Το να κουνάς το δάκτυλο απλώς μην προτείνοντας κάτι εναλλακτικό, δεν μου λέει κάτι. Πρότεινε κάτι καλύτερο με νορμάλ χρήματα και να το κουβεντιάσουμε.
Με μπόινγκ, ντόινγκ και άλλα sound effects, δεν υπάρχει λόγος να το κουβεντιάσουμε περαιτέρω.
σε ρωτησα αν υπαρχει αλλη εναλακτικη περα απο τα τερμα φτηνα και καθεσαι και μου αραδιαζεις θεωριες λες και μιλας σε κανα μωρο...
αντε με το καλο να τα βαλεις και να κανεις και τις βολτες σου.
αντε καλημερα!!
Εκεί τα απλά φτηνά οργανικά τακάκια στη 3η-4η στροφή θα διαμαρτυρηθούν και θα ταλαιπωρήσουν και τους δίσκους οι οποίοι φθείρονται και από την αυξημένη θερμοκρασία και όχι μόνο από τα πολύ σκληρά τακάκια.
Η γνώμη μου είναι ότι τα αυτοκίνητα με πάνω από 1100 kg και μιας ιπποδύναμης πάνω από 100 ΗΡ με οδηγό κάτω από τα 50 πχ χρειάζονται τακάκια fast - road για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, όποιος κοστολογεί τη ζημιά από ένα φρένο που έχει βράσει στα 50-70€ διαφορά από τα απλά οργανικά ας μη διαμαρτυρηθεί όταν έρθει η στιγμή του που μπορεί να μην έρθει ποτέ, αυτά πάντα σύμφωνα με τα πιστεύω μου και την εμπειρία μου, αυτά τα γενικά και τελειώνω.
Στην προκειμένη περίπτωση ο . έχει πολλά αβαντάζ.
- Οδηγεί δυνατή μοτό άρα ξέρει να φρενάρει αν μη τι άλλο, δεν λέω ότι οι άλλοι δεν ξέρουν να φρενάρουν.
- Έχει μεγάλους δίσκους που ο μεγαλύτερος μοχλός βοηθάει να έχει την επιβράδυνση που χρειάζεται κάθε φορά χωρίς να πιέζει πολύ τα τακάκια και για λιγότερο χρόνο άρα έχει χαμηλότερες θερμοκρασίες
- Είναι 6 pots η δαγκάνες του με αποτέλεσμα τα τακάκια να έχουν πολύ καλή επαφή, άρα μείον χρόνος, μείον θερμοκρασίες.
Από την άλλη πάλι ένα τακάκι με μέσο συντελεστή τριβής γύρω στο 0.46 ο οποίος δεν θα μειώνεται όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία είναι εκ των ούκ άνευ, η αγορά έχει τα πάντα, και υλικά και τιμές και όλα όσα λέω εδώ και αλλού, είναι γραμμένα από τους ίδιους τους κατασκευαστές φρένων / υλικών τριβής, απλά κανείς ή σχεδόν κανείς δεν κάθεται να διαβάσει με τις ώρες περί τίνος πρόκειται γιατί εμπιστεύονται τυφλά τα συνεργεία τους που τοποθετούν ότι τους φέρνει μεγαλύτερη προμήθεια, αυτές οι τιμές που ανέφερε ο . αρχικά για την αντιπροσωπεία είναι εξωπραγματικές και αφορούν άλλες εποχές που δένα τα σκυλιά με τα λουκάνικα.
Δεν δέχομαι όμως πως πήρα τα "τέρμα φτηνά", έγραψα ακριβώς τι είδα στην αγορά, και θα γίνω και πιο αναλυτικός:
-Τις ίδιες δισκόπλακες (απλές, μη χαρακτές-τρυπητές) φορά η 135i, με υπερδιπλάσια άλογα από εμένα. Η διάσταση είναι 338x26, αεριζόμενη φυσικά.
-Τακάκια της Brembo φοράει από το εργοστάσιο και κρίνοντας από την αντοχή τους (μέχρι 40Κ χλμ μου έχουν βγάλει και το ίδιο μου είπε και ο ιδιοκτήτης της αντιπροσωπείας που οδηγεί μια 125i με τα ίδια φρένα με εμένα), δεν είναι κάτι εξωπραγματικό, για απλά τακάκια μιλάμε.
-Τακάκια απλά έχω και τώρα, της Jurid και στην διαδρομή που μπορείτε να διαβάσετε στο οδήγησα, με τελειωμένους δίσκους και τελειωμένα τακάκια, το πεντάλ του φρένου, μόλις στο τέλος απέκτησε λίγο σπογγώδη αίσθηση, ούτε λόγος για απώλεια δύναμης φυσικά.
-Στην Ducati μου έχω βάλει απλά οργανικά τακάκια, γιατί ναι μεν δεν αντέχουν συνεχόμενα φρεναρίσματα από πολλά χιλιόμετρα (θα ζεσταθούν) αλλά έχουν πολύ καλύτερη αίσθηση στην καθημερινή οδήγηση. Και όχι, δεν ήταν θέμα κόστους, απλώς ζύγισα τα υπέρ και τα κατά και τον τρόπο που οδηγώ.
-Στην BMW έχω και μεταλλικά σωληνάκια της Goodridge από την εποχή που έβαλα τις δαγκάνες σχεδόν, ενώ με την αλλαγή των υγρών φρένων, έβαλα και τότε, και τώρα ΑΤΕ Blue Racing που αντέχουν παραπάνω θερμοκρασίες (δεν έβαλα τα 5.1 της Motul, αλλά είναι αντίστοιχες οι επιδόσεις τους).
Αν λοιπόν κάτι κάνω λάθος ή υπάρχει κάτι καλύτερο, θέλω να το ακούσω. Περιμένω περισσότερες απαντήσεις σαν του 21 Quadra και όχι σαν του popolaros. Όχι γιατί θα χαλαστώ, αλλά γιατί είμαστε σε ένα δημόσιο φόρουμ και καλό είναι όταν μπορούμε να βοηθάμε, όχι μόνον τον Anonymous Founder, αλλά οποιονδήποτε μας διαβάζει.
δε νομιζω να εχεις προβλημα με αυτα που πηρες αν και για Bosch ακουγεται οτι εχει πεση η ποιοτητα λογω παραγωγης στην κινα.
εγω εβαλα textar πισω (νομιζω και τα μαμα ειναι textar) και ειναι μια χαρα. (δε το ζοριζω βεβαια, ασε που το πισω δε τοσο μεγαλο τρωει ζορι)
Anonymous Founder έγραψε:Δεν το κυνηγάω συνέχεια, αλλά όταν βγαίνω εκτός Αθηνών, για κάμποσο διάστημα θα το τρέξω (πολύ...). Αλλά και πάλι, για να κουραστούν τα φρένα, πρέπει να κάνεις διαδρομή κάμποσων λεπτών με συνεχή χρήση τους για να την ακούσουν τα συγκεκριμένα.
μια χαρα τοτε... μη σκας
Καλα γιατι ηταν τοσο επειγον,τελειωμενα τελειως ηταν τα τακακια? ποσο θα εκαναν να ερθουν οι Ζιμερμαν?

Καλοφόρετα και καλά φρεναρίσματα
Μπορεί να είναι και το νύχι της δισκόπλακας, αλλά δύσκολο.
Όπως είναι δεν νιώθω άνετα.
Οι Zimmermann ήταν άγνωστο το πότε θα έρθουν.
Σκέφτηκα να αγοράσω μόνον τακάκια και να τορνίσω το νύχι, αλλά τα φοβάμαι κάτι τέτοια.
Τα συγκεκριμένα τακάκια, γιατί είναι τόσο χάλια ρε παιδιά τελικά; Επειδή είναι φθηνά;
Anonymous Founder έγραψε:Είναι εντελώς τελειωμένα, τα τακάκια μάλλον γιατί ακούω ένα θόρυβο μεταλλικό εμπρός αριστερά.
Μπορεί να είναι και το νύχι της δισκόπλακας, αλλά δύσκολο.
Όπως είναι δεν νιώθω άνετα.
Οι Zimmermann ήταν άγνωστο το πότε θα έρθουν.
Σκέφτηκα να αγοράσω μόνον τακάκια και να τορνίσω το νύχι, αλλά τα φοβάμαι κάτι τέτοια.
Τα συγκεκριμένα τακάκια, γιατί είναι τόσο χάλια ρε παιδιά τελικά; Επειδή είναι φθηνά;
τοτορνιρισμα θα ειχε ουσια εφοσον μετραγες το παχος της δισκοπλακας και εβλεπες οτι ειχε ψωμι για να ''χωρεσει'' το φαγωμα του τορνιρισματος μεχρι το μινιμουμ που μπορεις να φτασεις. Μπορει και να μην επερνε αναλογα τη φθορα που ειχες ηδη.
Την επομενη φορα θα το εχεις υποψιν σου.
Θεωρώ ένας καινούριος δίσκος θα είναι πολύ καλύτερος και πιο ασφαλής.
Anonymous Founder έγραψε:Την ξέρω την διαδικασία, αλλά δεν νιώθω άνετα με αυτήν.
Θεωρώ ένας καινούριος δίσκος θα είναι πολύ καλύτερος και πιο ασφαλής.
κακως νιωθεις ανασφαλεια. Δεν εχει κανενα θεμα.Μεσα στα ορια του κατασκευαστη θα εισαι.
Αμα το δει ο Κουαντρα θα μας πει και αυτος.