Συζήτηση και τεχνικές λύσεις για τα παλαιότερα μοντέλα αυτοκινήτων και μοτοσικλετών
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#208187 Ισως το κωλοχαρτο ηταν μέρος τηςς ιεροτελεστίας προ αγώνα

Στάλθηκε από φάμπλετ Note 3
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#208204 Έψαχνα κάτι άλλο αλλά μιας και πόσταρε ο Beams φωτογραφίες MM του 1955 πάρτε ένα quote (τρελαίνομαι για τέτοια) του Moss για την 300SLR:
Mercedes were so confident throughout the race that they didn't check the oil; in fact, they didn't even lift the bonnet :metalo: :metalo:
Εικόνα

Στο οποίο MM του 1955 είναι εν πολλοίς ξεχασμένη η 2η θέση του Fangio ο οποίος οδηγούσε μόνος, χωρίς βοήθεια συνοδηγού, με την SLR του να δουλεύει 7κύλινδρη στον τερματισμό, κάνοντας το 1-2 για τη MB.
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
D-Jet έγραψε:Εικόνα

Αυτό ονομάζεται ΟΜΑΔΑ. :)

Ο Ντον λοιπόν που είχε περιγραφεί από αντιπάλους και φίλους ως δικτάτορας (και ήταν) σε ότι είχε να κάνει με τη δουλειά στην οποία εμπλέκονταν πολλές διαφορετικές προσωπικότητες ορισμένες εκ των πραγμάτων υπερτροφικές, ήταν όμως και η μάνα του λόχου.
Τελείως δε διαφορετικός έξω από τη δουλειά του, λάτρευε το καλό φαγητό, τα πάρτυ, τις δημόσιες μιμήσεις και τη διασκέδαση. Είχαν πει μάλιστα πως άνετα τον χαρακτήριζες ως σύγχρονο Βάκχο :lol: Παραθέτω ορισμένα αποσπάσματα από την ζωή του στη Mercedes την οποία λάτρευε, αλλά και λόγια ανθρώπων που τον έζησαν μέσα και δίπλα- έξω από τις πίστες επιβεβαιωτικά των όσων γράφω παραπάνω.

"At Mercedes he found his home and would work there for the rest of his life. He was a company man who would stay loyal through thick and thin. It soon became apparent to Neubauer as it had been to his wife earlier that he was not destined to become a great race car driver. In fact his wife remarked that he drove like a night watchman! While working for Mercedes he heard of Rudolf Caracciola's exploits at the first Grand Prix of Germany at Avus in 1926. Caracciola driving under the most appalling conditions was not aware that he had actually won the race. Neubauer believed that a driver on the racetrack was the "world's loneliest human being." He thought that if a driver could be informed, during the race, of his position, speed, race distance and other particulars he would have a better chance of achieving his ultimate potential.

Με αυτά στο μυαλό του συζήτησε τις ιδέες του με τα μεγάλα κεφάλια της τότε Mercedes.

Alfred Neubauer brought his ideas to the board of directors at Mercedes and luckily for him and Mercedes he found a willing supporter in Wilhelm Kissel. Head of the entire firm, Kissel was also a racing enthusiast and understood the benefits of a racing program in publicity and in the development of road cars. Neubauer was a very large man with a voice to match. He could be a strict disciplinarian or a amiable dinner host with his impersonations of der Führer, stories of Marilyn Monroe and others. His love of food, drink and parties rivaled a modern day Bacchus. His loyalty to his drivers and to Mercedes though could not be questioned. He was called the big man or the fat man or simply Don Alfredo. :inlove:

Ας δούμε συνοπτικά και τι έγινε στη ζωή του και την Mercedes από τη στιγμή που πήρε το τελικό ΟΚ

At his first race as team manager, Neubauer organized a Mercedes team of three cars. Neubauer assigned a crew for each car. Signal boards and flags were prepared and a sign language was created for the drivers and pit crews. They were similar to the signs used in American Baseball without the theatrical spitting and grabbing of one's crotch! :lol: In fact they started out rather simply: circling the right index finger in the air asked the remaining number of laps, a finger pointed forward asked how far the car in front was, pointing a thumb towards the back asked the converse. He had his mechanics practice pitstops for hours on end till they got it right. At the beginning of each race Alfred Neubauer took his place at trackside, a black and red flag in his hand. An official seeing this strange sight tried to have him removed but to no avail.
:yahoo:
There is even a photograph of Neubauer at the front of the grid holding up 4 fingers to signal four seconds to start. Amazingly all eyes are on him rather than on the starter! From that moment on a race without Don Alfredo could not have been very important.

Και πως θα μπορούσε να μην είναι βαρετός ένας αγώνας χωρίς τον Don Alfredo από εκεί και μετά.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Στη συνέχεια και κατά τη διάρκεια της μεγάλης ύφεσης που ακολούθησε το κραχ του 1929, άφησε για λίγο την μεγάλη του αγάπη για χάρη ενός παλιού γνωστού του τού κυρίου Porsche και της τότε Auto Union, αλλά ευτυχώς για την εταιρεία όπως και στην περίπτωση του Bela Bareniy, ο κατάλληλος άνθρωπος αντιλήφθηκε πως δεν τους έπαιρνε να χάσουν τέτοια πληθωρική -και όπως αποδείχτηκε αργότερα- εμβληματική φυσιογνωμία.

Amazingly Neubauer had almost left Mercedes in 1932 to join Ferdinand Porsche at Auto Union when Mercedes quit racing during the depression. But he was promised that Mercedes would soon return to racing. Wilhelm Kissel could not afford to lose his once and future team manager. Alfred Neubauer would lead Mercedes' racing team through its golden period and then would come back for an encore in 1954 as if to show the world that he was still the master.

His many innovations continue on to this day. He is famous for creating the "silver arrows" by removing the paint from his white cars but this was actually a suggestion by his driver von Brauchitsch to meet the weight requirements. He created a secret racing elixir of black coffee, egg yolk, sugar, a little wine, and a few spices. He guaranteed that it would work wonders ... at least for a few laps. Neubauer had his pit crews practice pit stops with the changing of all for tires until they were able to accomplish this with unheard of speed and precision. Not all of his ides worked though. For one race he flew in a plane to get a better view but has communication with his driver and pit crews had failed or were nonexistent, and such was the legend of Alfred Neubauer this most singular man.

Ας δούμε τι είχε πει ο Stirling Moss για τον ήρωα αυτής της ιστορίας

[i]"He was an amazing character, who could have anybody snapping to attention if necessary, but would also show great thought and understanding, in relaxed moments he could have us all rolling about with laughter."

"The only thing I disliked about him was he made me get up too damned early" :lol:

και για την απόπειρά του να τραγουδήσει όπερα σε κάποιο δείπνο της ομάδας

At one dinner he gave a rendition and all present were thankful he became a racing team manager." :lol:

Όσα και να γράψει κανείς για αυτόν τον άνθρωπο θα είναι λίγα. Πάντα και όσο κανείς μελετά την αγωνιστική ιστορία αυτής της τεράστιας εταιρείας, θα ανακαλύπτει μικρές λεπτομέρειες σχετικές με τα έργα και τις ημέρες αυτής της τεράστιας προσωπικότητας. Στην τελευταία φωτό που ακολουθεί, βλέπει κανείς ίσως την πιο δύσκολη στιγμή του μετά την τραγική ημέρα στο Le Mans του '55.
Eίναι η μέρα που τελετουργικά η Mercedes αποσύρθηκε από τους αγώνες και ο Don ήταν εκεί για να σκεπάσει δακρυσμένος ένα προς ένα τα καμάρια του.

Εικόνα

Το τι αντίκτυπο είχε η παρουσία του στους αγώνες το λέει πολύ λακωνικά η ίδια η εταιρεία:
"Without him there would have been no such position as racing manager, no pit strategy and none of the meticulous preparation that went into each race."

Μετά τους αγώνες, ασχολήθηκε για επτά χρόνια έως ότου συνταξιοδοτηθεί προμοτάροντας την ιστορία και τις παραδόσεις της εταιρείας που αγάπησε τόσο πολύ.

Ο Kύριος Alfred Neubauer, ο fat man, ο Don Alfredo , ο βασιλιάς ανάμεσα στους team manager, έφυγε από τη ζωή στις 21-8-1980 σε ηλικία 89 ετών.
Εγώ τον ευχαριστώ πολύ που υπήρξε, και που σε συνεργασία με την άλλη μου αδυναμία τον Κύριο Rudolf Uhlenhaut αλλά και όσους γνωστούς και άγνωστους συμμετείχαν, δημιούργησαν μια εξαιρετική αγωνιστική ομάδα, χαρίζοντας σε όλο τον κόσμο μερικά από τα ομορφότερα και ταχύτερα αυτοκίνητα όλων των εποχών όπως επίσης και μια υπέροχη ιστορία.

Don Alfredo, R E S P E C T

Άβαταρ μέλους
By belgarion
Anonymous Founder έγραψε:Να πω εδώ ένα ευχαριστώ στους δύο Πειραιώτες για τα εξαιρετικά ποστ!

+1000

.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
BEAMS έγραψε:, και που σε συνεργασία με την άλλη μου αδυναμία τον Κύριο Rudolf Uhlenhaut

για πες και για αυτον.Οχι περιληπτικα οπως με τον Δον,με πιο πολλες λεπτομερειες.

Μην βαριεσαι! :rtfm:

εντιτ και για να ειμαι πιο δικαιος,Διγετιε οχι μονο φωτογραφιες και ολη την δυσκολη δουλεια στον Μπιμς.
Καθε φωτο θα συνοδευεται απο κειμενο τουλαχιστον 100 λεξεων. Μην βαριεσαι :rtfm:
Τελευταία επεξεργασία από dimviii και 17 Ιαν 2016, 19:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#208266 Μπήκα στο τριπάκι σήμερα, ευχαριστούμε για τα όμαρφα κείμενα.
Για τους φαν, να μη λείπει και το φανταστικό αλμπουμ λεύκωμα του Rainer Schlegelmilch, κάθομαι κ το ξεφυλλίζω
Άβαταρ μέλους
By 224v
#208648 Ειστε απολαυση να σας διαβαζω μιας και η ιστορια και ειδικα τα ιστορικα οχηματα με την ιστορια τους και τα ¨κρυφα¨τους με συγκινουν ιδιαιτερα, και ειδικα οσον αφορα τα Μερσεντες που ποτε δεν ειχα αλλα ειναι τα ιδια, η ιστορια της αυτοκινησης.
Σας ευχαριστω λοιπον και ευχομαι να μας ξαφνιαζετε με τις ιστοριες της
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#208657 Εικόνα

Σόρι για το βιαστικό αλλά ίσα που πρόλαβα να βγάλω κινητό πριν το φανάρι.
Οδηγός πιτσιρικάς. :ninja:
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
EDDIE_147 έγραψε:Εικόνα

Σόρι για το βιαστικό αλλά ίσα που πρόλαβα να βγάλω κινητό πριν το φανάρι.
Οδηγός πιτσιρικάς. :ninja:

Τα βλέπεις που πήγες και αγόρασες Πενβέ; :rtfm:
Μια καρότσα σου έφυγε στην εκκίνηση και είναι σαράντα χρονών αυτοκίνητο.

Γεια σου Έντυ με την Ζ4 :lol:
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#208695 Μίκη δεν γίνεται να είσαι σε τέτοια θέση μιας τέτοιας εταιρίας και να μην είσαι δικτάτορας, αλλοίμονο αν το καράβι ( η ομάδα ) έχει πολλούς καπεταναίους, δες πως ήταν η Ferrari στην F1 πριν την έλευση εκεί του Ζάν Τόντ και πως ήταν μετά.

Να εκφράσω και εγώ με τη σειρά μου τις ευχαριστίες μου μαζί με τους άλλους για τα κείμενα σας, ξέρω ότι γνωρίζετε πολύ περισσότερα από όσα μας δίνετε σε δόσεις, αυτός ήταν και ο λόγος που σας ζήτησα να πείτε κάτι περισσότερο για τους σχεδιαστές, το ίδιο ισχύοι και για τους μηχανικούς, τους μάνατζερς και όσους από θέση ευθύνης άφησαν το στίγμα τους.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#209017 Ορίστε τα αποτελέσματα του να συχνάζει κανείς στο τοπικ :
Εικόνα
Πήγα για βόλτα στο πρακτορείο αλλά το ένα έχει οδηγό αγοράς της 124 ce και το άλλο της /8, τι να κάνω ο άνθρωπος...

.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
belgarion έγραψε:Ορίστε τα αποτελέσματα του να συχνάζει κανείς στο τοπικ :...
Πήγα για βόλτα στο πρακτορείο αλλά το ένα έχει οδηγό αγοράς της 124 ce και το άλλο της /8, τι να κάνω ο άνθρωπος...

.

ΕΤΟΙΜΟΣ είσαι belgarion....
Το πρώτο δεν το έχω πετύχει πουθενά, τι λέει;
Το δεύτερο είναι αυτό που σου έλεγα και νομίζω ότι καταλαβαίνεις γιατί έγραψα ότι είναι εξαιρετικά ποιοτικό. Κάποια θέματα τα διαβάζει μέχρι και η γυναίκα μου! :superman:
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#209033 Μόλις τα πηρα Αλέξανδρε, θα μελετήσω και θα επανέλθω. Στο πρώτο έχει αφιέρωμα σε Estates, και αφιέρωμα σε 10 προσιτές Mercedes για αγορά.

.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
D-Jet έγραψε:τα ανοικτα 124 που ήδη τρέχεις και δεν τα φτάνεις (ξεκινάνε από 10 χιλιάρικα και πάνε και 30 και 40... ίσως και πιο πολύ από τα αντίστοιχα sl, ενώ πιστεύω θα ανεβούν αρκέτα ακόμα). Εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα αυτοκίνητα κοντά στο 10ρικο αλλά όσα έχω δει είναι βιασμένα.

Στα ευρωπαικά σαιτ βλέπω τις 320 και 220 αρκετά πιο ακριβές από τις 200. Ελλάδα οι πιο πολλές είναι 200 λογικά, που και πάλι είναι δύσκολο να βρεθεί καμία σε καλή κατάσταση.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
belgarion έγραψε:Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις.Είδα και αυτό που ειναι από τους συντελεστές του λευκώματος που πρότεινες για την συνολική ιστορία της ΜΒ.http://www.public.gr/product/books/engl ... rod457121/
Θα δοκιμάσω να παραγγείλω από Amazon.co.uk αυτό που μου πρότεινες αλλά αν δεν περάσει θα πάρω αυτό απο τα public.Το περιοδικό το παίρνεις με συνδρόμη?Γιατί νομίζω ότι το έχει πάρει το μάτι μου στο πρακτορείο ξένου τύπου.
Μια βόλτα στο μουσείο πάντως σίγουρα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Τελικά το public μου έριξε άκυρο για το βιβλίο ,οπότε παραγγέλθηκε από ανεξάρτητο seller στο amazon,το τελευταίο αντίτυπο που υπήρχε στις 14 λίρες με τα μεταφορικά.Εν αναμονή τώρα.