί η μπαταρία για να δείς τα στοιχεία της γιατί είναι στι πλάϊ γραμμένα ( συνήθως )
Άβαταρ μέλους
By nido
#319930 Η ούτε 3 ετών BOSCH S5 μου άρχισε ήδη να τα φτύνει... Δεν ξέρω τι συντήρηση της έκαναν όσο καιρό ήταν στην αποθήκη, αλλά η προηγούμενη S5 είχε κρατήσει 5μισι χρόνια, ενώ αυτή την έχω από Φεβρουάριο '14 και ήδη άρχισε να ζορίζεται, το στέρεο που στην οθόνη του δείχνει και βολτ μπαταρίας βλέπει με τον κινητήρα σε λειτουργία από 13.9 ως 14.1V, μόλις σβήσεις πέφτουν στα 12.2-12.3V τα οποία 5-10 λεπτά να κάτσεις ν'ακούς μουσικούλα πέφτουν στα 11,9-12.0V, και σήμερα το πρωί που τσέκαρα με το κλειδί στην πρώτη σκάλα προτού μιζάρω είχε μόλις 11.6V.
:hmmm:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#319935 S5=5 χρόνια εγγύηση πάντως.
Άβαταρ μέλους
By nido
#319949 Όντως? Δεν το ήξερα, το www.automoto-eshop.gr απ΄όπου την είχα παραγγείλει ανέφερε 24 μήνες (έτσι έχω σημειώσει τουλάχιστον), αλλά λογικά την έχω την απόδειξη αγοράς και αν η ίδια η BOSCH δίνει 5 χρόνια, μπορώ να το "κυνηγήσω"...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
nido έγραψε:Η ούτε 3 ετών BOSCH S5 μου άρχισε ήδη να τα φτύνει... Δεν ξέρω τι συντήρηση της έκαναν όσο καιρό ήταν στην αποθήκη, αλλά η προηγούμενη S5 είχε κρατήσει 5μισι χρόνια, ενώ αυτή την έχω από Φεβρουάριο '14 και ήδη άρχισε να ζορίζεται, το στέρεο που στην οθόνη του δείχνει και βολτ μπαταρίας βλέπει με τον κινητήρα σε λειτουργία από 13.9 ως 14.1V, μόλις σβήσεις πέφτουν στα 12.2-12.3V τα οποία 5-10 λεπτά να κάτσεις ν'ακούς μουσικούλα πέφτουν στα 11,9-12.0V, και σήμερα το πρωί που τσέκαρα με το κλειδί στην πρώτη σκάλα προτού μιζάρω είχε μόλις 11.6V.
:hmmm:

Ακριβώς τις ίδιες τάσεις και συμπεριφορά με την δική μου EXIDE AGM EΚ700 70Ah -760EN που έβαλα πρίν από 2 χρόνια.

Προς τιμήν του αυτός που μου την έβαλε μου την άλλαξε προχθές με ίδια καινούρια, αν και πολύ φοβάμαι ότι δεν έφταιγε η μπαταρία. Πριν την αλλάξω την σύνδεσα σ΄αυτόν τον φορτιστή και φόρτιζε για 5 ώρες με μέγιστο ρεύμα 3,6Α, άρα για κάποιο λόγο δεν φόρτιζε πλήρως στο αυτοκίνητο.

Όχι, το αυτοκίνητο δεν έχει BMS ούτε δηλώνονται κάπου τα χαρακτηριστικά της μπαταρίας.
Άβαταρ μέλους
By nido
Pitt έγραψε:Ακριβώς τις ίδιες τάσεις και συμπεριφορά με την δική μου EXIDE AGM EΚ700 70Ah -760EN που έβαλα πρίν από 2 χρόνια.

Προς τιμήν του αυτός που μου την έβαλε μου την άλλαξε προχθές με ίδια καινούρια, αν και πολύ φοβάμαι ότι δεν έφταιγε η μπαταρία. Πριν την αλλάξω την σύνδεσα σ΄αυτόν τον φορτιστή και φόρτιζε για 5 ώρες με μέγιστο ρεύμα 3,6Α, άρα για κάποιο λόγο δεν φόρτιζε πλήρως στο αυτοκίνητο.

Μέτρησες τάση με τον κινητήρα σε λειτουργία?

Μου είπαν στο μαγαζί απ' το οποίο είχα πάρει τη δική μου να τη φέρω να της κάνουν μια καλή φόρτιση και να την τσεκάρουν σε τι κατάσταση είναι μπας και είτε δε φορτίζει σωστά για κάποιο λόγο, είτε υπάρχει κάποια ηλεκτρική "διαρροή"...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
nido έγραψε:Μέτρησες τάση με τον κινητήρα σε λειτουργία?

Είπα ότι είχα ακριβώς τις ίδιες τάσεις μ' εσένα 14,1V. Έχω βολτόμετρο στο αυτοκίνητο.

Μου είπαν στο μαγαζί απ' το οποίο είχα πάρει τη δική μου να τη φέρω να της κάνουν μια καλή φόρτιση και να την τσεκάρουν σε τι κατάσταση είναι μπας και είτε δε φορτίζει σωστά για κάποιο λόγο, είτε υπάρχει κάποια ηλεκτρική "διαρροή"...

Καλά σου είπε, να το κάνεις. Η δική μου όταν την έβγαλα από το αυτοκίνητο και αφού την είχα φορτίσει την προηγουμένη όπως είπα, ήταν σε άριστη κατάσταση. Εκτός από την ένδειξη του βολτόμετρου του αυτοκινήτου, την μετρήσαμε εκτός αυτοκινήτου με ψηφιακό όργανο που μετράει με dummy load και την έβγαλε τέλεια! Μου την άλλαξε όμως και μάλιστα χωρίς να του το ζητήσω επειδή με είδε προβληματισμένο.

Συνεχίζω να προβληματίζομαι όμως επειδή όπως είχα γράψει εδώ όταν την τοποθέτησα πριν από 2 χρόνια η Peugeot συνιστούσε μπαταρία 60Αh ενώ η Exide που έβαλα ήταν 70Αh, όσο ακριβώς η Varta της μάνας του. Κανονικά η αλλαγή σε ελαφρώς μεγαλύτερη χωρητικότητα από την συνιστώμενη (ίδια όμως με αυτήν που φορούσε) δεν θα έπρεπε να επηρεάζει την φόρτιση της μπαταρίας. Ακόμη δεν ξέρω τι τρέχει... :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By nido
#320386 Θα τη φορτίσω τέρμα εκτός αυτοκινήτου και θα το κάνω το τσεκ με το dummy load μηχάνημα, να δούμε.

Σε UPS αν αλλάξεις τις 12V-7.2Ah με εξωτερικές μπαταρίες αυτοκινήτου για να κρατάει πολύ περισσότερο σε διακοπές ρεύματος, συνήθως το υπάρχον κύκλωμα δε μπορεί να τις φορτίσει πάνω από ένα σημείο λόγω μεγάλης διαφοράς στην εσωτερική αντίσταση. Στη δική σου περίπτωση που δεν είναι και τόσο μεγάλη η διαφορά δεν ξέρω... Εγώ είμαι στις 52Ah, με μπαταρία 207x175x190mm και χωράει και 242x175x190 με 60+ Ah...
Άβαταρ μέλους
By g47
#320399 Που πεταμε τις παλιες? :hmmm:

Κανω αλλαγη σημερα γιατι μετα απο φορτιση στο σπιτι, η μπαταρια κρατα ελαχιστο φορτιο.