Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Y.V έγραψε:Ειχαν πριν εξηντα + χρονια αυτοκινητα στην Κορεα; :hmmm: :lol:

από το 1962 η Νταεγου
https://en.wikipedia.org/wiki/Daewoo_Motors
και η Χιουνται το 1967
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#448835 60+ χρονια πριν, πεφτουν γυρω στο 1955
Τοτε ομως γινοταν της Κορεας... :lol:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#448918 3η μεγαλυτερη λαστιχοεταιρεια της Κορεας. Δεν συγκλονιστικά.

< >
Άβαταρ μέλους
By Y.V
mousatos έγραψε:https://en.wikipedia.org/wiki/Nexen_Tire

Μάθε κάνα αγγλικό ρε σαχλαμάρα.

Μη με εγκαλεις, εστω και με τετοια ευγενεια... :( :( :(
Για τα 60+, δεν διαβασα την wikipedia...
Θεωρησα, κακως ισως, ως εγκυρη την mousatopedia... :shifty:

Τι μου το βαζεις ομως ως αποδειξη; Εγω αναρωτηθηκα αν εφτιαχναν τοτε αυτοκινητα :s_dunno

Γιατι και οι Κινεζοι σιγουρα θα εχουν τοσων ετων εταιριες ελαστικων, ισως και παλαιοτερες, αλλα μαλλον θα εφτιαχναν τα λαστιχα για τα ποδηλατα και τα καροτσια των κουληδων!
Οποτε, εκει, το ποσα χρονια υπαρχουν δεν μπορει να υποδηλει τεχνογνωσια και να προβαλεται ως επιχειρημα ποιοτητας!
Άβαταρ μέλους
By teddx
#449008 Βαση του σκεπτικου αυτου θα πρεπει να θεωρήσουμε και την samsung την lg μετριες εταιριες μιας και δεν ανεπτυξαν αυτες τους ημιαγωγους ουτε την τηλεοραση ουτε τα κινητα τηλεφωνα ουτε ουτε...

< Smart ultra >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#449015 Έπεσα κατά τύχη σε αυτό πριν λίγο και σας θυμήθηκα:

Το Spaceback 1.0 TSI υστέρησε ελαφρά και στις αποστάσεις ακινητοποίησης, με 100-0 km/h σε 40,8 m αντί για τα 38,2 m που είχε πετύχει πέρσι το αντίστοιχο 1.2 TSI. Όμως κατά πάσα πιθανότητα δεν έφταιγαν τα φρένα, που είναι δυνατά και προοδευτικά, αλλά τα λάστιχα Nexen N Blue, που μας έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν σε αυτόν τον τομέα (το 1.2 TSI φορούσε Bridgestone).
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... -95ps-dsg7
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#449018 Το άρθρο όμως συνεχίζει και παρακάτω:

"Στην οδική συμπεριφορά πάντως δεν υπήρχε πρόβλημα και το Rapid ήταν όπως το θυμόμασταν: ευέλικτο, με καλή πρόσφυση, προβλέψιμα υποστροφική συμπεριφορά και ακριβές –αν και χωρίς πολλή αίσθηση– τιμόνι. Η ανάρτηση είναι μάλλον σφιχτή, αλλά διαχειρίζεται τις ανωμαλίες του δρόμου αισθητά καλύτερα απ΄ ό,τι εκείνη στα πρώτα Rapid."

Φυσικά κάπου θα υστερεί . Πάντως βρέθηκε κατασκευαστής (Skoda) που τα χρησιμοποιεί ως λάστιχο πρώτης τοποθέτησης .Είναι λάστιχο πρώτης τοποθέτησης κάποιο από τα kleber , fulda , barum κτλ. ;
Τα fulda ίσως σε κάποια ακριβή και μεγάλη διάσταση .
Άβαταρ μέλους
By markvag
#449054 Γιατί όμως ν' ασχοληθεί κανείς με μέτρια λάστιχα;;;; Είναι τόσο σημαντικά στην ασφάλεια του αμαξιού, που προσωπικά δεν βρίσκω το λόγο... Για λίγα ευρώ / 3-4 χρόνια που αλλάζω λάστιχα, δεν βάζω δευτεροκλασσάτο λάστιχο. :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By xenos
#449114 Συμφωνώ με τον Μάρκο. Επίσης πιστεύω ότι στάνταρ κρατάνε λιγότερο χρονικά, οπότε έρχεται το ίδιο, απλά είναι το ψυχολογικό της υπόθεσης. Τα μεγάλα μαγαζιά κάνουν και άτοκες δόσεις.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#449117 Αυτό τον ρώτησα κι εγώ, η απάντηση . " Τα 60-80 ευρώ για μένα κάνουν διαφορά , έχω υποχρεώσεις και 2 παιδιά"
Αν ήταν πάντως να βάζουμε πάντα το καλύτερο έπρεπε να κυκλοφορούμε όλοι με πεντάστερη 911 και κεραμικά φρένα. Για κάποιους το φτηνότερο με το ακριβό λάστιχο μάλλον έχει τη σημασία του 4-αστερου με του 5-αστερου αυτοκινήτου , τι να πω;
Άβαταρ μέλους
By lemon3
#449417 Λογικά εδώ πάει, δεν έχει να κάνει με λάστιχα αλλά με ζάντες.

Θέλω να κάνω 2η τετράδα στο πεζώ, και έχω πελαγώσει λίγο με τις ζάντες. 5χ108 καρέ, 44 όφσετ, 65,1 τρύπα, 12 χιλιοστά μπουλόνι, 7j16 αλλά πρέπει να παίρνει και 6,5 καθώς φοράει 205 λάστιχο.

Να πω ότι πρωτίστως ψάχνω για μεταχειρισμένες, καθώς οι σιδερένιες της αντιπροσωπείας είναι φωτιά...

Σε αυτό το καρέ (5χ108) είναι τα πενταμπούλονα φόκους, μοντέο κτλ. Άφθονες μεταχειρισμένες αλλά δεν ταιριάζει η τρύπα τους, είναι πιο στενή 2-3 χιλιοστά άρα δεν θα έρχεται πρόσωπο. Δεν ταιριάζει και το όφσετ. Απορρίπτονται.

Σε αυτό το καρέ πάλι βρήκα από πεζώ 407 αλουμινιένιες αλλά είναι πολύ 2002 το σχέδιο :lol: χώρια που είναι και ακριβές. Αυτές σαν τελευταία λύση.

Από volvo s60-s80 ταιριάζουνε και όφσετ και καρέ και τρύπα, αλλά έχουν από τη μαμά 14 χιλιοστά μπουλόνια. Το δικό μου έχει 12, θα πάρει ο κώνος του δικού μου του μπουλονιού τα 2 αυτά χιλιοστά για να πατήσει σωστά; Βρήκα και αλουμινίου και σιδερένιες, από s60.

Έσχατη λύση, από όπελ με 5χ110 καρέ, και μπουλόνια μετατροπής με κώνικες ροδέλες, αλλά δεν μου φαίνονται σόικα, όχι ότι θα σου φύγει ο τροχός, αλλά μην σπάσει κανένα κινέζικο μπουλόνι μέσα και τραβάμε τα βυζΑ μας μετά.

Δώστε καμία λύση γιατί η διαφορά μεταξύ καινούριας και μεταχειρισμένης ζάντας τείνει στο 200ευρο, προτιμώ να τα φάω πιτόγυρα. Αλλιώς με βλέπω να γυρνάω με τον γρύλο και το μπουλονόκλειδο στις μάντρες και να δοκιμάζω μια μια :lol:
Άβαταρ μέλους
By elvet
#449609 @lemon
από τα διλήματα περάσαμε στις πολλαπλές επιλογές!
Εάν δοκιμάσεις τα δικά σου μπουλόνια στις ζάντες του volvο; πόσο παχύτερη να είναι η ζάντα ώστε να μην πιάνουν καλά τα κοντά μπουλόνια σου στην πλύμνη;
Άβαταρ μέλους
By blackpug106
#449611 Μην αλλάξεις καρε