Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#109418 Και το MX5 το κινητηρα κατα μήκος έχει,κινηση πίσω.Στο Α5 & στη 5αρα είναι όπως στην 911.Το ΜΙΝΙ και το Golf τα έχουν αντίστροφα.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#109431 Τίποτα δεν είναι απόλυτο, υπάρχουν αυτοκίνητα με εγκάρσιο κινητήρα εμπρός της ίδιας εταιρίας και σε άλλα μοντέλα είναι εμπρός οι δαγκάνες και σε άλλα πίσω.

Η τοποθέτηση έχει να κάνει με την όλη σχεδίαση της λειτουργίας της ανάρτησης και της κινητικής της.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#109529 Είναι για να μειώνεται το βύθισμα του εμπρός μέρους και το σήκωμα του πίσω κατά το φρενάρισμα.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#109613 Και σε όλες τις μοτοσυκλέτες η διάταξη είναι όπως στο Porsche της φωτογραφίας.
sknipper έγραψε:Είναι για να μειώνεται το βύθισμα του εμπρός μέρους και το σήκωμα του πίσω κατά το φρενάρισμα.

Δεν νομίζω ότι η θέση της δαγκανας μπορεί να το επηρεάσει αυτό.
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
red_monster έγραψε:Τα valeo φτιάχνονται και στην Ελλάδα... Με την γραμμή παραγωγής της να είναι η καλύτερη παγκοσμίως, η δε ποιότητα εξαιρετική... Συνέχισε στα της Κινεζοποίησης :metalo:

Δηλαδή έχεις διαφορετικές πληροφορίες από αυτό εδώ;
http://www.valeo.com/en/the-group/valeo-worldwide.html
Άβαταρ μέλους
By rocsta
fubar.gr έγραψε:
sknipper έγραψε:Είναι για να μειώνεται το βύθισμα του εμπρός μέρους και το σήκωμα του πίσω κατά το φρενάρισμα.

Δεν νομίζω ότι η θέση της δαγκανας μπορεί να το επηρεάσει αυτό.

Το anti-dive και anti-squat (αν μιλαει για αυτο ο sknipper) ειναι θεμα γεωμετριας αναρτησης.

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#109708 Anti-dive μπορεί να προέλθει και από το σημείο στήριξης ( σε αυτοκίνητα με υστερούντες βραχίονες ) των βραχιόνων όταν ο κατασκευαστής έχει μεγάλη εμπειρία σε αυτά τα συστήματα στήριξης της πίσω ανάρτησης, έτσι ώστε κατά την διάρκεια του φρεναρίσματος το πίσω μέρος κατεβαίνει κρατώντας σε ισορροπία το εμπρός μέρος του αμαξώματος μη επιτρέποντας του την βύθισηασχέτων αν οι δαγκάνες είναι τοποθετημένες εμπρός ή πίσω από τον τροχό, στα ίδια αυτοκίνητα στις φθηνότερες εκδόσεις που πίσω έχουν ταμπούρα η λειτουργία anti-dive είναι η ίδια, έται το συμπέρασμα είναι ότι η θέση της δαγκάνας δεν επειρεάζει το αμάξωμα κατά το φρενάρισμα.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
BEAMS έγραψε:
red_monster έγραψε:Τα valeo φτιάχνονται και στην Ελλάδα... Με την γραμμή παραγωγής της να είναι η καλύτερη παγκοσμίως, η δε ποιότητα εξαιρετική... Συνέχισε στα της Κινεζοποίησης :metalo:

Εγώ ξέρω πολύ καλά τι λέω, εσύ τι ακριβώς προσπαθείς να μου δείξεις ? :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
red_monster έγραψε:
BEAMS έγραψε:

Εγώ ξέρω πολύ καλά τι λέω, εσύ τι ακριβώς προσπαθείς να μου δείξεις ? :dizzy:

Γιατί δεν κάνεις πιο λιανά αυτό που πολύ καλά ξέρεις όπως λες; Που είναι το εργοστάσιο της valeo στην Ελλάδα θα μας πεις ή όχι;
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
kostis20 έγραψε:Η Valeo δηλαδή έχει εργοστάσιο στην Ελλάδα.?
Ή τα φτιάχνει σε άλλο εργοστάσιο?

Έχει μια παραγωγή κάπου στον Άλιμο αλλά δεν αναφέρει τι φτιάχνει, για να υπάρχει χυτήριο εκεί αποκλείεται, να τους φτιάχνει αν αναφερόμαστε σε δίσκους, σε μεγάλα χυτήρια που υπάρχουν σε πολλά μέρη της χώρας και να έχει αυτόματα μηχανήματα τορνιρίσματος ζυγοστάθμισης μπορεί αν και φαίνεται δύσκολο να έχει δοθεί τέτοια άδεια σε αυτή την περιοχή εκτός και αν υπήρχε από πρίν το 1986 κάποια αντίστοιχη εγκατάσταση.

Υπάρχει και η περίπτωση να φτιάχνουν κάτι άλλο της Valeo, πχ μοντάρισμα κάποιον ηλεκτρικών εξαρτημάτων, συσκευασία ή επεξεργασία τακακιών, μπορεί να τα φτιάχνει πχ η Grantex για λογαριασμό της Valeo και στον Άλιμο να τα συσκευάζουν, δεν γνωρίζω πρισσότερα και κάνω υποθέσεις, αν γνωρίζει κάποιος ας μας πεί, δεν είναι δα και στρατιωτικό μυστικό.

Όταν ήμουν στα χυτήρια Ηπείρου φτιάχναμε δαγκάνες μοτό για την Brembo, όλα αυτά δεν λένε τίποτα περισσότερο, ούτε κάνουν καλύτερο ή χειρότερο κάτι που φτιάχνεται βάση σχεδίου και προδιαγραφών που δίνονται από τον κατασκευαστή προς τον υποκατασκευαστή του ή προς ένα δικό του εργοαστάσιο που είναι εγκαταστημένο σε κάποια γωνιά του πλανήτη για την αποφυγή μεταφορικών αλλά και για την εκμετάλλευση πολλές φορές των υπαρχουσών φορολογικών απαλλαγών που τονώνουν παράλληλα και την τοπική αγορά εργασίας.

Το να φτιάχνεις δισκόπλακες σε γραμμή παραγωγής δεν είναι κάτι το extreme τεχνικά, είναι μια δουλειά έντασης κεφαλαίου για να είναι αποδοτική και τίποτα περισότερο.

Μακάρι να είχαμε 10 ή 100 γραμμές σαν αυτή που φαίνεται ότι έχει εδώ η Valeo.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
kostis20 έγραψε:Η Valeo δηλαδή έχει εργοστάσιο στην Ελλάδα.?
Ή τα φτιάχνει σε άλλο εργοστάσιο?

Δεν έχει δικό της εργοστάσιο, φτιάχνει υλικά τριβής (τακάκια και φερμουιτ) σε άλλο εργοστάσιο εντός Αττικής
Άβαταρ μέλους
By red_monster
21 quadra έγραψε:
Όταν ήμουν στα χυτήρια Ηπείρου φτιάχναμε δαγκάνες μοτό για την Brembo, όλα αυτά δεν λένε τίποτα περισσότερο, ούτε κάνουν καλύτερο ή χειρότερο κάτι που φτιάχνεται βάση σχεδίου και προδιαγραφών που δίνονται από τον κατασκευαστή προς τον υποκατασκευαστή του ή προς ένα δικό του εργοαστάσιο που είναι εγκαταστημένο σε κάποια γωνιά του πλανήτη για την αποφυγή μεταφορικών αλλά και για την εκμετάλλευση πολλές φορές των υπαρχουσών φορολογικών απαλλαγών που τονώνουν παράλληλα και την τοπική αγορά εργασίας.

Η εταιρία δίνει κάποιες προδιαγραφές τις οποίες εφαρμόζει (κατά κανόνα προς τα επάνω) η κάθε γραμμή παραγωγής κατά το δοκούν. Προφανώς και δεν είναι ίδιες οι ποιότητες ανάμεσα σε διαφορετικές γραμμές παραγωγής διαφορετικών εταιριών, για αυτό γίνονται και συνεχή ποιοτικοί έλεγχοι...
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#110069 Είναι γνωστοί οι τρόποι λειτουργίας των μεγάλων εργοστασίων κατασκευής αντ/κων οπότε δεν μου κάνει εντύπωση, και όπως είπα ούτε διαφωνώ, ούτε λέω ότι δεν είναι ποιοτικά, ούτε μεμψιμοιρώ, απεναντίας χαίρομαι ιδιαίτερα που υπάρχουν άτομα που ρισκάρουν παράγοντας οτιδήποτε σε μια χώρα που η παραγωγή είναι αμάρτημα και σχεδόν εκτός νόμου από την πολιτεία.

Πόσοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα έχει ( είχε πρίν 10-12 χρόνια που ήμουν στα χυτήρια Ηπείρου, 135 βιοτεχίες / βιομηχανίες κατασκευής πολεμικού υλικού, ότι στον Βόλο έφτιαχναν τα φρένα των F-16 των χωρών του ΝΑΤΟ αλλά και των Αμερικανικών, ότι στο Κιλκίς εκείνα τα χρόνια υπήρχε μηχανουργείο με φρέζα 6 μέτρων από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης για την κατασκευή των πύργων των ΑΜΧ-30 και άλλων, ότι στο Ελληνικό υπήρχε και υπάρχει ακόμα αλλά έχει πάειπια στα Μεσόγεια, εταιρία με 130 τότε άτομα που έφτιαχνε τις καλωδιώσεις των πυραύλων του ΝΑΤΟ, στο Κορωπί εργοστάσιο κατασκευής σε διόπτρες νυχτός αρμάτων μάχης και όχι μόνο, και πολλά άλλα, μαγαζιά με άριστες συνθήκες εργασίας, στην αιχμή της τεχνολογίας με όλα τα μηχανήματα κατεργασίας και μετρολογίας τελευταίας τεχνολογίας, στο Όλβιο της Ξάνθης το εργοστάσιο του Γερμανού φτιάχνει τις μπαταρίες των υποβρυχίων των Ελληνικών και πολλών άλλων χωρών, και πολλά άλλα, το ίδιο και εμείς στα Χυτήρια Ηπείρου φτιάχναμε εξαρτήματα τυφεκίων για την ΕΛ.Β.Ο στο Αίγιο, ερπύστριες για τα άρματα, και άλλα πολλά.

Τα μαγαζιά που αναφέρω τα έχω επισκεφθεί προσωπικά αφού είχα τις πωλήσεις στα χυτήρα και γνωρίζω εκ των έσω τι μπορούμε να ψτιάξουμε εδώ, τα ίδια χρόνια η Intracom είχε αναλάβει να κατασκευάσει μέρει ενός πυραυλικού συστήματος του ΝΑΤΟ που ήταν υπό ανάπτυξη, ο Κιολεϊδης έφτιαχνε ειδικά στρατιωτικά οχήματα, 135 εταιρίες τότε συνολικά, τώρα πόσες ? Είδατε τα ναυπηγεία και την ΠΥΡΚΑΛ τι τα έκανε ο χοντροΒενιζέλος.

Και βέβαια ότι χρειαζότανε η δική μας άμυνα αγοραζότανε από το εξωτερικό για τους γνωστούς λόγους
( μίζες ).

Μη σας κάνουν εντύπωση τι μπορούμε να φτιάξουμε εδώ, αλλά τι και πόσα μας αφήνουν, θα πω ότι όταν είχαν έρθει την εποχή εκείνη λίγο μετά από την ίδρυση της ΕΑΒ από τον Αβέρωφ εδώ οι Γάλλοι της Ντασώ για την συμπαραγωγή του Mirage 2000 είχαν κάνει την δική τους έρευνα και είχαν βρεί 2.500 έτοιμες βιοτεχνίες / βιομηχανίες που μπορούσαν ή με μικρή τεχνική βοήθεια θα μπορούσαν να κατασκευάσουν μέρη του Mιράζ.