Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#182235 Ερώτηση: πως γίνεται

htanso21 έγραψε:....ειναι ενα αυτοκινητάκι που με χαλαρώνει.

αφού όπως λες

htanso21 έγραψε:...ένα αμάξι που κοπαναει (ναι το jimny)...

:hmmm:

Πλάκα κάνω, αντιλαμβάνομαι πως το σκέφτεσαι και τι βλέπεις στο γιαπωνέζο :s_wink
Άβαταρ μέλους
By htanso21
#182252 χαχαχα :lol:
Με χαλαρώνει με την άποψη, οτι μέσα στην πόλη, παρκάρει όπου θέλεις, καβαλάει ότι θέλεις, (κόβουν οι ταξιτζίδες :lol: ). Έξω απο την πόλη, πάει όπου θες, κάνει -σχεδόν- οτι θες.
Αυτό με τις αναρτήσεις όταν το φτιάξω θα με βοηθήσει πολύ :)

Τώρα το θέμα του είναι τα ταξίδια - γιατί άραγε :lol: - αλλά ακόμα την παλεύω, ίσως με τις αναρτήσεις να βελτιωθεί και αυτός ο τομέας λίγο.

Μέχρι στιγμής πάντως, έχω παει σε μέρη που πίστευα οτι μόνο με τα πόδια θα μπορούσα να πάω :)
Άβαταρ μέλους
By Jorge_greek
#182279 Ξέρει κανείς σε yaris '08 ποιο σετ aftermarket αμορτισέρ-ελατήρια είναι πιο κοντά στο εργοστασιακό setup;
Άβαταρ μέλους
By trident1971
htanso21 έγραψε:@ Trident
Τι σε πείραξε καλέ τι πάμε και παίρνουμε; :lol:
Βασικά το γουστάρω πολύ έτσι οπως είναι τώρα και το μαμά δεν ξέρω καν αν θα μου άρεσε.
Αυτή την εποχή ειμαι κολλημένος με κάτι που πάει παντού, είτε στην πόλη, είτε έξω απο αυτή, ακόμα και εκεί που δεν υπάρχει ζωή.
Οκ δεν έιναι Land Rover... ειναι ενα αυτοκινητάκι που με χαλαρώνει.

Ρε καλο ειναι το αυτοκινητακι, ειναι οπως το λες, σχεδον αγροτικο. Εστρωσε σημαντικα οταν χαμηλωσε στο μαμισιο υψος (που δεν ειναι λιγο).
Άβαταρ μέλους
By sknipper
htanso21 έγραψε:Μέχρι στιγμής πάντως, έχω παει σε μέρη που πίστευα οτι μόνο με τα πόδια θα μπορούσα να πάω :)
Σε διαβεβαιώνω ότι πάει και σε μέρη που ούτε με τα πόδια δεν ανεβαίνεις!
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#187517 Παιδες θελω τη γνωμη σας γιατι ακρη δε βρισκω σε οσα συνεργεια και ευθυγραμμισαδες και να εχω παει.

Εδω και καμια 5ετια ( :lipsealed: ) στις αριστερες πολυ κλειστες φουρκετες αν το πιεσω πολυ ακουγεται σχεδον παντα ενας πολυ δυνατος στιγμιαιος θορυβος μαλλον απο μπροστα δεξια, που πιεζεται πολυ το μπροστινο. Ισως να ειναι συνδιασμος, δηλαδη να το κανει οταν πιεστει πολυ το μπροστινο και ταυτοχρονα το τιμονι περασει μια συγκεκριμενη γωνια. Επισης καποιες φορες σε ευθειες αμα δοκιμασω τα φρενα στο μαξιμουμ (σπανια) και ειναι φορτωμενο (4 ατομα) ακουγεται παλι ενας αναλογος ηχος αλλα οχι τοσο πολυ δυνατος, οποτε δεν ειμαι σιγουρος αν εχει την ιδια πηγη.

Για να σας τον περιγραψω καλυτερα, ο ηχος ειναι σα να ριχνεις με πολυ δυναμη μια πετρα στο φτερο του αυτοκινητου, ενα ξαφνικο, δυνατο μπαμ. Δεν δειχνει να επηρεαζει τη συμπεριφορα αλλα ειναι τρομακτικο και βεβαια σταματησα να το πιεζω στις αριστερες φουρκετες.

Ολοι μου εχουν πει οτι δε βλεπουν κατι παραξενο στο μπροστινο συστημα, οτι τα ψαλιδια και τα σινεμπλοκ τους ειναι μια χαρα, και οτι τα λαστιχα-συνδεσεις των αντιστρεπτικων ειναι σε ικανοποιητικη κατασταση. Μου ειπαν οτι ισως το δεξι top mount θελει αλλαγη αλλα δεν πιστευουν οτι η πηγη του θορυβου ειναι απο κει.

Καποιος μου ειπε μηπως ειναι καποιο θεμα στο μπιλιοφορο που κατω απο πιεση σκαλωνει-μαγκωνει στιγμιαια κανοντας αυτον τον πολυ δυνατο θορυβο. Ομως επειδη μαλλον το κανει και σε οριακο φρεναρισμα στην ευθεια με φορτιο, οπως εγραψα παραπανω, η εκδοχη του μπιλιοφορου σα να απομακρυνεται.

Καθε γνωμη ευπροσδεκτη, παντως σε ολους φαινεται πολυ παραξενο.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#187536 Mήπως απλά τερματίζει το αμορτισέρ; και χτυπάει στη βάση του; Ταιριάζει και με το θόρυβο πέτρας στο φτερό, γιατί αν κοπανάει το αμορτισέρ περνάει στο θόλο.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#187537 δοκιμαστε να ξεσφιξετε τις βιδες της γεφυρας και να τις ξανασφιξετε.Ετσι βρηκα εναν αντιστοιχο θορυβο,αλλα οχι τοσο δυνατο οπως αναφερεις.Σε εμενα το εκανε οταν κοντευες να σταματησεις σε φαναρι,η σε δρομο με μονο πολυ μικρες ανωμαλιες και χαμηλη ταχυτητα.
Για την ιστορια οι βιδες ηταν κανονικα σφιγμενες,μολις τις λασκαραμε και τις ξανασφιξαμε με μεγαλυτερη ροπη απο αυτη που αναφερει ο κατασκευαστης δεν το ξαναεκανε.
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#187539 Σας ευχαριστω πολυ ολους για το ενδιαφερον.

saxon_747
Οι βασεις ειναι ενταξει, αλλα και να μην ηταν το παρουσιασε μολις ενα χρονο αφοτου τις ειχα αλλαξει και τις δυο, οποτε οι βασεις δεν ειναι.

rocsta
Οταν τερματιζει ενα αμορτισερ κανει τοσο εντονο θορυβο; Αν ναι τοτε τι εννοεις οτι περναει στο θολο, μεταδιδεται μεσω του υλικου-μεταλλου;
Παντως στο τελευταιο ΚΤΕΟ, περυσι το Δεκεμβρη, τα βρηκαν μια χαρα τα αμορτισερ μπρος-πισω και συμμετρικα αριστερα δεξια. Νομιζω γυρω στο 87% τα μπρος και 77% τα πισω, βεβαια τι μετραν ακριβως δεν ξερω. Λες να τερματιζει μονο το δεξι; Φοραω Bilstein B6 sport και οταν το πρωτοπαρουσιασε ειχαν το πολυ 20000 χλμ.

dimvii
Οταν λες γεφυρα; Συνηθως πισω δε χρησιμοποιουν αυτον τον ορο;
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#187543 γεφυρα λεμε παντα το εμπρος πλαισιο εκει που εδραζονται τα ψαλιδια και συνηθως κρεμαγιερα και αντιστρεπτικη.Στο πισω μερος το λεμε αξονα.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#187545 Ό,τι και να είναι το πρόβλημα, θα είναι περίεργο. Και του dimviii μου φαίνεται καλή εικασία.

Yugo_para_siempre έγραψε:Αν ναι τοτε τι εννοεις οτι περναει στο θολο, μεταδιδεται μεσω του υλικου-μεταλλου;

Nαι.
Yugo_para_siempre έγραψε:Παντως στο τελευταιο ΚΤΕΟ, περυσι το Δεκεμβρη, τα βρηκαν μια χαρα τα αμορτισερ μπρος-πισω και συμμετρικα αριστερα δεξια. Νομιζω γυρω στο 87% τα μπρος και 77% τα πισω, βεβαια τι μετραν ακριβως δεν ξερω. Λες να τερματιζει μονο το δεξι;

Στο ΚΤΕΟ μετράνε κατά πόσο ο τροχός ακολουθεί τις ανωμαλίες που του βάζουν ως είσοδο απ' το αμορτισερόμετρο.
Ίσως έχει πρόβλημα το ελατήριο και αφήνει το αμορτισέρ να κάνει μεγαλύτερη διαδρομή απ' την προβλεπόμενη.
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#187547 Σας ευχαριστω και παλι.

Οποτε οταν ξαναπαω καπου θα τους πω να εστιασουν στο αν για καποιο λογο τερματιζει το δεξι αμορτισερ και να τσεκαρουμε τη γεφυρα.