Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By manosky
#80990
DAP έγραψε:Νομιζω οτι στη πολιτικη ταιριαζει απολυτα το
"Η επιτυχια του επομενου δειχνει την ανικανοτητα του προηγουμενου" .Οπως και το αντιθετο....
Αυτο το ζουμε αυτες τις μερες αλλα δεν ξερω για ποσο ακομη....Μεχρι τις αλλες εκλογες; :hmmm:

Πρώτα απ' όλα, να δούμε πόση επιτυχία θα υπάρξει. Γιατί, αν κρίνω από τα αποτελέσματα, το μόνο που έγινε ήταν να πουληθεί ελληνικής παραγωγής τσαμπουκάς, που όμως μετράει μόνο εντός των ελληνικών συνόρων, γιατί τέτοια γουστάρει ο σοφός Έλλην.

Άλλωστε, όταν πατάς σε όσα έχει φτιάξει ο προηγούμενος, θα πρέπει να είσαι εντελώς άχρηστος για να τα πας χειρότερα. Καλύτερα τα πηγαίνεις, ειδικά όταν ο προηγούμενος, με όλα του τα στραβά, διαχειρίστηκε όχι πλούτο, αλλά χρέη.


Προσοχή τώρα:

Ας υποθέσουμε ότι το 2012 είχε εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Και οι Έλληνες απαιτούσαν [αυτό το ξέρουμε όλοι, δεν είναι υπόθεση] παραμονή στο ευρώ.
Άρα, θα έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς "πλεόνασμα", χωρίς μια υπαρκτή βάση συμφωνίας, να διαπραγματευτεί σε λευκό χαρτί, ΜΕ ΑΔΕΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΑ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΟΥΝ.

Μπορεί να φανταστεί κάποιος τι ακριβώς θα είχε γίνει από το 2012 ως το 2015 από τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο αντιπολιτευόμενους;
Και τι θα έκαναν εφόσον κέρδιζαν τις εκλογές το 2015;
Δεν θα "διαπραγματεύονταν" μαχητικά;
Δεν θα έκαναν κωλοτούμπα έναντι των δεσμεύσεών τους;
Δεν θα κατηγορούσαν τους προηγούμενους ως ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ, που έριξαν την Ελλάδα στη δίνη του χρέους;


Τώρα όμως είναι αλλιώς.
Και ο σοφός Έλλην ψηφοφόρος είναι έτοιιμος να πει ότι δεν τον πειράζει τίποτα, δεν τον ενοχλούν οι κωλοτούμπες έναντι του προεκλογικού προγράμματος, αρκεί να μην πειραχτούν τα φράγκα και τα κεκτημένα του (όπως προεκλογικά είχε διαβεβαιωθεί ότι θα συνέβαινε).

ΜΟΝΟ όταν αρχίζουν να πειράζουν τα κεκτημένα του (τη συνταξούλα, τον μισθουλάκο, τη θεσούλα, τις καταθεσούλες, τα ακινητάκια) θα αρχίσει να φωνάζει.
Και πάλι από την αρχή.

Γιατί;
Επειδή ο Έλληνας ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΪΔΕΥΟΥΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ

Αν δεν καταστραφούμε, ίσως γίνουμε άνθρωποι τα επόμενα 50 χρόνια.
Μέχρι στιγμής όμως, ούτε η κρίση δεν μας βοηθάει να ξυπνήσουμε.
Ίσως γιατί δεν στέρεψαν τα ΑΤΜ ούτε μια μέρα.

Ίσως χρειάζεται κι αυτό....... :roll:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#80992 dim8 τους υπαλλήλους των θεσμών που θα έρχονται στην Αθήνα για να τα λένε από κοντά με το γιανι, οι οποίοι δεν θα θεσμοθετούν αλλά θα είναι αντιπρόσωποι των θεσμών που θα θεσμοθετούν πώς θα τους λέμε;

Επειδή θα είναι τρεις (όσοι και οι θεσμοί), προτείνω το ΤΡΙΟ ΣΠΕΡΑΝΤΖΑ.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#80994
dimviii έγραψε:
kacey έγραψε:Ρε παιδια, μονο εμενα μου φαινεται τρελα γελοια η φραση "με τους θεσμους"? "Θα συννενοηθουμε με τους <<θεσμους>>", "θα τεθει υπο την εγκριση <<των θεσμων>>". Ονομαστε το θεσμόικα να τελειωνουμε...

ναι μονο εσενα.Η τροικα δεν μπορουσε να θεσμοθετησει.Μονο να ελεγχει αν ακολουθεις σωστα τα συμφωνηθεντα.Αυτη η δουλεια που γινεται τωρα δεν μπορουσε να γινει απο την τροικα.Δεν μπορουσε να θεσμοθετησει.


α) εισαι σιγουρος οτι μονο εμενα ε? οκ.
β) α καταλαβα. Δηλαδη τωρα δεν εχουμε τροικα, δεν θα μας επιτηρει η ιδια τριαδα που μας επιτηρουσε, δεν θα χρειαζομαστε την εγκριση τους για τα παντα, θα εχουμε τους "θεσμους" :svivhaha: . Και δεν θα εχουμε υπαλληλους απεσταλμενους να ελεγχουν, θα βαραμε απο ενα Eurogroup καθε μηνα και μια συνοδο κορυφης καθε τριμηνο για να μας ελεγχουν απ'ευθειας αυτοι "γιατι τη τροικα τη διωξαμε" :slap: .

Καλα ολα αυτα αλλα οι αποκριες τελειωσαν χθες το βραδυ. Καταλαβε το.

dimviii έγραψε:περιεργο.....,δεν σε ειδα ποτε να τα χωνεις στον Σαμαρα που απο τα 18 σημεια δεν εκανε ουτε 1.Δεν ηταν κωλοτουμπα αυτο?
ουτε σε ειδα να τα χωνεις στις 2 εβδομαδες στον Σαμαρα που εκλεχθηκε με το μοτο,επαναδιαπραγματευση και δεν εκανε τιποτα.Ουτε αυτο ηταν κωλοτουμπα?Ουτε σε ειδα οταν ελεγε σκιζω τα μνημονια μερα-μερα να πεις κατι για κωλοτουμπες.
Μπορει να μην θυμαμαι και καλα βεβαια...
kacey έγραψε: Πολυ ωραια, και μενα. Για τη κωλοτουμπα ομως (και για αυτους που προσπαθουν να πεισουν οτι δεν εγινε), εχω καθε δικαιωμα να μιλαω.

και εγω εχω το δικαιωμα να επισημαινω οτι αυτοι που λενε για κωλοτουμπες στις 2 εβδομαδες,σε καποιες αλλες κωλοτουμπες επι 2,5 χρονια εκαναν μοκο.

εμενα σιγουρα δεν με ειδες να μιλαω για κανεναν μεχρι πριν τις τελευταιες εκλογες. Αυτο οχι γιατι συμφωνουσα με τους προηγουμενους, αλλα γιατι απλα δεν μιλαγα (εδω μεσα τουλαχιστον). Αλλα με αυτες τις παπατζες που ταισαν το κοσμο οι του περαΣφΥΡΙΖΑ και με τις επικες κωλοτουμπες που εκαναν, επρεπε να μιλησω.
Άβαταρ μέλους
By manosky
#80997 Το ότι δεν μπορούσε η Τρόικα "να θεσμοθετήσει" τι σημαίνει;
Ότι τώρα, κάθε φορά που θα τσαντίζεται ο Παναγιώτης ο Λαφαζάνης,


θα ζεύει το άλογο ο Ντράγκι και θα έρχεται να δει τι συμβαίνει στην Αθήνα,

θα παρατάει τα φασολάκια στη φωτιά η Κριστίν και θα τρέχει στο βιντεοτηλέφωνο,

θα πίνει 2 λίτρα ξύδι ο Ντάισενμπλουμ και θα σέρνεται στις Βρυξέλλες να δει πώς θα λύσει την κρίση;


Ή ότι θα στέλνουν τους ανθρώπους τους να δουν αν θ' ανάψουν το φιτίλι στο Κούγκι μόνοι τους γιατί το έλκος θα τους έχει ταράξει από τις απειλές του Πάνου;

Η μοίρα μας... :s_sad

Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
#81007
EDDIE_147 έγραψε:dim8 τους υπαλλήλους των θεσμών που θα έρχονται στην Αθήνα για να τα λένε από κοντά με το γιανι, οι οποίοι δεν θα θεσμοθετούν αλλά θα είναι αντιπρόσωποι των θεσμών που θα θεσμοθετούν πώς θα τους λέμε;

Επειδή θα είναι τρεις (όσοι και οι θεσμοί), προτείνω το ΤΡΙΟ ΣΠΕΡΑΝΤΖΑ.


Πες την και τροϊκα αμα γουσταρεις. Ποιο ειναι το προβλημα ? Το ονομα ?

Μεχρι τωρα ερχοταν η τροϊκα και σου ελεγε θα παρεις αυτα τα μετρα. Τωρα τα μετρα θα αποφασιζονται απο την ελλ. κυβερνηση και μαλλον θα πρεπει να συμφωνει και η "τροϊκα". Υπαρχει διαφορα ? Ναι . Μικρη ? Ισως , αλλα ειναι διαφορα. Ασε να δουμε ποια θα ειναι τελικα η διαφορα στην ασκηση της εσωτερικης οικονομικης πολιτικης και μετα πες και για τριο στουτζες.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#81010

αεροζολ έγραψε:Μεχρι τωρα ερχοταν η τροϊκα και σου ελεγε θα παρεις αυτα τα μετρα. Τωρα τα μετρα θα αποφασιζονται απο την ελλ. κυβερνηση και μαλλον θα πρεπει να συμφωνει και η "τροϊκα". Υπαρχει διαφορα ? Ναι . Μικρη ? Ισως , αλλα ειναι διαφορα. Ασε να δουμε ποια θα ειναι τελικα η διαφορα στην ασκηση της εσωτερικης οικονομικης πολιτικης και μετα πες και για τριο στουτζες.


:svivhaha: :yahoo: :yahoo: :yahoo:

Αυτο εχεις καταλαβει εσυ?
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#81011
Περιβάλλον Σόιμπλε: Γελάσαμε όταν Τσίπρας-Βαρουφάκης θέλησαν να περάσουν ως νίκη την ήττα τους
23|02|2015 21:24

Τι σκέφτεται άραγε ο Σόιμπλε για Τσίπρα-Βαρουφάκη και την στάση τους στις διαπραγματεύσεις; Στο ερώτημα αυτό απαντούν πηγές του περιβάλλοντος του υπουργού Οικονομικών.

Μιλώντας στον ανταποκριτή του Βήματος στο Βερολίνο, Νίκου Χειλά, το περιβάλλον του κ. Σόιμπλε κατέγραψε με αρκετή δόση ειρωνείας, την προσπάθεια του Γιάνη Βαρουφάκη και του Αλέξη Τσίπρα να παρουσιάσουν το αποτέλεσμα του Eurogroup σαν δική τους νίκη. «Γελάσαμε ακούγοντας το, αλλά δεν θελήσαμε να του δώσουμε συνέχεια» είπε η πηγή. «Το κείμενο της συμφωνίας μιλά από μόνο του» είπε. Παράλληλα όμως παραδέχθηκε, ότι «η νέα κυβέρνηση έδειξε ένα σθένος στις διαπραγματεύσεις, που ήταν εντελώς ανύπαρκτο στις προκατόχους της».

Κυβερνητική πηγή της Γερμανίας, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Βήματος, υποστηρίζει ότι το Βερολίνο είναι έτοιμο να δείξει γενναιοψυχία στον ηττημένο:

«Όταν λέμε, ότι αποδεχόμαστε μια μέγιστη δυνατή ευελιξία εκ μέρους της Αθήνας εντός του τρέχοντος προγράμματος, το εννοούμε στα σοβαρά. Όπως εννοούμε στα σοβαρά, ότι συμφωνούμε και με την πρόταση του έλληνα υπουργού για διατήρηση του 70% του σημερινού προγράμματος και την αντικατάσταση του 30% με μέτρα που θα επιλέξει ο ίδιος».

Πάντα υπό την προϋπόθεση βέβαια, ότι τα νέα μέτρα θα είναι «δημοσιονομικά ουδέτερα», δεν θα γίνονται δηλαδή εις βάρος του ελληνικού προϋπολογισμού, ή των χρημάτων των δανειστών.

Ως παράδειγμα για την «ευελιξία» ανέφερε τις αποκρατικοποιήσεις. «Αν η Αθήνα λέει, ότι η ιδιωτικοποίηση εταιριών του δημοσίου είναι ασύμφορη, επειδή δεν βρίσκει αγοραστές, ή επειδή η τιμή πώλησης είναι εξευτελιστική, εντάξει, το αποδεχόμαστε. Τότε όμως, πρέπει να αντικαταστήσει το κενό σε έσοδα που προκύπτει από τη μη πώληση με εισπράξεις από την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου τσιγάρων και την πάταξη της φοροδιαφυγής».

«Το βασικό για μας ήταν η αναγνώριση του τρέχοντος προγράμματος» έλεγε η ίδια πηγή. Από την στιγμή που η Αθήνα προχώρησε σε αυτό, πρόσθεσε, «δεν είχαμε κανένα λόγο πλέον να φαινόμαστε σκληροί».

Το επόμενο βήμα, πρόσθεσε, θα είναι μια «πρώτη επιστολή» από την Αθήνα στις Βρυξέλλες που θα σκιαγραφεί τις μεταρρυθμίσεις που προτίθεται να κάνει η Αθήνα για να γίνει δυνατή η τετράμηνη παράταση του προγράμματος. «Δεν χρειάζονται πολλά» είπε. «Ένα σκίτσο φτάνει – έτσι γραμμένο όμως που να πείθει τους εταίρους για τη βούληση της να εφαρμόσει τις σωστές μεταρρυθμίσεις».

Πηγή: Περιβάλλον Σόιμπλε: Γελάσαμε όταν Τσίπρας-Βαρουφάκης θέλησαν να περάσουν ως νίκη την ήττα τους | iefimerida.gr


Το μπαλλάκι στην "πρώτη φορά αριστερά"...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#81012 Πραγματικά, αν κάποιοι θέλετε να την λέτε Τρόικα, να την λέτε, δεν υπάρχει ούτε πρόβλημα και θα καταλαβαινόμαστε μια χαρά.
Το θέμα δεν είναι το όνομα, το θέμα είναι αν άλλαξε και η ουσία.
Αυτό θα το δούμε.
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
#81016
kacey έγραψε:

αεροζολ έγραψε:Μεχρι τωρα ερχοταν η τροϊκα και σου ελεγε θα παρεις αυτα τα μετρα. Τωρα τα μετρα θα αποφασιζονται απο την ελλ. κυβερνηση και μαλλον θα πρεπει να συμφωνει και η "τροϊκα". Υπαρχει διαφορα ? Ναι . Μικρη ? Ισως , αλλα ειναι διαφορα. Ασε να δουμε ποια θα ειναι τελικα η διαφορα στην ασκηση της εσωτερικης οικονομικης πολιτικης και μετα πες και για τριο στουτζες.


:svivhaha: :yahoo: :yahoo: :yahoo:

Αυτο εχεις καταλαβει εσυ?


Το βιδεο δεν το ειδα , αλλα τι ? Για το "μαλλον" λες ? Θες να το βγαλεις ? Βγαλ το "μαλλον" . Υπαρχει διαφορα ? Προφανως , υπαρχει .- Το αν θα υπαρξει στην πραξη διαφορα στην εσωτερικη οικονομικη πολιτικη θα φανει απο την πραξη.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#81017
kacey έγραψε:εμενα σιγουρα δεν με ειδες να μιλαω για κανεναν μεχρι πριν τις τελευταιες εκλογες. Αυτο οχι γιατι συμφωνουσα με τους προηγουμενους, αλλα γιατι απλα δεν μιλαγα (εδω μεσα τουλαχιστον). Αλλα με αυτες τις παπατζες που ταισαν το κοσμο οι του περαΣφΥΡΙΖΑ και με τις επικες κωλοτουμπες που εκαναν, επρεπε να μιλησω.


δεν συμφωνουσες αλλα δεν μιλαγες.Ετσι ξαφνικα μεσα σε 2 εβδομαδες ειδες ποσο ασχημα αποτελεσματα ειχε η νεα κυβερνηση και ειπες να τα χωσεις απο την 1η εβδομαδα.Εξαντληθηκε και η υπομονη σου τοσο καιρο.
Παπατζες στα προηγουμενα 2,5 χρονια δεν ειδες. Ουτε κωλοτουμπες.
εχεις πολυ πλακα ρε μαστορα!!
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#81018
Μεχρι τωρα ερχοταν η τροϊκα και σου ελεγε θα παρεις αυτα τα μετρα. Τωρα τα μετρα θα αποφασιζονται απο την ελλ. κυβερνηση και μαλλον θα πρεπει να συμφωνει και η "τροϊκα".


Αλίκη ξύπνα γιατί στην Ελλάδα τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά απ' ότι στη χώρα των θαυμάτων.

Η τρόικα (όχι οι τρεις ρεμπεσκέδες με τις γραβάτες που ερχόντουσαν εδώ αλλά τα αφεντικά τους aka θεσμοί) έθετε στόχους και περίμενε τις προτάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί.

Αύριο πάντως οι θεσμοί περιμένουν τις προτάσεις του γιανι για να τις επικυρώσουν και όχι το αντίστροφο.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#81019
dimviii έγραψε:
kacey έγραψε:εμενα σιγουρα δεν με ειδες να μιλαω για κανεναν μεχρι πριν τις τελευταιες εκλογες. Αυτο οχι γιατι συμφωνουσα με τους προηγουμενους, αλλα γιατι απλα δεν μιλαγα (εδω μεσα τουλαχιστον). Αλλα με αυτες τις παπατζες που ταισαν το κοσμο οι του περαΣφΥΡΙΖΑ και με τις επικες κωλοτουμπες που εκαναν, επρεπε να μιλησω.


δεν συμφωνουσες αλλα δεν μιλαγες.Ετσι ξαφνικα μεσα σε 2 εβδομαδες ειδες ποσο ασχημα αποτελεσματα ειχε η νεα κυβερνηση και ειπες να τα χωσεις απο την 1η εβδομαδα.Εξαντληθηκε και η υπομονη σου τοσο καιρο.
Παπατζες στα προηγουμενα 2,5 χρονια δεν ειδες. Ουτε κωλοτουμπες.
εχεις πολυ πλακα ρε μαστορα!!


και ενω εχει παραδεχτει οτι πρεπει να μας γινει ο κωλος νααα γιατι χρωσταμε και δεν γινεται αλλιως και απο τοτε που αλλαξε η κυβερνηση αντιδρα σε οποιαδηποτε υποψια φορολογησης :)
Άβαταρ μέλους
By kacey
#81020 αεροζολ

ασχετο το βιντεο με το υπολοιπο ποστ μου, απλα ετυχε και τα εβαλα μαζι. Αν εσυ θες να πιστευεις οτι η ελληνικη πλευρα θα αποφασιει και η τροικα "μαλλον" θα πρεπει να εγκρινει, ε ενταξει whatever makes you sleep at night.

dimviii έγραψε:
kacey έγραψε:εμενα σιγουρα δεν με ειδες να μιλαω για κανεναν μεχρι πριν τις τελευταιες εκλογες. Αυτο οχι γιατι συμφωνουσα με τους προηγουμενους, αλλα γιατι απλα δεν μιλαγα (εδω μεσα τουλαχιστον). Αλλα με αυτες τις παπατζες που ταισαν το κοσμο οι του περαΣφΥΡΙΖΑ και με τις επικες κωλοτουμπες που εκαναν, επρεπε να μιλησω.


δεν συμφωνουσες αλλα δεν μιλαγες.Ετσι ξαφνικα μεσα σε 2 εβδομαδες ειδες ποσο ασχημα αποτελεσματα ειχε η νεα κυβερνηση και ειπες να τα χωσεις απο την 1η εβδομαδα.Εξαντληθηκε και η υπομονη σου τοσο καιρο.
Παπατζες στα προηγουμενα 2,5 χρονια δεν ειδες. Ουτε κωλοτουμπες.
εχεις πολυ πλακα ρε μαστορα!!


(για το τελος) ε αφου δεν ειχα ασχοληθει ρε φιλε, τι να κανουμε τωρα? δεν ετυχε. Πως αλλιως να το πω?
(για το αρχικο) δεν μιλαω για τα αποτελεσματα παλικαρι μου, γιατι πολυ απλα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΚΟΜΑ. Δεν υπαρχει ΤΙΠΟΤΑ. Εγω μιλαω για τη Μελισσανιδειο κωλοτουμπα σε σχεση με τα προεκλογικα, ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΜΩΣ τους ψηφισε ο ελληνικος λαος.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#81021 Κρινε την κωλοτουμπα του Σαμαρα τοτε με το 0/18 που εχουμε απτα αποτελεσματα.. Σε 2-3-4 χρονια μπορουμε να κραξουμε ολοι μαζι την κωλοτουμπα του Συριζα :)
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#81023
kacey έγραψε:
(για το τελος) ε αφου δεν ειχα ασχοληθει ρε φιλε, τι να κανουμε τωρα? δεν ετυχε. Πως αλλιως να το πω?
.


δεν χρειαζετε να το πεις αλλιως.Εγω ικανοποιηθηκα απο την απαντηση σου.Ηταν απλα θεμα τυχης. :lol: :lol: :lol: