Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
elteo έγραψε:Μπάλωμα εσωτερικό.

Όπως τα λέει ο elteo και θα είναι μια χαρά. :iconcool:

Το κορδόνι/μακαρόνι προϋποθέτει έτσι κι αλλιώς πλήρη διάτρηση γιατί μπαίνει μέχρι μέσα το σουβλί για να κάνει το μπάλωμα. Είναι μπακαλίστικη λύση γενικότερα με κανένα πλεονέκτημα, παρά μόνο για τον λαστιχά επειδή είναι πιο εύκολη. Πολύ σωστότερο το εσωτερικό μπάλωμα!!!
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#437074 Σας ευχαριστω! :) Μπαλωμα λοιπον!

Αν και δεν ειμαι βεβαιος αν εννοειτε ή οχι οτι χρειαζεται απαραιτητως μπαλωμα ακομα και αν δεν εχει τρυπησει! :lol:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#437077 Αν δεν έχει τρυπήσει δεν θα χρειαστεί μπάλωμα, αλλά ίσως σου κάνει προληπτικά ένα εκεί ώστε να μην κλατάρει αν ανοίξει τρύπα από τις καταπονήσεις. Αν είναι σωστός ο λαστιχάς θα σου πει τι πρέπει να γίνει. Σε σκιτζή μην πέσεις μόνο...
Άβαταρ μέλους
By edmond
#437099 Το κορδόνι υποτίθεται πως έχει όριο ζωής περί τα 3.000χλμ. Απο την άλλη -και μιλώντας εμπειρικά μιας και έχω μπόλικα κορδόνια στο sprinter με παράλληλες επισκέψεις σε διάφορους λαστιχάδες- δύσκολα θα κάνουν την εργασία για το μπάλωμα. Δες και τι βίδα θα βγεί, ωστόσο αν είναι να κάνει επιδιόρθωση να απαιτήσεις το μπάλωμα. Είναι κρίμα μιας και είναι και καινούργια τα λάστιχα.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
edmond έγραψε:δύσκολα θα κάνουν την εργασία για το μπάλωμα

Τι εννοείς; Τους λες απλά ότι θέλεις μπάλωμα. Αν σου πούνε όχι, φεύγεις...
Άβαταρ μέλους
By edmond
REALZEUS έγραψε:
edmond έγραψε:δύσκολα θα κάνουν την εργασία για το μπάλωμα

Τι εννοείς; Τους λες απλά ότι θέλεις μπάλωμα. Αν σου πούνε όχι, φεύγεις...

Εννοώ οτι αν τους αφήσεις εσύ να κρίνουν τι πρέπει να κάνουν, στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν θα ασχοληθούν με μπάλωμα αλλά με κορδόνι. Οι λόγοι προφανείς.
Αν ξέρεις τι θέλεις και το ζητήσεις, τότε εννοείται πως δεν μπορούν να αρνηθούν.
Πόσοι πιστεύεις πως γνωρίζουν τι και πως αν πάνε στον λαστιχά για μια επιδιόρθωση; Μην αναφέρω ειδικά το ασθενές φύλο.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
edmond έγραψε:Το κορδόνι υποτίθεται πως έχει όριο ζωής περί τα 3.000χλμ.

Στα P zero που έκανα κορδόνι στα 4.000 χλμ κ μου κράτησε άλλα 40 χωρίς θέμα? Απλώς τύχη;

Οταν ειχα πάει για τη βλάβη, το κορδόνι υποτίθεται ότι ήταν κ η πιο "ακριβή" λύση, μου είχαν προτείνει κ κάτι άλλο με μισή τιμη. :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By edmond
#437129 Γι' αυτό λέω υποτίθεται. Για να σε βάλουν στο τρυπάκι αγοράς καινούργιου ελαστικού. Στο sprinter κάνω πολλές δεκάδες χιλιάδες χλμ και τσίτα φορτωμένα. Με το καθένα απο τα 4 πίσω λάστιχα να έχει τουλάχιστον απο 1 κορδόνι. Να πω την αλήθεια έχω χάσει λογαριασμό πόσα έχουν. Στα πρακτορεία που κινούμαι καθημερινά, έχει άπειρες πρόκες απο σπασμένες παλλέτες και λοιπό σκουπιδαριό. Κάθε 2-3 μήνες κάνω επίσκεψη σε λαστιχά.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#437149 δεν υπαρχει οριο ζωης στο κορδονι,αλλα καλο είναι να τοποθετούμε μανιταρι.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
dimviii έγραψε:δεν υπαρχει οριο ζωης στο κορδονι,αλλα καλο είναι να τοποθετούμε μανιταρι.
Τι είναι το μανιτάρι και ποια η διαφορά από το κορδόνι;
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#437205 Τα μπροστινά Dunlop sport Maxx rt2 μετά από 45000km στο Α5 χωρίς να γίνει μπρος πίσω.
Λάθος μου γιατι τα πίσω είναι σε πολύ καλυτερη κατάσταση...
Τα νιώθω να γλιστράνε πλέον αλλά σκέφτομαι μήπως με βγάλουν 2-3000km ακόμα.Τι λέτε?
Εικόνα

< A3003 >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#437206 Κώστα, ευχαριστημένος με τα RT2; Υποθέτω πως ναι, αφού λες για 45Κ...
Αν τα αλλάξεις εμπρός πίσω, λογικά θα σε βγάλουν ακόμη περισσότερο, φαίνονται σε καλή κατάσταση, σαφώς καλύτερη από τα δικά μου όταν τα άλλαξα (εγώ τα είχα μόνον πίσω).
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#437207 Ναι πολύ! Βασικά ότι Dunlop έχω βάλει σε διάφορα αυτοκίνητα έχει βγει πολύ καλό,ακόμα και χειμερινά.
Αν δεν βρω κάτι αισθητά φθηνότερο να δοκιμάσω ,μάλλον σε Dunlop θα ξαναπάω.
Εννοείς να κάνω μπρος πίσω τώρα? :hmmm: