Deleted User 1 έγραψε:Γιατί πιο φθηνό το diesel?
μηπως εχει να κανει με καποια φορολογια και τους ιππους;
bibendum έγραψε:ειναι 3κυλινδρα τ αλλα, χοχοχο
ποια ειναι 3κυλινδρα;
Οι δε Mercedes είναι ακόμα χειρότερα σε σημείο που στην προηγούμενη σελίδα ήμουνα έτοιμος να απαντήσω στον pik όταν κακώς βάζει τη C-class με την 5αρα...
Για τα Audi δεν το συζητάμε καν.
Η BMW θα χάσει το παιχνίδι αν αρχίζει να "μαλακώνει" τα μοντέλα της προσπαθώντας να προσεγγίσει τις Μερκεντέ.
Το έκανε με την 7αρα και απ' ότι έχω δει στα περισσότερα τεστ το τελικό συμπέρασμα είναι "Γιατί να προτιμήσει κάποιος την 7αρα από την S-Class;".
Ομοίως με τη δεύτερη γενιά της Ζ4 πήγε να παίξει μπάλα στη μεταλλική οροφή και δεν της βγήκε (το γεγονός ότι γυρίζει σε ύφασμα στη Ζ5 το αποδεικνύει).
ΥΓ: Απίστευτη βαρεμάρα όλα τα Γερμάνια...
βάθος κινητήρα (Ingenium μεν αλλά ο άλλος βγάζει ολοκαίνουργιο 2λιτρο diesel + 9άρι αυτόματο).
Πάραυτα, τσίμπησε τη νίκη η XF λόγω οδηγικής συμπεριφοράς και συγκεκριμένα λόγω υποκειμενικής αίσθησης.
Κακά τα ψέμματα , οι Γερμανοί παίζουν μπάλα στην κατηγορία εδώ και χρόνια , μόνο τυχαίοι δεν είναι γιαυτό
και οι υπόλοιποι δελφίνοι θα παίξουν το χαρτί του διαφορετικού (ζμπορ, φλαιρ,πέντιγκρι , εμφάνιση κλπα)
όπως και πιθανά fleet.
REALZEUS έγραψε:Πικουλίνο σε βλέπω εδώ και τόσες μέρες να είσαι σε οίστρο με την βαρέλα! ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ και πάρε ένα από τα δύο σωστά σπορ μεγαλομεσαία (E Segment). 1) Ghibli, 2) XF!!! Με σωστά μοτέρ βενζίνης φυσικά και σπορ ανάρτηση!!!![]()
![]()
![]()
ΥΓ: Απίστευτη βαρεμάρα όλα τα Γερμάνια...
EDDIE_147 έγραψε:Αν υπάρχει χρήμα για Ghibli δεν τίθεται καμία σύγκριση με καμία 5αρα (πλην Μ).
εγω δεν αγοραζω ετσι αυτοκινητα.
άλλες εποχες το 2005 που εδωσα 46k για την 320i μου και αλλες τωρα.
Το αμαξι το εχω 11 χρονια,μου αρεσει και τωρα δεν με ενδιαφερει να το δωσω καν γιατι το χρησιμοποιουμε 3 ατομα,άλλο αν ειναι δικο μου.
ας κανουμε μια υποθεση,γιατι μονο για υποθεση προκειται
Ας παμε να παρουμε μια 5 θα ειναι ντιζελ ή βενζινη;
θα παρω την πιο εξτριμ επιλογη για να καταλαβετε πως σκεφτομαι.
Αγοραζω την G30 540i η οποια με τα εξτρα που θελω και πληρωμη μετρητοις παει 65k.
μετα απο 5 χρονια θα εχω πληρωσει 18.000 βενζινη περιπου ενω θα εχω πληρωσει περιπου συνολικα 1500Ε σε σερβις σε ιδανικες συνθηκες.
Συνολικα 84χιλ Ε.
στα Πρωτα 5 χρονια το αμαξι χανει αμεσως 30k σε τιμη,και μετα κατεβαινουμε αμεσως ακομα πιο γρηγορα.
ας παμε στην Ghibli.
για να εχω τις ιδιες επιδοσεις πρεπει να παω στην Ghibli S που με τον εξοπλισμο που θελω παμε στα 100k.
Η βενζινη που θα εχω καταναλωσει θα ειναι περιπου 25.000Ε σε 5 χρονια ενω τα σερβις ειναι οικτρα πιο ακριβα στα 4.000Ε
και για τα δυο αμαξια βαζω οτι κανω 20k χλμ τον χρονο.
αρα 130k θα εχω δωσει συνολικα για να εχω την ghibli.
η διαφορα ειναι 45χιλ ...
να υποθεσουμε οτι τα εχω;Οκ.
δεν μου αρεσει η Ghibli εξωτερικα και εσωτερικα πιο πολυ απο την νεα 5.
δεν εχει χωρους,δεν εχει χωρο αποσκευων,δεν εχει ομορφο ταμπλο,βασικα εχει αστειο ταμπλο,οθονες πιξελιαζουν,και το αμαξι ενω ειναι τεραστιο εχει χωρους απο 3GT.
Να υποθεσω οτι θα τα αλλαξω μετα απο 10 χρονια;
Την 540i θα την δωσω max 25k οποτε θα εχω χασει 40χιλ μαζι με τα σερβις.
την Ghibli θα την δωσω MAX 35κ οποτε θα εχω χασει 70χιλ μαζι με τα σερβις.
γενικα ειναι μεγαλη χασουρα και δεν νιωθω να θελω να αγορασω ενα αμαξι που δεν με ικανοποιει 100% και να χασω και τοσα χρηματα.
Η 5 μου αρεσει πολυ,ευχομαι να μου αρεσει και απο κοντα,δεν σκεφτομαι να την αγορασω αμεσως ομως.
οι τιμες ειναι για την Ιταλικη αγορα.
Δεν θελω να επεκταθω σε που θα βρω dealer Μαζερατι στην δυτικη Ελλαδα...
Μονο με leasing θα αγοραζα μια Ghibli και με option να την δωσω πισω στα 3 χρονια.
Δεν θελω να την κρατησω παραπανω.
Τις BMW ομως τις χαιρομαι γιατι με ευχαριστουν σαν αμαξια,ακομα χαζευω το δικο μου!
Δεν ειναι επομενως ζητημα μονο χρηματων...αλλα η κοροιδια να εχεις ενα υποδεεστερο προιον σε πολυ μεγαλυτερο κοστος.
αυτη ειναι η αποψη μου.
θεωρω την Ghibli πολυ κατωτερη σε τεχνολογια απο την νεα 5 ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους τομεις πλην του κινητηρα ισως αλλα αυτο δεν λεει κατι,χανει σε ολα τα άλλα.
δεν μιλαω για Jag ,η ποιοτητα κατασκευης της οποιας ειναι για κλαματα αναλογικα με τα χρηματα της....ακομα και ενα Α1 εχει ανωτερο φινιρισμα.

αρκετος λογος για να μην διαλεξω προσωπικα Ghibli.
μην ξεχνατε ειμαι και gadgetακιας
ΥΓ. και για να προκαλεσω....πιο ευκολα αγοραζω Giulia Quadrifoglio παρα Ghibli τελικα.
τι βαρος εχει μια XF...3.0T
τι βαρος εχει μια Ghibli...S...
και τι βαρος εχει μια G30...540i?
REALZEUS έγραψε:Όπως τα λες Έντι. Τα γερμανικά είναι καλά ως ένα χρηματικό σημείο. Από εκεί και πάνω παίζουν Ιταλοί και Άγγλοι, σε όλα τα segments!
Καλά, υπερβολές...
Και το θέμα είναι αν αξίζουν τα επιπλέον αυτά λεφτά. Αν πχ. με τα λεφτά μιας Ghibli αγοράζεις Μ5 (βλ. και την ανάλυση του pik.) εξακολουθεί η Ghibli να είναι καλύτερη ?