Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By bill33
sknipper έγραψε:Ωραίος! :metalo:
Καθώς με φρένα αυτοκινήτου ελάχιστα έχω ασχοληθεί (τακάκια, ρύθμιση σιαγόνων) θα προτιμούσα αυτά που λες, με άνοιγμα δαγκάνας κλπ να τα κάνει κάποιος ειδικός.

Εχω δισκόφρενα μπροστά πίσω άρα μόνο τακάκια.Δεν χρειάζεται κάποια ρύθμιση,τρομπάρισμα το φρένο μετά την τοποθέτηση και πάει μόνο του.Ανοιγμα δαγκάνας δηλαδή να πειράξω το έμβολο δεν θα το κάνω,δεν υπάρχει λόγος,και δεν έχω και μηχάνημα για εξαέρωση.
Ο κύβος και το άλλο εργαλείο ειναι για να σπρώξουν την δαγκάνα στο τέρμα ανοιχτό,οι πίσω δαγκάνες είναι με σπείρωμα πίσω απο το έμβολο οπότε θέλουν βίδωμα για να ανοίξουν.Aν είχα ηλεκτρικό χειρόφρενο γινόταν και απο το διαγνωστικό.Οι μπροστά απλά θέλουν να τις σπρώξεις.

Ρωτησα αντιπροσωπεία πέρυσι για τα πίσω δίσκους τακάκια και μου είπαν 410€ .Με αυτά τα λεφτά αλλάζω μπροστά πίσω.Σε μάστορα έξω δεν πρόκειται να ασχοληθει οσο θέλω με γρασάρισμα κλπ.

Ακόμα δεν ξέρω τι μάρκα δίσκους και τακάκια να πάρω.Κλασσικά ειναι Brembo Ferrodo αλλά σαν να μην διάβασα καλά λόγια σε όπελ.Λένε για ATE που μάλλον είναι τα πρώτης τοποθέτησης και για zimmerman .
Άβαταρ μέλους
By Zorz
drdino έγραψε:Το εχει για να πηγαίνει από το σπίτι στην αποθήκη (στην άλλη ακρη του αγροκτήματος) για να πάρει το ποδήλατο.

Range Rover δεν είχε γι αυτή τη δουλειά;

Άβαταρ μέλους
By sknipper
Zorz έγραψε:
drdino έγραψε:Το εχει για να πηγαίνει από το σπίτι στην αποθήκη (στην άλλη ακρη του αγροκτήματος) για να πάρει το ποδήλατο.

Range Rover δεν είχε γι αυτή τη δουλειά;
Έτσι είναι αυτά τα πράματα, πώς αλλιώς, έχω το Range Rover για να πάω στην άκρη του τσιφλικιού. Παίρνω το σούπερ ηλεκτρικό mountain bike ώστε μέσα από τους καρόδρομους και τα μονοπάτια να φτάσω στο δρόμο όπου φοράω lycra και καβαλάω το super ελαφρύ carbon road ποδήλατο κούρσα.... :lol:
Άβαταρ μέλους
By nikos
bill33 έγραψε:
Καθώς με φρένα αυτοκινήτου ελάχιστα έχω ασχοληθεί (τακάκια, ρύθμιση σιαγόνων) θα προτιμούσα αυτά που λες, με άνοιγμα δαγκάνας κλπ να τα κάνει κάποιος ειδικός.

Εχω δισκόφρενα μπροστά πίσω άρα μόνο τακάκια.Δεν χρειάζεται κάποια ρύθμιση,τρομπάρισμα το φρένο μετά την τοποθέτηση και πάει μόνο του.Ανοιγμα δαγκάνας δηλαδή να πειράξω το έμβολο δεν θα το κάνω,δεν υπάρχει λόγος,και δεν έχω και μηχάνημα για εξαέρωση.
Ο κύβος και το άλλο εργαλείο ειναι για να σπρώξουν την δαγκάνα στο τέρμα ανοιχτό,οι πίσω δαγκάνες είναι με σπείρωμα πίσω απο το έμβολο οπότε θέλουν βίδωμα για να ανοίξουν.Aν είχα ηλεκτρικό χειρόφρενο γινόταν και απο το διαγνωστικό.Οι μπροστά απλά θέλουν να τις σπρώξεις.

Ρωτησα αντιπροσωπεία πέρυσι για τα πίσω δίσκους τακάκια και μου είπαν 410€ .Με αυτά τα λεφτά αλλάζω μπροστά πίσω.Σε μάστορα έξω δεν πρόκειται να ασχοληθει οσο θέλω με γρασάρισμα κλπ.

Ακόμα δεν ξέρω τι μάρκα δίσκους και τακάκια να πάρω.Κλασσικά ειναι Brembo Ferrodo αλλά σαν να μην διάβασα καλά λόγια σε όπελ.Λένε για ATE που μάλλον είναι τα πρώτης τοποθέτησης και για zimmerman .
Όταν σπρώξεις τα έμβολα πίσω...δε θα πρέπει να τα καθαρίσεις πρώτα στο πλάι από τη βρώμα που θα έχουν πιάσει?

< Note >
Άβαταρ μέλους
By bill33
nikos έγραψε:
bill33 έγραψε:

Όταν σπρώξεις τα έμβολα πίσω...δε θα πρέπει να τα καθαρίσεις πρώτα στο πλάι από τη βρώμα που θα έχουν πιάσει?

< Note >

Eχουν λαστιχένια καλύμματα τα έμβολα.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By nikos
bill33 έγραψε:
nikos έγραψε:
bill33 έγραψε:

< Note >

Eχουν λαστιχένια καλύμματα τα έμβολα.
Εικόνα
Το ξέρω bill αλλά κάποια στιγμή όταν περνάνε τα χρόνια εισχωρούν βρωμιες μέσα. Έχω δει γι αυτό στο είπα να το έχεις στο νου σου

< Note >
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
JarnoT έγραψε:Renault Megane III (2012)
Τον τελευταίο καιρό είχα θέμα με τα φρένα, υποχωρούσε το πεντάλ περισσότερο από το κανονικό. Πέρυσι είχα αλλάξει υγρά φρένων, οπότε είμαι οκ απ' αυτή την πλευρά.
Στο σημερινό προγραμματισμένο σέρβις ο μηχανικός μου είπε ότι η βλάβη είναι στην κεντρική μονάδα του ABS. Όχι στο ηλεκτρονικό της κομμάτι, αλλά στα έμβολα που ελέγχουν την πίεση.
Μου ειπώθηκε ότι αυτό που έχουν κάνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις είναι να βγάλουν τη μονάδα, να τη στείλουν σε συγκεκριμένο επισκευαστή στην Αθήνα. Ή να βρεθεί μια αντίστοιχη μεταχειρισμένη μονάδα (τρέχα γύρευε). Καινούρια έχει, λένε, over χίλια γιούρο.

Γνώμες;

Update, μετά από έναν χρόνο, με σποραδική χρήση του Megane και εναλλακτικό αυτοκίνητο, είναι πια βεβαιωμένη η βλάβη στη μονάδα abs. Σε εξουσιοδοτημένο στην Αθήνα όπου βρίσκομαι αυτή την εποχή μου είπαν καινούρια μονάδα με 2+k :help:
Μου είπαν βρες καλύτερα λύση σε "φρενάδες" για επιδιόρθωση.
Βλέπω μια Eurofren που πάνε πολλοί, ασχολείται με τέτοια.
Έχει κανείς ίδια εμπειρία;
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#865851 Με κωδικό ανταλλακτικού εάν βρεις κάποια μεταχειρισμένη ονλάιν?

Βρες μου τον κωδικό, μου βγάζει κάποια αποτελέσματα ebay, να βεβαιωθούμε
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#865908 Σ' ευχαριστώ, αλλά τα περιθώρια που έχω είναι λίγο στενά για να το ψάξω μόνος μου.
Το πήγα, θα αντικαταστήσουν τη μονάδα με μεταχειρισμένη και μια χαρά ελπίζω.
Το αμάξι θα πωληθεί/παραχωρηθεί σε φίλο, αυτές τις μέρες, οπότε έπρεπε να δω γρήγορα την επισκευή.
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#866568 Για να κλείσω το κεφάλαιο μονάδα abs, αλλά και όλο το κεφάλαιο Megane, αλλάχτηκε η μονάδα με άλλη λειτουργική μεταχειρισμένη, επανήλθε η αίσθηση σε νορμάλ λειτουργία.
Το αυτοκίνητο πωλήθηκε σε φίλο, bye bye. Το χάρηκα 12 χρόνια, το φρόντισα, το παραδίδω ακέραιο και όμορφο :s_cry
Πάμε για άλλα!
Άβαταρ μέλους
By bill33
#866923 Αλλάχτηκαν τα πίσω σήμερα.
Δίσκοι brembo bosch τακάκια.
Εικόνα
Εδώ δοκίμασα ότι ειναι το σωστό καρέ.
Εικόνα
Η πίσω πλευρά παλιού και νέου δίσκου ,είχαν αρκετό νύχι οι παλιοι
Εικόνα
Το άκρο με το που βγήκε ο δίσκος
ΕικόναΠαλιό και νέο τακάκι
Εικόνα
Και η κατάσταση στα τακάκια απο την απέξω πλευρά τους
Εικόνα

Και ψάχνοντας τις φωτό βλέπω ότι δεν έβγαλα με όλα έτοιμα. :tomato:
Γρασαρίστηκε ότι έπρεπε απο γλυστρες και πείρους ,μπήκε γρασο χαλκού στο άκρο που ακουμπάει ο δίσκος.Στις δύο βίδες που έβγαλα και είχαν κόλλα σπειρώματος έβαλα πάλι (είχαν κόκκινο έβαλα μπλε). Ολες οι βίδες σφίχτηκαν με δυναμόκλειδο . Αλλάχτηκαν οι δύο βίδες που κρατάνε τον δίσκο όταν δεν έχει τον τροχό πάνω,μαζί με τους νέους δίσκους δίνουν και τις βίδες.

Τα τακάκια απο τον δεξιό τροχό είχαν πιο πολύ ψωμί απο του αριστερού.Μέχρι στιγμής δεν το έχω κουνήσει για να δω πως πάει,απλά πάτησα μερικές φορές το φρένο να σφίξουν οι δαγκάνες.Οταν βίδωνα τις δαγκάνες για να ανοίξουν άνοιξα τον εξαερωτήρα να βγάλει το βρώμικο υγρό.Τελικά ο κύβος που είχα για την δαγκάνα δεν έκανε καθώς ήταν λάθος τα δοντάκια.Αλλά και το μηχάνημα που είχα πάλι δεν έκανε γιατι ήταν λίγο πιο χοντρά τα δόντια και δεν έμπαιναν στις εγκοπές.Τελικά λίγο με το πριόνι και λίγο με τα τρυπάνι τα έφαγα αρκετά ώστε να κάνω δουλειά.Ο τροχήλατος γρύλος απο το λιντλ όπως και τα τρίποδα ήταν πολύ εξυπηρετικα.Πονάνε γόνατα και χέρια αλλά οκ άξιζε.130€ πλήρωσα για δίσκους/τακάκια/καθαριστικό φρένων.Κανά 40αρι θα έχω δώσει για τα γράσα.Η όπελ ήθελε 410€ για τα πίσω.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
bill33 έγραψε:Και ψάχνοντας τις φωτό βλέπω ότι δεν έβγαλα με όλα έτοιμα. :tomato:

Δεν πειράζει, έχουμε τουλάχιστο φωτογραφία κατά τη διάρκεια της συντήρησης:

Εικόνα

:iconcool:
Άβαταρ μέλους
By bill33
Zorz έγραψε:
bill33 έγραψε:Και ψάχνοντας τις φωτό βλέπω ότι δεν έβγαλα με όλα έτοιμα. :tomato:

Δεν πειράζει, έχουμε τουλάχιστο φωτογραφία κατά τη διάρκεια της συντήρησης:

Εικόνα

:iconcool:

Και μπάνιο και λάδια. :lol:
Μας έχει φάει η ζέστη εδώ.