Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By otso
#316046 το πηγα μια βολτα στον μαστορα , το παρκαρω μακρια στο προαυλιο , τον φωναζω ηρθαν και αλλοι εκει , βλεπαμε στην μια αποκλιση περισσοτερο απο την αλλη , πηρε το αλφαδι , μπηκε απο κατω κουνουσε τις ροδες , το οδηγησε μεσα στο προαυλιο σιγα και εξω στον δρομο γρηγορα .
το φερνει και το σταματαει αναμμένο , το κοιταμε απο πισω ολοι φαινοταν ενταξει .
πρεπει να ειναι λεει απο το αυτοματο ηλεκτρικο χειροφρενο . για αυτον δεν υπαρχει προβλημα ουτε ρουλεμαν ουτε αξονα.
μου ειπε οτι το προβλημα το ειχαν τα xsara και οτι απο c4 και μετα δεν υπηρχε προβλημα.
ελπιζω να εχει δικιο.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Pitt έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:Αν ισχύει αυτό, έχοντας 12V μπαταρία, τότε το δυναμό όντως δεν φόρτιζε τη μπαταρία.
Αφού θα έπρεπε να δείχνει πάνω από 14 Volt.
Σωστά;

Αν δεν δουλεύει το δυναμό, ή αν για κάποιο λόγο δεν φορτίζει η μπαταρία, τότε ανάβει το κόκκινο ενδεικτικό λαμπάκι στο ταμπλό.

Είδες να σου ανάβει λαμπάκι; :hmmm:

Όχι και επειδή έχω αλλάξει και στην 147 δυναμό, ούτε εκεί είχε ανάψει.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
otso έγραψε:το πηγα μια βολτα στον μαστορα , το παρκαρω μακρια στο προαυλιο , τον φωναζω ηρθαν και αλλοι εκει , βλεπαμε στην μια αποκλιση περισσοτερο απο την αλλη , πηρε το αλφαδι , μπηκε απο κατω κουνουσε τις ροδες , το οδηγησε μεσα στο προαυλιο σιγα και εξω στον δρομο γρηγορα .
το φερνει και το σταματαει αναμμένο , το κοιταμε απο πισω ολοι φαινοταν ενταξει .
πρεπει να ειναι λεει απο το αυτοματο ηλεκτρικο χειροφρενο . για αυτον δεν υπαρχει προβλημα ουτε ρουλεμαν ουτε αξονα.
μου ειπε οτι το προβλημα το ειχαν τα xsara και οτι απο c4 και μετα δεν υπηρχε προβλημα.
ελπιζω να εχει δικιο.

otso, επειδή βάζεις και τα παιδάκια σου στο αμάξι, πάρε και μια δεύτερη γνώμη, να χαρείς.
Το πρόβλημα όντως ήταν μεγαλύτερο στα αυτοκίνητα με τους υστερούντες βραχίονες, αλλά εγώ διάβασα πως το είχαν παρουσιάσει και κάμποσα με ημιάκαμπτο.
Ταπεινή μου γνώμη χωρίς να είμαι μηχανικός αυτοκινήτων, είναι πως με αλφάδι δεν βγάζεις ποτέ σοβαρό και αξιόπιστο συμπέρασμα σε ένα αυτοκίνητο. Πήγαινε σε κάποιον σοβαρό με ευθυγραμμίσεις να το τσεκάρει κι αυτός.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Anonymous Founder έγραψε:. Πήγαινε σε κάποιον σοβαρό με ευθυγραμμίσεις να το τσεκάρει κι αυτός.

αυτο.
Άβαταρ μέλους
By bill33
otso έγραψε:το πηγα μια βολτα στον μαστορα , το παρκαρω μακρια στο προαυλιο , τον φωναζω ηρθαν και αλλοι εκει , βλεπαμε στην μια αποκλιση περισσοτερο απο την αλλη , πηρε το αλφαδι , μπηκε απο κατω κουνουσε τις ροδες , το οδηγησε μεσα στο προαυλιο σιγα και εξω στον δρομο γρηγορα .
ελπιζω να εχει δικιο.

Το είχες παρκάρει με ταχύτητα και χειρόφρενο;Μήπως πάτησες το χειρόφρενο εν κινήση;
Άβαταρ μέλους
By otso
#316230 οχι ρε συ, αυτο με το που σβηνεις δενει χειροφρενο αυτοματα μονο του, και με το που θα ξεκινησεις ξεδενει παλι αυτοματα. ακομα δεν μπορω να το συνηθίσω 2.5 χρονια μετα , με ανχωνει .
θα το παω για ευθυγραμιση αυριο αν βρω κανενα ανοιχτα και ευκαιρο. παντως το απογευμα το σήκωσα με γρυλο και δοκιμασα τις ροδες να τις κουνησω με δυναμη δεν βρηκα τζογο ουτε ενα εκατομμυριοστο του χιλιοστου . δεν θα επρεπε να ειχε; αν υπηρχε προβλημα στον αξονα ; απο ρουλεμαν θα εβγαζε θορυβο και τον ξερω πολυ καλα ,ειναι χαρακτηριστικος .
Άβαταρ μέλους
By markvag
#316293 Xώρια που θα το άκουγες και τη στιγμή που έσπαγε και θα το αισθανόσουν και πριν και μετά... Ξέρω τι λέω... :lol: Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το καταλάβεις.

Οδηγικά δεν είναι και τόσο επικίνδυνο ΕΑΝ το έχεις καταλάβει (που αποκλείεται να μην) και πας πολύ μα πολύ προσεκτικά. Δηλαδή δεν υπάρχει κίνδυνος να φύγει καμιά ρόδα ή κάτι τέτοιο, απλά πρέπει να ξέρεις πως το αμάξι έχει μία πίσω ανάρτηση που δεν δουλεύει...

Πάντως, απ' ότι θυμάμαι και το δικό μου έχει αρνητικό κάμπερ πίσω και είναι αρκετά εμφανές... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
otso έγραψε:Μαστρο Pitt εσυ τι λες που παιζει να εχουμε το ιδιο σασι;

Εγώ λέω ότι πέρασε η εποχή που όταν πονούσε το δόντι πηγαίνανε στον κουρέα.

Να πας σε ένα συνεργείο που έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό για να σου μετρήσει τις γωνίες. Το αλφάδι είναι για να βάζουμε ίσια τα πλακάκια του μπάνιου, όχι για να μετράμε κάμπερ, κάστερ και συγκλίσεις. Συνήθως τα μεγάλα και καλά εξοπλισμένα βουλκανιζατέρ έχουν τα εργαλεία για να το κάνουν.

Σε πρακτικό επίπεδο, αν είχες πρόβλημα από καιρό, θα έπρεπε να είχε αποτυπωθεί και στο πέλμα. Αν δηλαδή είχες αρνητικό κάμπερ, η εσωτερική πλευρά των πελμάτων θα έπρεπε να είναι πιό φαγωμένη από την εξωτερική. Μη βασίζεσαι όμως σ' αυτό. Η παρατήρηση για ανομοιόμορφη φθορά των ελαστικών δεν είναι διάγνωση, αλλά είναι ίσως ένδειξη για να το ψάξεις περαιτέρω.

Σου είπα πως χάρηκα που γύρισες; Δεν στο είπα... :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By drdino
#316413 Μπορεί να εννοεί τέτοιο αλφάδι:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By otso
Pitt έγραψε:
otso έγραψε:Μαστρο Pitt εσυ τι λες που παιζει να εχουμε το ιδιο σασι;

Εγώ λέω ότι πέρασε η εποχή που όταν πονούσε το δόντι πηγαίνανε στον κουρέα.

Να πας σε ένα συνεργείο που έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό για να σου μετρήσει τις γωνίες. Το αλφάδι είναι για να βάζουμε ίσια τα πλακάκια του μπάνιου, όχι για να μετράμε κάμπερ, κάστερ και συγκλίσεις. Συνήθως τα μεγάλα και καλά εξοπλισμένα βουλκανιζατέρ έχουν τα εργαλεία για να το κάνουν.

Σε πρακτικό επίπεδο, αν είχες πρόβλημα από καιρό, θα έπρεπε να είχε αποτυπωθεί και στο πέλμα. Αν δηλαδή είχες αρνητικό κάμπερ, η εσωτερική πλευρά των πελμάτων θα έπρεπε να είναι πιό φαγωμένη από την εξωτερική. Μη βασίζεσαι όμως σ' αυτό. Η παρατήρηση για ανομοιόμορφη φθορά των ελαστικών δεν είναι διάγνωση, αλλά είναι ίσως ένδειξη για να το ψάξεις περαιτέρω.

Σου είπα πως χάρηκα που γύρισες; Δεν στο είπα... :s_howdy

ενταξει ρε τι να κανουμε εδω στην επαρχια δεν εχουν τα μαστορια τετοια πραματα μην σου πω οτι για ευθυγραμμιση ειναι ενας και αυτος αναξιοπιστος .
κοιταξα τα λαστιχα και οχι δεν υπαρχει ενδειξη ανομοιομορφης φθορας .
αλλα ετσι για να σου την σπασω πηρα το αλφαδι και ελεγξα την κατακορυφο . Κατω με πανω εχει 1.5 ποντο διαφορα .
και σενα ηλεκτρικο χειροφρενο εχει και φανταζομαι το ιδιο σασι και τον ιδιο ημιακαμπτο. δεν κατεβαινεις να παρεις το αλφαδι απο το πορτμπαγκαζ (γιατι σιγουρα εχεις αλφαδι στο πορτμπαγκαζ) να κοιταξεις να μου πεις απο περιεργεια;

και γω χαρηκα που χαρηκες αλλα εδω ημουν παντα και σε παρακολουθουσα στυλ Λεμμυ Κωσσιον και ετσι.
(ειχες προλαβει ΜΑΣΚΑ; βρηκα 2 παλια τευχη και διαβαζω)
Άβαταρ μέλους
By Pitt
otso έγραψε:ενταξει ρε τι να κανουμε εδω στην επαρχια δεν εχουν τα μαστορια τετοια πραματα μην σου πω οτι για ευθυγραμμιση ειναι ενας και αυτος αναξιοπιστος .

Καλά ρε otso, όλα τα μαστόρια στην περιοχή σου σκάρτα είναι; :dizzy:

και σενα ηλεκτρικο χειροφρενο εχει και φανταζομαι το ιδιο σασι και τον ιδιο ημιακαμπτο. δεν κατεβαινεις να παρεις το αλφαδι απο το πορτμπαγκαζ (γιατι σιγουρα εχεις αλφαδι στο πορτμπαγκαζ) να κοιταξεις να μου πεις απο περιεργεια;

Πρώτον στο πορτμπαγκάζ δεν έχω ούτε αλφάδι, ούτε ζύγι, ούτε ράμμα. Τι να τα κάνω, σάματι μπετά ρίχνω; :lol:

Δεύτερον, έστω ότι το μετράω με το laser και μου βγάζει +- κάποιες μοίρες, πως το ερμηνεύω; Πόσες μοίρες συνιστά η PSA; Είσαι σίγουρος ότι πρέπει να είναι μηδέν μοίρες; Εγώ δεν είμαι...

Τρίτον, ποτέ δεν μου φάνηκε ότι υπάρχει κλίση, όσον αφορά την γωνία κάμπερ. Οι ρόδες μου φαίνονται τελείως κάθετες.
Θα σου κάνω το χατήρι όμως για να μη γκρινιάζεις. Δώσε μου λίγο χρόνο.

και γω χαρηκα που χαρηκες αλλα εδω ημουν παντα και σε παρακολουθουσα στυλ Λεμμυ Κωσσιον και ετσι.
(ειχες προλαβει ΜΑΣΚΑ; βρηκα 2 παλια τευχη και διαβαζω)

Ναι, είχα προλάβει. Πρέπει να σταμάτησε λίγο μετά την χούντα. Πάρε και ένα ακόμη σε pdf. Είναι πρόσφατο, τεύχος 86 του... 1957! :shifty:
Δεν ήμουν φανατικός της Μάσκας, περισσότερο με τραβούσε ο "Μικρός Ήρως" και ο "Μικρός Σερίφης"