Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
rocsta έγραψε:Μην το αφήσεις. Λογικά θα δουλευει με διαλείψεις.

sent >

Οκ, αν δεν προλάβω σήμερα θα το πάω την Δευτέρα.Η γυναίκα θα "βολευτεί" με το μαζντα
Άβαταρ μέλους
By dimviii
belgarion έγραψε:
rocsta έγραψε:Μην το αφήσεις. Λογικά θα δουλευει με διαλείψεις.

sent >

Οκ, αν δεν προλάβω σήμερα θα το πάω την Δευτέρα.Η γυναίκα θα "βολευτεί" με το μαζντα

μικροτερη πιθανοτητα είναι και επαφες διακοπτου μιζας Δημητρη.Εχε το στο μυαλο σου και αυτό.
Δλδ στο μαστορα μολις σου πει το κλασσικο ''μπουτον μιζας'' ρωτας εάν είναι σιγουρος, και ότι δεν είναι επαφες διακοπτου μιζας.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#370951 Aν το αυτοκίνητο είναι 5-7-10 ετών και κάνει συχνές διαδρομές με μεγάλη συχνότητα λειτουργία της μίζας το πιθανότερο είναι τα καρβουνάκια και ο συλλέκτης της, υπάρχει πακέτο ανταλλακτικών για όλες τις μίζες και αλλάζονται, πρέπει να πας σε ηλεκτρολόγο.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#371306 Έχουμε κάποια άποψη για την blueprint; Θέλω να πάρω μια φλάντζα ψευτοκάπακου αλλά Ελλάδα μόνο αυτή βρίσκω. Η γνήσια μόνο από εξωτερικό και 20€ πάνω (+μεταφορικά). :s_mad

http://www.blue-print.de/en/home/
Άβαταρ μέλους
By bill33
dimviii έγραψε:
belgarion έγραψε:Κάτι περίεργο που μας συνεβει χθες.Στο Ατος της συντρόφου μου , όταν πήγε να το βάλει μπροστά , μετά από στάση 4 ωρών , δεν δούλευε η μίζα.Είχε ρεύμα παντού αλλά στο γύρισμα του κλειδιού ακουγόταν ένα ελάχιστο τικ και τίποτε άλλο.Αποφάσισα να το σπρώξω αλλά στα 3-4 μέτρα κατάλαβα ότι μόνος δεν ,οπότε πήγε να βρει κάνα γνωστό και εγώ δοκίμασα να το ξαναβάλω εμπρός και παραδόξως πήρε και μάλιστα με την πρώτη ενώ η μίζα δεν γυρνούσε καν επί πόσες προσπάθειες που είχαν προηγηθεί.Μπορεί η ελάχιστη αυτή μετακίνηση να ξεμπλοκαρε κάτι?Μήπως δεν ήταν μίζα αλλά κάτι άλλο?Αν συνεχίσει να δουλεύει εντάξει να το πάω σε ηλεκτρολόγο ή δεν χρειάζεται?

.

μπουτον μιζας μαλλον
σερβις σε ηλεκτρολογο
εαν το ξανακανει παιρνει σπρωκτο

+ έλεγχο στους πόλους μην και κάποιος είναι λάσκα.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
bill33 έγραψε:
dimviii έγραψε:
belgarion έγραψε:Κάτι περίεργο που μας συνεβει χθες.Στο Ατος της συντρόφου μου , όταν πήγε να το βάλει μπροστά , μετά από στάση 4 ωρών , δεν δούλευε η μίζα.Είχε ρεύμα παντού αλλά στο γύρισμα του κλειδιού ακουγόταν ένα ελάχιστο τικ και τίποτε άλλο.Αποφάσισα να το σπρώξω αλλά στα 3-4 μέτρα κατάλαβα ότι μόνος δεν ,οπότε πήγε να βρει κάνα γνωστό και εγώ δοκίμασα να το ξαναβάλω εμπρός και παραδόξως πήρε και μάλιστα με την πρώτη ενώ η μίζα δεν γυρνούσε καν επί πόσες προσπάθειες που είχαν προηγηθεί.Μπορεί η ελάχιστη αυτή μετακίνηση να ξεμπλοκαρε κάτι?Μήπως δεν ήταν μίζα αλλά κάτι άλλο?Αν συνεχίσει να δουλεύει εντάξει να το πάω σε ηλεκτρολόγο ή δεν χρειάζεται?

.

μπουτον μιζας μαλλον
σερβις σε ηλεκτρολογο
εαν το ξανακανει παιρνει σπρωκτο

+ έλεγχο στους πόλους μην και κάποιος είναι λάσκα.

Αν ήταν πόλοι θα είχε ρεύμα σε ταμπλό, παράθυρα ,Ραδιόφωνο?Θα το κοιτάξω και αυτό βέβαια.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
21 quadra έγραψε:Aν το αυτοκίνητο είναι 5-7-10 ετών και κάνει συχνές διαδρομές με μεγάλη συχνότητα λειτουργία της μίζας το πιθανότερο είναι τα καρβουνάκια και ο συλλέκτης της, υπάρχει πακέτο ανταλλακτικών για όλες τις μίζες και αλλάζονται, πρέπει να πας σε ηλεκτρολόγο.

Το αμάξι είναι αισίως 18, αλλά με 110.000χλμ μόνο, καθότι καθαρά αυτοκίνητο πόλης για τις ανάγκες της συντρόφου, ταξίδια αλλά και διαδρομές από κοινού στην πόλη πάντα με το δικό μου τις κάνουμε. Θα το πάω από εβδομάδα σε ηλεκτρολόγο να δω τι έχει, η γυναίκα έτσι και αλλιώς δεν βιάζεται τώρα που έχει το Μιατα στην διάθεσή της
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
panos2171 έγραψε:Έχουμε κάποια άποψη για την blueprint; Θέλω να πάρω μια φλάντζα ψευτοκάπακου αλλά Ελλάδα μόνο αυτή βρίσκω. Η γνήσια μόνο από εξωτερικό και 20€ πάνω (+μεταφορικά). :s_mad

http://www.blue-print.de/en/home/

Τι δεν σου αρέσει ? Bilstein group είναι η εταιρία, ένα ψευτοκάπακο είναι, δεν είναι φλάτζα κεφαλής για να το ψάξεις περισσότερο.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#372034 Δεν είναι ακριβώς τεχνική απορία:

Μπορεί να μπει κάπου ποτηροθήκη σε KIA PRIdE;

Μια google pic του εσωτερικού

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#372045 Υπάρχουν κάτι universal που μπαίνουν στις πόρτες και πιάνουν στο εσωτερικό λάστιχο του παραθύρου...

Εικόνα

... και άλλες που μπαίνουν στους αεραγωγούς.

Εικόνα

Αν δεν θέλεις να ξοδευτείς, υπάρχουν και DIY λύσεις.

Εικόνα :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#373746 Θέλω να βάλω έναν βομβητή ώστε αν είναι ανοιχτή η μικρή ή μεσαία σκάλα φώτων ΚΑΙ ανοιχτή η πόρτα τότε να ηχεί. Τι βομβητή παίρνω; NC ή NO; Είχα βάλει κάτι παρόμοιο στο παλιό civic αλλά δεν θυμάμαι.
Άβαταρ μέλους
By plokami
#374417 Mε ένα N.O. στην μικρή σκάλα (φώτα θέσεως) για να πιάνει και την μεσαία σκάλα.
Χωρίς κλειδί με πατημένο το διακόπτη για τα πίσω φώτα ομίχλης και ανοιχτή την πόρτα δεν ακούγεται ήχος ειδοποίησης;
Στα Hyundai ακούγεται οπότε πιθανόν και στα Kia. Αν ακούγεται ξεμπερδεύεις σχετικά εύκολα.
Άβαταρ μέλους
By otso
#374890 ενας μηχανικος μου ειπε οτι οταν γινεται αναβαθμιση λογισμικου στον εγκεφαλο απο την εταιρεια σβηνει οτι υπαρχει αι ξαναμπαινει απ την αρχη το νεο.ειναι σωστο αυτο;
το εχει κανει κανεις; και ποσο στοιχιζει στο περιπου;
φανταζομαι μονο εξουσιοδοτημενα θα το κανουν σωστα;
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#375168 Έχετε να προτείνετε καλό συνεργείο για group Vag στα Νότια προάστια; Είναι για audi A1 1.4tsi εκτός εγγύησης.
Σε δύο συνεργεία που πήγα και ρώτησα ο ένας μου έλεγε δε χρειάζεται αλλαγή παραφλού και πάνω από 10 χρόνια να το έχεις δεν τρέχει τίποτα :dizzy: και ο άλλος που του άφησα ένα κουτί castrol edge με ημερομηνία λήξης το '14 μου έλεγε κράτα το αφού δεν είναι ανοιγμένο και με κοίταζε σα να είμαι τρελός που του είπα να το πετάξει στην ανακύκλωση :help: .
Και τα δύο γεμάτα αυτοκίνητα :ninja: