Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#198058 Εσύ είσαι αρκετά μακριά, άρα όχι... :svivhaha:

Εκτός αν με φέρεις πιο κοντά σου... :inlove:
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
markvag έγραψε:
trident1971 έγραψε:Ξεπλυνε το κυκλωμα και αλλαξε τα υγρα με κατι επωνυμο της προκοπης και τελος. Εχεις "κούρσα" πλεον... :s_yes
Ειδες σε καποιο σημειο τα φρενα να μην ειναι αρκετα?

Δεν το έχω πιέσει τόσο ώστε να πω κάτι τέτοιο... 2-3 γρήγορες βόλτες έχω κάνει και γενικά δεν ζορίζω το φρένα. Αλλά μιλάμε για αμάξι 1400 κιλά άδειο που σε προκαλεί να το ζορίζεις...

Τεσπα... τώρα θα αλλαχτούν τα υγρά και όταν θα έρθει η ώρα για τα τακάκια / δίσκους το ξαναβλέπουμε...

Κι επειδή έχω κούρσα;;;; Πιο πολλές ταρζανιές κάνει αυτό από το 206 :s_cool :s_cool :twisted:

έτσι, άλλαξε τα υγρά κ μετά όταν αλλάξεις δισκόπλακες βλέπουμε... εγώ έβαλα της ΑΤΕ κ είμαι πολύ ευχαριστημένος μέχρι τώρα...
Άβαταρ μέλους
By mirage
#198087 Πετρο ο Μαρκος εχει αγριες διαθεσεις δεν παει για κρουζινγκ.
Εγω παντως δεν ανησυχω.

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
markvag έγραψε:...Πιο πολλές ταρζανιές κάνει αυτό από το 206 :s_cool :s_cool :twisted:
:lol: Μόνο του δεν κάνει τίποτα, μάλιστα με το μεγάλο του μεταξόνιο τύπος και υπογραμμός που λέγαμε παλιά πρέπει να είναι.... Οι υποψίες μου όλες πάνε σε αυτόν που κάθεται στο τιμόνι.... :whistlink: :innocent: :iconcool:

Πιθανόν κάποια στιγμή να χρειαστείς και φρένα. Συχνά τότε βολεύει να βρεις μεγαλύτερα φρένα με δαγκάνες+βάσεις από πιο καλό μοντέλο της σειράς και αν είναι εύκολο να βελτιώσεις και τον αερισμό τους. Αυτό είναι μια καλή λύση αλλά έχει τον μπελά της (να τα βρεις) και θα έχεις και μτχ πράματα που ίσως δεν θα ήθελες. Αλλιώς αν οι δίσκοι δεν έχουν φθορά δοκιμάζεις τακάκια ή αν έχουν φθορά τότε δίσκους και τακάκια μαζί, πακέτο.
Αν οι πιο πάνω λύσεις δεν σου φτάνουν τότε αλλάζεις αυτοκίνητο, πιο φτηνά θα σου έρθει... :lol:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#198267 Το καλο ειναι πως με το esp μονιμα off θα ειναι και λιγοτερες οι φθορες στα φρενα.

< >
Άβαταρ μέλους
By drdino
mirage έγραψε:Το καλο ειναι πως με το esp μονιμα off θα ειναι και λιγοτερες οι φθορες στα φρενα.

< >

Ε δεν νομίζω για αυτόν τον λόγο να το βγάζει.
Άβαταρ μέλους
By markvag
sknipper έγραψε:
markvag έγραψε:...Πιο πολλές ταρζανιές κάνει αυτό από το 206 :s_cool :s_cool :twisted:
:lol: Μόνο του δεν κάνει τίποτα, μάλιστα με το μεγάλο του μεταξόνιο τύπος και υπογραμμός που λέγαμε παλιά πρέπει να είναι.... Οι υποψίες μου όλες πάνε σε αυτόν που κάθεται στο τιμόνι.... :whistlink: :innocent: :iconcool:

Όχι ρε... υπερβάλλεις... :innocent: Ξέρεις πόσο εύκολα φεύγει;;; :innocent: :svivhaha: :svivhaha:

Ακόμα βγάζω μόνο το αντισπίν... Μαθαίνω το αμάξι... :oops:
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#198475 Grand Vitara 08 :
Όταν επιταχυνω με 1η, ανάβει στιγμιαία το λαμπάκι του χειρόφρενου. Το manual δεν αναφέρει κάτι, η στάθμη υγρών είναι σωστή, το χειρόφρενο εντελώς κατεβασμένο και δεν το κάνει σε καμμία άλλη ταχύτητα. Τι μπορεί να συμβαίνει;

...>.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#198484 αισθητηρας abs?
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#198488 Και το κάνει μόνο στην 1η; Γενικά, ακόμα και όταν παρεμβαίνει το abs, δεν ανάβει κανένα λαμπάκι.

...>.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
saxon_747 έγραψε:Grand Vitara 08 :
Όταν επιταχυνω με 1η, ανάβει στιγμιαία το λαμπάκι του χειρόφρενου. Το manual δεν αναφέρει κάτι, η στάθμη υγρών είναι σωστή, το χειρόφρενο εντελώς κατεβασμένο και δεν το κάνει σε καμμία άλλη ταχύτητα. Τι μπορεί να συμβαίνει;

...>.

Ίσως κάτι μετακινείται στιγμιαία και πιέζει τον διακόπτη του χειρόφρενου που ανάβει το λαμπάκι
Άβαταρ μέλους
By nido
#199284 Τι πιθανότητες υπάρχουν το τρίξιμο χαμηλής συχνότητας (όχι σκουήκ-σκουήκ :lol: αλλά ένα τρίξιμο που ακούγεται έτσι όπως κάνουν πολλές φορές τα λεωφορεία όταν κοντεύουν να σταματήσουν) που συντονίζει με ολόκληρη την καμπίνα σε πολύ χαμηλή ταχύτητα, 5-10 km/h, και εξαφανίζεται μόλις επιταχύνουμε να οφείλεται στην εξαέρωση του συστήματος των φρένων μετά την αλλαγή των υγρών και σε παγιδευμένο αέρα που πιέζει λίγο τα τακάκια επάνω στις δισκόπλακες? Έχει νόημα σε μια τέτοια περίπτωση να ξανακάνουμε εξαέρωση?
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
21 quadra έγραψε:
saxon_747 έγραψε:Grand Vitara 08 :

...>.

Ίσως κάτι μετακινείται στιγμιαία και πιέζει τον διακόπτη του χειρόφρενου που ανάβει το λαμπάκι

Αυτό είναι το πιο πιθανό, αλλά δε θα το έκανε και με 2ρα; Υπάρχει περίπτωση να θέλει τακάκια ; (Αν και δεν γράφει στο manual ότι ανάβει λαμπάκι σε αυτή την περίπτωση)

...>.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
nido έγραψε:Τι πιθανότητες υπάρχουν το τρίξιμο χαμηλής συχνότητας (όχι σκουήκ-σκουήκ :lol: αλλά ένα τρίξιμο που ακούγεται έτσι όπως κάνουν πολλές φορές τα λεωφορεία όταν κοντεύουν να σταματήσουν) που συντονίζει με ολόκληρη την καμπίνα σε πολύ χαμηλή ταχύτητα, 5-10 km/h, και εξαφανίζεται μόλις επιταχύνουμε να οφείλεται στην εξαέρωση του συστήματος των φρένων μετά την αλλαγή των υγρών και σε παγιδευμένο αέρα που πιέζει λίγο τα τακάκια επάνω στις δισκόπλακες? Έχει νόημα σε μια τέτοια περίπτωση να ξανακάνουμε εξαέρωση?

To ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ κάνει και το δικό μου και εκνευρίζομαι εδώ και λίγες βδομάδες. Το κάνει μόνο από 20χαω και κάτω και μόνο με ελαφρύ πάτημα στο φρένο. Αν πατήσω τέρμα, δεν το κάνει. :rant:
Βέβαια έχει ενάμιση χρόνο που είναι αλλαγμένα τα υγρά, μαζί με τακάκια και δίσκους τα οποία σίγουρα δεν θέλουν αλλαγή. Πιο παλιά έτριζαν τα τακάκια (το κλασσικό τρίξιμο) και ήθελαν λίγο φάγωμα, οπότε έγινε και σταμάτησαν.