Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
panos2171 έγραψε:Έβαλα ο μλκς την ημικουκούλα ενώ είχε νερά το αμάξωμα σε ένα σημείο, το άφησα περίπου 7 μέρες σκεπασμένο (στο ενδιάμεσο ξανάβρεξε) και τώρα έχει μια λευκή γραμμή στο πορτ μπαγκάζ η οποία δε φεύγει ούτε με νερό ούτε με υγρό μαντηλάκι. :rant:
Να προσπαθήσω με κάτι άλλο ή να το πάω στον detailer;

Άλατα είναι. Να προσπαθήσεις με ένα πανάκι μουλιασμένο με ξύδι.
Προσοχή το ξύδι είναι όξινο, μη το παρακάνεις σε μεταλλικά μέρη.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
fot έγραψε:Πανο, αν ειναι πολυ τοπικα ισως να βγαινει με καποια γυαλιστικη με το χερι. Αν μπορεις βαλε καμια φωτο...

< >

Θα βγάλω αύριο. Είναι περίπου 1,5cm σε ύψος και 50cm σε πλάτος. Δεν ξέρω άν είναι τοπικά έξυσα λίγο με το νύχι σε ένα σημείο και δε φεύγει.

Pitt έγραψε:
Άλατα είναι. Να προσπαθήσεις με ένα πανάκι μουλιασμένο με ξύδι.
Προσοχή το ξύδι είναι όξινο, μη το παρακάνεις σε μεταλλικά μέρη.

Να το τρίψω απαλά δηλαδή;
Άβαταρ μέλους
By Pitt
panos2171 έγραψε:Να το τρίψω απαλά δηλαδή;

Ε, ναι. Στο χρώμα τρίψ΄το απαλά, αλλά σε μεταλλικά μέρη μη το βάζεις.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#302489 Ή με ειδικό spray γι' αυτή την δουλειά (βγάζει και το LIDL ένα κατά καιρούς):

Εικόνα

ή με το μαγικό spray που κάνει για όλα... :s_wink

Εικόνα

Πριν χρησιμοποιήσεις οτιδήποτε, δοκίμασέ το σε κάποιο σημείο του προφυλακτήρα μήπως κάνει ζημιά στο χρώμα.
Άβαταρ μέλους
By dactilidis.john
Pitt έγραψε:Ή με ειδικό spray γι' αυτή την δουλειά (βγάζει και το LIDL ένα κατά καιρούς):

Εικόνα

ή με το μαγικό spray που κάνει για όλα... :s_wink

Εικόνα

Πριν χρησιμοποιήσεις οτιδήποτε, δοκίμασέ το σε κάποιο σημείο του προφυλακτήρα μήπως κάνει ζημιά στο χρώμα.

Και αν οντως κανει ζημια στο χρωμα θα χαλασω το χρωμα σε 2 μηνων αυτοκινητο? (ακομα και σε σημειο που δε φαινεται). Ευχαριστω κιολας για την απαντηση. Πιο πολυ θα εμπιστευομουν το wd-40 παρα το ειδικο σπρευ. Δεν υπαρχει σπιτι χωρις WD-40 σημερα. Αλλος μου ειπε για καθαρη βενζινη, του λεω δεν θελω να το βαλω μπρος, την κολλα θελω να βγαλω. Ας πει και κανας αλλος να μαζεψω ιδεες και πρωτιστως να μη γινει καμια βλακεια. :)
Άβαταρ μέλους
By dactilidis.john
#302492 Βλεπω οτι το spray που μου εδειξες ομως ειναι της Avery που φτιαχνει αυτοκολλητα wrapping για αυτοκινητα, οποτε ισως να ειναι εμπιστευσιμο.
Άβαταρ μέλους
By citastak
#313258 Πήρα ένα χαζοαφροποιητή της Karcher. ΔΟκίμασα με το καθαριστικό της Karcher το μπλε αλλά ο αφρός που κάνει είναι πολύ αραιός. Καμία σχέση με αυτό το πυκνό πράγμα που είδα στο νετ. Έχω και σαπούνι της Autoglym αλλά είναι αμαρτία να χαλάσω 400μλ για ένα πλύσιμο (τόσο Karcher κατανάλωσα).
Τι πρέπει να κάνω;
α. να αλλαξω αφροποιητή;
β. να πάρω κάποιο άλλο σαπούνι;
γ. να το πλύνω με Ava (πλάκα κάνω εννοείται).
Άβαταρ μέλους
By kyr80
kyr80 έγραψε:
Stilskin έγραψε:Γιατί να το ακριβοπληρώσεις?
Καλορίζικο!

http://www.aliexpress.com/item/Nilfisk- ... 80919.html

Εγω είχα πάρει απο το Shinerama, αγγλικό e-shop που έκλεισε γύρω στα 50 ευρώ. Ο συγκεκριμμένος που σου δείχνω έχει δοκιμαστεί και είναι πολύ καλός.

Ήρθε.... ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ.
Πήρα και ενεργό αφρό από τον προμηθευτή που έχω στο ξενοδοχείο για τα όλα τα χημικά, και σε 5 λεπτά γίνεται άψογο. Χέρι δεν ακουμπάει

Οπότε
α. Αλλάζεις αφροποιητή, και παίρνεις αυτόν που μου είχε προτείνει ο Stilskin.
β. Αγοράζεις αφρό, από κάπου που παίρνουν τα βενζινάδικα. Και φθηνότερος και καλύτερος.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
citastak έγραψε:Πήρα ένα χαζοαφροποιητή της Karcher. ΔΟκίμασα με το καθαριστικό της Karcher το μπλε αλλά ο αφρός που κάνει είναι πολύ αραιός. Καμία σχέση με αυτό το πυκνό πράγμα που είδα στο νετ. Έχω και σαπούνι της Autoglym αλλά είναι αμαρτία να χαλάσω 400μλ για ένα πλύσιμο (τόσο Karcher κατανάλωσα).
Τι πρέπει να κάνω;
α. να αλλαξω αφροποιητή;
β. να πάρω κάποιο άλλο σαπούνι;
γ. να το πλύνω με Ava (πλάκα κάνω εννοείται).

Γιατί δε δοκιμάζεις ειδικό προϊόν?
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Stilskin
#313338 Το πρόβλημα όπως έχουμε πεί είναι στον αφροποιητή. Με αγορά κάποιου "εξειδικευμένου" αφτερμάρκετ αφροποιητη θα έχουμε τον πυκνό αφρό που επιθυμούμε.
Δεν είναι θέμα σαμπουάν. Για πλάκα είχα πεί να δοκιμάσω ενα σαμπουάν της Sonax που κάνει και για πλυστικές μηχανές και τελικά αυτό έμεινε και ως μόνιμο σαμπουάν πλυσιμάτος του αυτοκινήτου μου.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#313387 Ναι το πορτοκαλί. Κορυφαίο και πάμφθηνο, το βρίσκεις στο praktiker και σίγουρα σε πολλά άλλα σημεία.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#313392 Τι ορίζεις ως πάμφθηνο; Αγόραζσα 22,5€ τα 12λίτρα και με αραίωση 95%.
Θα μου κρατήσει για πάρα πολλά χρόνια.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
panos2171 έγραψε:Ναι το πορτοκαλί. Κορυφαίο και πάμφθηνο, το βρίσκεις στο praktiker και σίγουρα σε πολλά άλλα σημεία.

Το χω... :thumbsup:

Πρέπει να πάρω κι εγώ foammaker για το Nilfisk μου...