Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By spyros.s
#6075 σιβικ 1,8 2007.
67000 km

- έπεσε το σήμα μέσα στη γυαλινη μάσκα 2 φορές ( !) και πήρα εκείνη του type-s f/l πριν 3 χρόνια! Μόλις την πήρα ο Σ έδωσε εγγύηση 7 ετών στην γυάλινη αλλα γουστάρω καλύτερα την σπορτιφ γρίλια και δεν ξανασχολήθηκα! Από την ζέστη το παθαίνουν λέει... :s_omg
- άλλαξα στα 60κ ένα ρουλεμαν στο σασμαν εντός εγγύησης γιατί σφύριζε και με τσάτιζε παρόλο που δούλευε κανονικά.
- το πλαστικό κάλυμμα στο χερούλι του οδηγού ξεκόλλησε και το κόλλησαν στο συνεργείο τσάμπα. Έκτοτε δεν με απασχόλησε!
- έτριζε ο συμπλέκτης χωρίς περαιτέρω θέμα αλλά λόγω τσαντιλας άλλαξα εντός εγγύησης το πεντάλ...άλλοι απλά το γρασάρουν ανά μερικές χιλιάδες χλμ! Σε μένα δεν ξανακούστηκε ο θόρυβος έκτοτε

Αυτά μέχρι τώρα μου έχει βγάλει το σιβικάκι μου.
Άβαταρ μέλους
By pierce21
#6211 VW Golf Tsi DSG7 57.000χλμ 6ος/2009

- κάψιμο της πίσω δεξιά λάμπας φρένων 3-4 φορές
- Αλλαγή Mechatronic στις 56000 χλμ

- pending η αλλαγή του πολύδισκου, καθώς με ενημέρωσαν κατά την αλλαγή του mechatronic , ότι και αυτό είναι στο όριο του.

Renault Twingo 1.2 16V Auto 11ος/2011 6000 χλμ

- αλλαγή κλειδαριάς μετά από προσπάθεια να παραβιαστεί :s_mad ( δεν έχει τι να βάλω, με μόνο 6000 χλμ :s_biggrin )
Άβαταρ μέλους
By plst
#6345 Vw up 75 PS ASG 06/2013 με 14.500 χιλιόμετρα

Κομπρεσέρ a/c
Ψυγείο a/c
Εκτονωτική βαλβίδα
Βαπορέτα

Ανέβασε ξαφνικά θερμοκρασία και το a/c σταμάτησε να λειτουργεί. Το αυτοκίνητο μπήκε για επισκευή στην Καρέντα Αμαρουσίου στις 18 Αυγούστου. Υποτίθεται ότι 27 Αυγούστου θα ήταν έτοιμο. Ενώ περιμένω τηλέφωνο για την ώρα που θα μπορούσα να το πάρω βαράει τηλέφωνο ότι τελικά χρειάζεται και αλλαγή η βαπορέτα με φυσικό επακόλουθο να πρέπει να βγεί όλο το ταμπλό. Είναι 9 Σεμπτεβρίου και εννοείται ότι δεν έχω πάρει πίσω το αυτοκίνητο και παρόλα τα καθημερινά μου τηλεφωνήματα πάντα λένε σε 2-3 μέρες και άργησαν τα ανταλλακτικά και δεν έχουμε αρκετό προσωπικό και άλλα τέτοια.

Πιθανότερη περίπτωση πώληση σε φίλο μου που μου δίνει 10.000 ευρώ στο χέρι να ξεμπερδέψω με το τριμπούρδελο που λέγεται Καρέντα και γενικότερα Vw. Αυτοκίνητο αντικατάστασης ένα Vw up με 60 νεκρά άλογα το οποίο μάλιστα μου δόθηκε τρακαρισμένο με ημι-ξυλομένο τον πίσω προφυλακτήρα. Παρόλες τις ενοχλήσεις μου για αυτόματο αυτοκίνητο αντικατάστασης μου έλεγαν ότι δεν έχουν.
Άβαταρ μέλους
By Mark
#6446 Clio 3 1.2tce 12oς/2007

- Στους 23 μήνες χάλασε η μίζα και έπαιρνε μπροστά μία στις 10 προσπάθειες. Το κάλυψε η εγγύηση
- Στα 6,5 χρόνια και περίπου 60.000χλμ τρύπησε το ψυγείο του καλοριφέρ μαζί με 2 σωλήνες. Αλλάχτηκε με καινούριο ψευγείο και μεταχειρισμένους σωλήνες μιας και δεν υπήρχαν ετοιμοπαράδοτα σαν ανταλλακτικά με συνολικό κόστος 270€.
Άβαταρ μέλους
By Andreas71
#7047 1)Peugeot 106 rallye 16v
Αγοράστηκε καινούριο τέλη του 2000. Μετά απο δυο μήνες κόλλησε ο δείκτης βενζίνης και αλλάχτηκε στην εγγύηση το καντράν.
Δυο μήνες πρίν αλλάχτηκε το μοτεράκι που ρίχνει νερό στα τζάμια.
Τώρα έχει 93000χλμ χωρίς άλλο πρόβλημα.
2)Peugeot 106 rallye 16v
Αγοράστηκε καινούριο το 2001. Στα 6000χλμ έκοψε τον εκκεντροφόρο (όχι τον ιμάντα αλλά τον εκεντροφόρο μάλλον λόγω προβλήματος στην χύτευση). Επισκευάστηκε στην εγγύηση.
Στα 90000χλμ έφυγε ένα ελατήριο απο τον δίσκο του συμπλέκτη οπότε έγινε αλλαγή σε δίσκο-πλατώ-ρουλεμάν.
Πρίν ένα χρόνο αλλάχτηκε και σε αυτό το μοτεράκι που ρίχνει νερό στα τζάμια.
Τώρα δεν ανάβει το φώς της όπισθεν, το πίσω φανάρι βάζει λίγο νερό (το έχω σε πυλωτή) και θέλει αλλαγή αισθητήρα λ αυτά μάλλον απο βδομάδα θα επισκευαστούν.
Έχει διανύσει ως σήμερα 134000χλμ.
3)BMW 320
Αγοράστηκε καινούριο το 2010. Κάθε έξι μήνες περίπου ήθελε πολλαπλασιαστές. Την τελευταία φορά κρατήσανε πάνω απο χρόνο, μετά το έδωσα και δεν ξέρω. Όταν πουλήθηκε είχε 150000χλμ. ενώ πρός το τέλος είχα παρατηρήσει μικρή κατανάλωση λαδιού.
4) Smart
Αγοράστηκε καινούριο το 2006. Απο τότε έχει διανύσει 65000χλμ καίγοντας μόνο δυο λάμπες.
5) Toyota Yaris 1.33
Εταιρικό. Το μόνο που συνέβει είναι ότι κόλλησε το γκάζι και πήγαινε στην ανηφόρα μόνο του, προς στιγμήν νόμισα ότι είχε cruise control. Έγινε ανάκληση και επισκευάστηκε.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#7534 Αισθητηρας πιεσης βενζινης....δευτερη φορα (πρωτη το 2009 αν θυμαμαι καλα) στα 144000 χλμ..Την πρωτη φορα αναβε CEL χωρις τα συμπτωματα, τωρα ειχε τα συμπτωματα (κοψιματα σε σταθερη πορεια, αλλα και με φορτιο απο χαμηλες στροφες-ευτυχως παιρνει μπρος κανονικα) αλλα CEL αναψε μετα απο πολλα χιλιομετρα (πηγαμε Αγιο Κωνσταντινο-Σκοπελο, γυρισαμε απο Βολο, και αναψε στο 90 :s_dunno ), και την επομενη το πρωι εσβησε ξανα..Την πρωτη φορα τα μαστορια λεγανε βενζινη (δεν το πιστεψα), τωρα τουλαχιστον λενε ξεκαθαρα αδυνατο σημειο του μοτερ...220 ευρω και αναμενουμε το ανταλλακτικο. Volvo S40 T5 awd.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#7549 ΒMW 525i E60.Aγορα 2009 καινούρια.
-Στα 25000χμ αλλάζονται όλοι οι πολλαπλασιαστες,αφού εχει κάει ένας,στα πλαίσια ανάκλησης.
-στα 40000 περίπου αλλαζονται ξανα όλοι οι πολλαπλασιαστες αλλά και τα μπεκ
-Καμμενη πλακέτα πίσω φανού LED
-αντλία βενζίνης υψηλής πίεσης
-Αδιευκρινιστης αιτίας τρεμουλο κατα την εκκίνηση σε κρύο περιβάλλον(Αυτο μάλλον λυθηκε αλλα περιμένω να κρυώσει ο καιρος για δοκιμή...
Το αυτοκίνητο σήμερα έχει 73000χμ.
Θα γράψω και για τα άλλα σιγά σιγά
Άβαταρ μέλους
By Zeus
Zeus έγραψε:Αισθητηρας πιεσης βενζινης....δευτερη φορα (πρωτη το 2009 αν θυμαμαι καλα) στα 144000 χλμ..Την πρωτη φορα αναβε CEL χωρις τα συμπτωματα, τωρα ειχε τα συμπτωματα (κοψιματα σε σταθερη πορεια, αλλα και με φορτιο απο χαμηλες στροφες-ευτυχως παιρνει μπρος κανονικα) αλλα CEL αναψε μετα απο πολλα χιλιομετρα (πηγαμε Αγιο Κωνσταντινο-Σκοπελο, γυρισαμε απο Βολο, και αναψε στο 90 :s_dunno ), και την επομενη το πρωι εσβησε ξανα..Την πρωτη φορα τα μαστορια λεγανε βενζινη (δεν το πιστεψα), τωρα τουλαχιστον λενε ξεκαθαρα αδυνατο σημειο του μοτερ...220 ευρω και αναμενουμε το ανταλλακτικο. Volvo S40 T5 awd.

Update..
Ο αισθητηρας εχει αντικατασταθει με κωδικο 31272732 (απο 30756097)..το 09 μου ειχαν βαλει τον παλιο κωδικο. Η δουλεια ειναι γελοια...
Ο αισθητηρας..
Εικόνα
..αφαιροντας το πλαστικο καλυμα του κινητηρα αριστερα οπως κοιταμε...
Εικόνα

Φυσικα πρεπει να αποσυμπιεσεις την μπεκιερα...Το Vida λεει να αφαιρεσεις την ασφαλεια 74 της αντλιας βενζινης, να ξεκινησεις τη μηχανη και να την αφησεις στο ρελαντι μεχρι να σταματησει. Μετα μιζαρεις για 5sec και τελος.

:s_cool
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#8347 ΜΙΝΙ cooper R50.Αγορασμένο το 2003 καινούριο.
-Απο το πρώτο μήνα αλλαγη δυο φορές κολώνα τιμονιου.
-Τριξίματα στην ηλιοροφη ,επίσης απο καινουριο ,τα έφτιαξα μόνος μου.
-Διακόπτης παραθύρου οδηγου
-Μοτερ παραθύρου συνοδηγου
-Μοτερ(?) κλειδαριάς πόρτας οδηγού
-Μοτέρ υποβοήθησης τιμονιου. (οδική)
-Αντλία βενζίνης (οδική)
-Ρελε αντλίας βενζίνης( οδική)
-Αλλαγη σωληνωσεων τιμονιου γιατι έχαναν λαδι.80κ
-Φλαντζα κάρτερ ,εσταζε λάδια 80Κ
-σινεμπλοκ αναρτησης μπροστα
-Καμμενο βεντιλατερ,αλλαχθηκε με καινούριο 80Κ
-Τρυπα στο ψυγείο νερου ,αλλαχθηκε με καινουριο 90Κ
-Αλλαγη δύο βάσεις μηχανής
Το αυτοκίνητο αυτη τη στιγμή έχει 97000χμ.
Εννοειται τα service γίνονταν ευλαβικά στην ώρα τους.
Αν έχω ξεχάσει κάτι θα το συμπληρώσω... :s_cool
Άβαταρ μέλους
By johny
#8628 Mazda 6 2.0 αγορασμενο καινουργιο 09-2006 και μεχρι σημερα 80000χλμ

Απο την πρωτη εβδομαδα ετριζε το ζουαν της εξατμισης, το αλλαξα και κρατησε περιπου δυο μηνες και μετα παλι τα ιδια, το αφησα ετσι και το πηρα αποφαση οτι ειναι σχεδιαστικο λαθος, ετσι και αλλιως μονο στο ρελαντι ακουγεται.

65000χλμ. το μεσαιο καζανακι τριζει και αυτο, ευτυχως μονο οταν ειναι κρυο, θελω να το αλλαξω αλλα φοβαμαι μην γινει καμια πατατα.
Άβαταρ μέλους
By bill33
johny έγραψε:Mazda 6 2.0 αγορασμενο καινουργιο 09-2006 και μεχρι σημερα 80000χλμ

Απο την πρωτη εβδομαδα ετριζε το ζουαν της εξατμισης, το αλλαξα και κρατησε περιπου δυο μηνες και μετα παλι τα ιδια, το αφησα ετσι και το πηρα αποφαση οτι ειναι σχεδιαστικο λαθος, ετσι και αλλιως μονο στο ρελαντι ακουγεται.

65000χλμ. το μεσαιο καζανακι τριζει και αυτο, ευτυχως μονο οταν ειναι κρυο, θελω να το αλλαξω αλλα φοβαμαι μην γινει καμια πατατα.

Τι φοβάσαι δηλαδή;Μπορεί απλά να θέλει σφίξιμο κάτι.
Άβαταρ μέλους
By johny
bill33 έγραψε:
johny έγραψε:Mazda 6 2.0 αγορασμενο καινουργιο 09-2006 και μεχρι σημερα 80000χλμ

Τι φοβάσαι δηλαδή;Μπορεί απλά να θέλει σφίξιμο κάτι.

Πήγα στο συνεργείο και το χτύπησε ο μάστορας με το χέρι και έκανε θόρυβο, προφανώς κάποιο διαφραγμα έχει σπάσει.
Άβαταρ μέλους
By touring the m3 1.6
blinkys έγραψε:Και τι να κάνω ; Τα καινούργια ανταλλακτικά της Μάζντα εμφανίζουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα...

Πού εντοπίσατε το πρόβλημα;.....κάποια που άκουσα με το ίδιο θέμα,άλλαξαν την αντλία του συστήματος διεύθυνσης και είναι κομπλέ.....Σε ποιά αντ/πεία πήγες;