Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
kovathe έγραψε:Μια ερώτηση για τα κλειδιά - κοντρολ.
Πήγα να ανιιξω χτες και δε δούλευε το κουμπί, λέω έμεινε από μπαταρία. Οκ. Μετα απο κάποιες διαδρομές όμως ξαναδούλεψε, κλείδωσα τη νύχτα, το επόμενο πρωι παλι τα ίδια.
Τι διάολο, φορτιζε ενδιάμεσα? Απλή μπαταρία δεν παίρνουν?
Τις κλασικές πλακέ στρογγυλές?

< >

o,τι λέει ο ντίνος, κάποιες ειναι επαναφορτιζομενες και φορτίζουν απ την κλειδαριά.
προφανώς η δικιά σου ειναι στα τελευταία της
Άβαταρ μέλους
By Mgrone
#426302 Για σε ολους !! Αγορασα ενα senic 3 του 2010 με τον 1,5dci 110hp και 150000 πραγματικα χλμ . εχω την εξις απορεια , το αμαξι μετα τις 2000 στροφες πεταει εχει αρκετη δυναμη . το θεμα ειναι πριν τις 2000 στροφες οπου το αμαξι ειναι τρομερα αδυναμο με αποτελεσμα να βουταω πολυ γκαζι , το αμαξι με 1200 στροφες και δευτερα δεν τα βγαζει περα σε μια πολυ ομαλη ανηφοριτσα με αποτελεσμα να αφηνω γκαζι να κατεβαζω πρωτι και να βουταω παλι σε αρκετο γκαζι . το ξερω οτι μεχρι να δωσει το τουρμπο ολα αυτα τα μοτερ ειναι λιγο αδυναμα αλλα μου φαινεται υπερβολικο το δικο μου . ξερει κανενας κατι ? Ειναι φυσιολογικο η κατι τρεχει ???
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#426350 σε ομαλη ανηφορα να μην μπορει να φυγει με 2η και να κατεβάζεις 1η δεν είναι φυσιολογικο.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#426354 Δεν ξερω κανενα μικρο/μικρομεσαιομικρομεσαίοι α diesel που να δαγκώνει ανηφόρα όταν βρίσκεται κάτω από 1800rpm ρε συ...
Όλα θέλουν στροφές για να πάρουν τα πόδια τους. Mito χωρίς DPF, ναι, είχε δύναμη.

Sent >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#426360 Αναλόγως τις στροφές του μοτέρ. Κι εγώ με το Gold TSI χρειάστηκε να συνηθίσω το συχνό κατέβασμα σε πρώτη ταχύτητα. Πολύ πιο συχνά απ' ότι με ατμοσφαιρικό μοτέρ.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#426376 δοκιμαστε και το 500ακι με τον 1.3 και το τουρμπο μεταβλητης γεωμετριας και πεστε μου. πραγματικα δεν εχω οδηγησει αλλο Ντηζελακι και δεν μπορω να κανω συγκριση αλλα νομιζω οτι τα 95 αλογα δεν δυσκολευονται σε ανηφοριτσα και 2α... ισως ειναι κατο μικρο βαρος...
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Cosmonaut21 έγραψε:Αν πέσει λίγο η στάθμη του ψυκτικού,συμπληρώνουμε απιονισμένο ή απεσταγμένο νερό;

Και εμφιαλωμένο και βρύσης να βάλεις, δεν θα πάθεις τίποτα.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#429043 Στο αμάξι έχω θέμα με την κρεμαγιέρα.

Να προλογίσω οτι η κρεμαγιέρα που φοράει το ST τώρα ειναι αλλαγμένη / ανακατασκευασμένη, από το 2011 κ έχει γράψει 250.000 χλμ.

Το θέμα είναι οτι σε προγραματισμένη αλλαγή φουσκας κρεμαγιέρας, φάνηκε διαρροή (είναι εμφανής) υγρού κρεμαγιέρας. Όντως χάνει μια σεβαστή ποσότητα, αλλά όχι σε σημείο του θανατά (π.χ. τώρα στο τρι-ήμερο στροφιλίκι με ακραία χρήση της κρεμαγιέρας με αλλεπάλληλες στροφές, τσίτωμα στριγγλισμα ελαστικών και ταρζανιές, δεν έχασε πολύ και με την καμμία δε νιώθω κάποιο χτύπημα / κραδασμό / νεκρό σημείο κτλ. Το χάσιμο υγρών δεν έχει να κάνει με τα προφανή / εύκολα σημεία π.χ. αντικατάσταση σωληνώσεων, διαρροή από το δοχείο υγρών κρεμαγιέρας κτλ. Είναι κάπου από μέσα στα ενδότερα.

Η ερώτηση μου ειναι απλή. Λέτε να μην προχωρήσω σε ανακατασκευή / αντικατάσταση και να το αφήσω ως έχει *(τουλάχιστο για κάποιο χρονικό διάστημα; ) Διατρέχω κάποιο κίνδυνο; Σας έχει τύχει κάτι παραπλήσιο;
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#429066 Αφού δεν χτυπάει και δεν έχει μπόσικα ο κανόνας ή το πηνίο της, η διαρροή είναι από τσιμούχα και αφού η ανακατασκευή που είχες κάνει κράτησε 6 χρόνια, κάνε ξανά το ίδιο, από κρεμαγιέρα δεν μένεις αλλά αν χάσει απότομα ( πολύ απίθανο ) πολλά ή όλα τα λάδια της θα σε ξαφνιάσει αν βαρύνει απότομα το τιμόνι.

Mε ένα καλό service που θα αλλαχθούν τα πλαστικά δακτυλίδια και οι τσιμούχες θα είναι καινούργια για χρόνια τα λάδια στα οποία σε προτρέπω να προσθέσεις motorkote που θα κρατήσει σε καλή κατάσταση την αντλία και τα μεταλλικά μέρη της κρεμαγιέρας.

Υπόψη όποιος έχει προβλήματα διαρροών από τσιμούχες το motor oil saver της Liqui Moly κάνει θαύματα, θεωρείται και είναι το καλύτερο της αγοράς, ακόμα και στη φρέζα μου που έτρεχε λάδι η κεντρική τσιμούχα έβαλα λίγο και σταμάτησε η διαρροή, το ίδιο και στο μοτέρ μου μέχρι να το αλλάξω, είχα διαρροές σε σημεία που έπρεπε να κατέβει το μοτέρ για να αλλαχθούν οι τσιμούχες που είχαν πρόβλημα, το έβαλα στο μοτέρ και σε 500 χλμ σταμάτησε η διαρροή που ήταν σε 2 σημεία, οι οδηγίες λένε σε 600-800 χλμ,

Θα ξαναπώ για το motorkote ότι όποιος δεν το πιστεύει έχει λάθος, το χρησιμοποιώ 10 χρόνια και τα αποτελέσματα του είναι υπεράνω προσδοκιών και το λέω με πάσα ειλικρίνεια, μοτέρ, διαφορικά, σαζμάν, τιμόνια, το έβαλα παντού, σε μοτέρ με πάνω από 80.000 χλμ κάνει θαύματα ρίχνοντας και την κατανάλωση.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#429067 Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις. Απλά η φασαρία κόστος που έχω ακούσει (μόνο Αθήνα) για κατέβασμα κρεμαγιέρας + την ταλαιπωρία + + +, αγγίζει τα 70 80% της τιμής που έχω για μανήσια ανακατασκευασμένη...

Να ήταν στο 30 40 % της τιμής, πάει κ έρχεται...
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
JimClark έγραψε:Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις. Απλά η φασαρία κόστος που έχω ακούσει (μόνο Αθήνα) για κατέβασμα κρεμαγιέρας + την ταλαιπωρία + + +, αγγίζει τα 70 80% της τιμής που έχω για μανήσια ανακατασκευασμένη...

Να ήταν στο 30 40 % της τιμής, πάει κ έρχεται...

Aν έχεις πρόσβαση σε εργοστασιακά ανακατασκευασμένη προχώρα, είναι μικρή η διαφορά για να υποστείς την ταλαιπωρία.