Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By IKE
D-Jet έγραψε:Δε νομίζω ότι ο ντίμΒιις σου γράφει για την περίπτωση του μπαρμπαγιώργου που απλά σφίγγει το παξιμάδι (μια σύγχρονη τουρμπίνα έχει ένα κάρο παραμέτρους που πρέπει να ρυθμίσεις μαζί με αυτό) μέχρι να ακουστεί το μπαμ. Όπως και δε νομίζω ότι θεωρεί πως ό,τι και να πιάσεις μπορείς να του βγάλεις 300 άλογα από το πουθενά χωρίς πρόβλημα...

Ρίξε μια ματιά στα ποστ του πριν απαντήσεις, πιθανότατα είναι απο ξεροκεφαλιά όσα λέει αλλά τα επαναλαμβάνει με τόσο ένταση που πολύ αμφιβάλλω.

D-Jet έγραψε:Είναι σα να τσουβαλιάζεις το σκόνντα μου (με τα πλαστικά γραναζάκια στο actuator___VW=ΑΘΑΝΑΤΟΣ) με το έβο επειδή έχουν τούρμπο-τζαζ και τα δύο. Το ένα σχεδιάστηκε για να βγάζει 90 άλογα και βγάζει 105, το άλλο για 400 που για να το βγάλουν στο δρόμο το κατέβασαν στα 280... το ίδιο είναι αν πας και τα πειράξεις και τα δύο;

Κοίτα, αναφέρθηκε πχ συγκεκριμένα ο παλιός 20βάλβιδος 1.8Τ ο οποίος έβγαινε με 150 άλογα και πχ η αντιπροσωπεία της Skoda πουλούσε πειραγμένα μοντέλα με 190. Σε αυτά απλά άλλαζε πρόγραμμα (δε θυμάμαι λεπτομέρειες). Πολλοί επίσης έκαναν ανάλογη αλλαγή από μόνοι τους.

Από την άλλη το Α4 τότε έβγαινε με 150 και με 190, το τελευταίο είχε (μεταξύ άλλων), άλλα μπεκ, άλλη τουρμπίνα, άλλη πολλαπλή εξαγωγής, δεύτερο επιπλέον εναλλάκτη και άλλες μπιέλες. Είχε και άλλο όριο προανάφλεξης και θέλει βενζίνη 95/98 αντί για 91/95 του άλλου κινητήρα. Επίσης, εντελώς ασήμαντο για τον κάθε κάγκουρα, είχε και διαφορετική τελική σχέση μετάδοσης για κάθε σχέση.

Υπάρχει μία περίπτωση όλα τα παραπάνω να είναι περιττά, ο καθένας ας κρίνει μόνος του.

Μπορείς να παίζεις με τους συντελεστές ασφαλείας για να κερδίσεις και καλά λίγη ισχύ (άσχετα αν κερδίζεις συνολικά σε τελική ώση <-----άγνωστη λέξη για dimvii) αλλά αυτό θα πρέπει να γίνεται εν γνώση του καθενός και ζυγίζοντας κέρδος/φθορά, όχι με το σκεπτικό "ελα μωρε τι να πάθει".

Μπορείς επίσης να βελτιώσεις (<--- προσοχή στη λέξη) κάτι είτε αυτό έχει αντίκτυπο (αρνητικό) αλλού είτε όχι, αλλά θα πρέπει να ξέρεις τον συμβιβασμό που κάνεις και να ξέρεις γενικότερα. Δεν αρκεί απλά να βάλεις κάτι καλύτερο σαν εξάρτημα.

----

Πόσο τραγικό να αναφέρει κανείς τόσο παιδαριωδώς προφανή και βασικά πράγματα (υποτίθεται ότι εδώ υπάρχει κάποια γνώση για αυτοκίνητα) και να έχεις ένα μπούφο να επιμένει στις κοτσάνες του και να τις επαναλαμβάνει ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Θα συνέχιζες να ποστάρεις πχ για Porsche αν είχες έναν τούβλο μητσάκο να σου γράφει μετά από κάθε ποστ σου:
"Ε ΑΛΕΚΑΚΟ, ΕΙΣΑΙ ΒΛΑΚΑΣ, Η 911 ΕΙΝΑΙ 4πορτη ΡΕΕΕΕΕΕΕ"

Τροφή για σκέψη.

ΥΓ. Θυμάμαι σχεδόν πάντα όταν διάβαζα σε περιοδικά τεστ "βελτιωμένων", έβλεπες πχ ένα Audi S3 με 450 άλογα και θα περίμενες εφόσον αυτός έχει ρίξει 15χιλιάρικα για να το "φτιάξει" ότι το αμάξι θα είναι ένα πολύ πιο γρήγορο S3. Δυστηχώς όμως την ημέρα της μέτρησης είχε ένα θεματάκι με 'κάτι' (πχ λάθος μίγμα, πρόβλημα στον συμπλέκτη) και τελικά είχε παρόμοιες επιδόσεις (ή αν ήξερες παρασκήνιο μάθαινες πχ ότι είχε ρελαντί στις 2500σ.αλ και άλλα χαριτωμένα). Αυτό είναι ο κανόνας στα περισσότερα τέτοια τεστ και αντίστοιχα στα περισσότερα "βελτιωμένα". Στην πράξη αυτό που έγραψα και πριν είναι ότι οι βελτιώσεις είναι είτε ανώδυνες αλλά και χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα (πχ αλλάζεις χαρτογράφηση προπορείας, χαίρεσαι και το αμάξι έχει ίδιες επιδόσεις + λίγο μεγαλύτερη φθορά) είτε εντυπωσιακές (το saxo με τα 200 ατμοσφαιρικά πχ) αλλά με αμάξι που δεν κάνει πλέον σχεδόν για τίποτα. Υπάρχει και η εξαίρεση φυσικά αλλά είναι σπάνια και ακριβή. Συνήθως έχει φαντεζί όνομα αλλά ακόμα και αν δεν έχει, θέλει φαντεζί γνώσεις που σίγουρα δεν έχει κάποιος που κοκορεύεται επειδή δεν έχει ιδέα για πολύ βασικά πράγματα.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#162189 Τι εννοείς djet γιατί το δικό μου από όσο θυμάμαι όποτε έβρισκε ανωμαλία το αυτοκίνητο ή ανηφόρα έκανε σαν να είχα ενα τσιγγινο καπάκι κάτω απο το αμάξι που έβρισκε κάτω:-)

.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
IKE έγραψε:
Κοίτα, αναφέρθηκε πχ συγκεκριμένα ο παλιός 20βάλβιδος 1.8Τ ο οποίος έβγαινε με 150 άλογα και πχ η αντιπροσωπεία της Skoda πουλούσε πειραγμένα μοντέλα με 190. Σε αυτά απλά άλλαζε πρόγραμμα (δε θυμάμαι λεπτομέρειες). Πολλοί επίσης έκαναν ανάλογη αλλαγή από μόνοι τους.

θα περιμενουμε για πολυ ακομα να μας δειξεις τι επαθαν ολοι αυτοι που αγορασαν τα επαναπρογραμματισμενα 193 που ξεκινησαν σαν 150?
Θα μπορεσεις να αποδειξεις εστω ΜΙΑ φορα καποια απο τις πολες σαχλαμαρες?

IKE έγραψε:Από την άλλη το Α4 τότε έβγαινε με 150 και με 190, το τελευταίο είχε (μεταξύ άλλων), άλλα μπεκ, άλλη τουρμπίνα, άλλη πολλαπλή εξαγωγής, δεύτερο επιπλέον εναλλάκτη και άλλες μπιέλες. Είχε και άλλο όριο προανάφλεξης και θέλει βενζίνη 95/98 αντί για 91/95 του άλλου κινητήρα. Επίσης, εντελώς ασήμαντο για τον κάθε κάγκουρα, είχε και διαφορετική τελική σχέση μετάδοσης για κάθε σχέση.

αρα αφου ολα αυτα δεν τα ειχαν τα 150αρια,καποιο προβλημα/προβληματα θα εβγαζαν στα τοσα χρονια που κυκλοφορουν χιλιαδες τετοια.
Θα μας δειξεις μερικα προβληματα μετα απο 15 μερες που ρωταω?

IKE έγραψε:Πόσο τραγικό να αναφέρει κανείς τόσο παιδαριωδώς προφανή και βασικά πράγματα (υποτίθεται ότι εδώ υπάρχει κάποια γνώση για αυτοκίνητα) και να έχεις ένα μπούφο να επιμένει στις κοτσάνες του και να τις επαναλαμβάνει ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

ο μοναδικος μπουφος μεσα εδω εισαι εσυ,που δεν μπορεις να αποδειξεις τιποτα απο τις μπαρμπαδιστικες σαχλαμαρες που γραφεις.
Εγω μπορω να αποδειξω ΟΛΕΣ τις κοτσανες που γραφεις.

IKE έγραψε:ΥΓ. Θυμάμαι σχεδόν πάντα όταν διάβαζα σε περιοδικά τεστ "βελτιωμένων", έβλεπες πχ ένα Audi S3 με 450 άλογα και θα περίμενες εφόσον αυτός έχει ρίξει 15χιλιάρικα για να το "φτιάξει" ότι το αμάξι θα είναι ένα πολύ πιο γρήγορο S3. Δυστηχώς όμως την ημέρα της μέτρησης είχε ένα θεματάκι με 'κάτι' (πχ λάθος μίγμα, πρόβλημα στον συμπλέκτη) και τελικά είχε παρόμοιες επιδόσεις (ή αν ήξερες παρασκήνιο μάθαινες πχ ότι είχε ρελαντί στις 2500σ.αλ και άλλα χαριτωμένα). Αυτό είναι ο κανόνας στα περισσότερα τέτοια τεστ και αντίστοιχα στα περισσότερα "βελτιωμένα". Στην πράξη αυτό που έγραψα και πριν είναι ότι οι βελτιώσεις είναι είτε ανώδυνες αλλά και χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα (πχ αλλάζεις χαρτογράφηση προπορείας, χαίρεσαι και το αμάξι έχει ίδιες επιδόσεις + λίγο μεγαλύτερη φθορά) είτε εντυπωσιακές (το saxo με τα 200 ατμοσφαιρικά πχ) αλλά με αμάξι που δεν κάνει πλέον σχεδόν για τίποτα. Υπάρχει και η εξαίρεση φυσικά αλλά είναι σπάνια και ακριβή. Συνήθως έχει φαντεζί όνομα αλλά ακόμα και αν δεν έχει, θέλει φαντεζί γνώσεις που σίγουρα δεν έχει κάποιος που κοκορεύεται επειδή δεν έχει ιδέα για πολύ βασικά πράγματα.

ειναι φανερο οτι η γνωση σου γυρω απο το θεμα αρχιζει και τελειωνει γυρω απο την αναγνωση του Burn out και συναφων εντυπων.
το να παιρνεις ομως σαν παραδειγμα τον καθε καγκουρα πανω σε ολα αυτα που συζηταμε σε δειχνει πιο μεγαλο ΜΠΟΥΦΟ απο αυτους.
στο μπολνταρισμενο ακομα συνεχιζεις να γραφεις οτι δεν εχουν αποτελεσμα στην βελτιωση.
Δεν θα σταματησει ποτε αυτος ο βομβαρδισμος σαχλαμαρας ρε Γιαννακη?
Ο σοβαρος επαναπρογραμματισμος απο σοβαρη εταιρια,που πολλες φορες συνεργαζεται με τον κατασκευαστη πριν καν βγει το καθε μοντελο στην αγορα,εσυ τον εχεις παρομοιασει με τον καθε μπαρμπα Γιαννη που θελει να κανει βελτιωσεις.
Καλη η προσπαθεια να πεταξεις την μπαλλα στην εξεδρα αφου δεν μπορεις να αποδειξεις τιποτα,αλλα ατυχησες.

περιμενω χαρτη τουρμπινας οποιουδηποτε κατασκευαστη που θα σηκωσεις 0,2 παραπανω και θα βγει εκτος χαρτη λειτουργιας η τουρμπινα.
Εαν δεν βρεις,απλα θα αποδειχθει οτι για πολλοστη φορα αμολησες κοτσανα.
Χαρτη μπορει να βρεις ακομα και στο αγαπημενο σου burn out.
Eαν δεν μπορεις να τον διαβασεις,φερτον εδω να σε βοηθησω,μπας και σταματησεις να γεμιζεις το φορουμ μπουρδες.
Αυτα ειναι λιγο πιο δυσκολα, απο το να γραφεις majestic κατω απο φωτο με ζουπερκαρς.
Τελευταία επεξεργασία από dimviii και 20 Σεπ 2015, 13:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By NickTG
dimviii έγραψε:θα περιμενουμε για πολυ ακομα να μας δειξεις τι επαθαν ολοι αυτοι που αγορασαν τα επαναπρογραμματισμενα 193 που ξεκινησαν σαν 150?

Υπάρχει κάποια έρευνα που να λέει ότι δεν έπαθαν τίποτα? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#162234 Εξήγησε μου ρε ντιμακο κάτι.

Γιατί ή Audi δε παίρνει ένα 2λιτρο turbo να το βάλει στο s8 με 500 άλογα και αλλαγμενους χαρτες, να έχει και τρελή κερδοφορία ?

< >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
NickTG έγραψε:
dimviii έγραψε:θα περιμενουμε για πολυ ακομα να μας δειξεις τι επαθαν ολοι αυτοι που αγορασαν τα επαναπρογραμματισμενα 193 που ξεκινησαν σαν 150?

Υπάρχει κάποια έρευνα που να λέει ότι δεν έπαθαν τίποτα? :hmmm:

λες να εχουν πουληθει χιλιαδες τετοια αυτοκινητα απο κοσμοκαρ-καρεντα-βιαμαρ επι 10 χρονια και να το κρατανε μυστικο οι ιδιοκτητες,ειδικα οταν προκειται για αυτοκινητα με εργοστασιακη εγγυηση?
το ιδιο και για χωρες σε ολο τον κοσμο?
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Nikos! έγραψε:Εξήγησε μου ρε ντιμακο κάτι.

Γιατί ή Audi δε παίρνει ένα 2λιτρο turbo να το βάλει στο s8 με 500 άλογα και αλλαγμενους χαρτες, να έχει και τρελή κερδοφορία ?

< >

τι να σου εξηγησω ρε Νικολακη με τη σαχλαμαρα που γραφεις?
Άβαταρ μέλους
By kostis20

< >

Τι έννοιες ρε Νίκο?Γιατί δε βάζει η Mercedes τον κινητήρα της Α45 στην s class?Ή τον κινητήρα του rs3 στο Α8? Νομίζω δεν χρειάζονται εξηγήσεις γιατί δεν το κάνει ,ακόμα τουλάχιστον...
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
belgarion έγραψε:Τι εννοείς djet γιατί το δικό μου από όσο θυμάμαι όποτε έβρισκε ανωμαλία το αυτοκίνητο ή ανηφόρα έκανε σαν να είχα ενα τσιγγινο καπάκι κάτω απο το αμάξι που έβρισκε κάτω:-)

Όχι... καμία σχέση... σαν κάρο που μεταφέρει μεταλλικές πανοπλίες σε καλντερίμι στην αρχαία Ρώμη κάνει... άκου τσίγγινο καπάκι! :thumbsdown:
Belgarion, δε νιώθεις καλύτερος άνθρωπος έκτοτε (πες την αλήθεια!) ; :lol:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
dimviii έγραψε:λες να εχουν πουληθει χιλιαδες τετοια αυτοκινητα απο κοσμοκαρ-καρεντα-βιαμαρ επι 10 χρονια και να το κρατανε μυστικο οι ιδιοκτητες,ειδικα οταν προκειται για αυτοκινητα με εργοστασιακη εγγυηση?
το ιδιο και για χωρες σε ολο τον κοσμο?

Η εγγύηση είναι μόνο 2 χρόνια. Δεν το λες και μεγάλο διάστημα.
Τι εννοείς μυστικό?
Ξέρεις με σιγουριά ότι δεν είχαν βγάλει προβλήματα?

Τη λειτουργία του προγράμματος την ξέρουμε?
Έχει παντού παραπάνω άλογα? Ή είναι μόνο με τέρμα γκάζι? Σε όλο το φάσμα στροφών? Μόνο στα ψηλά? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
NickTG έγραψε:
Η εγγύηση είναι μόνο 2 χρόνια. Δεν το λες και μεγάλο διάστημα.
Τι εννοείς μυστικό?
Ξέρεις με σιγουριά ότι δεν είχαν βγάλει προβλήματα?

ναι δεν ειχαν κανενα προβλημα με τον επαναπρογραμματισμο.Εαν ειχαν δεν ειναι τρελοι να αλλαζουν/επισκευαζουν κινητηρες σε χιλιαδες αυτοκινητα σε ολο τον κοσμο.

NickTG έγραψε:Τη λειτουργία του προγράμματος την ξέρουμε?
Έχει παντού παραπάνω άλογα? Ή είναι μόνο με τέρμα γκάζι? Σε όλο το φάσμα στροφών? Μόνο στα ψηλά? :hmmm:

παντου ηταν πιο δυνατα Νικο.Εαν οδηγουσες ενα τετοιο αυτοκινητο,δεν ειχε καμια σχεση με πριν.
Το ιδιο συμβαινει και σε 2.0 τφσι.
Τα ιδια συμβαινουν και με τα επαναπρογραμματισμενα εβο απο τον επισημο αντιπροσωπο στην Αγγλια εδω και 15 χρονια.Ολες οι εκδοσεις που τυχον εχεις δει των εβο 7 - 8- 8mr - 9 -X που αναφερονται σαν fq-320-340-360 ειναι επαναπρογραμματισμενα.Mε εργοστασιακη εγγυηση και κανενα προβλημα εδω και 15 χρονια.Μαλιστα σε αυτη τη περιπτωση μιλαμε για την πλειοψηφια των αυτοκινητων που πωλουσαν και οχι για καποιο μικρο ποσοστο των συνολικων πωλησεων.
Τωρα εαν καποιοι πιστευουν οτι οι διαφορες ειναι αμελητεες,και παιρνεις μονο αγριαδες,αυτο εχει να κανει με την ασχετοσυνη τους.
Ακομα και ασχετος οδηγικα να εισαι,τα δυναμομετρα ψεματα δεν λενε.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
D-Jet έγραψε:
belgarion έγραψε:Τι εννοείς djet γιατί το δικό μου από όσο θυμάμαι όποτε έβρισκε ανωμαλία το αυτοκίνητο ή ανηφόρα έκανε σαν να είχα ενα τσιγγινο καπάκι κάτω απο το αμάξι που έβρισκε κάτω:-)

Όχι... καμία σχέση... σαν κάρο που μεταφέρει μεταλλικές πανοπλίες σε καλντερίμι στην αρχαία Ρώμη κάνει... άκου τσίγγινο καπάκι! :thumbsdown:
Belgarion, δε νιώθεις καλύτερος άνθρωπος έκτοτε (πες την αλήθεια!) ;

Νομίζω ότι κατέχεις καλύτερα την ακουστική απο εμένα:-)
Η αλήθεια είναι ότι αν δεν είχε αυτο το γαμωκιβωτιο θα είχα ακόμη το golf και όχι τον κουβά που έχω τώρα

.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
kostis20 έγραψε:

< >

Τι έννοιες ρε Νίκο?Γιατί δε βάζει η Mercedes τον κινητήρα της Α45 στην s class?Ή τον κινητήρα του rs3 στο Α8? Νομίζω δεν χρειάζονται εξηγήσεις γιατί δεν το κάνει ,ακόμα τουλάχιστον...

Για βελτιώσεις δε μιλάμε? Ότι ένα πρόγραμμα δίνει αξιόπιστα, χωρίς προβλήματα παραπάνω άλογα δε λέμε?

Έχω χάσει κάτι?

< >