sknipper έγραψε:mousatos έγραψε:... το ντιζελομοτέρ με τη μεγάλη συμπίεση έπρεπε να μην το αφήνει να τσουλάει.Δυναμική συμπίεση έχει μπόλικη ο ντίζελ αλλά χωρίς πεταλούδα που να κλείνει τον συμπιεσμένο χώρο στατική συμπίεση δεν υφίσταται.
Δε θυμάμαι να είχε ποτέ τέτοιο θέμα με τα βενζινοκίνητα της οικογένειας ακόμη και σε μεγάλες κατηφόρες.
Για τον ίδιο λόγο τα ντίζελ δεν φρενάρουν τόσο καλά όταν αφήνεις το γκάζι.
Σωστός, είχα ξεκινήσει χτές να γράφω το ίδιο αλλά μετά από μερικές σειρές το έσβησα θεωρώντας ότι είναι πασιφανές ότι ο ντήζελ αφού δεν έχει πεταλούδα, είναι σαν δίχρονος που είναι γεμάτος τρύπες παντού ( ΟΚ καμμία σχέση με την σχεδίαση αλλά με το ίδιο τελικό αποτέλεσμα όταν είναι σβηστός ή κατρακυλάει με αφημένο γκάζι )

με τη μικρη στο αυγο γυρνωντας απο το μαιευτηριο (το ιδιο απογευμα, η μικρη ειναι ξερωγω 6-7 ωρων). Σταματαω εξω απο την πορτα του σπιτιου, βγαινω και παω προς το συνοδηγο να ριξω καθισμα να τις βοηθησω να βγουν (διπορτο). Μεχρι να ριξω το καθισμα και να βαλω το κεφαλι μεσα ειχε αρχισει να μυριζει καμμενο απο καπου, και καπου εκει αρχισε το αμαξι να τσουλαει μπροστα. Πως μου κοψε και τελειως αυτοματα, πριν σκεφτω καν τι συμβαινει εβαλα το λεβιε στο p, γιατι τον ειχα αφησει στο d και ειχα τραβηξει χειροφρενο. Απο ολα τα χιλιομετρα που εχω γραψει στη ζωη μου, συνεβη σε αυτη, τη σημαντικοτερη διαδρομη