Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#267240 Αυτές οι πολυ +% έχουν μια τάση να καίγονται γρήγορα.
Ειχα βάλει κάποια στιγμή τις night breaker, κάηκαν και οι δυο σε λιγότερο απο χρόνο. Απ οτι διάβαζα μετά, κοινό θέμα.
Άβαταρ μέλους
By Govus
#267248 Οι Philips X-treme Power (+80% κλπ.κλπ.), που είχα βάλει στο Clio πάντως, δουλεύουν απροβλημάτιστα εδώ ΚΑΙ ΜΙΑ EΠΤΑΕΤΙΑ :lipsealed: !
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#267282 Και οι extreme vision που έχω στο αμάξι, έχουν κρατήσει πάνω απο 3 χρόνια.

Από το Moto G
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
Pitt έγραψε:Too late! Πήρα τις Hella.

Για να δούμε τι βιολί βαράνε...

Περαστικά. ΕΛπίζω να σου κρατήσουν πάνω από χρόνο. :innocent:
Εγώ μετά από εμπειρία με extreme vision και Nightbraker όποτε καίγεται μια λάμπα σε κάποιο αμάξι της οικογένειας πάω στο συνεργείο και μου περνάει καινούρια με 5 ευρώ.
Διαφορά δεν έχουν. :iconcool:
αμαλαχειναουμε :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#267308 έχουν διαφορά, αλλά όχι τόση ώστε να αξίζει να τις αλλάζεις κάθε χρόνο.

Ίσως οι philips να έχουν καλύτερο χρόνο ζωής από τις night breaker.
Εγώ μετά από εκείνες έβαλα κάτι καγκούρικες πιο άσπρες και καλά τις philips (αλλά όχι +800%) και ζουν απροβλημάτιστα έκτοτε.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#267313 Τις έβαλα. Όταν άλλαξα την καμμένη αριστερή και πρίν αλλάξω την καλή δεξιά τις άναψα και είδα διαφορά. Η Hella PowerLight ήταν πιό φωτεινή και είχε ελαφρώς υψηλότερη θερμοκρασία χρώματος (πιό λευκό φως) από την Phillips που φορούσε από το εργοστάσιο .

Σε λίγο θα τις δοκιμάσω και στην οδήγηση.
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
#267318 E προφανώς είχε διαφορά. Η μία ήταν καινούρια και η άλλη πόσο χρονων.
Όταν, σε 5-6 μήνες, σου κάει η Hella, βάλε μια καινούρια απλή και πες αν ειδες διαφορά.
Αν είδες τόση διαφορά που να δικαιολογεί την 5πλάσια τιμή της.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
mjacob έγραψε:έχουν διαφορά, αλλά όχι τόση ώστε να αξίζει να τις αλλάζεις κάθε χρόνο.

Ίσως οι philips να έχουν καλύτερο χρόνο ζωής από τις night breaker.
Εγώ μετά από εκείνες έβαλα κάτι καγκούρικες πιο άσπρες και καλά τις philips (αλλά όχι +800%) και ζουν απροβλημάτιστα έκτοτε.

Ήμουν κι εγώ να βάλω τις night braker αλλά και στο mx5 φόρουμ γράφαν για το μικρό χρόνο ζωής τους.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#267413 Εάν θα παρατηρήσετε στα χαρακτηριστικά τους αυτές οι λάμπες αναφέρουν ότι έχουν μειωμένο χρόνο ζωής σε σχέση με τις standard κάθε εταιρείας. Για ευνόητους λόγους δεν το λένε ευθέως και με μεγάλα γράμματα, αλλά εμμέσως ή με μικρά διαγράμματα ή μπάρες. Το πρόσεξα σήμερα το πρωί όταν έψαχνα για λάμπες και διάβαζα reviews. Αυτό είναι λογικό και αναμενόμενο, αφού το νήμα σ' αυτές είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί στα όριά του.

Τώρα για τις HELLA PowerLight H7/55W +90% αν και όπως είπα η διαφορά στην φωτεινότητα ήταν πολύ εμφανής όταν δοκίμασα την καινούρια μαζί με την παλιά, στην βραδινή οδήγηση δεν παρατήρησα ανάλογη διαφορά. Η κύρια διαφορά είναι στην θερμοκρασία χρώματος (κι αυτή όχι μεγάλη, οι παλιές Phillips πρέπει να ήταν 3.200οΚ ενώ οι καινούριες Hella 3.900οΚ).
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
Pitt έγραψε:Τώρα για τις HELLA PowerLight H7/55W +90% αν και όπως είπα η διαφορά στην φωτεινότητα ήταν πολύ εμφανής όταν δοκίμασα την καινούρια μαζί με την παλιά, στην βραδινή οδήγηση δεν παρατήρησα ανάλογη διαφορά.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Govus
#267503 Δεν ξέρω αν έχουν διαφορά οι "+1200%" κλπ., εγώ πάντως όταν οδήγησα το Φόκους όταν ήταν καινούριο, μετά από το Κλιό με τις "εκατοχρονίτικες" XTreme Power, απλά τρόμαξα τόσο πολύ σε άγνωστη νυχτερινή επαρχιακή διαδρομή, που τις άλλαξα στο τρίμηνο που είχα το αυτοκίνητο και ΕΙΔΑ ΑΜΕΣΗ διαφορά :rtfm: !

(για την ιστορία, είχε κάτι Osram από το εργοστάσιο και έβαλα τις Extreme Vision -Philips πάλι...)
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#267556 Θα πρέπει να διευκρινίσω αυτό που έγραψα παραπάνω και το οποίο μάλλον παρεξηγήθηκε όπως το διατύπωσα.

Εχθές το απόγευμα στην πιλωτή αφού άλλαξα την καμένη αριστερή λάμπα και πρίν αλλάξω την καλή δεξιά, άναψα την μεσαία σκάλα και είδα πολύ εμφανή διαφορά μεταξύ των 2 λαμπών. Κοιτώντας δηλαδή το αυτοκίνητο από μπροστά, το αριστερό φώς φαινόταν πολύ πιο δυνατό από το δεξί.

Το βράδυ που έκανα μια βόλτα είδα ότι υπήρχε βελτίωση στον φωτισμό, αλλά η διαφορά δεν ήταν ανάλογη με την διαφορά που παρατήρησα μεταξύ των δύο λαμπών όταν τις τοποθετούσα. Περίμενα δηλαδή πιο θεαματικό αποτέλεσμα στον δρόμο. Βέβαια η διαδρομή που έκανα (από κέντρο στην Μίκρα μέσω περιφερειακής και πίσω) δεν ήταν και η καλύτερη για δοκιμή φώτων, αφού σχεδόν παντού υπήρχε φωτισμός.

Μ΄ ενδιαφέρει να τις αξιολογήσω σωστά καθώς σύντομα θα χρειαστεί να αλλάξω και τις δύο λάμπες της μεγάλης σκάλας αφού και αυτές ίδιες Η7/55W είναι.

Τώρα όσον αφορά το ότι αυτού του είδους οι λάμπες καίγονται εύκολα σε σχέση με τις απλές, αυτό είναι κάτι που αναφέρεται στα χαρακτηριστικά τους, αλλά ίσως λίγοι το προσέχουν. Η Philips για τις X-treme Vision δίνει προσδοκώμενο χρόνο ζωής “Up to 450 hours” και για τις VisionPlus “Up to 350 hours”. Αν μιλάμε για λάμπα μεσαίας σκάλας, αυτό σημαίνει ότι με καθημερινή νυκτερινή οδήγηση κατά μέσο όρο μια ώρας, η λάμπα θα έχει συμπληρώσει τον προσδοκώμενο χρόνο ζωής της σχεδόν σε ένα χρόνο! Επίσης το “up to 350 hours” με το “350 hours” έχει κάποια διαφορά.

Αν κάποιος δεν μπεί στον κόπο να διαβάσει τις λεπτομέρειες και σκεφτεί “εγώ έδωσα 20€ ή 30€ για να αγοράσω μια λάμπα που μου κράτησε λιγότερο από την λάμπα που αγόραζα με 5€” τότε προφανώς έχει κάνει λάθος αγορά! Αυτό όμως δεν ισχύει για όλους. Ο καθένας ας κοιτάξει την τσέπη του και γνωρίζοντας πλέον ας πράξει αναλόγως.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
mjacob έγραψε:Εκτός απο το κόστος, προσωπικά με ενοχλούσε και η ταλαιπωρία.

Ίσως, αν είναι δύσκολη η αλλαγή το καταλαβαίνω.

Σε αντίθεση με την επιχείρηση "αλλαγή φώτων ημέρας" στο 3008 η αντικατάσταση της λάμπας της μεσαίας σκάλας (αλλά και της μεγάλης) είναι παιχνιδάκι. Για την αντικατάσταση της αριστερής χρειάστηκα κάπου 2-3 λεπτά γιατί προσπαθούσα να καταλάβω πως στερεώνονταν το βύσμα στο φωτιστικό και δεν ήθελα να το ζορίσω για να μη κάνω ζημιά. Έχοντας την εμπειρία από την αριστερή, για την αντικατάσταση της δεξιάς χρειάστηκα ίσως και λιγότερο από μισό λεπτό!
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#267619 Και γιατί να πρεπει να τρως αυτά τα 5-10 λεπτά της ζωής σου 2 φορές το χρόνο;
Άσε που αυξάνεις δραματικά την πιθανότητα να σου τύχει σε κάποια στιγμή που πραγματικά δεν θα βολεύει...

Τεσπα. Οπως λες. Ζυγίζεις και επιλέγεις.

Εμένα η διαφορά φωτισμού με άλλες καλές (οχι 5ευρου δλδ) λάμπες, δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση το πολλαπλάσιο (αν βάλεις οτι οι άλλες αντέχουν πολλά χρόνια) κόστος και την ταλαιπωρία.