Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
#174607 Ήρθε ξανά η ώρα για αλλαγή ελαστικών.
ford focus mk2 1.6 του 2008
διάσταση 205/55/16 91V

Τώρα φοράω τα Michelin primacy 3. Οκ ευχαριστημένος είμαι. Βέβαια αρκετά υποδεέστερα σε κρατήματα (όπως είναι λογικό) από τα pilot sport 3 που φορούσε μαμά.
Καμία σχέση βέβαια και στην κατανάλωση και το θόρυβο. :oops:

Η χρήση του αυτοκινήτου πλέον είναι ταξίδια το 60% των χιλιομέτρων (είτε εθνικές είτε επαρχιακοί) και 40% πόλη. Οπότε κοιτάμε touring ελαστικό για οικονομία, άνεση. Πάνε οι παλιές καλές μέρες που το στύβαμε το κάρο.....
Διάβασα διάφορα reviews και κατέληξα στις εξής 4 επιλογές
1. goodyear efficientgrip performance
2. contintal premium contact 5
3. dunlop sport bluresponse
4. αυτά που φοράω τώρα michelin primacy 3

Δε θέλω να πάω στα ίδια, θέλω να δοκιμάζω πράγματα. Κοιτάω τα goodyear που πάνε καλά στα tests και μετά τα dunlop.
Στα continental με προβληματίζει ο υψηλός θόρυβος :hmmm:

Έχετε να προτείνετε τίποτα καλύτερο, πχ από bridge pirelli.
Όχι μάρκες με καψες. Μόνο πρωτοκλασάτες. :rtfm:
Και όχι ελαστικά τύπου energy saver που τα φοράει η πλέμπα :shifty: (πχ η αδερφή μου στο corsa της και η μάνα μου στο c3)
Άβαταρ μέλους
By belgarion
Bayern7 έγραψε:Ήρθε ξανά η ώρα για αλλαγή ελαστικών.
διάσταση 205/55/16 91V

Τώρα φοράω τα Michelin primacy 3. Οκ ευχαριστημένος είμαι. Βέβαια αρκετά υποδεέστερα σε κρατήματα (όπως είναι λογικό) από τα pilot sport 3 που φορούσε μαμά.
Καμία σχέση βέβαια και στην κατανάλωση και το θόρυβο. :oops:

Η χρήση του αυτοκινήτου πλέον είναι ταξίδια το 60% των χιλιομέτρων (είτε εθνικές είτε επαρχιακοί) και 40% πόλη. Οπότε κοιτάμε touring ελαστικό για οικονομία, άνεση. Πάνε οι παλιές καλές μέρες που το στύβαμε το κάρο.....
Διάβασα διάφορα reviews και κατέληξα στις εξής 4 επιλογές
1. goodyear efficientgrip performance
2. contintal premium contact 5
3. dunlop sport bluresponse
4. αυτά που φοράω τώρα michelin primacy 3

Δε θέλω να πάω στα ίδια, θέλω να δοκιμάζω πράγματα. Κοιτάω τα goodyear που πάνε καλά στα tests και μετά τα dunlop.
Στα continental με προβληματίζει ο υψηλός θόρυβος :hmmm:

Έχετε να προτείνετε τίποτα καλύτερο, πχ από bridge pirelli.
Όχι μάρκες με καψες. Μόνο πρωτοκλασάτες. :rtfm:
Και όχι ελαστικά τύπου energy saver που τα φοράει η πλέμπα :shifty: (πχ η αδερφή μου στο corsa της και η μάνα μου στο c3)

Πόσα χιλιόμετρα κάνεις το χρόνο?Εγω φοράω τα Dunlop στο Clio και έιμαι γενικά ευχαριστημένος μονο που δεν βγάζουν χιλιόμετρα,είναι για πέταμα σε 24.000.Καλά όμως σε βρεγμένο και ήσυχα.Στο golf ειχα τα cinturato p7 και ήμουν επίσης ευχαριστημένος,νομίζω ότι έχει βγει και πιο νεο μοντελο,τα p7 blue.Τα κοντι έχουν πολυ μαλακά πλαϊνά ,μου έδειξε ο λαστιχας μου ενα που είχε κόψει το πλαϊνό εγκάρσια σε λακκούβα και δεν είχε καθόλου πλέγμα μέσα,μονο λάστιχο!

.
Άβαταρ μέλους
By Govus
#174628 Τρεις τετράδες Conti Premium Contact (η πρώτη με τα "1" και οι άλλες δύο με τα "2") σε Clio II και δεν είχα ΠΟΤΕ πρόβλημα με τα πλαϊνά τους (με όχι και τόσο προσεκτική χρήση...) :hmmm: .
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
belgarion έγραψε:Πόσα χιλιόμετρα κάνεις το χρόνο?Εγω φοράω τα Dunlop στο Clio και έιμαι γενικά ευχαριστημένος μονο που δεν βγάζουν χιλιόμετρα,είναι για πέταμα σε 24.000.Καλά όμως σε βρεγμένο και ήσυχα.Στο golf ειχα τα cinturato p7 και ήμουν επίσης ευχαριστημένος,νομίζω ότι έχει βγει και πιο νεο μοντελο,τα p7 blue.Τα κοντι έχουν πολυ μαλακά πλαϊνά ,μου έδειξε ο λαστιχας μου ενα που είχε κόψει το πλαϊνό εγκάρσια σε λακκούβα και δεν είχε καθόλου πλέγμα μέσα,μονο λάστιχο!

.

Γύρω στα 17.000 το χρόνο (με αυξητικές τάσεις).
Είναι για πέταμα σε 24.000????? :help: :omg:
Αυτό είναι σοβαρό που λες. Τα βγάζει από τη λίστα με τη μία....

Τα michelin primacy3 που έχω τώρα μετά από 45.000 και 2,5 χρόνια, έχουν ακόμα πέλμα, αλλά ΟΚ δε βγάζουν με τπτ τα χιλιόμετρα του χειμώνα.
Τελευταία επεξεργασία από Bayern7 και 17 Οκτ 2015, 00:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#174632 Δυο τετραδες ,μπορεί και 3 ,contact 2 σε Clio 2 ούτε εγω είχα πρόβλημα με πλαϊνά,εκείνα όμως είχαν λινά γιατί είχα καταφέρει να κάνω 10 χιλιόμετρα με πίσω λάστιχο πιτα από πλέγμα οικοδομής και τα είχε πετάξει έξω.Τα contact 5 δεν έχουν σκελετό στο πλάι,μονο λάστιχο.

.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
Bayern7 έγραψε:
belgarion έγραψε:Πόσα χιλιόμετρα κάνεις το χρόνο?Εγω φοράω τα Dunlop στο Clio και έιμαι γενικά ευχαριστημένος μονο που δεν βγάζουν χιλιόμετρα,είναι για πέταμα σε 24.000.Καλά όμως σε βρεγμένο και ήσυχα.Στο golf ειχα τα cinturato p7 και ήμουν επίσης ευχαριστημένος,νομίζω ότι έχει βγει και πιο νεο μοντελο,τα p7 blue.Τα κοντι έχουν πολυ μαλακά πλαϊνά ,μου έδειξε ο λαστιχας μου ενα που είχε κόψει το πλαϊνό εγκάρσια σε λακκούβα και δεν είχε καθόλου πλέγμα μέσα,μονο λάστιχο!

.

Γύρω στα 16.000 το χρόνο (με αυξητικές τάσεις).
Είναι για πέταμα σε 24.000????? :help: :omg:
Αυτό είναι σοβαρό που λες. Τα βγάζει από τη λίστα με τη μία....

Κοίτα,μην σε πάρω στο λαιμό μου,εγω κάνω κυρίως επαρχιακό βουνό και με αρκετά σβελτους ρυθμούς,αλλά αν δεις δοκιμές που μετράνε και φθορά δεν τα πανε καλά,ούτε αυτά ούτε τα Goodyear που είναι ξαδερφακια άλλωστε.Τα Μισελεν ποσά χλμ σου έβγαλαν?

.
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
belgarion έγραψε:Κοίτα,μην σε πάρω στο λαιμό μου,εγω κάνω κυρίως επαρχιακό βουνό και με αρκετά σβελτους ρυθμούς,αλλά αν δεις δοκιμές που μετράνε και φθορά δεν τα πανε καλά,ούτε αυτά ούτε τα Goodyear που είναι ξαδερφακια άλλωστε.Τα Μισελεν ποσά χλμ σου έβγαλαν?

.

Το έχω γράψει με edit.
45.000 σχεδόν έχουν τώρα και έχουν ακόμα αρκετό πέλμα. Ούτε έχουν ξεραθεί. Είναι αξιοπρεπέστατα.
Αλλά τα χιλιόμετρα του χειμώνα δύσκολα τα βγάζουν.
Οπότε θα αλλαχθούν τώρα (μέχρι τέλος Οκτώβρη), πριν έρθει το μπουγιουρντί με τέλη, έξοδα γιορτών κλπ κλπ.
Άβαταρ μέλους
By Orestisren
#174642 Εφόσον κάνεις χλμ αποψη μου βάζεις πάλι τα Primacy 3
Τα υπόλοιπα που κοιτάς είναι σαφώς πιο μαλακά με σαφώς μικρότερη χιλιομετρική απόδοση και ισως οχι τοσο σταθερη αποδοση σε βαθος χρόνου
Άβαταρ μέλους
By popolaros
Orestisren έγραψε:Εφόσον κάνεις χλμ αποψη μου βάζεις πάλι τα Primacy 3
Τα υπόλοιπα που κοιτάς είναι σαφώς πιο μαλακά με σαφώς μικρότερη χιλιομετρική απόδοση και ισως οχι τοσο σταθερη αποδοση σε βαθος χρόνου

+1
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
#174644 Πάντως το treadwear στα primacy 3 είναι 240 και για το goodyear είναι 340.
Ξέρω ότι οι κλίμακες από εταιρία σε εταιρία αλλάζουν, απλά το αναφέρω ως ένα ακόμα στοιχείο.

Με τρώει ο κώλος μου για τα goodyear γαμώτο... :lol:

Κοιτάω πάλι τους πίνακες και τα reviews στο tyrereviews.co.uk και σε όλα έστω και ελάχιστα είναι καλύτερα τα goodyear.
Ακόμα και στη φθορά. :lipsealed:

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Goody ... rmance.htm
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Miche ... macy-3.htm

Εικόνα

:inlove:
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
Bayern7 έγραψε:Ήρθε ξανά η ώρα για αλλαγή ελαστικών.
διάσταση 205/55/16 91V

εβγαιναν τα PS3 απο το 2008 ? :hmmm:

επισης, λογικα τα primacy 3 εχουν πιο σκληρη γομα απο τα PS3 , σωστα?
πως γινεται να εχουν treadwear 240 και τα PS3 εχουν 320 ?
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
#174661 μήπως ήταν τα 2? Δεν θυμάμαι, πάνε και τόσα χρόνια. πάντως pilot sport ήταν. καλό λάστιχο.

έλα ντε. λογικά πιο μαλακή γόμα έχουν τα ps3 από τα primacy 3. κι όμως ps3=320 και primacy3=240 treadwear :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#174679 Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις αναφορικά με διαφορές S001 & RE002 αλλά πείτε μου κάτι..Σε αστικό κύκλο χρήσης, τι επιδόσεις και tuned καταστάσεις μπορεί να αναμένει κανείς; Εννοώ σε χρήση πόλης, ούτε κρατήματα σε στροφιλίκια, εσάκια κλπ, ούτε απόλυτη ή έστω σπορ οδήγηση μπορούμε, εν γένει, να έχουμε (εκτός από κάποιες καγκουριές βέβαια). Απεναντίας, στην χρήση πόλης αυτό που θέλουμε ειναι βασικά αποστάσεις φρεναρίσματος, γρήγορο ζέσταμα, συμπεριφορά σε βρεγμένο, μιεωμένη συγκριτκά κατανάλωση καυσίμου και αντοχή στο χρόνο...
Ποιο από αυτά τα χαρακτηριστικά διατείνεται η Bridgestone ότι έχει το 002 ώστε να θεωρείται κατάλληλο για urban circle; Εμένα μέχρι στιγμής (σχεδόν 1000 χλμ χρήσης) μου κάνει σε λίγο (όχι ενοχλητικά όμως) πιο μαλακό σε αίσθηση από το S001 και ένα κλικ πιο γλυστερό από το 001 σε οδήγηση εκτός πόλης (σε σχετικά σπορ ρυθμούς, τίποτα παράλογο για το όχημα που οδηγώ). Δε θέλω να σκέφτομαι συμπεριφορά σε βρεγμένο, όταν η ίδια η εταιρεία στη διάστασή μου δίνει κλάση Α στο 001 και C στο 002 :lipsealed:
edit: Επειδή παρατήρησα στην περίπτωσή μου ότι στις πλάτους 7,5 ιντσών ζάντες μου, παρότι και οι 2 τύποι ελαστικών έχουν ονομαστικό πλάτος πέλματος 225χιλ. τα 002 έχουν κάτσει πιο άνετα σε σχέση με τα 001 (βγαίνει λιγότερο το πλαινό προς το στεφάνι της ζάντας σε σχέση με τα 001 που φαινόταν να το τερματίζουν), υπάρχει περίπτωση να παίζει κι αυτό κάποιο ρόλο στην αίσθηση που αποκομίζω κατά την οδήγηση εκτός πόλης, με ίδιες πιέσεις αέρα όπως πριν;
Τελευταία επεξεργασία από lazarefa και 17 Οκτ 2015, 09:58, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By belgarion
Orestisren έγραψε:Εφόσον κάνεις χλμ αποψη μου βάζεις πάλι τα Primacy 3

+1
Εγώ μόνο αυτά και τα Pirelli θα κοίταζα στη θέση σου.Τα Pirelli έχουν και εγγύηση για ενα χρόνο ενω με κουπόνι απο τη shell μπορείς να τα πάρεις και με 30 ευρω έκπτωση,αν και έτσι και αλλιώς έχεις πολυ καλή διάσταση και φθηνή.

.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
lazarefa έγραψε:Ποιο από αυτά τα χαρακτηριστικά διατείνεται η Bridgestone ότι έχει το 002 ώστε να θεωρείται κατάλληλο για urban circle;

Kανένα απολύτως.
lazarefa έγραψε:Εμένα μέχρι στιγμής (σχεδόν 1000 χλμ χρήσης) μου κάνει σε λίγο (όχι ενοχλητικά όμως) πιο μαλακό σε αίσθηση από το S001 και ένα κλικ πιο γλυστερό από το 001 σε οδήγηση εκτός πόλης (σε σχετικά σπορ ρυθμούς, τίποτα παράλογο για το όχημα που οδηγώ). Δε θέλω να σκέφτομαι συμπεριφορά σε βρεγμένο, όταν η ίδια η εταιρεία στη διάστασή μου δίνει κλάση Α στο 001 και C στο 002 :lipsealed:

Αν και δεν έχω εμπειρία από τα s001, τα re002 μου φαίνονται αρκετά έως πολύ σκληρά σαν σκελετός, είναι πρακτικά σαν να σκλήρυνε η απόσβεση σε σχέση με τα ps3 που είχα πριν. Στην πόλη δεν τα ζεσταίνω με τίποτα (χαίρω πολύ θα μου πείτε). Στη βροχή ποτέ μα ποτέ δε με έχουν φοβίσει, μάλιστα επειδή διάβαζα και εγώ για την κακή απόδοση στο βρεγμένο πέρσι τέτοια εποχή που τα έβαλα, πήγα κατ' ευθείαν ένα μίνι ταξιδάκι στη Θεσ/νίκης-Μουδανιών με βροχή και ανέβαζα σιγά σιγά ταχύτητα έως να μου φανεί ότι με φοβίζουν. 150χαω έφτασα άνετα και αισθανόμουν μια χαρά.