Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By vagmann
kostis20 έγραψε:Τα μπροστινά Dunlop sport Maxx rt2 μετά από 45000km στο Α5 χωρίς να γίνει μπρος πίσω.
Λάθος μου γιατι τα πίσω είναι σε πολύ καλυτερη κατάσταση...
Τα νιώθω να γλιστράνε πλέον αλλά σκέφτομαι μήπως με βγάλουν 2-3000km ακόμα.Τι λέτε?
Εικόνα

< A3003 >

Ενοειται οτι πας για αλλαγη ΧΤΕΣ Κωστα!Δε ρισκαρεις αυτο το αυτοκινητο τοσο παλια λαστιχα...
Εγω μετα τα υπεροχα dunlop που ειχε ως αρχικη τοποθετηση εμεινα εξισου ευχαριστημενος με τα goodyear assymetric 2 (εχει βγει το 3 φετος)εδω και 3 χρονια.
Σκαντζα καθε 10Κ το πολυ,ισως και νωριτερα σε βαρυ προσθιοκινητο οπως το Α5 .
Μην ξεχναμε petrolheads(chic) οτι τα ελαστικα μας ειναι το μοναδικο σημειο επαφης του αυτοκινητου μας με την ασφαλτο,και αυτο ΔΕΝ παιρνει καμια εκπτωση/παραταση!
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#438427 Αν δεν είναι επικίνδυνα γλυστερά δεν θα βιαζόμουνα, μια χαρά δείχνουν από φθορά και δεν δείχνουν παλιά ή ξερά.

Εγώ σαν σωστό σημείο αλλαγής μπρος πίσω είχα βρει τα 15000 και όχι 10000 αλλά φαντάζομαι έχει σχέση το αυτοκίνητο (στην περίπτωσή μου καλοζυγισμένο πισωκίνητο) ο τρόπος οδήγησης και βέβαια και το λάστιχο. Κάπου εκεί ανάμεσα όμως πρέπει να είναι το σωστό, έχουν αρχίσει κάποιες μικρές φθορές διαφορετικές εμπρός πίσω αλλά δεν είναι τόσο εμφανείς ώστε να δημιουργείται πρόβλημα μετά την αλλαγή (δηλαδή να μην πατάνε καλά και να πρέπει να περιμένεις αρκετά χλμ για να ξαναστρωθούν).
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
REALZEUS έγραψε:Τα έχεις οδηγήσει και τα δύο;

Φυσικά και δεν ισχύει αυτό που λες.

Δεν αγγίζω οτιδήποτε με το σήμα της Bridgestone, δεν είναι φτιαγμένα για τους γλιστερούς μας δρόμους.
Αλλά ακόμη και εκτός συνόρων, τα Dunlop RT είναι καλύτερο λάστιχο, με μόνο μειονέκτημα την πιο γρήγορη φθορά (κάτι που στην Ελλάδα με τα σαπούνια που έχουμε για δρόμους, δεν παίζει ιδιαίτερα...).
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Bridg ... -RE002.htm
Εικόνα
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Dunlo ... axx-RT.htm
Εικόνα

Όχι πως λέει τα πάντα το παραπάνω διάγραμμα, απλώς δεν ξέρω κανέναν να παραπονέθηκε για τα RT, ενώ έχω διαβάσει κακές κριτικές για τα 002 πως στην Ελλάδα δυσκολεύονται να ζεσταθούν και δεν κρατάνε. Κάτι που δεν ήταν ποτέ πρόβλημα για τα RT, έχουν εξαιρετικό κράτημα μετά από ελάχιστα χιλιόμετρα.

Και αντιστρέφοντας την ερώτηση: έχεις οδηγήσει εσύ και τα δύο σε όλες τις συνθήκες και προτιμάς τα 002; Υποθέτω πως όχι, απλώς συμπαθείς την εταιρεία.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Anonymous Founder έγραψε:Όχι πως λέει τα πάντα το παραπάνω διάγραμμα, απλώς δεν ξέρω κανέναν να παραπονέθηκε για τα RT, ενώ έχω διαβάσει κακές κριτικές για τα 002 πως στην Ελλάδα δυσκολεύονται να ζεσταθούν και δεν κρατάνε. Κάτι που δεν ήταν ποτέ πρόβλημα για τα RT, έχουν εξαιρετικό κράτημα μετά από ελάχιστα χιλιόμετρα.

Εγώ από το παραπάνω διάγραμμα βλέπω σχεδόν απόλυτη ισοπαλία και μάλιστα στο Buy Again προηγείται το Bridge.

Anonymous Founder έγραψε:Και αντιστρέφοντας την ερώτηση: έχεις οδηγήσει εσύ και τα δύο σε όλες τις συνθήκες και προτιμάς τα 002; Υποθέτω πως όχι, απλώς συμπαθείς την εταιρεία.

Και υποθέτεις λανθασμένα διότι έχω τα Sport Maxx στην BMW και τα 002 στο Focus. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By dexter
#438489 Καλησπερα για οδηγο που δεν προσεχει ιδιαιτερα πεζοδρομια κλπ σε διαστασεις 185/60/15 (yaris βενζινη) μετα απο συντομη ερευνα βρηκα : 1. Michelin energy saver 320 € (τα φοβαμαι λογω οδηγου), 2. bridgestone Τ001 290€ (αυτα φοραει τωρα) και 3. pirelli p1 280€ (δεν εχω δοκιμασει ουτε σε δικο μου οχημα). Τι προτεινετε;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
REALZEUS έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Όχι πως λέει τα πάντα το παραπάνω διάγραμμα, απλώς δεν ξέρω κανέναν να παραπονέθηκε για τα RT, ενώ έχω διαβάσει κακές κριτικές για τα 002 πως στην Ελλάδα δυσκολεύονται να ζεσταθούν και δεν κρατάνε. Κάτι που δεν ήταν ποτέ πρόβλημα για τα RT, έχουν εξαιρετικό κράτημα μετά από ελάχιστα χιλιόμετρα.

Εγώ από το παραπάνω διάγραμμα βλέπω σχεδόν απόλυτη ισοπαλία και μάλιστα στο Buy Again προηγείται το Bridge.

Anonymous Founder έγραψε:Και αντιστρέφοντας την ερώτηση: έχεις οδηγήσει εσύ και τα δύο σε όλες τις συνθήκες και προτιμάς τα 002; Υποθέτω πως όχι, απλώς συμπαθείς την εταιρεία.

Και υποθέτεις λανθασμένα διότι έχω τα Sport Maxx στην BMW και τα 002 στο Focus. :iconcool:

Σε όλους τους δείκτες που αφορούν οδήγηση, προηγείται το Dunlop. Όχι τρομακτικά, αλλά παντού είναι πάνω.
Όσο για το άλλο, για να κάνεις σύγκριση, πρέπει να τα έχεις δοκιμάσει στο ίδιο αυτοκίνητο. Τι να συγκρίνεις αν το ένα έχει πχ 195/15/55 και το άλλο 225/40/18...
:s_dunno
Και πέραν αυτού δηλαδή, αν θεωρήσουμε πως η σύγκριση στέκει χάριν της κουβέντας, από αυτά τα δύο λάστιχα εσύ επιλέγεις τα 002 για ποιους λόγους; Πού ακριβώς πλεονεκτούν των Sport MAXX RT;
Άβαταρ μέλους
By elvet
dexter έγραψε:Καλησπερα για οδηγο που δεν προσεχει ιδιαιτερα πεζοδρομια κλπ σε διαστασεις 185/60/15 (yaris βενζινη) μετα απο συντομη ερευνα βρηκα : 1. Michelin energy saver 320 € (τα φοβαμαι λογω οδηγου), 2. bridgestone Τ001 290€ (αυτα φοραει τωρα) και 3. pirelli p1 280€ (δεν εχω δοκιμασει ουτε σε δικο μου οχημα). Τι προτεινετε;

Εχω κάνει τα τελευταία 200Κ χλμ περίπου (3σετ) με τα energy saver και δεν τα αλλάζω, πάλι τα ίδια θα βάλω. Διάσταση 175/65/15. Πολλά χιλιόμετρα με καλή απόδοση, ομοιόμορφη φθορά κανένα κλατάρισμα (σε αυτοκίνητο χωρίς ρεζέρβα) και με χρήση εκτός ασφάλτου
Άβαταρ μέλους
By dexter
elvet έγραψε:
dexter έγραψε:Καλησπερα για οδηγο που δεν προσεχει ιδιαιτερα πεζοδρομια κλπ σε διαστασεις 185/60/15 (yaris βενζινη) μετα απο συντομη ερευνα βρηκα : 1. Michelin energy saver 320 € (τα φοβαμαι λογω οδηγου), 2. bridgestone Τ001 290€ (αυτα φοραει τωρα) και 3. pirelli p1 280€ (δεν εχω δοκιμασει ουτε σε δικο μου οχημα). Τι προτεινετε;

Εχω κάνει τα τελευταία 200Κ χλμ περίπου (3σετ) με τα energy saver και δεν τα αλλάζω, πάλι τα ίδια θα βάλω. Διάσταση 175/65/15. Πολλά χιλιόμετρα με καλή απόδοση, ομοιόμορφη φθορά κανένα κλατάρισμα (σε αυτοκίνητο χωρίς ρεζέρβα) και με χρήση εκτός ασφάλτου
Κ εγω τα ιδια εχω βαλει στις ιδιες διαστασεις. Αλλα αυτο που ζηταω ειναι για αλλο οδηγο που δεν του "ταιριαζουν". Ειδικοτερα για pirelli p1 θα ηθελα μια αποψη.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Anonymous Founder έγραψε:Σε όλους τους δείκτες που αφορούν οδήγηση, προηγείται το Dunlop. Όχι τρομακτικά, αλλά παντού είναι πάνω.

Το καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι αυτά είναι users' ratings και όχι βαθμολογία κάποιου αντικειμενικού test... :iconcool:

Anonymous Founder έγραψε:Και πέραν αυτού δηλαδή, αν θεωρήσουμε πως η σύγκριση στέκει χάριν της κουβέντας, από αυτά τα δύο λάστιχα εσύ επιλέγεις τα 002 για ποιους λόγους; Πού ακριβώς πλεονεκτούν των Sport MAXX RT;

Αν και το ένα αυτοκίνητο είναι πολύ ανώτερο σε πρόσφυση, επιδόσεις κλπ, η σύγκριση γίνεται στην αντοχή-συμπεριφορά υπό πίεση. Τα 002 χαίρονται όσο περισσότερο τα πιέζεις, σε αντίθεση με τα Dunlop.

dexter έγραψε:Ειδικοτερα για pirelli p1 θα ηθελα μια αποψη.

Καλά λόγια γράφονται και για απόδοση και αντοχή.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#438566 Ρε παλικάρια εσείς που τα ψαχνετε, για την Giulietta τι θα προτεινατε?
225/45/17 αν θυμάμαι καλά η διάσταση. Μαμά είχε Pirelli δε θυμάμαι μοντελο αλλά τα θεωρώ ικανοποιητικά. Έκλεισαν 4 χρόνια (βέβαια με περί τα 30 χιλ χλμ μονο) και τώρα αρχισαν να γλιστρανε μπροστά.
Μάλιστα διαβάζοντας Ντιμ είπα να τα κάνω τώρα μπρος πίσω μπας και κρατούσαν λίγο ακόμη....

A να συμπλήρωσω, δεν κάνω πολλά χλμ, δεν πιεζω πολύ πια και οι διαδρομές μου είναι σχετικα σύντομες και κάνα ταξιδακι που και που.

< >
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#438575 Εφόσον δεν κάνεις πολλά χιλιόμετρα και δεν πιέζεις πια, γιατί δεν βάζεις Continental SportContact 5 που είναι ελαστικά με πολύ καλό κράτημα, αλλά γενικά μαλακή γόμα και άρα άμεσο κράτημα και φρένο; Εσύ δεν θέλεις κάποια τρελά σπορ επιλογή που να θέλει ζέσταμα.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#438581 Όλα τα συζητάμε, δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση, γι αυτό ρωτάω.
Βέβαια κάτι continental που είχα παλιά στο άστρα (μάλλον τα premium contact πρεπει να ηταν) δε μου άρεσαν καθόλου. Μου φαινόταν οτι γλιστρανε απο.την αρχή.

< >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#438584 Αν δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις όλα καλά είναι. Βέβαια τα Conti ούτε εμένα μου αρέσουν, φιτιλιάζουν για πλάκα. :svivhaha:

Θα προτιμούσες υψηλών επιδόσεων ή τουρισμού;