sknipper έγραψε:Ωραίος!![]()
Καθώς με φρένα αυτοκινήτου ελάχιστα έχω ασχοληθεί (τακάκια, ρύθμιση σιαγόνων) θα προτιμούσα αυτά που λες, με άνοιγμα δαγκάνας κλπ να τα κάνει κάποιος ειδικός.
Εχω δισκόφρενα μπροστά πίσω άρα μόνο τακάκια.Δεν χρειάζεται κάποια ρύθμιση,τρομπάρισμα το φρένο μετά την τοποθέτηση και πάει μόνο του.Ανοιγμα δαγκάνας δηλαδή να πειράξω το έμβολο δεν θα το κάνω,δεν υπάρχει λόγος,και δεν έχω και μηχάνημα για εξαέρωση.
Ο κύβος και το άλλο εργαλείο ειναι για να σπρώξουν την δαγκάνα στο τέρμα ανοιχτό,οι πίσω δαγκάνες είναι με σπείρωμα πίσω απο το έμβολο οπότε θέλουν βίδωμα για να ανοίξουν.Aν είχα ηλεκτρικό χειρόφρενο γινόταν και απο το διαγνωστικό.Οι μπροστά απλά θέλουν να τις σπρώξεις.
Ρωτησα αντιπροσωπεία πέρυσι για τα πίσω δίσκους τακάκια και μου είπαν 410€ .Με αυτά τα λεφτά αλλάζω μπροστά πίσω.Σε μάστορα έξω δεν πρόκειται να ασχοληθει οσο θέλω με γρασάρισμα κλπ.
Ακόμα δεν ξέρω τι μάρκα δίσκους και τακάκια να πάρω.Κλασσικά ειναι Brembo Ferrodo αλλά σαν να μην διάβασα καλά λόγια σε όπελ.Λένε για ATE που μάλλον είναι τα πρώτης τοποθέτησης και για zimmerman .

Παλιό και νέο τακάκι