Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By alex
Giuseppe Busso έγραψε:Πάντως μπακαλίστικα εντελώς, για λάδια 5Κ χλμ, μια χαρά φαίνονται και δείχνει η "μαυρίλα" τους.
Συγκρίνω με τα δικά μου.

καλα ειπε ο φιλος Busso,ορθα και κοφτα,τα λαδια μαυριζουν απο τα πρωτα χιλιομετρα .δεν μπορεις να καταλαβεις ποσο καλα ειναι απο την μαυριλα..μονο αναλυση αν κανεις σε εργαστηριο..καπου διαβασα οτι εχιε ανοιξει δουλεια και ενα ελληνικο λαμπ καπου για λαδια..

για τα μυνηματα μπορεις τωρα,ειχα κανει λαθος επιλογη ..ηθελα να αποκλεισω να ερχονται στο μειλ μου,με εκνευριζει αυτο,και εκανα λαθος..
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#735378 Μπορεί κάποιος που το έχει ψάξει να παραθέσει μια έγκυρη πηγή όσον αφορά το μαύρισμα στα σύγχρονα λάδια βενζινοκινητήρων εφόσον φυσικά αυτά αλλάζονται στις προδιαγραφές του κατασκευαστή.
Μαυρίζουν κοντά στα χιλιόμετρα αλλαγής; Μαυρίζουν μετά από κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα μετά την αλλαγή; Δε μαυρίζουν καθόλου;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
panos2171 έγραψε:Μπορεί κάποιος που το έχει ψάξει να παραθέσει μια έγκυρη πηγή όσον αφορά το μαύρισμα στα σύγχρονα λάδια βενζινοκινητήρων εφόσον φυσικά αυτά αλλάζονται στις προδιαγραφές του κατασκευαστή.
Μαυρίζουν κοντά στα χιλιόμετρα αλλαγής; Μαυρίζουν μετά από κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα μετά την αλλαγή; Δε μαυρίζουν καθόλου;
Αυτό έχει να κάνει με πολλά πράματα. Έχει σημασία και τι λάδια είχε πριν. Αν είχες λάδι με πολλά/καλά καθαριστικά δεν θα έχει μείνει πολλή μαυρίλα για το καινούργιο λάδι. Ή αν το καινούργιο έχει πολλά/καλά καθαριστικά ενώ το παλιό όχι τότε θα βγάλει πολλή μαυρίλα πολύ γρήγορα.
Αλλά αν καις υγραέριο και ξεκινήσεις με καθαρά λάδια τότε δεν μαυρίζουν.
Βασικά βλέποντας σε άγνωστο αυτοκίνητο τα λάδια στο χαρτί κουζίνας δεν μπορείς να βγάλεις κανένα αξιόπιστο συμπέρασμα.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#736198 Θυμήθηκα ότι έχω ένα Motorkote fuel-optimizer στην αποθήκη. Ούτε και ξέρω τι κάνει, αλλά μόνο στο smart μπορώ να το βάλω πια. Το πετάω μάλλον;
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#736314 Ποιος είναι ο κατασκευαστής των λαδιών της VW αυτή την περίοδο?

Στο Sportsvan 1.4 TSI 150 ps θέλω να αλλάξω λάδια. Μοντέλο 2014, έχει 25.000 χλμ έως τώρα. Μέχρι τώρα έβαζαν 5w-30 Castrol LL 504.00 .Αυτές είναι οι προδιαγραφές, δλδ 504.00 . Δεν έχω δει να καίει, άλλωστε έως τώρα κάθε αλλαγή γίνονταν ανά 2 χρόνια και τα χλμ που διανύονταν ήταν λίγα. Στη Γερμανία θα ήθελα να ξεκινήσω με 0w-30, η castrol δίνει ένα A3B4 με ετήσια αλλαγή, όχι Longlife. Η VW και η Shell έχουν 0w-30 με Longlife αλλαγή ανά 2 χρόνια.

Σκέφτομαι να πάω προς VW λάδια 0w-30 και τέλος. Κατασκευάζονται στη Γαλλία διαβάζω πίσω στο κουτί. Λογικά μια χαρά θα είναι. Διαφορετικά shell?
Άβαταρ μέλους
By xeno
#736337 Η w211 τώρα στα 500000 χλμ καταναλώνει αρκετό λάδι (περίπου 1lt /4000χλμ) . Δεν φαίνεται να βγάζει καπνό, αλλά κάπως εξαφανίζεται. Έβαζα στα τελευταία 40000χλμ castrol edge titanium 0-30. Πριν έβαζα τα aral 0-30 full synthetic (είχα λιγότερη κατανάλωση) αλλά πλεον δεν τα βρίσκω.
Στο συνεργείο μου είπαν να πάω στο Mercedes-Benz 229.5 5w30 (συσκευασία MB) αλλά εγώ σκέφτομαι και τα aral 5-30 full synthetic με προδιαγραφές ΜΒ 229.52 , τί λέτε;
Ακόμη μια εκδοχή: αν συνεχίζει να καίει λάδια με αυτόν τον ρυθμό, να ψάξω έναν καλό μεταχειρισμένο κινητήρα (το αμάξωμα / αναρτήσεις, κλπ, είναι σε άριστη κατάσταση);
Τελευταία επεξεργασία από xeno και 14 Νοέμ 2021, 22:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
xeno έγραψε:Ακόμη μια εκδοχή: αν συνεχίζει να καίει λάδια με αυτόν τον ρυθμό, να ψάξω έναν καλό μεταχειρισμένο κινητήρα (το αμάξωμα / αναρτήσεις, κλπ, είναι σε άριστη κατάσταση);

Και αν καίει λάδια και ο μεταχειρισμένος; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#736343 καλά με 0w30 και μισό μύριο περιμένεις να μη καίει καθόλου; και θες να αλλάξεις κινητήρα; u serious ?
Εγώ θα έβαζα αυτά που λέει το συνεργείο ή κάποιο 5w40 .
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
mousatos έγραψε:καλά με 0w30 και μισό μύριο περιμένεις να μη καίει καθόλου; και θες να αλλάξεις κινητήρα; u serious ?
Εγώ θα έβαζα αυτά που λέει το συνεργείο ή κάποιο 5w40 .

+1