Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By vengas
#317267 Θέλω να αλλάξω δίσκο συμπλέκτη και στα συνεργεία (οχι αντιπροσωπεία) μου λένε για 420γιούρα + εργατικά :dizzy:

Να πάω να πάρω ένα ανταλλακτικό από εδώ πχ http://www.maxxparts.gr/honda-hr-v-gh-1 ... s-metadosi
και να πάω μετά σε συνεργεία να ρωτήσω τιμές για να το περάσουν?
Το έχει κάνει κανείς συνφορουμίτης? :lol: Φοβάμαι μη πάρω λάθος ανταλλάκτικο κλπ... :lol:
Άβαταρ μέλους
By otso
markvag έγραψε:
otso έγραψε:Λοιπον κυριοι με το ηλεκτρονικο αλφαδι και μετρωντας πανω στην ζαντα, επιβεβαιωνει αυτο που βλεπαμε αλλα δεν θελαμε να πιστεψουμε οτι εχουμε αρνητικο camber .Στον μεν αριστερο πισω τροχο εχουμε 1.20 μοιρες απο το απολυτο καθετο στον δε πισω δεξια εχουμε 2.10 μοιρες .
Και ολα αυτα ασχετως χειροφρενου και αλλα bullshit.

Φαντάζομαι δεν υπήρχε κάποια ψιλο-ανωμαλία που πατούσε ο ένας τροχός;;; :hmmm: αυτό περιλαμβάνεται στα άλλα bullshit φαντάζομαι...

Στην οδήγηση νιώθεις κάτι;;; :hmmm:

Μαρκο με τον τροχο να παταει κατω . Οχι δεν νοιωθω κατι στην οδηγηση ουτε εγω ουτε ο μαστορας .
μετρησα και τις μπροστινες και ειναι η αριστερη 0.70 και η δεξια 0.10

μετρησα και το παλιο μου φιεστακι 0.10 μπροστα πισω δεξια αριστερα .στα ορια του στατιστικου λαθους , προφανως ειναι τελειως καθετα.
το bullshit παει στο σκεπτικο του μαστορα οτι ευθυνοταν το χειροφρενο.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#317306 Έβαλα το αλφάδι και είδα ότι και το δικό μου έχει αρνητικό κάμπερ. Μη με ρωτάς για μοίρες, δεν έστησα το lazer με τον τρίποδα.
Πάντως δεν είναι ορατό με το μάτι, μόνο με το αλφάδι. Δεν το ψάχνω περισσότερο, αρκετά έχω στο μυαλό μου... :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
otso έγραψε:
markvag έγραψε:
otso έγραψε:Λοιπον κυριοι με το ηλεκτρονικο αλφαδι και μετρωντας πανω στην ζαντα, επιβεβαιωνει αυτο που βλεπαμε αλλα δεν θελαμε να πιστεψουμε οτι εχουμε αρνητικο camber .Στον μεν αριστερο πισω τροχο εχουμε 1.20 μοιρες απο το απολυτο καθετο στον δε πισω δεξια εχουμε 2.10 μοιρες .
Και ολα αυτα ασχετως χειροφρενου και αλλα bullshit.

Φαντάζομαι δεν υπήρχε κάποια ψιλο-ανωμαλία που πατούσε ο ένας τροχός;;; :hmmm: αυτό περιλαμβάνεται στα άλλα bullshit φαντάζομαι...

Στην οδήγηση νιώθεις κάτι;;; :hmmm:

Μαρκο με τον τροχο να παταει κατω . Οχι δεν νοιωθω κατι στην οδηγηση ουτε εγω ουτε ο μαστορας .
μετρησα και τις μπροστινες και ειναι η αριστερη 0.70 και η δεξια 0.10

μετρησα και το παλιο μου φιεστακι 0.10 μπροστα πισω δεξια αριστερα .στα ορια του στατιστικου λαθους , προφανως ειναι τελειως καθετα.
το bullshit παει στο σκεπτικο του μαστορα οτι ευθυνοταν το χειροφρενο.

Τώρα πως το χειρόφρενο μπορεί να επηρεάσει την θέση του τροχού στο άκρο ή και τη θέση του άκρου στο αμάξωμα μόνο ένας άσχετος και με μεγάλη φαντασία μπορεί να το καταφέρει.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
citastak έγραψε:Αν κατάλαβα καλά έχει auxiliary water pump! Άρα μάλλον αυτό θα είναι!!!

Αυτο ειναι φιλε
Αν τλια νερου που ψυχει την τουρμπνα μετα το σβησιμο
Δουλευει κανα 5λεπτο περιπου
Άβαταρ μέλους
By citastak
alexandros.K έγραψε:
citastak έγραψε:Αν κατάλαβα καλά έχει auxiliary water pump! Άρα μάλλον αυτό θα είναι!!!

Αυτο ειναι φιλε

Σε ευχαριστώ πολύ, δεν το ήξερα!
Άρα στο τέλος της διαδρομής να μην το αφήνω αναμένο ρελαντί 5 λεπτά; Μου είχαν πει ότι έτσι χύψεται η τουρμπίνα. (βλακεία είπα; )
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
citastak έγραψε:
alexandros.K έγραψε:

Αυτο ειναι φιλε

Σε ευχαριστώ πολύ, δεν το ήξερα!
Άρα στο τέλος της διαδρομής να μην το αφήνω αναμένο ρελαντί 5 λεπτά; Μου είχαν πει ότι έτσι χύψεται η τουρμπίνα. (βλακεία είπα; )

Για την υγεία της τουρμπίνας σου καλό είναι να αφήνεις τουλάχιστον 1΄τη μηχανή αναμμένη για να κυκλοφορεί το λάδι στα κουζινέτα της και στον άξονας της και να πέσει η θερμοκρασία σε αυτά τα σημεία κάτω από τους 400c, όταν σβύνεις τη μηχανή σταματάει η κυκλοφορία του λαδιού και το αντλιάκι ναι μεν ψύχει το housing της τουρμπίνας αλλά δεν μπορεί να αποτρέψει το καρβούνιασμα του σταματημένου πλέον λαδιου απλά περιορίζει χρονικά το πρόβλημα αφού σε αυτά τα σημεία με τον καιρό το λάδι που παραμένει εκεί καρβουνιάζει και τα κάρβουνα είναι πολύ σκληρά και γδέρνουν τον άξονα και το thurst, εγώ προσωπικά δεν χρησιμοποιώ συνθετικό λάδι γιατί τα κάρβουνα που σχηματίζονται στο σημείο είναι πολύ σκληρά σε αντίθεση με τα κάρβουνα που σχηματίζονται από τα ημισυνθετικά λάδια.

Πολλοί διαφωνούν αλλά είναι θέμα γνώσης και αντίληψης ειδικά για τα παλαιότερα μοτέρ, στα σύγχρονα μοτέρ που οι απαιτήσεις τους στα είναι λάδια πχ 5-30 τα οποία είναι μόνο συνθετικά το θέμα είναι σκάσε και κολύμπα, θέλω να πω ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, οπότε προσπαθείς να διαχειριστείς τις θερμοκρασίες της τουρμπίνας επιμηκύνοντας τη ζωή της αφού τα κάβουνα εκεί δεν τα γλυτώνεις με τίποτα.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#317403 Στο δικο μου 2.24v που εχει 2 μικρες υδροψυκτες ΙΗΙ του 90, οταν το σβυνω, αυτο συνεχιζει να δουλευει ο ανεμιστηρας του αναλογα με το αν το ειχα πλακωσει πριν η οχι. οσο δε δουλευει ετσι το βαντλατερ αναβοσβυνουν και τα φλας σαν να εχεις τα αλαρμ στο on. Φυσικα επειδη μου παιρνει χρονο να μπω στο παρκιν κ.λ.π. το μοτερ δουλευει σχεδον ρελαντι και ετσι δεν συμβαινει αυτο με το βαντιλατερ, παρα μονο αν παρκαρω ευκολα στο δρομο...

Στο Μινι R53 του 2006 δεν εχω αντιληφθει κατι παρομοιο, ισως επειδη ειναι με κομπρεσσορα να μην εχει κατι παρομοιο....
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
citastak έγραψε:Σε ευχαριστώ πολύ, δεν το ήξερα!

Αν δεν το εχεις σκισει πριν το σβησιμο , ενα λεπτο αναμονη ειναι αρκετο
Αν του εχεις πιει το αιμα, το καλυτερο ειναι να πας χαλαρα στο δρομο για 3-4 χλμ, πριν σβησεις
Αν δεν το κανεις, περιμενε στο ρελαντι κανα 5λεπτο και μετα σβησε
:s_howdy
Άβαταρ μέλους
By citastak
alexandros.K έγραψε:
citastak έγραψε:Σε ευχαριστώ πολύ, δεν το ήξερα!

Αν δεν το εχεις σκισει πριν το σβησιμο , ενα λεπτο αναμονη ειναι αρκετο
Αν του εχεις πιει το αιμα, το καλυτερο ειναι να πας χαλαρα στο δρομο για 3-4 χλμ, πριν σβησεις
Αν δεν το κανεις, περιμενε στο ρελαντι κανα 5λεπτο και μετα σβησε
:s_howdy

Αυτό ακριβώς κάνω.
2-3 χλμ πριν φτάσω στον προορισμό πάω χαλαρά (όταν έχει πέσει πλάκωμα). Και περιμένω και λίγο μέχρι να σβήσω.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
224v έγραψε:Στο δικο μου 2.24v που εχει 2 μικρες υδροψυκτες ΙΗΙ του 90, οταν το σβυνω, αυτο συνεχιζει να δουλευει ο ανεμιστηρας του αναλογα με το αν το ειχα πλακωσει πριν η οχι. οσο δε δουλευει ετσι το βαντλατερ αναβοσβυνουν και τα φλας σαν να εχεις τα αλαρμ στο on. Φυσικα επειδη μου παιρνει χρονο να μπω στο παρκιν κ.λ.π. το μοτερ δουλευει σχεδον ρελαντι και ετσι δεν συμβαινει αυτο με το βαντιλατερ, παρα μονο αν παρκαρω ευκολα στο δρομο...

Στο Μινι R53 του 2006 δεν εχω αντιληφθει κατι παρομοιο, ισως επειδη ειναι με κομπρεσσορα να μην εχει κατι παρομοιο....

Ο κομπρέσσορας δεν έχει τέτοιο σύστημα γιατί δεν το χρειάζεται, είναι άλλης φιλοσοφίας λειτουργίας και διαφορετικής κατασκευής, πέρνει κίνηση από τον κινητήρα με τροχαλία και έχει σαζμάν με δικό του λάδι χωρίς να εμπλέκονται τα καυσαέρια να του ανεβάσουν τη θερμοκρασία, έχει και αυτός τις υψηλές θερμοκρασίες του από την συμπίεση του αέρα και από τα γρανάζια του σαζμάν αλλά όχι σαν τις τουρμπίνες με τα καυσαέρια.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
citastak έγραψε:Αυτό ακριβώς κάνω.
2-3 χλμ πριν φτάσω στον προορισμό πάω χαλαρά (όταν έχει πέσει πλάκωμα). Και περιμένω και λίγο μέχρι να σβήσω.

:s_thumbsup Σωστο
Άβαταρ μέλους
By thednick
#317667 Και εγώ οδηγάω χαλάρά μέχρι να πέσει το λάδι στους 92-93 και μετά από μερικά δευτερόλεπτα στο ρελαντι το σβήνω. Πάντως έχω την εντύπωση ότι αν περιμένω απλά ακίνητος στο ρελαντί η θερμοκρασία του λαδιού δεν πέφτει γρήγορα. Νομίζω πέφτει πιο γρήγορα κάνοντας μια χαλαρή βόλτα.
Άβαταρ μέλους
By citastak
thednick έγραψε:Και εγώ οδηγάω χαλάρά μέχρι να πέσει το λάδι στους 92-93 και μετά από μερικά δευτερόλεπτα στο ρελαντι το σβήνω. Πάντως έχω την εντύπωση ότι αν περιμένω απλά ακίνητος στο ρελαντί η θερμοκρασία του λαδιού δεν πέφτει γρήγορα. Νομίζω πέφτει πιο γρήγορα κάνοντας μια χαλαρή βόλτα.

Δυστυχώς δεν έχω καμία ένδειξη για θερμοκρασίες. Κοιτάω να μην το ζορίζω καθόλου το πρώτο 15λεπτο λειτουργίας ωστε να ζεσταθεί σωστά και στο τέλος περιμένω λίγο μέχρι να σβήσω.
Σκέφτομαι να βάλω κανένα scan gauge..
Εκτός αν υπάρχει κάποια άλλη λύση. Πχ κανένα app που να διαβάζει Obd εν κινήσει;