Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#280357 + ελεγχος σε συνεμπλοκ ψαλιδιων.κρεμαγιερας κλπ.
εαν δεν μπορει να το βρει ο μηχανικος,προσπαθησε σε ευθυγραμμισα
Άβαταρ μέλους
By kostis20
Νίκος Παππάς έγραψε:
saxon_747 έγραψε:Το Punto, όταν χρειάστηκε να αλλάξω τσιμουχάκια, έκαιγε πρπ 1lt στα 1000χλμ :lol:

Οκ, ειμαι υπερβολικος νομιζω :oops:

Αλλα και εσυ αν ειχες AUDI αντι για FIAT μια χαρα θα ησουν :lol:

Εγω δε συμπλήρωνε σταγόνα ανάμεσα στις αλλαγές...

< >
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
kostis20 έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:
saxon_747 έγραψε:Το Punto, όταν χρειάστηκε να αλλάξω τσιμουχάκια, έκαιγε πρπ 1lt στα 1000χλμ

Οκ, ειμαι υπερβολικος νομιζω :oops:

Αλλα και εσυ αν ειχες AUDI αντι για FIAT μια χαρα θα ησουν

Εγω δε συμπλήρωνε σταγόνα ανάμεσα στις αλλαγές...

< >

Και εγώ, μόλις άλλαξα τα τσιμουχακια.

...>.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
dimik έγραψε:Mini Cooper, στο απότομο πάτημα του γκαζιου πάνω από κάποια χλμ στρίβει το τιμόνι ένα κλικ προς τα αριστερά σαν να έχει κενό. Με το αφημα γυρίζει στην αρχική θέση.

Να αρχίσω να κλαίω?
Ερώτηση για γνώστες, θα μπορούσε να είναι βάση κινητήρα;
Άβαταρ μέλους
By kostis20
dimik έγραψε:Mini Cooper, στο απότομο πάτημα του γκαζιου πάνω από κάποια χλμ στρίβει το τιμόνι ένα κλικ προς τα αριστερά σαν να έχει κενό. Με το αφημα γυρίζει στην αρχική θέση.

Να αρχίσω να κλαίω?

< >

Για ποια γενιά μιλάμε?

< >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
sknipper έγραψε:

Να αρχίσω να κλαίω?

δεν μου εχει τυχει ποτε με κομμενη βαση να τραβαει.Η συχνοτερη αιτια ειναι μπαλακια ψαλιδιων,μπαλακια απο ακρομπαρο,και διαλυμενα συνεμπλοκ σε τετοιου ειδους τραβηγματα.
Άβαταρ μέλους
By Roulis
21 quadra έγραψε:
Roulis έγραψε:thanks Quadra
απο κατω που το σηκωσε μου ειπε οτι οι βασεις ειναι οκ και απλα κατι εσφιξε ,
αλλα φαινονται ολες οι βασεις απο κατω (2 νομιζω ειναι ) ? αυτη π ειναι κατω απο τη μπαταρια φαινεται απο κατω ?
το κλωτσημα επιμενει.

Το σφίξιμο δεν λέει τίποτα, με λοστό ανασηκώνουμε κάθε βάση να δούμε αν είναι κομμένη ή ξεκολλημένη, αν δεν ανασηκωθούν οι βάσεεις δεν φαίνεται αν έχουν πρόβλημα τα λάστιχα τους.

Οι βάσεις είναι από 3 και πάνω έως 5 ανάλογα το αυτοκίνητο και τον κινητήρα, όπως λέει και ο . οι βάσεις δεν είναι μόνο κάτω, συνήθως υπάρχει και μια ψηλότερα για να κρατάει το εκκρεμές κούνημα του κινητήρα στο σταμάτα - ξεκίνα , ειδικά στα εγκάρσια τοποθετημένα μοτέρ αν δεν υπάρχει βάση ψηλά ή είναι κομμένη υποφέρουν πολύ αυτές που είναι χαμηλά και καταστρέφονται πολύ γρήγορα.

αλλξα και τις 2 μπροστα αλλα το κλωτημα επιμενει, εχει μεινει η μια του σασμαν αλλα ειναι ακριβη η ρημαδα γιατι παιζει μονο γνησια
,
αυτη πως φαινεται αν ειναι οκ?

ειναι καπως ετσι
https://www.google.gr/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&ved=0ahUKEwjkzo_mjf3NAhULWhQKHRDoDTIQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.parts.loc8apart.co.uk%2Fnav%2Fauto-part%2FVolkswagen%2FLupo%2FGearboxes-and-Gearbox-Parts.php&psig=AFQjCNFkhWihlCX5Ee3Q4DOaiPhIFb4eEA&ust=1468934538499329&cad=rjt
Άβαταρ μέλους
By dimik
sknipper έγραψε:

Να αρχίσω να κλαίω?

Έχουν αλλαχθεί όλες πριν έξι μήνες μαζί με αναρτήσεις.

kostis20 έγραψε:

Να αρχίσω να κλαίω?

< >

Για ποια γενιά μιλάμε?

< >

R53 την πρώτη

dimviii έγραψε:
sknipper έγραψε:

Να αρχίσω να κλαίω?

δεν μου εχει τυχει ποτε με κομμενη βαση να τραβαει.Η συχνοτερη αιτια ειναι μπαλακια ψαλιδιων,μπαλακια απο ακρομπαρο,και διαλυμενα συνεμπλοκ σε τετοιου ειδους τραβηγματα.

εκεί πάει το μυαλό μου για αυτό μίλησα για κλάμα, να σημειωθεί ότι παρκάρει συχνά πάνω σε πεζοδρόμιο
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Νίκος Παππάς έγραψε:Σημερα το πρωι που το πηγα ο μηχανικος μου ειπε οτι θελει αλλαγμα η φλαντζα του ψευτοκαπακου συν 4 λαστιχακια στα μπουζι.
Περιμενω απο Δευτερα να μου πει κοστος αν και μια μιατια που εριξα στο onparts καπου 15-17€ κανει η φλαντζα
Εχει κανεις ιδεα ποσο κοστιζει γενικα μια τετοια δουλεια;
Επισης μηπως θα ηταν σωστο να αλλαχθουν και τα τσιμουχακια των βαλβιδων; ( αλλα 54€ για αυτα σαν ανταλλακτικο )

Αλλαχτηκε και η φλαντζα του ψευτοκαπακου, 40€ με τις υγειες μας :vava: 30 η φλαντζα και 10 η εργασια.
Οταν δεν εχεις χρονο να παρεις μονο σου τα ανταλλακτικα αυτα παθαινεις.
Άβαταρ μέλους
By xenos
Νίκος Παππάς έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Σημερα το πρωι που το πηγα ο μηχανικος μου ειπε οτι θελει αλλαγμα η φλαντζα του ψευτοκαπακου συν 4 λαστιχακια στα μπουζι.
Περιμενω απο Δευτερα να μου πει κοστος αν και μια μιατια που εριξα στο onparts καπου 15-17€ κανει η φλαντζα
Επισης μηπως θα ηταν σωστο να αλλαχθουν και τα τσιμουχακια των βαλβιδων; ( αλλα 54€ για αυτα σαν ανταλλακτικο )

Αλλαχτηκε και η φλαντζα του ψευτοκαπακου, 40€ με τις υγειες μας :vava: 30 η φλαντζα και 10 η εργασια.

Να σε ακούσει ο ιταλάκιας... :s_mad
Διακοπές να μην πάει αυτός δλδ; :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
xenos έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:

Να σε ακούσει ο ιταλάκιας... :s_mad
Διακοπές να μην πάει αυτός δλδ; :whistlink:
Γιατί δηλαδή, ο άλλος που πουλάει πιο οικονομικά τα ανταλλακτικά να μην πάει διακοπές!
Αν κάποιος δεν θέλω να πάει διακοπές είναι αυτός που εκμεταλλεύεται τον πελάτη του.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#282523 Μεσα σε μια εβδομαδα εχει αναψει 2 φορες το check engine με κωδικο σφαλματος p0420 catalyst system efficiency below threshold (bank 1).
Τα τελευταια 3 χρονια συνεβαινε αυτο 2 φορες τον χρονο και την ιδια στιγμη το αυτοκινητο περνουσε ΚΤΕΟ η εβγαζε καρτα καυσαεριων με αποτελεσματα φυσιολογικα. Ο μηχανικος ειχε πει πως συμβαινει στα corolla e12 μετα απο καποια χιλιομετρα να πεταει σφαλματα και μου ειχε πει να το παρακολουθω.

Τωρα ομως μεσα σε μια εβδομαδα 2 φορες με ανησυχει καπως.
Επισης στο Torque που χρησιμοποιω, αυτες τις δυο φορες ο κωδικος εμφανιζεται με κοκκινο χρωμα και απο κατω με γκρι σαν 2 σφαλματα ενω παλιοτερα με κιτρινο σαν ενα. :hmmm:

Διαβαζοντας για το προβλημα καταλαβα οτι η ο καταλυτης τα επαιξε η ο αισθητηρας Ο2.
Αν ειναι καταλυτης την κατσαμε :lipsealed: , αν ειναι αισθητηρας Ο2 θα την βγαλουμε σχετικα φθηνα.
Συνεργειο θα το παω τον αλλο μηνα που θα ειμαι Καλαματα, καμμια συμβουλη μεχρι τοτε;